-
Τοποθετήθηκε σε Ford Transit του 2004 κλειστό van με το 1800 κ.εκ κινητήρα . Σύστημα τοποθετήθηκε της BRC , επειδή τα Ford είναι ευαίσθητα , ενεργοποιήθηκε και ο παράλληλος ψεκασμός και βενζίνης 15% και στο φορτίο αναλόγως το γκάζι αλλα και με στροφές . Έχει μηχανικές βαλβίδες οπότε πρίν το υγραέριο μετρήθηκε το διάκενο τους και θα ελεγχθεί πάλι σε 30,000 χιλιόμετρα . Απο δεξαμενή τοποθετήθηκε στο χώρο της ρεζέρβας όσο μεγαλύτερη δεξαμενή υπάρχει δυνατότητα , μπήκε τών 40λτ.
-
@cruze2009 said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρα, θα ήθελα κι εγώ να σας πω το πρόβλημα μου εδώ και λίγες μέρες, όταν το αμάξι δουλεύει με υγραέριο.
Όταν μπει στο αέριο, το ρελαντί του παίζει μεταξύ 300 με 700 στροφές και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σβήνει το αμάξι. Αμέσως μετά που προσπαθώ να το βάλω μπροστά, παίρνει πολύ δύσκολα. Στην πορεία, το αέριο δουλεύει κανονικά χωρίς κομπιάσματα, στην νεκρά στο φανάρι σχεδόν πάντα θα μου σβήσει.
Το έχω δουλέψει σερί κάποιες μέρες, μόνο βενζίνη και δεν μου παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.
Τι λέτε να είναι;Αδερφέ με το υγραέριο δεν παίζουμε μαντεψιες, πας στον εγκαταστατη σου να λύσει το θέμα. Άλλωστε πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος κάθε 20000km. Γνωρίζω κάτοχο που από οικονομία δεν έκανε τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν να λαμπαδιασει πάνω στην Εγνατία οδό χωρίς θύματα ευτυχώς.
-
Καλησπέρες,
Δεν ξέρω αν είμαι εκτός αλλά θα ήθελα μία πληροφορία. Απεγκατέστησα το υγραέριο σύτημα lovato και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ και πόσο να τα πουλήσω. Έχω πνεύμονα που δεν ξέρω αν φεύγει, τα μπεκ και τον εγκέφαλο.
Ευχαριστώ. -
@fabil said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρες,
Δεν ξέρω αν είμαι εκτός αλλά θα ήθελα μία πληροφορία. Απεγκατέστησα το υγραέριο σύτημα lovato και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ και πόσο να τα πουλήσω. Έχω πνεύμονα που δεν ξέρω αν φεύγει, τα μπεκ και τον εγκέφαλο.
Ευχαριστώ.Facebook ομάδα Υγραεριοκίνητοι - marketplace -car.gr-xe.gr μπαίνεις και το βάζεις αγγελία το ποσό είναι σχετικό , εσύ πόσο (και εάν)θα αγόραζες ένα μεταχειρισμένο αγνώστων ωρών λειτουργίας kit lpg?
-
@yem said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρες,
Ευχαριστώ.Facebook ομάδα Υγραεριοκίνητοι - marketplace -car.gr-xe.gr μπαίνεις και το βάζεις αγγελία το ποσό είναι σχετικό , εσύ πόσο (και εάν)θα αγόραζες ένα μεταχειρισμένο αγνώστων ωρών λειτουργίας kit lpg?
Δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο απλά δεν έχω ιδέα πόσο έχουν τα συτήματα αυτά μεταχειρισμένα Θα κοιτάξω στο car να πάρω μία ιδέα.
-
@yem said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρες,
Δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο απλά δεν έχω ιδέα πόσο έχουν τα συτήματα αυτά μεταχειρισμένα Θα κοιτάξω στο car να πάρω μία ιδέα.
Προς θεού δεν στην "είπα" για κάτι , απλά αυτό που είπα στο τέλος "εσύ πόσο (και εάν)θα αγόραζες ένα μεταχειρισμένο αγνώστων ωρών λειτουργίας kit lpg?
Πάει για την πιθανή κοστολόγηση που θα κάνεις , να μην περιμένεις πολλά λεφτά δλδ.
Πρόσφατα είδα στο FB ένα κιτ κοντά στα 200 με "ληγμένη" δεξαμενή , αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι είναι ένα κιτ παρωχημένο 10ετίας και ο αγοραστής θα χρειαστεί δεξαμενή + έξοδα τοποθέτησης και ΚΤΕΟ , εννοείται ότι θα μείνει απούλητο .
Δες πόσο τα δίνουν ρίξε και λίγο την τιμή και θα είσαι ΟΚ -
Μεταχειρισμενο κιτ δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση νόμιμα.. Οπότε μόνο για ανταλλακτικά. Οπότε για ένα κομμάτι ψωμί και αν...
-
Μετά από εγκατάσταση υγραερίου, συνεχίζουμε να βάζουμε τα ίδια λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής ή χρειάζεται να μπουν άλλου τύπου;
-
@redonto said in Υγραεριοκίνηση!:
Μετά από εγκατάσταση υγραερίου, συνεχίζουμε να βάζουμε τα ίδια λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής ή χρειάζεται να μπουν άλλου τύπου;
Τα ίδια.
-
Υπάρχει η άποψη ότι μετά από ρεκτιφιέ μηχανής, θα πρέπει το αυτοκίνητο να κινηθεί τα πρώτα 500-1000χλμ αποκλειστικά με βενζίνη και μετά με αέριο. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι αν γίνει καλή ρύθμιση μετά το ρεκτιφιέ, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο.
Τι γνώμη έχετε; -
Υπάρχει η άποψη ότι μετά από ρεκτιφιέ μηχανής, θα πρέπει το αυτοκίνητο να κινηθεί τα πρώτα 500-1000χλμ αποκλειστικά με βενζίνη και μετά με αέριο. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι αν γίνει καλή ρύθμιση μετά το ρεκτιφιέ, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο.
Τι γνώμη έχετε;Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εννοείται ότι το αέριο πρέπει να είναι ρυθμισμένο σωστά και τη σωστή αναλογία βενζίνης. Ούτως η άλλως για 500-1000 το πας χαλαρά. Το αέριο δε δεν το κυνηγάς ποτέ.
-
Καλησπέρες,
Ευχαριστώ.
Για ποιό λόγο το έβγαλες ;
Νόμιμα δέν μπορεί να το δηλώσει ο επόμενος που θα το αγοράσει πάντως . -
Τι γνώμη έχετε;Σε τι μοτέρ - μάρκα το έχεις βάλει ; Ρεκτιφιέ για ποιό λόγο έκανες ;
Εάν τα fuel trims συμβαδίζουν με της βενζίνης δηλαδή οι 2 χάρτες δέν θα έχεις θέμα . Αυτό απαιτεί ο εγκαταστάτης να το έχει βγάλει στο δρόμο για ρύθμιση και να μην έχει κάνει στατική ρύθμιση . -
@margm said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρες,
Ευχαριστώ.
Για ποιό λόγο το έβγαλες ;
Νόμιμα δέν μπορεί να το δηλώσει ο επόμενος που θα το αγοράσει πάντως .Το έβγαλα επειδή το αυτοκίνητο κάνει πια 1500χλμ το χρόνο και με κούρασε η έξτρα Χαρτούρα. Άσε που σε 1.5 χρόνο θα ήθελα και καινούργια δεξαμενή, οπότε πήρα την απόφαση. Τα έβγαλε τα λεφτά του. 170 απροβληματιστα χλμ σε fabia bbz 2005.
-
@margm said in Υγραεριοκίνηση!:
Τι γνώμη έχετε;Σε τι μοτέρ - μάρκα το έχεις βάλει ; Ρεκτιφιέ για ποιό λόγο έκανες ;
Εάν τα fuel trims συμβαδίζουν με της βενζίνης δηλαδή οι 2 χάρτες δέν θα έχεις θέμα . Αυτό απαιτεί ο εγκαταστάτης να το έχει βγάλει στο δρόμο για ρύθμιση και να μην έχει κάνει στατική ρύθμιση .Σε corolla 2005 1.6. Ρεκτιφιέ έγινε λόγω καμμένης φλάτζας και μπήκαν καινούργιες βαλβίδες εξαγωγής.
-
Στο αυτοκίνητο μου( corolla 2005 1.6) ο κατασκευαστής μου προτείνει λάδια 5-30.
Πρόσφατα εγκατέστησα υγραέριο και θέλω να ρωτήσω, αν έχετε να μου προτείνει λιπαντικά που να έχετε μείνει ευχαριστημένοι και κάθε πόσα κμ κάνετε αλλαγές? -
Στο αυτοκίνητο μου( corolla 2005 1.6) ο κατασκευαστής μου προτείνει λάδια 5-30.
Πρόσφατα εγκατέστησα υγραέριο και θέλω να ρωτήσω, αν έχετε να μου προτείνει λιπαντικά που να έχετε μείνει ευχαριστημένοι και κάθε πόσα κμ κάνετε αλλαγές?Συνέχισε με τα ίδια , καλό είναι αλλαγές καθε 7500-10,000 χιλιομετρα . Στίς 40,000 όταν συμπληρώσεις με το υγραέριο μέτρησε και το διάκενο βαλβιδών . Πιθανόν έχει μηχανικές βαλβίδες με καπελώτα .
-
Σε ΚΙΑ proceed 1,4 109 ps του 2008 με175000 χιλ.να βαλω κιτ υγραεριου?Καπου διαβασα οτι το μοτερ δεν το "αντεχει" αληθευει?
Ο γνωστος εγκαταστατης στη Μεταμορφωση μου ειπε να μην το φοβαμαι και να βαλουμε το STAG.Ποια η γνωμη σας απο την εμπειρια σας?Να κανω πρωτα ελεγχο βαλβιδων και που μπορω εκτος επισημης.Επισης καποιον εγκαταστατη δοκιμασμενο.Ευχαριστω. -
@tacos said in Υγραεριοκίνηση!:
Σε ΚΙΑ proceed 1,4 109 ps του 2008 με175000 χιλ.να βαλω κιτ υγραεριου?Καπου διαβασα οτι το μοτερ δεν το "αντεχει" αληθευει?
Ο γνωστος εγκαταστατης στη Μεταμορφωση μου ειπε να μην το φοβαμαι και να βαλουμε το STAG.Ποια η γνωμη σας απο την εμπειρια σας?Να κανω πρωτα ελεγχο βαλβιδων και που μπορω εκτος επισημης.Επισης καποιον εγκαταστατη δοκιμασμενο.Ευχαριστω.Το μοτέρ σου είναι το G4FA θεωρείται από τα ευχαίσθητα μοτέρ. Στο δικό μου Hyundai i30 (που φοράει το ίδιο μοτέρ) με σύστημα BRC plug & drive και παράλληλο ψεκασμό βενζίνης από τις 3000 στροφές και πάνω (και αποκλειστικά βενζίνη από 4200 και πάνω) μου παρουσίασε σοβαρή υποχώρηση εδρών βαλβίδων μετά από 7 χρόνια χρήσης και 110000 χλμ. Το κόστος επισκευής ήταν 1050 ευρώ με αντικατάσταση εδρών και βαλβίδων με ειδικές για υγραέριο, όπου ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ δεν θα έχω το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον.
-
@hammerhead said in Υγραεριοκίνηση!:
@tacos said in Υγραεριοκίνηση!:
Ο γνωστος εγκαταστατης στη Μεταμορφωση μου ειπε να μην το φοβαμαι και να βαλουμε το STAG.Ποια η γνωμη σας απο την εμπειρια σας?Να κανω πρωτα ελεγχο βαλβιδων και που μπορω εκτος επισημης.Επισης καποιον εγκαταστατη δοκιμασμενο.Ευχαριστω.Το μοτέρ σου είναι το G4FA θεωρείται από τα ευχαίσθητα μοτέρ. Στο δικό μου Hyundai i30 (που φοράει το ίδιο μοτέρ) με σύστημα BRC plug & drive και παράλληλο ψεκασμό βενζίνης από τις 3000 στροφές και πάνω (και αποκλειστικά βενζίνη από 4200 και πάνω) μου παρουσίασε σοβαρή υποχώρηση εδρών βαλβίδων μετά από 7 χρόνια χρήσης και 110000 χλμ. Το κόστος επισκευής ήταν 1050 ευρώ με αντικατάσταση εδρών και βαλβίδων με ειδικές για υγραέριο, όπου ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ δεν θα έχω το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον.
Ευχαριστω γιατην απαντηση.Το ξερω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο για υγραεριο,αλλα με την βενζινη στο 1,30 γρηγορα κανεις αποσβεση και εισαι προετοιμασμενος και για το ρεκτιφιε.Βαλβιδες και εδρες για υγαεριο,με στελιτη φανταζομαι,που βρηκες και ποιος το εκανε?
Υγραεριοκίνηση!