-
Με ενδιαφέρει και εμένα αν υπάρχει μια λιστα απο πρατήρια σε Ευρώπη ! Εστω και ανα χώρα όπως ιταλία που ταξιδέυο!
αν ξέρει κανεις ... -
ρε παιδιά, κανενας δεν ψάχνει στο ίντερνετ? Τοσο πολυ βαριέστε ?
-
Εκλεισα κ εγώ τα πρωτα 10χλδ χιλιόμετρα με το Lpg. αμάξι ίμπιζα 1400 100άλογα του 2003. σύστημα 4ης γενιάς της ac. μέση κατανάλωση 9,4 αντί για 8,5-9,0 που είχα με τη βενζίνη.
πρόβλημα κανένα.
παρατηρήσεις:- το αμάξι μάλλον εχει κόψει στις πολύ υψηλές στροφές (πάνω από τις 5000). σε πρόσφατο ταξίδι παρατήρησα πως δεν ανέβαζε πάνω από 185 στο κοντέρ. νομίζω πως στο σημείο που δοκίμασα, με βενζίνη θα είχε 195+. θυμίζω πως μετά τις 6000 στροφές γυρνάει στη βενζίνη παντα, όπου καταλαβαίνεις κ ένα σχετικό boost! περα από αυτό, δεν παρατηρείς καμία διαφορά στην καθημερινή χρήση, νορμάλ ή πιο σβέλτη, ή σε ταξιδια φορτωμένος κτλ
- το αμάξι πια με εχει φέρει στα επίπεδα που ήμουν πριν τις αυξήσεις το χρησιμοποιώ χωρίς να σκέφτομαι τη βενζίνη, οπως τη σκεφτόμουν μέχρι τον αύγουστο που δεν είχα βάλει το lpg.
- θα το πάω από εβδομάδα στη σεατ μακρής να μου 'μαζεψει λίγο' την εγκατάσταση, αφού εχουν γίνει κάποιες 'τσαπατσουλιές' στην εγκατάσταση μπροστά, να μου βάλει κ ηλεκτροβαλβίδα στην εξοδο της μπουκαλας.
- το σύστημα της ac ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟ, αλλα νομίζω πως δεν είναι διαπιστευμένο για να περασει κτεο.
το μόνο κακό, είναι πως το αμάξι μου κάνει τοση οικονομία, που το παντρεύτηκα για λίγα χρονια ακόμη! ουσιαστικά εχω ενα αμάξι που έχει κατανάλωση μηχανής, γλυτώνοντας τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα. 4,7λίτρα/100χλμ, αν το ανάγουμε σε τιμές βενζίνης, ενώ αν το άλλαζα θα πήγαινα στα 10-11λίτρα/100χλμ (σεατ leon με dsg)
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
ρε παιδιά, κανενας δεν ψάχνει στο ίντερνετ? Τοσο πολυ βαριέστε ?Πολύ ωραίο site!! Μήπως δεν είναι ενημερωμένο όμως, στη Ελλάδα αναφέρει για ΄΄γκαζάδικο΄΄ στην Καλαμάτα, στη Μονεμβάσια, στην Πάτρα και στην Κέρκυρα όπου φυσικά δεν υπάρχουν...
-
Ο χρήστης Aρίστος έγραψε:
Με ενδιαφέρει και εμένα αν υπάρχει μια λιστα απο πρατήρια σε Ευρώπη ! Εστω και ανα χώρα όπως ιταλία που ταξιδέυο!
αν ξέρει κανεις ... -
Την Παρασκευή η τιμή διυλιστηρίου (Νότος) ήταν η χαμηλότερη μέχρι στιγμής (ίδια με αυτήν στις 6/1): 668,91 ο Μ.Τ., δηλαδή σχεδόν 0,59 ευρώ συνολικό κόστος για τον πρατηριούχο...
-
κατα την αποψη μου ο φιλος κωστας αντεδρασε αψυχολογητα.
περιμενε ρε φιλε.ακομα δεν εβαλες το συστημα και αρχεισες τους τσακομους?
φουλαρισε 2-3 φορες και μετα τα λεμε.ομως τα λ ε μ ε.
περιμενω.
υγ.κωστα ειμαι μαζι σου γιατι ειμαι και υγραεριος. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
περιμενω.
υγ.κωστα ειμαι μαζι σου γιατι ειμαι και υγραεριος.Συμφωνώ μαζί σου οι τσακωμοί δεν βοηθάνε. Όταν έχεις **ασφαλή **συμπεράσματα κάνεις μια κουβέντα ήρεμη με ΄΄το κυρία΄΄ και αν δεν πειστείς τότε υπάρχουν και αρχές που μπορείς να απευθυνθείς. Να ξέρεις τέτοιες υποθέσεις οπωσδήποτε θα το λάβουν υπόψιν τους και θα πάνε αφού τους βενζινάδες γενικά θέλουν να τους στριμώξουν, τα πρόστιμα είναι μεγάλα και το εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά με μεγάλιώδεις ανακοινώσεις. Αν πας και φωνάξεις το μόνο που κερδίζεις είναι να ξεθυμάνεις εκείνη την ώρα αλλά μην νομιζεις ότι αν όντως κάνει κάτι παράνομο θα σταματήσει. Επίσης φυσικά και μπορείς να μοιραστείς τις ανησυχίες/υποψίες/περιπέτειες σου ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας κι εμείς. Πάντως σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν σε πνίγει το δίκιο ότι θέλεις να ξεσπάσεις, σε όλους μας συμβαίνει . αλλά αν το σκεφτείς ψύχραιμα μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Στο κάτω κάτω καμιά φορά δεν ξέρεις μπορεί όντως να έχει γίνει κάποια παρεξήγηση.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Αν δεν είναι 25 τα λίτρα και είναι 32 , τί κατανάλωση βγάζεις;
Δεν είναι φυσιολογικό να έχεις μικρότερη κατανάλωση με το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη (αρκεί βέβαια να ισχύουν ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες διαδρομής / φορτίου και στις 2 περιπτώσεις).Δεν προκύπτει μικρότερη κατανάλωση. Με το υγραέριο (25 λίτρα) προκύπτει κατανάλωση 5,7 λίτρα / 100 χλμ για το ένα αυτό ντεπόζιτο, ενώ με τη βενζίνη μέσα στο επτάμηνο των μετρήσεων μου προκύπτει μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα / 100 χλμ με την ελάχιστη να είναι στα 5 λίτρα / 100 χλμ.
Με 32 λίτρα προκύπτει κατανάλωση 7,3 λίτρα / 100 χλμ. Δεν νομίζω να έχω 35% - 45% αυξημένη κατανάλωση. Ελπίζω τουλάχιστον...
Μπάη δε γουέη μου ξανα-άναψε το γνωστό λαμπάκι...
-
5,7 λίτρα/100 χλμ. με υγραέριο σε σχέση με τα 5,5 λίτρα/100 χλμ. με βενζίνη είναι ελάχιστη αύξηση (στα όρια του στατιστικού λάθους). Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 20% η αύξηση (δηλαδή στα 6,6 λίτρα). Μάλλον είναι πολύ φτωχό το μείγμα, όπως δείχνει άλλωστε και το λαμπάκι...
-
Υπάρχει περίπτωση να σπάσουν τα μπουζί κατά την χρήση του υγραερίου? Το άκουσα και αυτο!
Από την μεγάλη θερμοκρασία που δημιουργείται λέει σε σχέση με την βενζίνη!
Πρέπει να τα αλάζουμε νωρίτερα τα μπουζί? Να βάζουμε μεγαλύτερα για να δημιουργούν ισχυρότερο σπινθήρα? -
Ο χρήστης dti έγραψε:
5,7 λίτρα/100 χλμ. με υγραέριο σε σχέση με τα 5,5 λίτρα/100 χλμ. με βενζίνη είναι ελάχιστη αύξηση (στα όρια του στατιστικού λάθους). Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 20% η αύξηση (δηλαδή στα 6,6 λίτρα). Μάλλον είναι πολύ φτωχό το μείγμα, όπως δείχνει άλλωστε και το λαμπάκι...οταν υπαρχει φτωχο μιγμα δεν σημαινει απαραιτητα και μειωση καταναλωσης,γιατι ο κινητηρας ζοριζεται
-
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
Αν δεν είναι 25 τα λίτρα και είναι 32 , τί κατανάλωση βγάζεις;
Δεν είναι φυσιολογικό να έχεις μικρότερη κατανάλωση με το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη (αρκεί βέβαια να ισχύουν ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες διαδρομής / φορτίου και στις 2 περιπτώσεις).Δεν προκύπτει μικρότερη κατανάλωση. Με το υγραέριο (25 λίτρα) προκύπτει κατανάλωση 5,7 λίτρα / 100 χλμ για το ένα αυτό ντεπόζιτο, ενώ με τη βενζίνη μέσα στο επτάμηνο των μετρήσεων μου προκύπτει μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα / 100 χλμ με την ελάχιστη να είναι στα 5 λίτρα / 100 χλμ.
Με 32 λίτρα προκύπτει κατανάλωση 7,3 λίτρα / 100 χλμ. Δεν νομίζω να έχω 35% - 45% αυξημένη κατανάλωση. Ελπίζω τουλάχιστον...
Μπάη δε γουέη μου ξανα-άναψε το γνωστό λαμπάκι...
εφοσον στο ρυθμισαν και ξανα -αναψε το γνωστο λαμπακι,μηπως πρεπει να κοιταξεις τα μπεκ [αλλαγη]γιατι το yaris ειναι 1000ρακι
-
Λογικό είναι να έχεις 7,3/5,5= 1,33 (+33%) αύξηση. Τόσο πρέπει να δίνει και το εργοστασικό Αygo lpg.(δες το στο net)
-
Καλησπέρα στην παρέα μας. Νέος Υγραέριος... Toyota Aygo 1.0lt ....
........Τα συμπεράσματα δικά σας...Φιλε κωστα καλως ηλθες στην παρεα. Εχεις χιλια δίκια !!!!! Δεν γινεται να κώλυσε φλοτερ... Ο τυπος κατέρριψε τους νομους της φυσικης..... Μα καλα, σε 32 λιτρα δεξαμενη χωρεσε 33 !!!!! ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ....
Οπως και να΄χει κρατα την ψυχραιμία σου. Το κρατος οντως δε βοηθα αλλα αν ειναι να κανεις κατι, καντο με** χαρτι**...
Αληθεια, πηγες να βαλεις σε αλλο πρατηριο lpg ? και αν ναι, με ποσα λιτρα γέμισες ? (για να εισαι σιγουρος οτι σε κλεψανε)Οσο για το λαμπακι δεν θα το ''κανεις καλα'' παρα μονο αν το ταΐσεις λιγο παραπανω υγραεριο. Με τοσο μικρη καταναλωση δεν σου κανει τιποτα αλλο οπως σκορτσαρισματα ή σβησηματα κτλ ??? Και λογικα, οπως ειπαν και τα παιδια πριν, θα πρεπει να ανεβει η καταναλωση με lpg κατα τουλαχιστον 10% και βαλε. Κανε αρκετα γεμισματα, για να καταλήξεις καπου στα σιγουρα.
καλα χιλιομετρα....
-
Τίποτα δεν είναι περίεργο για μένα.
Σε 45άρα δικιά μου χώρεσαν 47,5 λίτρα.
Κατά τα άλλα το getz καίει 7,3-8- λίτρα μάξιμουν με ταχύτητες πάνω από 120 χλμ. Διαφοορά με την βενζίνη όχι μεγαλύτερη από 0.5-1 λίτρο. Αν καίει φτωχό μιγμα από το καταλαβαίνει κάποιος; τα μπουζί σε ένα σέρβις ήταν λίγο οξειδομένα και ένας μάστορας μου είπε ότι καίει πολύ πλούσιο μείγμα και τα ξαναρύθμισα προς τα κάτω. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Πάντως ως τώρα κανένα λαμπάκι κανένα ρετάρισμα καμιά μείωση υποδύναμης. Το σύστημα είναι το brc και το έβαλα στην Αλεξανδρούπολη. -
Δεν μπορώ ακόμα να εμπιστευτώ την κίνηση με υγραέριο....
Είμαι μάλλον πολυ παραδοσιακός τύπος
-
Καλά κανείς εγκαταστάτης δεν ελέγχει τον λ στα καυσαέρια του lpg; Και προσπαθούν να μαντέψουν αν είναι φτωχό ή πλούσιο το μείγμα;
-
Ο χρήστης Armored Saint έγραψε:
Δεν μπορώ ακόμα να εμπιστευτώ την κίνηση με υγραέριο....Είμαι μάλλον πολυ παραδοσιακός τύπος
Eπιφυλακτικός θα έλεγα.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
περιμενω.
υγ.κωστα ειμαι μαζι σου γιατι ειμαι και υγραεριος.
….με όλη αυτήν την ‘πίεση’ σίγουρα στο κόστος της κατανάλωσης, πρέπει να προσθέσουμε και MONOSORDIL 5.36E + COVERSYL 12.58E……..
Ηρεμίστε ρε παλικάρια, και οργανωθείτε ψύχραιμα.
Με γιούρια θα τον χάσουμε τον αγώνα, θέλει στρατηγική η νίκη…..Α.
Υγραεριοκίνηση!