-
Σε VW Passat του 2000 με κινητήρα 1.8 t. 20v πιο σύστημα υγραερίου να τοποθετήσω? Υπάρχει κάποιος που να έχει πείρα από την συγκεκριμένη μηχανή στο υγραέριο. Περιοχή Αθήνα, πιο το κόστος περίπου και τι επιλογές έχω?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Χωρίς να έχω δοκιμάσει όλους τους εγκαταστάτες (προφανώς), έχω μόνο καλά λόγια (κι άριστες κριτικές από τους χρήστες ενός εξειδικευμένου φόρουμ) για την LPGas στον Πειραιά.Το αυτό.
-
Καλησπέρα στο κοινό..
Έχω το Xtrail, 2000 cm3, 4-κίνητο. Τελευταία με παρουσιάζει πρόβλημα στο υγραέριο, δηλ. όταν είναι γυρισμένο στο υγραέριο και βγάλεις την ταχύτητα, είτε σε στάση είτε σε κίνηση, δεν κρατάει ρελαντί και σβήνει. Γυρισμένο στην βενζίνη δουλεύει κανονικά. Για να μή μου σβήνει, όταν δουλεύει σε υγραέριο, συνήθως το γυρίζω στην βενζίνη λίγα χλμ πριν το 'εμπόδιο', (κύκλος, σταυροδρόμι, φανάρι, κτλ) & δουλεύει κανονικά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και ψάχνω λύση.
Το εγκατέστησα το 2012, με βουλγάρικο εγκέφαλο και υπόλοιπα.
Παρόλο, που άλλαξα μπεκ υγραερίου (σύμφωνα με τον τεχνικό), δεν σταμάτησε το πρόβλημα (άλλος τεχνικός, ειπε να ρυθμίσω τον εγκέφαλο στις 1200 στρ. να γυρίζει αυτόματα σε βενζίνη, αν έχει τέτοια δυνατότητα το κιτ) & μου πρότεινε να αλλάξω εγκέφαλο (πολωνικός Zampel,του 2018), μαπ & πνεύμονα με 250 ευρώ, για να κόβει αυτόματα από υγραέριο σε βενζίνη.
Θέλω να ρωτήσω, τι συμβαίνει & δεν κρατά ρελαντί στο υγραέριο?
και αν η λύση, που μου πρότεινε ο τεχνικός είναι ελπιδοφόρα ή θα παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. -
Παρε μια συμπιεση πρωτα.
-
Δίλιτρο Xtrail; Αυτός ο κινητήρας είναι στη μαύρη λίστα ή κάνω λάθος;
Μήπως να μη δώσεις άλλα χρήματα και να σταματήσεις να τον δουλεύεις με υγραέριο; -
Ναι, αλλά έχω κάνει εξ αρχής τις απαραίτητες κινήσεις..
-
Ο κινητηρας δεν εχει προβλημα, το προβλημα ειναι στον 1ο καταλυτη που συνηθως απο κακη καυση λογο της φθορας των μπουζι λιωνει και την κεραμικη σκονη τη ρουφαει ο κινητηρας απο την egr, αλλαζοντας τον ή τους κεραμικους καταλυτες με μεταλλικους λυνεις αυτο το προβλημα.
Αφου σου δουλευε σωστα στο ρελαντι στην αρχη και για καποιο διαστημα μετα, τοτε δεν μπορουμε να πουμε οτι το συστημα που φορας δεν κανει για το αυτοκινητο σου (ωραια αυτη η καραμελα) αλλα μαλλον κατι διαφευγει στον τεχνικο που εχει αναλαβει τη συντηρηση του, αλλαξε μπουζι αν αυτα που φορας εχουν πανω απο 30000km και παρτε μια συμπιεση για αρχη, στο ξαναλεω αυτο.
Καθαριστε πεταλουδα και μετρητη αερα, εργασια που πρεπει να κανετε σε καθε σερβις του κινητηρα. -
Ο καταλύτης είναι μεταλλικός. Σήμερα, το πήγα στον αρχικό εγκαταστάτη μετά από τον σχετικό έλεγχο (με το δικό του πρόγραμμα ελέγχου) αποφάνθηκε ότι ρίχνει πολύ αέριο (καθώς, έπαιρνε αργά στην εκκίνηση με βενζίνη) & δοκιμάζοντας το, παρουσία μου, αφού έβγαλε τα λαστιχάκια του υγραερίου, όταν το γύριζε στο υγραέριο & μετά πάλι σε βενζίνη, τότε δούλευαν και το υγραέριο. Αποφάνθηκε, ότι κάποια καλώδια του εγκεφάλου υγραερίου δεν είναι συνδεδεμένα με τα μπεκ υγραερίου. Στο 2ώρο το πήγα σε άλλο εγκαταστάτη, αφού ήξερα το πρόβλημα & το άκουσα, για να το λύσει. Παραδόξως, ο 2ος μάστορας (με το δικό του πρόγραμμα, δεν έδειχνε το χάρτη) και με παλμογράφο - παλμόμετρο & με την ίδια τεχνική, που αναφέρθηκε παραπάνω, παρουσία μου διαπίστωσε (και εγώ) ότι έκοβαν κανονικά, από βενζίνη ->υγραέριο->βενζίνη, αλλά το σβήσιμο του ρελαντί παρέμεινε και το ξεκίνημα του αμαξιού με βενζίνη πάλι αργό, σαν να είναι μπουκωμένο. Είμαι σε απόγνωση και δεν ξέρω τι να κάνω..
-
Δεν περνάς από τον LPGAS στον Πειραιά;
-
προς dimsabas
Είμαι απο Λάρισα. Μόνο αν βρεθώ για δουλειά, που δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον. Ευχαριστώ για την πληροφορία -
Πήγες στον Βάτσο στον Βόλο;
-
Καλησπέρα σε όλες και σε όλους!
Καινούριος εδώ, αν και παλιότερα έχω ρίξει, κατά καιρούς, κλεφτές ματιές στο φόρουμ
Ο λόγος που αποφάσισα να δημοσιεύσω είναι ότι ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό για αγορά μεταχειρισμένου (μαξ 1200-1300cc) δεκαετίας (2008-10, πάνω-κάτω) με εργοστασιακό lpg. Όσα έχω τσεκάρει στο γνωστό σάιτ αγγελιών είναι εισαγωγής, από Ιταλία όλα τους μάλλον. Έχω ξεχωρίσει ένα Mitsubishi Colt του 2008, 1.1/75hp, το 3θυρο, στα 85K km αν πιστέψουμε σε ένα πρώτο στάδιο τον έμπορο. Απέρριψα ήδη δύο Chevrolet, Kalos και Aveo, κυρίως λόγω euroncap.
Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Είναι καλή περίπτωση ένα ιταλικό Mitsubishi Colt δεκαετίας με εργοστασιακό υγραέριο, αν υποθέσουμε ότι το αμάξι είναι σε καλή κατάσταση και με πραγματικά χλμ.; Αξίζει τον κόπο (και τα έξοδα);
-
Έβγαινε το colt από το εργοστάσιο με lpg; Το μόνο που είδα στο internet με μια γρήγορη ματιά είναι ότι στην Πολωνία κάνανε εργοστασιακή μετατροπή. Εν πάση περιπτώσει αυτό θα είναι εύκολο να διαπιστωθεί, το εργοστασιακό θα έχει ενδείξεις του log μέσα στο ταμπλό
-
Κι εγώ το έψαξα και βρήκα μόνο μια αυστραλιανή δημοσίευση. Αλλά όχι για μετατροπή, έκανε λόγο για ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ σύστημα.
Βρήκα και την αγγελία, τα χιλιόμετρα είναι τρέλα γυρισμένα. 83 χιλιάδες χιλιόμετρα σε μια δεκαετία για αυτοκίνητο εισαγωγής με πολύ χαμηλό κόστος κίνησης.Τι θα έκανα στη θέση σου; Εφόσον επιβεβαίωνα ότι είναι εργοστασιακό μοντέλο, θα το έλεγχα όσο καλύτερα μπορούσα. Στην παραμικρή αμφιβολία, θα έπαιρνα δρόμο.
Η άλλη επιλογή είναι να πάρεις ένα ίδιο βενζίνης σε καλύτερη κατάσταση και να του βάλεις εσύ ένα καλό αέριο.
-
Ο χρήστης oharostisasfaltou έγραψε:
Καλησπέρα σε όλες και σε όλους!Καινούριος εδώ, αν και παλιότερα έχω ρίξει, κατά καιρούς, κλεφτές ματιές στο φόρουμ
Ο λόγος που αποφάσισα να δημοσιεύσω είναι ότι ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό για αγορά μεταχειρισμένου (μαξ 1200-1300cc) δεκαετίας (2008-10, πάνω-κάτω) με εργοστασιακό lpg. Όσα έχω τσεκάρει στο γνωστό σάιτ αγγελιών είναι εισαγωγής, από Ιταλία όλα τους μάλλον. Έχω ξεχωρίσει ένα Mitsubishi Colt του 2008, 1.1/75hp, το 3θυρο, στα 85K km αν πιστέψουμε σε ένα πρώτο στάδιο τον έμπορο. Απέρριψα ήδη δύο Chevrolet, Kalos και Aveo, κυρίως λόγω euroncap.
Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Είναι καλή περίπτωση ένα ιταλικό Mitsubishi Colt δεκαετίας με εργοστασιακό υγραέριο, αν υποθέσουμε ότι το αμάξι είναι σε καλή κατάσταση και με πραγματικά χλμ.; Αξίζει τον κόπο (και τα έξοδα);
Πάρε ένα ελληνικό με πραγματικά χλμ και βάλε υγραέριο ένα καλό ιταλικό σύστημα όχι του 500€υρου (βάλε BRC) και προχώρα , κανένα πρόβλημα. καλύτερα να πάρεις το colt 1,3 έχει τα ίδια τέλη κυκλοφορίας και πολύ μικρή κατανάλωση με αρκετά άλογα για οποιαδήποτε προσπέραση. Εγώ έχω το 1,3 το πήρα μεταχειρισμένο με 64.000χλμ του έβαλα αμέσως υγραέριο και τώρα έχω 145.000χλμ χωρίς προβλήματα. Άκουσα φίλο ο οποίος έχει γκάζι στό ίδιο αυτοκίνητο με 130.000χλμ. Έχω και λαδιέρα και το πάω νορμάλ με γκάζι. Καίω με γκάζι κατά μέσο όρο 8,5 λίτρα εντός πόλη και 7 εκτός πόλης. Βάλε κάτω τιμές και θα δεις ότι συμφέρει
-
Ευχαριστώ καταρχήν όλους σας για την άμεση ανταπόκριση, και καλώς σας βρήκα!
Είχα ψάξει κι εγώ για το αν πράγματι έβγαινε το Colt σε lpg έκδοση πριν μια δεκαετία στην Ιταλία, αλλά δεν είχα βγάλει άκρη.
Το πιθανότερο είναι να μην έχει από τη μάνα του υγραέριο, και να έχει επίσης και γυρισμένα χλμ, σωστά;
Για του λόγου το αληθές, ιδού η αγγελία:
https://www.car.gr/13847783-mitsubishi-colt-lpgΘα απορρίπτατε κι εσείς ένα Chevrolet Aveo (2008) 1200/85 με εργοστασιακό; Εισαγωγής κι αυτό (Ιταλία;).
-
Κατά 99%, αμφότερα έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα. Το αν είναι εργοστασιακά ΔΕΝ το γνωρίζω. Ίσως βγάλεις άκρη αν πας στην εκάστοτε αντιπροσωπεία με τον αριθμό πλαισίου κι ελέγξεις αν υπήρχε όντως τέτοια έκδοση.
Ύστερα, 'εργοστασιακό' από 'εργοστασιακό' διαφέρει. Αυτή τη στιγμή, η Σιαγιόνκ (ή όπως λέγεται) πουλάει μοντέλα της με 'εργοστασιακό' υγραέριο. Το οποίο είναι ένα σύστημα BRC σαν αυτό που έχω βάλει στο δικό μου αυτοκίνητο και τοποθετείται στην Ελλάδα.
Το πραγματικό 'εργοστασιακό' υγραέριο έχει μελετηθεί εξαρχής κι είναι ενισχυμένο εκεί που πονάει το υγραέριο. Τα παραπάνω μπορεί να είναι τέτοια περίπτωση, μπορεί και γιαλαντζί.Τα Colt έχουν προβληματικό μοτέρ και δε σηκώνουν το υγραέριο. Δες τη μαύρη λίστα που έχει κυκλοφορήσει η BRC:
https://www.scribd.com/document/3217354 ... Black-ListΑπό εκεί και πέρα, μην κολλάς στο να έχει υγραέριο εξαρχής. Αν ένα μοτέρ είναι σε καλή κατάσταση και δεν ανήκει στη μαύρη λίστα, με ένα αξιόλογο σύστημα και σωστό εγκαταστάτη, θα είσαι μια χαρά.
-
Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες!
Προσανατολιζόμουν μέχρι τώρα σε κάτι με εξαρχής lpg, με τη λογική του να αποφύγω ακριβώς πρόβλημα με το μοτέρ ή/και το συνεργείο. Χωρίς να σκαμπάζω βέβαια και τίποτες της προκοπής από μηχανολογία, απλώς βάσει κοινής λογικής. Θα τσεκάρω όμως τη λίστα που αναφέρεις.
Από κει και πέρα, σκεφτόμουν πως αν δεν έβρισκα κάτι αξιόλογο σε υγραέριο, θα πήγαινα κατά πάσα πιθανότητα σε 1000-1100cc βενζίνης με χαμηλή κατανάλωση, ίσως σε Splash/Agila. Μιλάμε πάντα για μοντέλο δεκαετίας, χοντρικά.
ΥΓ. Έπεσε το μάτι μου και σ΄ένα hyundai i10 του 2009 με ντίζελ, αλλά - μόλις χθες - έμαθα ότι ντίζελ προ του 2010 έχουν απαγορευτεί (τουλάχιστον διά νόμου) σε Αθήνα-Θεσ.
-
Όσο χαμηλή κατανάλωση κι αν έχεις με βενζίνη, το υγραέριο θα είναι πολύ πιο οικονομικό. Άποψή μου είναι ότι εφόσον κάνεις χιλιόμετρα και θες χαμηλό κόστος κίνησης, υγραέριο κι όχι βενζίνη.
-
Εγώ κύριε Dimsabas που μου έληξε η δεξαμενή και δε μπορώ να περάσω ΚΤΕΟ τι να κάμω?
Σύστημα ICOM σε Subaru Forester 2.0 XTurbo 2005.
Καινούρια δεξαμενή κοστίζει (Κατά τον Μπίρμπο) 600 Ευρώ και με παραγγελία σε κανα δυο μήνες θα την έχω!
Και ΚΤΕΟ δε περνάω, και τον ήπια!
Τι να κάνω?
Να βάλω άλλο σύστημα? Πιο σύγχρονο?
Ή να μη το μπερδέψω έτσι που δουλεύει καλά μέχρι τώρα.
Πάλι θα θέλει προγραματισμό ο εγκέφαλος?
Υγραεριοκίνηση!