-
Για τον Καλογρίτσα ακούγονται καλά λόγια. Για τον άλλον δε γνωρίζω.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Θα τον επισκεφθω. Μετά από ένα σύντομο ψάξιμο, είδα και κάποιους άλλους (Viagas, που είναι η πρώην Βιαμαρ, αρα λογικά γνωρίζει κ από Σκοντα, και τον Καλογριτσα στα γλυκά νερά). Έχουμε κάποια άποψη και για αυτούς (έστω & σε ΠΜ);Sent from my iPhone using Tapatalk
Στη viagas έχω βάλει εγώ,όταν ακόμη είχαν τη skoda και τοποθετούσαν σε όλες σχεδόν τις αντιπροσωπείες τους. Ταλαιπωρήθηκα πολύ.Αυτά το 2012,δεν ξέρω τώρα αν έχει αλλάξει κάτι.Μετά από 3 χρόνια που προσπαθούσα να βρώ λύση ήρθα σε επαφή με την Alfagas στο Περιστέρι,διόρθωσε ότι κακοτεχνία είχαν κάνει στήν αντιπροσωπεία,το προγραμμάτισε και απο τότε το απολαμβάνω.Κάνε και εκεί μια ερώτηση είναι σωστοί και τίμιοι.
-
Ευχαριστώ πολύ!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Επισκέφτηκα το LPGas. Για BRC Μου έδωσαν τιμή 940 € + 80 € για ΚΤΕΟ. Μου φάνηκαν αρκετά καταρτισμένοι και είχαν διάθεση για συζήτηση.Μου είπε ότι το αυτοκίνητο μου το σηκώνει σύστημα υγραερίου και θα μου δώσουν δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας.Θα πάω και σε κάποιους ακόμη για προσφορές και ελπίζω να καταλήξω κάπου θα ενημερώσω για ότι νεότερο
-
Ακριβώς ίδια τιμή με το δικό μου. BRC Seq32; Άνετα το βρίσκεις 100 ευρώ κάτω, εγώ όμως ΔΕ θα άλλαζα τον συγκεκριμένο μάστορα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Οπωσδήποτε ΝΑΙ! Θα απορείς γιατί άργησες τόσο πολύ να βάλεις υγραέριο....Αν μάλιστα είχες τζαπονέζικο μοτέρ, θα έβαζες κι ένα πρόσθετο στη βενζίνα όπως εγώ, λογικά όμως δε θα το χρειαστείς.
Μάλλον δεν το χρειάζεται. Το δικόμου Γιαπονέζικο είναι και τώρα 14 χρόνια δεν έχει καταλάβει τίποτα.
Εξαρτάται βέβαια, γιατί τώρα το υγραέριο είναι κάτω από τη μισή τιμή της βενζίνης και στην πράξη, το κόστος κίνησης είναι κάτω από τη μέση της βενζίνης.
Στο περίπου, η κατανάλωση στο αέριο είναι σχεδόν πάντα αυξημένη σε λίτρα σε σχέση με την βενζίνη.
[/quote] -
Κώστα σε ευχαριστώ. Στα υπόψιν.
Ναι, το SEQ 32 μου είπε ότι ταιριάζει στο δικό μου
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
[ Στο περίπου, η κατανάλωση στο αέριο είναι σχεδόν πάντα αυξημένη σε λίτρα σε σχέση με την βενζίνη.[/quote]
Εκτός αυτού, να υπολογίσεις περίπου +1λιτρο βενζίνης /100 χιλιόμετρα για τα ξεκινήματα σου, το οποίο αυξάνει το χειμώνα και όταν κανεις πολλές μικρές διαδρομές (κίνηση στην πόλη) -
Με όλα αυτά μέσα, όταν το ένα καύσιμο κοστίζει 0,65 και το άλλο 1,42+, το κόστος κίνησης είναι στη μέση.
-
Την προηγούμενη εβδομάδα ενας φίλος με πήρε τηλ να τον βοηθήσω γιατί το passat που είχε κάνει πρόσφατα μετατροπή σε αέριο δεν έπαιρνε μπροστά . Πάω του λέω να ανοίξει τον διακόπτη στην δεύτερη σκάλα και φυσικά η απόλυτη σιωπή δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω ... το φορτώσανε στην οδική και την άλλη μέρα πήρε το ραβασάκι για αλλαγή αντλίας βενζίνης πως γίνεται με φουλαρισμένο τεπόζιτο βενζίνης -το είδα -να χαλάνε δεν το καταλαβαίνω !
Αν έκανα μετατροπή το αυτοκίνητο μου τώρα ,θα έβαζα διακόπτη να κλείνει τελείως την αντλία βενζίνης, κουβαλάς την δεξαμενή του Lpg , έχεις φουλαρισμένη και την άλλη της βενζίνης , σούζα το αυτοκίνητο και βαρύ να καίει παραπάνω και πάλι δεν το γλυτώνεις το 250άρι !
-
Κυκλοφορούν πολλές θεωρίες γιατί χαλάνε οι τρόμπες βενζίνης σε αμάξια με υγραέριο, καμία όμως δεν έχει αποδειχτεί 100%. Εκτός από το κλασσικό ότι η τρόμπα ψύχεται από την βενζίνη, άρα όταν είναι άδειο το ρεζερβουάρ αυτή υπερθερμαίνεται, κάποιοι λένε ότι το κύκλωμα λειτουργεί συνέχεια υπό πίεση η οποία δεν εκτονώνεται λόγω ότι δεν δουλεύουν τα μπεκ, και γιαυτό η τρόμπα ζορίζεται συνέχεια. Τώρα κατά πόσων ισχύει το 2ο δεν γνωρίζω.
-
Με τίποτα!
Στα σωστά συστήματα, ανάλογα με τις σαλ και το φορτίο ψεκάζει ΚΑΙ βενζίνη. Στο δικό μου, επειδή οδηγώ σε χαμηλές σαλ, είναι ρυθμισμένο να ψεκάζει από τις 1500. Πάνω από τις 4500 ρίχνει σκέτη βενζίνη.
Άρα λοιπόν, ούτε διακόπτες θέλει ούτε τίποτα. Οδηγείς κανονικά, όταν η βενζίνη κοντεύει στο 1/4 βάζεις ένα 20ρικο κι όλα ρολόι. -
Ήμουν απο τους πρώτους το ΄08 που είχα κάνει αέριο το mondeo και λογικό δεν ήξερα δεν μου έιπαν το άφηνα στο ελάχιστο το ντεπόζιτο βενζίνης ίσα να μην ανάβει το λαμπάκι της ρεζέρβας και φυσικά πήρα την ανλία βενζίνης στο χέρι , τώρα όλοι είναι υποψιασμένοι και όσους ξέρω έχουν πάντα βενζίνη πάνω απο την μέση και οι ρημάδες πάλι χαλάνε ! Δεν ξέρω τι γίνεται ,διακόπτη θα έβαζα , αφτερ μαρκετ που να αντέχει πάντως είναι ενα έξοδο που πρέπει κάποιος να το εχει υπόψη ,επίσης με αυτόν το καιρό -χαμηλές θερμοκρασίες - δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει μπροστά με αέριο ούτε σπρωχτό να το εχουν υπόψη κάποιοι που πάνε με αέριο στις ερημιές με κάτι θηριώδη μεν μετατροπή δε suv.
-
Εγω άλλαξα αντλία βενζίνης πρόσφατα, γτ την άκουγα που βούιζε έντονα ακόμη και εν κινήσει. Δε με άφησε, αλλα ήταν στα τελευταία της, οπότε την άλλαξα (το αμάξι είναι του 2003 με 140.000 χλμ, τα πιο πολλά σε εθνική οδό, αρα καθόταν για μεγάλα διαστήματα και ήταν φυσιολογικό να τα τινάξει η αντλία κάποια στιγμή). Αρα αν βάλω αέριο, το ρυθμίσω να ψεκάζει από χαμηλές σαλ & δεν αφήνω τη βενζίνη να πέσει χαμηλά, υποθέτω δε θα έχω θέμα με την αντλία (καθότι νέα). Ωστόσο, ψάχτηκα λίγο στο Ίντερνετ για το μοτέρ μου κ αέριο, κ είδα ότι βγάζουν θέματα με αρρυθμιες & με τον αισθητήρα λ (τον οποίο δεν έχω αλλάξει ποτε - έχει 2 μάλιστα το δικό μου)... Πάντως έχω ψηθεί αρκετά να το μετατρέψω, αφού είναι ήδη παλιό αμάξι που έχει βγάλει τα λ7 του (αν κ το χω πένα)
-
Αν πας σε καλό μάστορα, δε θα έχεις κανένα θέμα. Κανένα. Ό,τι κι αν γράφουν άλλοι στο ίντερνετ.
Ο τύπος που μου πούλησε το Verso είχε στο πάνω όροφο τον γαμπρό του και την κουνιάδα του, πολύτεκνοι κι αυτοί, με ίδιας γενιάς Verso κι αυτοί. Αυτοί όμως το είχαν κάνει αέριο (ενώ το άλλο το έκανα εγώ αφού το αγόρασα).
Μου έλεγε ότι συμφέρει πολύ από θέμα οικονομίας αλλά έχει μονίμως αναμμένα λαμπάκια και κάνει τα κουλά του. Υποτίθεται ότι ήταν της πιάτσας κι είχε μιλήσει και με άλλους κατόχους κι ότι 'έτσι κάνουν τα Verso'.
ΣΑΧΛΑMΑΡΕΣ! Είναι όλα θέμα εγκατάστασης και μάστορα. Το κιτ είναι δευτερεύουσας σημασίας, όλα είναι καλά με εξαίρεση τα πολύ φθηνά.
Υπήρξε μια εποχή (2011+) που έβαζαν υγραέριο όλοι οι τυχαίοι. Ακόμα και πρώην συναγερμάδες. Υπήρχαν μαγαζιά που είχαν εννιάμηνη λίστα αναμονής (9)! Όσους ακούς και κλαίγονται είναι που έβαλαν εκείνη την εποχή σε λαμόγια. Έχει καεί πολύς κόσμος.Πλέον, έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, υπάρχει άπλετη πληροφόρηση. Θα πας σε καλό εγκαταστάτη, θα βάλεις ακριβό σωστό σύστημα, θα δώσεις το χιλιάρικό σου και δε θα ξανασχοληθείς. Θα κινείσαι με 6 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα και θα απορείς τι έκανες τόσο καιρό.
-
Παίρνεις μια μεταχεισμενη μαμά αντλια βενζίνης κ την αφηνεις στο πορτ παγκαζ.Αν είναι εξωτερική αλλάζει πολυ εύκολα.
-
Μακάρι να εχουν μάθει να τα ρυθμίζουν σωστα τα ρημάδια γιατί είναι η μόνη ελπίδα για να μείνουν στην κυκλοφορία κάποια αυτοκίνητα πολλών κυβικών και οχι μόνο.
-
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αντλία, υγραεριοκινητος από το 2010, 200.000 με αέριο 235.000 σύνολο. Αμαξι hyundai tucson. Κάθε 40.000 όπως λέει το βιβλίο αλλάζω φίλτρο βενζίνης και βγαίνει κατράμι. Αλλάζει κανένας σας φίλτρο βενζίνης όπως προβλέπεται και ας καίει το αμάξι υγραέριο? Ένα φραγμένο φίλτρο ζοριζει την αντλία βενζίνης ....
Το φίλτρο είναι ενσωματωμένο με την αντλία βενζίνης εντός του ρεζερβουάρ και θέλει 1 εργατοώρα καθαρή για να αλλακτει. Δεν το κάνει κανένα συνεργείο στο προβλεπόμενο σερβις γιατί είναι μπελάς(με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται) παρα μόνο με δική μου απαίτηση και βρίσκομαι πάντα από πάνω του.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αντλία, υγραεριοκινητος από το 2010, 200.000 με αέριο 235.000 σύνολο. Αμαξι hyundai tucson. Κάθε 40.000 όπως λέει το βιβλίο αλλάζω φίλτρο βενζίνης και βγαίνει κατράμι. Αλλάζει κανένας σας φίλτρο βενζίνης όπως προβλέπεται και ας καίει το αμάξι υγραέριο? Ένα φραγμένο φίλτρο ζοριζει την αντλία βενζίνης ....Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε kia ceed με 80000χμ αερίου, χωρίς αλλαγή φίλτρου βενζίνης 120000χμ, με βενζίνη κοντά στο λαμπάκι ή με λαμπάκι ανοιχτό δεν έχει χαλάσει ποτέ η τρόμπα βενζίνης. Απλά κάποια αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να μην χαλανε!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αντλία, υγραεριοκινητος από το 2010, 200.000 με αέριο 235.000 σύνολο. Αμαξι hyundai tucson. Κάθε 40.000 όπως λέει το βιβλίο αλλάζω φίλτρο βενζίνης και βγαίνει κατράμι. Αλλάζει κανένας σας φίλτρο βενζίνης όπως προβλέπεται και ας καίει το αμάξι υγραέριο? Ένα φραγμένο φίλτρο ζοριζει την αντλία βενζίνης ....
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε kia ceed με 80000χμ αερίου, χωρίς αλλαγή φίλτρου βενζίνης 120000χμ, με βενζίνη κοντά στο λαμπάκι ή με λαμπάκι ανοιχτό δεν έχει χαλάσει ποτέ η τρόμπα βενζίνης. Απλά κάποια αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να μην χαλανε!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εντάξει ναι μεν είναι σίγουρα πιο αξιόπιστα τα ηλεκτρικά τους από ένα ευρωπαϊκό , αλλά αν το παρακάνεις και συ θα την πάρεις στο χέρι ...άλλαξε ένα φιλτρακι να ανασανει.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υγραεριοκίνηση!