-
Μετά από πολύ καιρό, και προσπαθώντας να επιλύσω μερικά προβλήματα του Clio (1200cc 8V κινητήρας, μοντέλο του 2000 - αν δεν απατώμαι δεν διαθέτει καν θύρα OBDII) που έχω γράψει σε διπλανό θέμα σκέφτομαι σοβαρά, μια και πλέον θα γράφει αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα σκέφτηκα το ενδεχόμενο της τοποθέτησης ενός συστήματος υγραερίου.
Μέχρι στιγμής τα συνεργεία που έχω επισκεφθεί δίνουν τιμές από 780 έως 850 για κιτ ιταλικό ο πρώτος (Italgas νομίζω το ανέφερε τελευταίας γενιάς με ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης) και ο δεύτερος για ένα 'καλό' όπως ο ίδιος λέει κιτ Europe Gas, χωρίς όμως να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες, δεν τις αναζήτησα και εγώ βέβαια στον συγκεκριμένο γιατί δεν το είχα πάρει αρκετά ζεστά το ζήτημα προφανώς.
Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά ακούω για αυτές τις φίρμες που ανέφεραν, και με δεδομένο ότι ήδη το αυτοκίνητο είχε διάφορα 'ψυχολογικά' τεχνικής φύσεως, δεν θα ήθελα να μπλέξω σε νέες περιπέτειες. Θέλω ένα σύστημα να 'κάτσει' σωστά και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Ήδη τα 800+ τείνουν να ξεπεράσουν τη συνολική αξία του αυτοκινήτου.
Tι λέτε και εσείς που ασχολείστε περισσότερο με το χώρο;
-
Θα παρεις μονο με μικροψεκασμους βενζίνης
-
Καλησπέρα παιδιά, η καταρχήν θέση μου όσο αφορά την εκ των υστέρων τοποθέτηση εγκατάστασης lpg ήταν και είναι αρνητική, παρότι είχα ένα clio 1.4 16v με υγραέριο για 100.000ΚΜ. Σήμερα είμαι στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να κάνω καθημερινά 80+ ΚΜ (Νέα Καλλικράτεια-θεσσαλονίκη και πίσω) με το μοναδικό μου πλέον mercedes sc 230 1.8cc mod'03 με 90-120ΚΜ/Ω η πραγματική κατανάλωση είναι στα 7,7 άντε να την ρίξω αν βάλω 16άρια λάστιχα στα 7,5.
Με δεδομένα την μελλοντική αύξηση της βενζίνης στο 1,4 Ε/Λ και του lpg στα 0,8 Ε/Λ και την ευπάθεια που παρουσιάζουν στον συγκεκριμένο κινητήρα οι βαλβίδες λόγο επικαθήσεων (ίσως με το lpg να είναι καλύτερα;) ο κινητήρας μου έχει 180.000 ΚΜ πραγματικά με περνάν σκέψεις αν αξίζει ο κόπος τα χρήματα και το ρίσκο για lpg και συγκεκριμένα για το BRC Plug and Drive 4 ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΕΚ 1500 BAR ΜΕΧΡΙ 144/KW που με καλύπτει, θέλω γνώμες και όποιος ξέρει εγκαταστάτη και τιμές έστω και με ΠΜ
ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, η καταρχήν θέση μου όσο αφορά την εκ των υστέρων τοποθέτηση εγκατάστασης lpg ήταν και είναι αρνητική, παρότι είχα ένα clio 1.4 16v με υγραέριο για 100.000ΚΜ. Σήμερα είμαι στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να κάνω καθημερινά 80+ ΚΜ (Νέα Καλλικράτεια-θεσσαλονίκη και πίσω) με το μοναδικό μου πλέον mercedes sc 230 1.8cc mod'03 με 90-120ΚΜ/Ω η πραγματική κατανάλωση είναι στα 7,7 άντε να την ρίξω αν βάλω 16άρια λάστιχα στα 7,5.
Με δεδομένα την μελλοντική αύξηση της βενζίνης στο 1,4 Ε/Λ και του lpg στα 0,8 Ε/Λ και την ευπάθεια που παρουσιάζουν στον συγκεκριμένο κινητήρα οι βαλβίδες λόγο επικαθήσεων (ίσως με το lpg να είναι καλύτερα;) ο κινητήρας μου έχει 180.000 ΚΜ πραγματικά με περνάν σκέψεις αν αξίζει ο κόπος τα χρήματα και το ρίσκο για lpg και συγκεκριμένα για το BRC Plug and Drive 4 ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΕΚ 1500 BAR ΜΕΧΡΙ 144/KW που με καλύπτει, θέλω γνώμες και όποιος ξέρει εγκαταστάτη και τιμές έστω και με ΠΜ
ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝομίζω πως έχεις όλα τα δεδομένα για να κρίνεις μόνος σου. Αν έχεις αρνητική προδιάθεση συν ένα 20% παραπάνω κατανάλωση τότε μείνε ως έχεις..
-
Για αυτό τον λόγο θέλω γνώμες, στο κιτ που αναφέρω παραπάνω η κατανάλωση λένε ότι δεν αλλάζει καθόλου άλλωστε η χρήση που κάνω είναι αυτοκινητόδρομος από 90-120ΚΜ/Ω, το αυτοκίνητο είναι αυτόματο και οι στροφές του κινητήρα είναι από 2-3000, αν το παραπάνω με την κατανάλωση ισχύει τα 50-60 λεπτά ανα λίτρο με τα ΚΜ που θα κάνω είναι ένα σεβαστό ποσό.
-
Γνωστος με τον Μ271 εκναε 150 χιλιαδες με υγραεριο οπου και του εκαψε βαλβιδες.Βεβαια λεγεται οτι αυτα τα μοτερ και με βενζινη καινε βαλβιδες.
Στην θεση σου ειτε ειχα τον Μ111 ειτε τον Μ271 θα εβαζα υγραεριο δεδομενου οτι οι κινητηρες αυτοι ουτε 1000 ευρω δν εχουν σε περιπτωση που κατσει η στραβη.
Προσεξε να επιλεξεις σωστο κιτ απο αποψη ισχυος αφου τα περισσοτερα κιτ που ειναι οριακα (θεωρητικα στα kw αναφερομαι)παρουσιαζουν ανεπαρκεια στα kickdown.
Πανω απο 4000σαλ+ να μπαινει βενζινη για να μην ξεχαστεις και το καψεις και ακομη μην το πατας με υγραεριο μονο 90-120 οπως ειπες.Στους Μ111 οπως ειχε γραψει καποιος υπηρξε μια ελλατωματικη παρτιδα βαλβιδες αλλα δν θυμαμαι ποτε ηταν.Αν δν εισαι σε αυτην δν εχεις τιποτα να φοβηθεις.
-
τα εργοστασιακα υγραεριοκινητα εχουν αεριο η υγρο ωεκασμο????
-
Εχω πολλα χλμ: 140,000 όταν εβαλα υγραεριο υγρου ψεκασμου με μικροψεκασμους βενζινης. Eneos premium 5-30 και τα αλλαζα κάθε 15.000 χλμ χωρις να καψει καθολου. Μολις εβαλα υγραεριο υγρου ψεκασμου αρχισε να καιει λαδια. Δηλαδη μεχρι να γινει η αλλαγη λαδιων από το max πεφτει στο min. Φυσικα τα λαδια δεν γινονται ασπρα και μετα το υγραεριο δεν γινονται και μαυρα όπως παλια. Εχω κανει μεχρι τωρα μια αλλαγη λαδιων και σε λιγο παω για την επομενη. Τωρα στην επομενη αλλαγη θα βαλω την ιδια μαρκα σε 5-40
Επισης ενώ ειχα εντελως σταθερο το αντιψυκτικο, τωρα παλι πεφτει από το max στο 1/3 στα 15000 χλμ και ετσι συμπληρωνω σε κάθε αλλαγη λαδιων και αντιψυκτικο. Το κοιταξε την προηγουμενη φορα του service ο μηχανικος, δεν ειδε από πουθενα διαρροη.
Υπαρχει πιθανοτητα όλα αυτά να οφειλονται στις μεγαλυτερες θερμοκρασιες καυσης του υγραεριου; -
μια μικρη αυξηση στην καταναλωση λαδιου (λένε οτι) συμβαινει με τη χρηση υγραεριου.
Οσο για το αντιψυκτικο, αν δε βλεπεις διαρροή θα πρέπει να κοιταξεις μηπως εχειςπροβλημα (μικρο ακομα) σε καποια φλαντζα κεφαλης
-
ευχαριστω για την απαντηση.
Πως θα το καταλαβω για την φλαντζα κεφαλης; -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
ευχαριστω για την απαντηση.
Πως θα το καταλαβω για την φλαντζα κεφαλης;Πρέπει να ρωτησεις τον τεχνικό σου.
Εγω εχω το αναποδο πρόβλημα.
Υπαρχει μια πολυ μικρη ρωγμη (μαλλον) στη φλαντζα κεφαλης και διοχετευονται καυσαερια στο υγρο ψυξης με αποτελεσμα να ανεβαινει πολυ η πιεση (τα κολαρα δεν πατιουνται) και να μου ανοιγει το ψυγειο.
Ο τεχνικος που πηγα μου ειπε οτι θα μπορουσε να συμβει και το αντιθετο, να τραβαει τα υγρα.Αν εχανες πολυ αντιψυκτικο θα το εβλεπες στο λαδι, οταν λες για 2/3 του παγουριου πληρωσης σε 15000 χιλιομετρα δεν ειναι πολλα.
-
Ερώτηση στα γρήγορα επειδή δεν γνωρίζω το θέμα υγραέριο γενικότερα. Η αφαίρεση του συτήματος υγραερίου απο έναν κινητήρα έχει μεγάλο κόστος; Περίπου σε τι επίπεδα κυμαίνεται; Πρόκειται για ενα Mercedes W169 A200 του 2008.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Ερώτηση στα γρήγορα επειδή δεν γνωρίζω το θέμα υγραέριο γενικότερα. Η αφαίρεση του συτήματος υγραερίου απο έναν κινητήρα έχει μεγάλο κόστος; Περίπου σε τι επίπεδα κυμαίνεται; Πρόκειται για ενα Mercedes W169 A200 του 2008.Λογικά ένα 200ευρώ εργασία, συν 80 ξανά για κτεο. Αλήθεια προβλέπεται σαν διαδικασία? Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσουν οι επαγγελματίες...
-
Το ξηλωμα ειναι παντα ευκολοτερο και δεν κοστιζει τοσο. Τα 200 ευρω που λες ειναι παρα πολλα, ισως τα μισα και λιγωτερα. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να αγορασεις καινουργια πολλαπλη και να την περασεις.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το ξηλωμα ειναι παντα ευκολοτερο και δεν κοστιζει τοσο. Τα 200 ευρω που λες ειναι παρα πολλα, ισως τα μισα και λιγωτερα. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να αγορασεις καινουργια πολλαπλη και να την περασεις.Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να κλείσεις τις τρύπες..
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το ξηλωμα ειναι παντα ευκολοτερο και δεν κοστιζει τοσο. Τα 200 ευρω που λες ειναι παρα πολλα, ισως τα μισα και λιγωτερα. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να αγορασεις καινουργια πολλαπλη και να την περασεις.Εντελώς λάθος αυτό. Είναι ακριβως η ιδια δουλεια όπως η εγκατάσταση και απαιτεί την ίδια προσοχή. Έχει πολύ ξηλωμα ράψιμο στη πλεξούδα των μπεκ, και μπάλωμα σε οτι τρύπα υπαρχει.
-
αν ειναι και τσαπατσουλης οποιος το εγκατεστησε τοτε ισως θελεις και περισσοτερο χρονο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το ξηλωμα ειναι παντα ευκολοτερο και δεν κοστιζει τοσο. Τα 200 ευρω που λες ειναι παρα πολλα, ισως τα μισα και λιγωτερα. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να αγορασεις καινουργια πολλαπλη και να την περασεις.
Εντελώς λάθος αυτό. Είναι ακριβως η ιδια δουλεια όπως η εγκατάσταση και απαιτεί την ίδια προσοχή. Έχει πολύ ξηλωμα ράψιμο στη πλεξούδα των μπεκ, και μπάλωμα σε οτι τρύπα υπαρχει.
Οταν ειχα ενα Santa Fe (6κυλινδρο) και ηθελα να το πουλησω, το ξηλωμα απο τον εγκαταστατη μου ηταν 150 ευρω και αντικατασταση η επισκευη της πολλαπλης. Δηλαδη αφου ειναι η ιδια δουλεια οπως λες, με 150 ευρω αν σου δωσω μου κανεις εγκατασταση ενος συστηματος, καλωδιωσεις, παροχες προγραμματισμο κλπ αν σου φερω το κιτακι? Και δεν μιλω για εξακυλινδρο οπως το Santa Fe που ηταν και 4.70 αμαξι, εξακυλινδρο και με 71αρα δεξαμενη, αλλα για μικροτερο τετρακυλινδρο.
-
ποσα νομιζεις οτι παιρνουν τα περισσοτερα καταστηματα σε καθαρο χρημα (χωρις παραστατικα) για εγκατασταση?
-
Αν φέρεις εσύ το κιτ μείωνεις το κέρδος του εγκαταστατη απο αυτο αυτο σημαίνει οτι θα διπλασιάσεις την τιμη τοποθετήςης.
Τα 200 € απεγκατάστασης λίγα ειναι αν χρειαστεί και φαναρτζής .. για το μπροστά μόνο μπορεί με 100-150 €
Για πιο λόγο να ξηλώσει κάποιος ενα Α200 ; ....και εάν ναι αν τα μπεκ ειναι μέσα στην εισαγωγή οπως πρέπει και όχι πεταμένα πισω .. θέλει έξω εισαγωγή φλατζες κτλ .. δεν ειναι ολα τα αμάξια ίδια κάποιο μπορεί να γίνει και σε 2 ώρες κάποιο σε 5-6 ..
Εργασία στην ψωροκώσταινα 150 € οταν σε αλλες χώρες 150 € ειναι η αλλαγή των φίλτρων του αερίου με τον ετήσιο έλεγχο ...
Εργασία σε εργοστασιακή μετατροπή ειναι μεταξύ 8-12 ώρες .. ανάλογα το κιτ .
Υγραεριοκίνηση!