-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Για αυτο το ειδα καπου συγκεκριμενα οτι καποιος περασε το συστημα με 4 μπεκ υγραεριου σε πολο 1999 1.4 ειχε 9-10 λιτρα μεικτη καταναλωση και δεν μπορουσε να βγαλει καρτα καυσαεριων, ειχε υψηλους υδρογονανθρακες στο ρελαντι και στις 3.000στρ. με νουμερα 500-700 που το οριο ειναι κατω των 100
Το πηγε για ρυθμιση και δεν μπορουσε να το κατεβασει ο μαστορας
Σε αυτη την περιπτωση δεν ειχε σωστη καυση:ελειπε οξυγονο ,ειχε μεγαλα μπεκ, η τα κλασσικα προβληματα του συστηματος υγραεριου με τον πνευμονα
Επειδη διαβασα και σε ξενα φορουμ αποφυγετε το συστημα υγραεριου με πνευμονα εχουν ακουστει τα χιλια μιρια κακα σχολια για αυτο το συστημα!Ακριβώς το αντίθετο ισχύει.
http://www.omniauto.it/forum/index.php?s=8c43610781034ef013f965f0136aa8c2&showforum=138 -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο.
Και σαφώς συμφέρει το lpg αν κάνετε πολλά ΚΜ ανά έτος (σήμερα με τιμή 0.80Ε πάνω από 15.000ΚΜ) σε συνάρτηση της μέσης κατανάλωσής σας (ίσως πάνω από 7,5 lit/100KM).
Και σαφώς αυξάνεται η μέση κατανάλωση σε συνάρτηση με το μέγεθος των lpg μπεκ , κανένας εγκαταστάτης δεν επεμβαίνει στους χάρτες, όλα τα ECU lgp κλέβουν σήμα από τα μπεκ της βενζίνης (στο clioII 1,4 16V μου αυξήθηκε 10%).
Και σαφώς επιρεάζεται θετικά ή αρνητικά η αξία μεταπώλησης του οχηματός σας.
Και σαφώς μειώνεται η αξιοπιστία του κινητήρα, λόγο θερμοκρασιών και ίδιου αβάνς με την βενζίνη.
Και σαφώς μειώνεται η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, όπως αυξάνεται το βάρος, όπως αυξάνεται η αυτονομία.
Και σαφώς κυκλοφορούν απατεώνες, τυχοδιώκτες, και άσχετοι εγκαταστάτες στο κύκλωμα του LPG
Και σαφώς είμαστε έρμεα στα 40 περίπου πρατήρια που ελένχονται από 2-3 μεγαλοκαρχαριοπρατηριουχοεγκαταστάτες.
Και σαφώς είμαστε έρμεα στα πιθανά ή απίθανα σχέδια του κάθε Παπαρο κών/ου ή Αλογογκούφη σε επιβολή φόρου στο LPG.
Το τι αποφασίζει να πράξει ο καθένας μας δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μία συνιστόσα μέσα σε αυτό το θέμα των 200+ σελίδων, με προσεκτικό και φιλτραρισμένο διάβασμα ένα μέλος του φόρουμ ίσως βρει την συνισταμένη τον αν και πότε πρέπει να προχωρήσει σε εγκατάσταση lpg.+1000
-
θα συμφωνήσω με τον Asteri.. τα ίδια ακριβώς μου είπε και ο μηχανικός που μου το έβαλε.. ο οποίος σημειωτέων.. είναι γνωστός βελτιωτής και προγραμματιστής εγκεφάλων.. (με πτυχίο Πολυτεχνείου... και όχι ο μαστρομήτσος..)
αυτος ήταν και ο λόγος που έβαλα lpg σε αυτόν, γιατί ξέρει να προγραμματίζει καθώς και τα μυστικά των εγκεφάλων.. δε θα του κάνω άλλη διαφήμιση.. πουλάει και 4ης και 5ης κάνει δική του εισαγωγή.μου έβαλε αερίου ψεκασμού 5ης γεννιάς και όχι υγρού ψεκασμού.. του ζήτησα όσο δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία και όχι οικονομία και να πάρω τις βαλβίδες στο χέρι.. οι ρυθμίσεις ειναι οι εξής¨
- στο ρελαντί καίμε μονο βενζίνη για καλύτερη λίπανση και μετά από δική μου προτροπή
- σε όλες τις στροφές δεν καίει ποτέ μονο υγραέριο, αλλά σε όλο το εύρος των στροφών ρίχνει μέσα και μια μικρή ποσότητα βενζίνης και η αντλία να δουλεύει συνεχώς έστω και λίγο (βέβαια αυτό αν δεν γίνει σωστή ρύθμιση μπορεί να είναι πηγή ρεταρισμάτων)
- με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται η λαδιέρα..
Η λειτουργία του αυτοκινητου ειναι στρωτή, δεν καταλαβαίνεις ποτε μπαίνει ή βγάινει το υγραέριο..
Η κατανάλωση μου αυξήθηκε περίπου ένα +20%-25%Γενικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν η τιμή του lpg ήταν 0,60-0,65 και θα έλεγα σε κάποιον οτι αξίζει.. τώρα με τις τιμές κοντά στο 0,80 ξεκάθαρα δε συμφέρει κάποιος να βάλει για τους λόγους που έχουν προαναφερθει! εκτός αν έχει ταξί.
-
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
μου έβαλε αερίου ψεκασμού 5ης γεννιάς και όχι υγρού ψεκασμού..
Δε θυμάμαι αν έχεις αναφέρει ποιο σύστημα έχεις βάλει, αλλά αέριος ψεκασμός και 5η γενιά, δεν υπάρχει.
Μπορεί να είναι κάποια εξελιγμένη μορφή 4ης γενιάς, αλλά έχει γραφεί και διευκρινιστεί και παλιότερα οτι ανεξάρτητα τι λένε οι εγκαταστάτες και οι διαφημίσεις τους, συνοπτικά 5η γενιά = υγρός ψεκασμός, όχι πνεύμονας, όχι παράλληλος εγκέφαλος, όχι νερά αυτοκινήτου, αντλία μέσα στη δεξαμενή.
Αν γνωρίζεις κάτι άλλο, με στοιχεία, μας λες. -
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
θα συμφωνήσω με τον Asteri.. τα ίδια ακριβώς μου είπε και ο μηχανικός που μου το έβαλε.. ο οποίος σημειωτέων.. είναι γνωστός βελτιωτής και προγραμματιστής εγκεφάλων.. (με πτυχίο Πολυτεχνείου... και όχι ο μαστρομήτσος..)
αυτος ήταν και ο λόγος που έβαλα lpg σε αυτόν, γιατί ξέρει να προγραμματίζει καθώς και τα μυστικά των εγκεφάλων.. δε θα του κάνω άλλη διαφήμιση.. πουλάει και 4ης και 5ης κάνει δική του εισαγωγή.μου έβαλε αερίου ψεκασμού 5ης γεννιάς και όχι υγρού ψεκασμού.. του ζήτησα όσο δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία και όχι οικονομία και να πάρω τις βαλβίδες στο χέρι.. οι ρυθμίσεις ειναι οι εξής¨
- στο ρελαντί καίμε μονο βενζίνη για καλύτερη λίπανση και μετά από δική μου προτροπή
- σε όλες τις στροφές δεν καίει ποτέ μονο υγραέριο, αλλά σε όλο το εύρος των στροφών ρίχνει μέσα και μια μικρή ποσότητα βενζίνης και η αντλία να δουλεύει συνεχώς έστω και λίγο (βέβαια αυτό αν δεν γίνει σωστή ρύθμιση μπορεί να είναι πηγή ρεταρισμάτων)
Η λειτουργία του αυτοκινητου ειναι στρωτή, δεν καταλαβαίνεις ποτε μπαίνει ή βγάινει το υγραέριο..
Η κατανάλωση μου αυξήθηκε περίπου ένα +20%-25%Γενικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν η τιμή του lpg ήταν 0,60-0,65 και θα έλεγα σε κάποιον οτι αξίζει.. τώρα με τις τιμές κοντά στο 0,80 ξεκάθαρα δε συμφέρει κάποιος να βάλει για τους λόγους που έχουν προαναφερθει! εκτός αν έχει ταξί.
Μα η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε 4ης και 5ης γεννιάς δεν είναι ο υγρός ψεκασμός (5ης μόνο icom-vialle) αντί του αερίου ψεκασμού (4ης); Ποιό σύστημα τοποθέτησες;
με πρόλαβες dti -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Ρε παιδια εχω κουραστει να ακουω συνεχεια οτι η καταναλωση ειναι +25 και βαλε!!!!!! Δεν εχουμε ολοι αυτη την καταναλωση,γιατι το παρουσιαζετε ετσι ? Για μενα και αρκετους αλλους +5 αντε βαρια+ 10 και παρα πολυ λεω.
Γιατί το υγραέριο υπολείπεται σε θερμογόνο δύναμη κατά 20-25% περίπου από την βενζίνη, οπότε για να πετύχεις την ίδια θερμιδική απόδοση στην καύση πρέπει να ρίξεις χοντρά-χοντρά 25% παραπάνω ποσότητα καυσίμου. Και σε όλες τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις υγραερίου, τόσο ανεβαίνει η κατανάλωση. Οπότε συγνώμη, αλλά η δημιουργία χάρτη ψεκασμού που κάνει ένας έλληνας μηχανικός μέσα σε μισή μέρα με μόνο 5-10% παραπάνω κατανάλωση, εμένα μου φαίνεται ότι κάπου θα ψιλοπάσχει. Θες θερμοκρασίες θαλάμου καύσης, θες ρύπους εκτός ορίων (όπου αλλού πλην ρελαντί που ελέγχονται), θες κακή λειτουργία (ρεταρίσματα, check engine, απώλεια δύναμης σε ανηφόρες κλπ...), διάλεξε και πάρε...
Στη χειροτερη κανω με 54lit-700χλμ=7,71 αρα δεν παιζει το θεμα +25%.Ο μαστορας το ειχε μεσα 1 εβδομαδα(και οχι δεν εγινε μαμακία αλλα τοτε δεν το κινουσα, αυτος ειχε χρονο και εκανε μπορω να πω καλη δουλεια).Στη θερμοκρασια κινητηρα παω πασο,υπαρχει περιπτωση να παιζει, αλλα επειδή δεν ειναι ευκολο να βρεις αξιο μαστορα και να στο βρει και να το διορθώσει στα σιγουρα, δεν το προσπαθω καν.Ρυποι ο.κ. , κοντα στα κανονικα αλλα ναι,1κλικ πανω(ανεπαίσθητα στις 3000στρ)(οχι πως θα με στεναχωρουσε αν ηταν παραπανω).Τελος δεν πασχει πουθενα(ρεταρίσματα, check engine, απώλεια δύναμης σε ανηφόρες κλπ...)μετα απο την 2η και μοναδικη επισκεψη.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
συνοπτικά 5η γενιά = υγρός ψεκασμός, όχι πνεύμονας, όχι παράλληλος εγκέφαλος, όχι νερά αυτοκινήτου, αντλία μέσα στη δεξαμενή.
Γνωστός εγκαταστάτης που περνάει το σύστημα σου, μου είπε ότι το vialle έχει δικό του εγκέφαλο.
-
Σωστά σου είπε, υπάρχει η ηλεκτρονική μονάδα LPe που ελέγχει την αντλία, τον ρυθμιστή πίεσης, τα μπεκ και το διακόπτη επιλογής καυσίμου.
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τους χρήστες υγραερίου;
Πέρα από το οικονομικό (εγκατάσταση, εύρεση φθηνού πρατηρίου, κτλ), αξίζει να χαλάτε τη ζαχαρένια σας με το να γίνετε φίλοι με τον εγκαταστάτη και 2ο σπίτι σας το συνεργείο; Όσο καιρό διαβάζω εδώ, όλο για ρυθμίσεις βλέπω, θα ξαναπάω εκεί, κτλ. Αξίζει ο κόπος; Χαμένες εργατοώρες είναι αυτές, χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα αν έμενες με την οικογένεια σου, να ασχοληθείς με πιο ενδιαφέροντα πράγματα.
Dodger πιστεύω πως σε αυτό το φόρουμ γράφουν κυρίως χρήστες υγραερίου που έχουν πρόβλημα με την εγκατάσστασή τους. Αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δεν ψάχνονται για να βρουν κάποιο φόρουμ για συζήτηση. Και εμένα αν λυθούν οριστικά τα προβλήματα με το σύστημά μου, δεν θα έχω τόσο συχνή εμφάνιση στο φόρουμ.
Το ποσοστό εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορούν να μας το πουν οι ίδιοι οι εγκαταστάτες από τους διοκύς τους πελάτες. Βέβαια σαν εγκαταστάτης δεν συμφέρει να πει κάποιος ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών τους έχουν πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί.Καλησπερα, εβαλα σε ενα sorento 3,5 συστημα 4ης γενιας απο τον ιουνιο, εχω κανει 4000 χλμ περιπου κ το αμαξι δουλευει εξαιρετικα, επισκεψη στον εγκαταστατη μονο για ρυθμιση εχω παει 2 φορες.
καλησπέρα και απο μένα εβαλα τελος οκτωβριου σε audi A3 2.0 fsi 4ης γενιας ...εχω κάνει 7500 χλμ και μενα το αμάξι δουλεύει μια χαρα ..και δεν εχω πάει καθόλου στον εγκαταστάτη. γιαυτο μην τα βάζουμε όλα σε ενα τσουβάλι ...
Καλησπερα,
μήπως έβαλες 5ης γιατί στα άμεσου ψεκασμού δεν μπαίνει 4ης..... -
Αγαπητοί,
Έχω καιρό να στείλω μήνυμα στο φόρουμ. Έχω φτάσει αισίως τα 33.000 χλμ σε 6 μήνες με το σύστημα ICOM JTG. Εκτός από τα αρχικά προβλήματα με το ρετάρισμα (που μάλλον ήθελε καλύτερη ρύθμιση που δεν έγινε σωστά από την αρχή) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχω αλλάξει φίλτρο υγραερίου στην Καβάλα (όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ να του δώσω για να μη κάνω διαφήμιση) με 10 ευρώ.
Παράλληλα με το Opel έχω κάνει και μια μετατροπή σε ένα SAXO 1.1. Θα ήθελα όποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα να με ενημερώσει. Το σύστημα είναι OMVL με πνεύμονα (θα λέγαμε 3ης γενιάς χωρίς μπέκ) στο οποίο έχω το παρακάτω θέμα:
Στο υγραέριο δουλεύει αρκετά καλά χωρίς ρεταρίσματα και καλή κατανάλωση. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού ανάβει το λαμπάκι με το πλούσιο/φτωχό μίγμα και πάντα μετά η εναλλαγή σε βενζίνη οδηγεί σε σβήσιμο της μηχανής!!!. Έχω αλλάξει αισθητήρα λάμδα (μεταχειρισμένο), έκανα μέτρηση καυσαερίων ειδικά για το υγραέριο, αλλά το θέμα παραμένει.Έχει κανείς αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα. Το κουφό είναι ότι έχω κάνει 10.000 km χωρίς κανένα πρόβλημα με το υγραέριο. Το πρόβλημα υπάρχει όταν γυρίζω σε βενζίνη μόνο. Το πρόβλημα διορθώνεται μέχρις ωσότου να γίνει 'reset' ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου. Λέτε με σωστή ρύθμιση να πάψει να υπάρχει το πρόβλημα? Πριν την μετατροπή ουδέποτε είχα πρόβλημα σε βενζίνη ενώ μετά από reset του εγκεφάλου μπορώ να κάνω κανονικά τα ταξίδια ακόμη και βενζίνη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάω σε υγραέριο και μετά από μεγάλο ταξίδι (που ίσως συνοδεύεται και από άναμμα της ένδειξης πλούσιο μείγμα).Περιμένω τις απόψεις σας!.
-
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
αν μας πεις και αλλα ισως κηριξουμε τον δικο σου ψηστη τις χρονιας.
φιλε μηπως ψαξε-ψαξε εφαγες το παραμυθι ?
οπως σου λενε και οι ποιο πανω φιλοι 5ης και αεριο δεν γινεται.
5ης και πνευμονας δεν γινεται.
ρελαντι βενζινη και βουτα το γκαζι εως 2.000 να γυριση στο αεριο οικονομια δεν γινεται.5ης με υποβρυχια αντλια ναι.
χωρις εγκεφαλο ναι.
αρα κατα τα λεγομενα σου οχι 5ης δεν ειναι αλλα μπορει και τριτης.αυτα που παιρνουν απο καλοδιο μπουζι να αλλαζουν απο βενζινη αεριο.(εδω πλακα)και ενα τελευταιο για τους φιλους του λιπαντυρα.
για μενα ο λυπαντηρας τοποθετειτε καθαρα για ψυχολογικους λογους .και για οσους μιλανε για μεταπωλητικη αξια υγραεριοκηνητων αυτοκινητων πιστευω (και το βλεπω καθοτι και εμπορος)
οτι εχουν
καλυτερη μεταπωληση απ οτι τα βενζινοκινητα τα οποια εχουν απαξιωθη εντελως ετσι κι αλλιως. -
επιτελους ολα μου τα προβληματα λυθηκαν και το αμαξι πηγαινει οπως επρεπε να πηγαινει.
οπως εχω αναφερει μιλαω για συστημα ICOM JTGπροβλημα 1: σε κατηφορες με γυριζε σε βενζινη. Αναφερθηκε οτι οσοι το ειχαν το προβλημα αυτο με μια συνδεση στον εγκεφαλο ενος ασπρου καλωδιου το προβλημα λυνοτανε. Μακαρι αλλα σε μενα το καναμε αλλα παλι το προβλημα παρεμεινε. οποτε και αλλαξα εγκεφαλο και το προβλημα λυθηκε αμεσως. Το τονιζω ειναι νεας γενιας εγκεφαλος που σε αυτοκινητα με ισχυρο ρευμα (ford) ειχε το παραπανω προβλημα που ανεφερα.
προβλημα 2: ειχα ρεταρισματα, σβησιματα στο ρελαντι και πολλες φορες εν κινηση διαφορα γκουπ γκουπ το γνωστο 'βηχας'
Αλλαξα μπεκ με καινουρια νεας γενιας και σας μιλαω το αμαξι μεταμορφωθηκε. ΔΕΝ κανει τιποτα απο ολα τα παραπανω. Πηγαινει καλυτερα και απο βενζινη. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το Σάββατο 11/12 μια και είχε αρκετό κρύο (3-4 βαθμοί) αποφάσισα να κάνω τη δυναμομέτρηση που εκκρεμούσε να γίνει αρκετό καιρό τώρα.
Τα αποτελέσματα συνοπτικά είναι:Με υγραέριο (από JetOil): 265,4 bhp και 404,3 Nm
Με βενζίνη (ΕΚΟ 100 οκτανίων): 272,2 bhp και 416,6 NmΧιλιόμετρα: 46.550 περίπου
Στις 5500 στροφές επενέβη ο κόφτης (λόγω ανοικτού καπώ και ύπαρξης εργοστασιακού συναγερμού; )Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο, αλλά αναφέρω επίσης οτι τα ελαστικά μου είναι διαστάσεων 235/45/18, είχα απενεργοποιήσει το esp, δεν λειτουργούσαν στερεοφωνικά, κλιματισμός, φώτα και οι πιέσεις στα μπροστινά ελαστικά ήταν 2.6 bar.
Να και τα σχετικά γραφήματα:
Δηλαδή η μείωση με το υγραέριο είναι περίπου 2,5% σε ισχύ και 3% σε ροπή σε σχέση με 100άρα βενζίνη.
οποτε με 270 ιππους δεν εχασες σχεδον τιποτα .καποιοι ειναι ετοιμοι να σκισουν τα πτυχια τους αλλα πρωτα θα παω και εγω που εχω 340 και αν τα νουμερα ειναι οπως τα περιμενω (που θα ειναι γιατι το μιγμα ειναι ιδιο βενζινη υγραεριο) τοτε ποσταρω και ας απαντησουν οι απανταχου γνωστες.εκτος απο την οικονομια ενας απο τους λογους που εκανα την μετατροπη ηταν για να φιμωσω οσους πιστευαν οτι δεν γινεται.οπου λογος και αντιλογος ,εως τοτε καλημερα σε ολους
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
επιτελους ολα μου τα προβληματα λυθηκαν και το αμαξι πηγαινει οπως επρεπε να πηγαινει.
οπως εχω αναφερει μιλαω για συστημα ICOM JTGσε κατηφορες με γυριζε σε βενζινη.....αλλαξα εγκεφαλο και το προβλημα λυθηκε αμεσως. Το τονιζω ειναι νεας γενιας εγκεφαλος που σε αυτοκινητα με ισχυρο ρευμα (ford) ειχε το παραπανω προβλημα που ανεφερα.
Πηγαινει καλυτερα και απο βενζινη.
Φιλε slaoulas2, μου το κανει και μενα αν και σπανια.Ειχα δει παλιότερα post σου για το προβλημα αυτο και πρεπει να εχεις δικιο,οτι γυρνα σε κατηφορο οταν δεν πατας γκαζι.Δεν με προβληματιζει προς το παρον αλλα θα το εχω στα υπόψιν.
Εχεις δικιο οτι παει καλητερα.Να το εχουν υπ΄οψην οσοι σκεφτονται να κανουν μετατροπη
-
σε λιγο θα δουμε και καμια Φερραρι με υγραεριο!
Πορσε καγιεν πρεπει να υπαρχουν αρκετες... -
ειχα δειαβασει στο topik πως θα ανοίξει πρατήριο στη πάτρα. ξέρει κανείς αν άνοιξε? ρωτάω γιατι θα κάνω διαδρομή απο λάρισα ζακυνθο μέσω μπράλου,αμφισσας και δε ξερω αν θα βρω να βαλω gas.
ξέρει κανείς τίποτα?
α!και κατι αλλο ξέρει κανείς που θα βρω flashlube? εχει κανεις στη λαρισα? ειχε αναφέρει ενας gasακιας απ'το forum απο θεσ\νικη με 10€.όποιος ξέρει ας στείλει πμ
thanks -
Προτείνω να πάρει ο καθένας μας τηλέφωνο στα πρατήρια που κάνουν και εγκατάσταση κιτ υγραερίου και να τους λέμε ότι ήμασταν υποψήφιοι για εγκατάσταση στο όχημά μας αλλά το έχουμε αναβάλει εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της τιμής του υγραερίου και της ανασφάλειας που έχουμε για τη μελλοντική εξέλιξη. Εγώ το έχω ήδη κάνει σε μερικά και διαπίστωσα μία έκδηλη αμηχανία και επίσης oi αναμονές τους έχουν μικρύνει στον ένα μήνα, δηλ. η δουλειά τους έχει σημαντική πτώση.
Εχω επικοινωνήσει και δεύτερη φορά με το υπουργείο εμπορίου και μου είπε ο κ. Μωραϊτάκης ότι το θέμα διερευνάται και ότι δεν θα το αφήσουν έτσι. Εχει ενημερωθεί για τις τιμές που ισχύουν στην Ε.Ε . Επίσης μου είπε ότι το υγραέριο που βγαίνει από τα διυλιστήρια είναι χρηματιστηριακό προιόν και στη Μεσόγειο αυξήθηκε 40%. Εγώ του απάντησα τότε γιατί στις άλλες χώρες ΔΕΝ ξεπερνά το 0,65- 0,70 ευρώ ;.....Περιμένω νεότερα .....Πάντως παραδέχεται ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και θέμα καρτέλ μεταξύ των λίγων πρατηρίων πανελλαδικά. -
Ο χρήστης konos έγραψε:
ειχα δειαβασει στο topik πως θα ανοίξει πρατήριο στη πάτρα. ξέρει κανείς αν άνοιξε? ρωτάω γιατι θα κάνω διαδρομή απο λάρισα ζακυνθο μέσω μπράλου,αμφισσας και δε ξερω αν θα βρω να βαλω gas.
ξέρει κανείς τίποτα?
α!και κατι αλλο ξέρει κανείς που θα βρω flashlube? εχει κανεις στη λαρισα? ειχε αναφέρει ενας gasακιας απ'το forum απο θεσ\νικη με 10€.όποιος ξέρει ας στείλει πμ
thanksΜίλησα την προηγούμενη Παρασκευή με το πρατήριο στην Πάτρα και μου είπε ότι θα ανοίξει σε 10 μέρες περίπου.
Όσο για το flashlube το έχω βρει Αθήνα το 1lt 22 ευρώ περίπου, δεν ξέρω βέβαια πόσο θα σου στοιχίσει να το φέρεις Λάρισα..
Σου στέλνω ΠΜ με τις λεπτομέρειεςκαι εγω απο λαρισα ειμαι.
στειλε και μενα τις λεπτομεριες -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«και ενα τελευταιο για τους φιλους του λιπαντυρα.
για μενα ο λυπαντηρας τοποθετειτε καθαρα για ψυχολογικους λογους».Φιλικά
Antonis-team.φιλε ειναι η δουλεια μου.
λοιπον.
εως τωρα εχω τοποθετηση περι τους 3 λιπανντηρες. σε πληροφορω οτι τους παιρνω τηλεφωνο να ελεγξουν την σταθμη του λυπαντικου.ολοι μα ολοι τον βρισκουν αδειο.εχω λοιπον τοποθετησεις με λιπαντηρες 15000 χιλ που ουτε ξερω ποσο
καιρο ειναι στο κενο.επισεις εχω παραδειγματα συναδελφων που ενω η εταιρεια συνιστα λαδιερα δεν τοποθετουν και σε πληροφορω εχουν παρα πολλα χιλ χωρις προβλημα
γνωμη μου ?
ειναι μουφα. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
«και ενα τελευταιο για τους φιλους του λιπαντυρα.
για μενα ο λυπαντηρας τοποθετειτε καθαρα για ψυχολογικους λογους».Φιλικά
Antonis-team.φιλε ειναι η δουλεια μου.
λοιπον.
εως τωρα εχω τοποθετηση περι τους 3 λιπανντηρες. σε πληροφορω οτι τους παιρνω τηλεφωνο να ελεγξουν την σταθμη του λυπαντικου.ολοι μα ολοι τον βρισκουν αδειο.εχω λοιπον τοποθετησεις με λιπαντηρες 15000 χιλ που ουτε ξερω ποσο
καιρο ειναι στο κενο.επισεις εχω παραδειγματα συναδελφων που ενω η εταιρεια συνιστα λαδιερα δεν τοποθετουν και σε πληροφορω εχουν παρα πολλα χιλ χωρις προβλημα
γνωμη μου ?
ειναι μουφα.Κακό της κεφαλής των, ειδικά για japan μεριά, εδώ στο rx8 που ψεκάζουν 4 μπεκ βάζουμε και 120-200 ml λαδάκι για δίχρονους κινητήρες στο ρεζεβουάρ στα 60l it βενζίνης (premix) αφού σκέφτομαι να συνδέσω λαδιέρα με δίχρονο λαδάκι στην υποπίεση της πολλαπλής εισαγωγής για να γλυτώσω το premix.
Υγραεριοκίνηση!