-
μου επιτρεπεις να ρωτησω τι αυτοκίνητο έχεις που καταναλώνει 19 λίτρα υγραερίου στα 100 χλμ ? Hummer ?
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Υπάρχει κάποιος που να τοποθέτησε σύστημα της Πολωνικής VERSUS να μας πει εντυπώσεις.
Το εγκαθιστά η mazda στο επίσημο δίκτυο της σε όλα τα αυτοκίνητα.Εγώ το έβαλα Λάμπρο, σε Mazda 2 1.5.
Εντυπώσεις πολύ καλές, αρκετή αύξηση κατανάλωσης, σχεδόν καμία διαφορά σε απόδοση και ανάγκη για μικρορυθμίσεις...Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει μέχρι τώρα;
-
x
-
Αν ο Hierophant αναφερετε στον dimitriskia εχω δυστηχως η ευτυχως ενα ΚΙΑ ΣOΡΕΝΤΟ 3,5 ΤΟΥ 2005 με 72000 χμ.
-
To μεταφέρω με επιφύλαξη...
Προσοχή στην υγραεριοκίνηση
Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά των αυτοκινήτων που μεταβαίνουν στις επίσημες αντιπροσωπείες με πολύ σοβαρές βλάβες στους κινητήρες τους οι οποίες προήλθαν από την «κακή» και πρόχειρη τοποθέτηση του «κιτ» της υγραεριοκίνησης. Ειδικότερα όπως αναφέρει διευθυντής συνεργείου κάθετης μονάδας στην «Η»: «Δεν υπάρχει πλέον ημέρα που να μην μας φέρουν με την οδική βοήθεια κάποιο μοντέλο στο οποίο έχει τοποθετηθεί σύστημα υγραεριοκίνησης και έχει παρουσιάσει σημαντική βλάβη. Ειδικότερα αρκετά μοντέλα καταφθάνουν με ¨κολλημένους¨κινητήρες ενώ σε κάποια άλλα οι τεχνικοί που που έχουν τοποθετήσει το σύστημα της υγραεριοκίνησης έχουν κόψει την κεντρική καλωδίωση του αυτοκινήτου έχουν κάνει κάποιες τροποποιήσεις και την έχουν επανασυνδέσει με μονωτική ταινία γεγονός που είναι απίστευτα επικίνδυνο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.»
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=47895147
-
προς astrag1.6jtg, , asteris
νεα μετρηση lpg, 12/3/2011. 269.4 km με 24lt υγραεριου (18.7ε) με τιμη λιτρου 0.779ε.
δηλαδη καιει 8.91Lt/100km!!!!!!!
το περιεργο ειναι οτι καιει και 2Lt/100 βενζινη ισως λογω ζεσταματος το πρωι 5-6 λεπτα πριν φυγω. τωρα εκανα το πρωτο
ταξιδακι και παρατηρησα οτι μετα τα πρωτα 100km αρπαζει ακομα καλλιτερα χαμηλα ..
θα ξαναγεμισω αυριο να δω ποσο το φερνει εξω με 130-140 σταθερα.
φωτογραφιες απο κινητο αυριο η μεθαυριο για τους απιστους !!!!!!!!!!
ξερει κανενας κανενα καλο πυρομετρο; εχω ακουσει για prosport γυρω στα 70ε απο ebay..... -
ας αφησουμε να πειραματιστουν οι εχοντες και κατεχοντες,μονο αν τους βγει καποια ζημια να κανουν τον κοπο να μας ενημερωσουν,δεν ειναι ντροπη!σκοπος ειναι να μην μεινουμε χωρις αμαξι εμεις που δεν εχουμε χρημα να παρουμε αλλο....
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
νεα μετρηση lpg, 12/3/2011. 269.4 km με 24lt υγραεριου (18.7ε) με τιμη λιτρου 0.779ε.
το περιεργο ειναι οτι καιει και 2Lt/100 βενζινη ισως λογω ζεσταματος το πρωι 5-6 λεπτα πριν φυγω. τωρα εκανα το πρωτο
ταξιδακι και παρατηρησα οτι μετα τα πρωτα 100km αρπαζει ακομα καλλιτερα χαμηλα ..
ξερει κανενας κανενα καλο πυρομετρο; εχω ακουσει για prosport γυρω στα 70ε απο ebay.....τα 2 λιτ/100 στη βενζινη ειναι για ΟΛΑ τα χιλιομετρα;
Αν ναι, ειναι αρκετα και μαλλον το συστημα σου ριχνει και βενζινη εκτος απο αεριο;Κατα τη γνωμη μου πρεπει να φουλαρεις και τις 2 δεξαμενες και μετα απο καποια χιλιομετρα να τις ξαναφουλαρεις και τις 2 και να προσθεσεις τα λιτρα
-
Εγώ δεν έχω ακούσει ακόμα για βλάβες στην περιοχή μου αν και έχουν τροποποιηθεί για χρήση υγραερίου 2000 αυτοκίνητα (Αλεξανδρούπολη). Εδώ στο φόρουμ κανένας δεν ανέφερε ακόμα βλάβη. Πιοι λοιπόν έχουν προβλήματα δηλαδή; τηρούνται μυστικές καταστάσεις μήπως;
Αν όντως υπάρχουν βλάβες οι αναφορές τους και μόνο θα μας κάνει πολύ καλό.... -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
To μεταφέρω με επιφύλαξη...Προσοχή στην υγραεριοκίνηση
Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά των αυτοκινήτων που μεταβαίνουν στις επίσημες αντιπροσωπείες με πολύ σοβαρές βλάβες στους κινητήρες τους οι οποίες προήλθαν από την «κακή» και πρόχειρη τοποθέτηση του «κιτ» της υγραεριοκίνησης. Ειδικότερα όπως αναφέρει διευθυντής συνεργείου κάθετης μονάδας στην «Η»: «Δεν υπάρχει πλέον ημέρα που να μην μας φέρουν με την οδική βοήθεια κάποιο μοντέλο στο οποίο έχει τοποθετηθεί σύστημα υγραεριοκίνησης και έχει παρουσιάσει σημαντική βλάβη. Ειδικότερα αρκετά μοντέλα καταφθάνουν με ¨κολλημένους¨κινητήρες ενώ σε κάποια άλλα οι τεχνικοί που που έχουν τοποθετήσει το σύστημα της υγραεριοκίνησης έχουν κόψει την κεντρική καλωδίωση του αυτοκινήτου έχουν κάνει κάποιες τροποποιήσεις και την έχουν επανασυνδέσει με μονωτική ταινία γεγονός που είναι απίστευτα επικίνδυνο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.»
@ ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Λογικό ειναι, αν διαφαίνεται οτι ολο και περισσότερος κοσμος βαζει αεριο στο αυτοκινητο του (=τρομερή μείωση εσοδων απο φορους) να υπάρξει μια 'προπαγάνδα' για τη μειωση αυτου του ρεύματος.'Ειδικότερα όπως αναφέρει διευθυντής συνεργείου κάθετης μονάδας' αόριστες αναφορές με τρομοκρατικό περιεχόμενο...
Τοτε οι Βουλγαροι ταξιτζήδες θα έπρεπε να αλλαζουν μηχανη καθε χρόνο...
Επίσης, για να η φανει η ολομετωπη επίθεση, αναφερουν σαν 'αλλοθι' καποιους 'κακούς' εγκαταστάτες.
-
προς bebes
ναι ειναι για ολα τα χιλιομετρα αλλα ειναι υπολογισμενα στο περιπου ενω του υγραεριου ειναι με σημερινο φουλαρισμα και
μετρημα με χιλιομετρητη.
ο εγκαταστατης λεει οτι απαξ και μπαινει το υγραεριο δεν υπαρχει περιπτωση να ριχνει βενζινη αλλα το ζεσταμα
ειναι που ανεβαζει την καταναλωση. οταν ζεστανει ο καιρος θα πεσει και η καταναλωση βενζινης. τωρα δεν ξερω αν πρεπει να χαιρομαι η να λυπαμαι αν ριχνει και λιγο βενζινη αν και εχω και λαδιερα
θα το τσεκαρω με vag-com αν ψεκαζει βενζινη -
εχω μπει σε ταξιτζη που ειχε opel ascona με παρανομο υγραεριο με σωληνες απο λαστιχα βρυσης (το πρασινο οπως μου ειπε)
και ειχε κανει 10000000χλμ χωρις προβλημα. μονο που μυριζε υγραεριο μετα απο καποιες ωρες χρησης και εκοβε το αυτοκινητο
σε επιδοσεις . αλλα ποιος νοιαζοταν για τετοια μικροπραγματα. οι ανθρωποι εξοικονομουσαν χρηματα μεσα στην ζουγκλα της
αθηνας με τετοιες πατεντες οπως κανουν χρονια με το υγραεριο βουλγαροι,ιταλοι τουρκοι,πολωνοι και λοιποι .
το θεμα ειναι να βρεθει ο σωστος εγκαταστατης. το καυσιμο ειναι ευλογημενο εν σχεση με βενζινη και συγκρινεται μονο
με το ευρωπαικων προδιαγραφων diesel που εδω δεν θα δουμε ισως ποτε εις τους αιωνες των αιωνων , αμην.
σημειωση. η ιταλια παιρνει μεγαλες ποσοτητες πετρελαιου απο λιβυη που ειναι εξαιρετικης ποιοτητας λογω μικρης περιεκτικοτητας σε θειο γιαυτο και τα καυσιμα της ειναι θεικα. συντομα θα δοκιμασω και το lpg της. -
Καλησπέρα παιδιά!Καταρχάς συγχαρητήρια που καταθέτετε τόσο περιεκτικά τις εμπειρίες σας και ενημερωνόμαστε και εμείς όλοι που θέλουμε να εγκαταστήσουμε υγραέριο.Έχω ένα grande punto t-jet με τα 120 άλογα.Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το υγραέριο επειδή το αυτοκίνητο είναι turbo?Από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι μάλλον πρέπει να κοιτάξω προς 5ης γενιάς και εδώ Θεσσαλονίκη από ότι ψάχτηκα λίγο είδα ότι το derveni-gas βάζει μόνο 5ης,το icom jtg.;Έχει μήπως ακούσει κανείς τίποτα για τον συγκεκριμένο εγκαταστάτη?ποιότητα,τιμές κτλ?Ακόμη μήπως ξέρετε τίποτα για τα συστήματα emmegas και romano??Ευχαριστώ πολύ!
-
Εκλεισα Θεοδωρου zavolli τελικα με την σκεψη οτι εχουν περασει σε τοσα αυτοκινητα και εχουν μια α εμπειρια... 1 μηνα αναμονη. Επειδη εχω ακουσει διαφορα ειπα να παω καπου που εχουν καλο ονομα και δεν θα αντιμετωπισω ενδεχομενως προβληματα. Και εννοειται οτι τα 1370ε ηταν ηδη υπερβαση για μενα και δεν μπορουσα να διαθεσω περισσοτερα για καποιο συστημα 5ης γενιας.
Σημερα ομως απο μια συζητηση που ειχα προβληματιστηκα...
Ερωτηση, και απο αυτα που διαβασα παραπανω....Το συστημα θα ψεκαζει και βενζινη.... ποσα λιτρα /100 χλμ??? ειδα κατι για 2-3 στα 100. αυτο ρυθμιζεται ή ειναι στανταρ??? Δεν ειναι πολλα 2-3 λιτρα? και σε συνδυασμο οτι η καταναλωση ανεβαινει κατα 10-20%??? η κανω λαθος?
Ενας εγκαταστατης σημερα εκτος Θεσσαλονικης( περναει με 1000ε ενα πολωνικο κιτ) μου ειπε >.
Ετσι οπως τα ειπε... ψιλοξενερωσα.... Ειναι τεχνικα σωστο το παραπανω???
Ποια η γνωμη σας? Ειχε δικαιο???
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
εχω μπει σε ταξιτζη που ειχε opel ascona με παρανομο υγραεριο με σωληνες απο λαστιχα βρυσης (το πρασινο οπως μου ειπε)
και ειχε κανει 10000000χλμ χωρις προβλημα. μονο που μυριζε υγραεριο μετα απο καποιες ωρες χρησης και εκοβε το αυτοκινητο
σε επιδοσεις . αλλα ποιος νοιαζοταν για τετοια μικροπραγματα. οι ανθρωποι εξοικονομουσαν χρηματα μεσα στην ζουγκλα της
αθηνας με τετοιες πατεντες οπως κανουν χρονια με το υγραεριο βουλγαροι,ιταλοι τουρκοι,πολωνοι και λοιποι .
το θεμα ειναι να βρεθει ο σωστος εγκαταστατης. το καυσιμο ειναι ευλογημενο εν σχεση με βενζινη και συγκρινεται μονο
με το ευρωπαικων προδιαγραφων diesel που εδω δεν θα δουμε ισως ποτε εις τους αιωνες των αιωνων , αμην.
σημειωση. η ιταλια παιρνει μεγαλες ποσοτητες πετρελαιου απο λιβυη που ειναι εξαιρετικης ποιοτητας λογω μικρης περιεκτικοτητας σε θειο γιαυτο και τα καυσιμα της ειναι θεικα. συντομα θα δοκιμασω και το lpg της.Το lpg εδω πιστευω οτι ειναι πολυ καλο, απλα δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι οι δεξαμενες τους...μηπως ειναι μεσα στη σκουρια...
Οσον αφορα την βενζινη, εδω 10ppm δεν εχει? Στην ιταλια ποσο? Απλα εδω γινεται πιο πολυ επεξεργασια για τη μειωση του θειου πιστευω εφοσον δεν προμηθευομαστε απο τη λιβυη.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
xΩραία εγκατάσταση φίλε μου κρίμα που δεν είσαι αθήνα άμα δεις ένα brc που έβαλα σε ένα φορντ βανακι θα φριξεις όχι ότι είναι κακή αλλα τα φινιρισματα παίζουν πολυ μεγάλο ρόλο πως τα πανε τα BMW με το brc έχει ένας φίλος ένα 120 , ένα χ5 2008 και ένα 730 μπορείς να μου πεις ? το 730 είναι Βόλο μπορείς να το κάνεις ?
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
To μεταφέρω με επιφύλαξη...Προσοχή στην υγραεριοκίνηση
Oχι απλα παλιο, αρχαιο. Kαι περαιτερω σχολιασμος ειναι περιττός.... Αλλα δεν κρατιέμαι να σχολιασω ειδικα το σημειο που λεει οτι καθε μερα κανουν ουρα για ζημιες απο το lpg
ξερει κανενας κανενα καλο πυρομετρο; εχω ακουσει για prosport γυρω στα 70ε απο ebay.....2 λιτρα δεν ειναι λιγο. Για κανε λιγες μετρήσεις ακομα τωρα που ζεσταίνει ο καιρος και πες μας. Αν ειναι ιδιες οι μετρησεις τοτε καις και βενζινη, οτι και να λεει ο μαστορας. Για το πυρομετρο
Συμφωνω, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους απιστους........ Ο αλλάχ ειναι μαζι μας.....
-
Είναι δύο λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (δηλαδή στα 269 χιλιόμετρα έκαψε και 5 λίτρα βενζίνη), ή 2 λίτρα σύνολο στα 269 χιλιόμετρα?
-
Το τελευταιο καιρο εκανα αρκετα χιλιομετρα και μαλιστα βρηκα χρονο να κανω υπολογισμους ποσο παραπανω καιει με υγραεριο(μου βαλατε φυτιλιες απο δω μεσα ). Ειμαι στο +11% και εγω μετρησει εως + 15%(το δευτερο κυριως σε ανοιχτο δρομο). Το αμαξι πριν βαλω το συστημα το ειχα για 45.000 με βενζινη και ξερω πολυ καλα ποσο εκαιγε. Επισης το trip computer δειχνει ακομη καταναλωση , αλλα αυτη ειναι της βενζινης, λειτουργει εικονικα αλλα σωστα.
-
η καταναλωση ειναι στο συνολο ολων των χλμ και οχι των 269.4 που εγινε η μετρηση του υγραεριου και επαναλαμβανω οτι
ειναι στο περιπου ενω στο υγραεριο ειναι με τον χιλιομετρητη και τερμα γεμισμα το donut. ο εγκαταστατης επιμενει οτι ειναι
απο το ζεσταμα ειδικα τωρα τον χειμωνα, το καλοκαιρι θα πεσει γιατι θα παιρνει εμπρος αμεσως το υγραεριο.
βεβαια πρεπει να φουλαρω και βενζινη για να εχω ακριβεις μετρησεις αλλα απο οσα ξερω πιστευω οτι καιει και λιγη βενζινη
συμφωνα με τον δεικτη και οχι το trip computer
Υγραεριοκίνηση!