-
Τι τοιχο ρε παιδια!κυκλο κανει ..και χαλανε γιατι εχει περασει απο το φιλτρο 100.000φορες η ιδια βενζινη και βουλωνουν το φιλτρο με αποτελεσμα να ζορίζεται, κατα συναρτηση να ανεβαζει παραπανω απο 3.5 μπάρ και με αποτελεσμα να τα κακαρωνει το βαλε πολυ βενζινη το ακουω λιγο...πολυ!δε λεω να εισαι και λαμπακι αλλα το 1/4φτανει νομιζω να ψύξει επαρκει την αντλια !επισης οσοι δεν εχετε παραλληλους ψεκασμους γιατι δε βαζεται ρελε να σταματαει η αντλια οταν κουμπωνει το αεριο?ακομη και σε αλλαγη εν κινηση δεν εχει πρόβλημα. .τουλαχιστον ετσι γινεται σε μενα
-
Στις 200+χιλιαδες χιλιομετρα καηκε η μαμα αντλια.Στις 250 χιλιαδες εβαλα υγραεριο και σημερα με 430.000 η αντλια ειναι μια χαρα.Το υγραεριο δν την χαλα νωριτερα την αντλια....απλα η αντλια συνεχιζει να γραφει κανονικα χιλιομετρα.
Αυτο λεει η λογικη τουλαχιστον. -
Έχω ακούσει ότι με το υγραέριο δουλεύει σε υψηλότερες θερμοκρασίες η μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κύκλος ζωής της. Ισχύει;
-
Καλησπέρα σε όλους και καλό φθινόπωρο.
Κάτοχος Mondeo 2000 κυβικών μοντέλο 2006 με λίγα χιλιόμετρα πάνω του (~60.000). Επειδή το παντρεύτηκα και δεν υπάρχουν και λεφτά για καινούργιο, σκέφτομαι σοβαρά να βάλω υγραέριο έστω και τώρα για να μειώσω λίγο το κόστος κίνησης.
Διάβασα σε πολλά φόρουμς (και εδώ φυσικά) για τα προβλήματα που βγάζει το αυτοκίνητο σε σχέση με το υγραέριο λόγω μαλακών μετάλλων και έχω τις εξής απορίες :
- Να βάλω αέριο??
- Να βάλω πρώτα αέριο και όταν κάψει βαλβιδες να πάω για καπάκι ή να φτιάξω πρώτα το καπάκι κάτω στον Πειραιά και να ξεκινήσω μετά το αέριο?
- Συμφωνείτε με brc plug and drive χωρίς λαδιέρα και ρύθμιση μόνο του vsr ή έχετε κάποια καλύτερη πρόταση?
Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες προτάσεις σας. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη πριν βγω στην αγορά για εγκαταστάτη.
-
Αέριο βάλε άφοβα σε καλό εγκατάσταση. Αν θες μπορω να σου προτείνω αν είσαι Αθήνα.
Το να λύσεις καπάκι πριν καν βάλεις αέριο προληπτικά είναι τέρμα λάθος. Το αμάξι με σωστη ρύθμιση σε σωστο τεχνικό δεν θα πάθει ποτε τίποτα. Το θέμα συστημα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο τεχνικός πανω απο όλα! Και οι καλοί οριακά μετριούνται στα δάκτυλα του ενος χεριού σε ολόκληρη την αττική. -
Προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα το υγραέριο.
Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι φίλοι πρόσεξε τον εγκαταστάτη. Να σου βάλει καλά υλικά (μπεκάκια εγκέφαλο) και να το ρυθμίσει σωστά.
Έχω ένα φιεστα 1.4 2009 και το έχω 2 χρόνια με αέριο. Από τότε έχω κάνει 45.000 χλμ και αν θέλετε το πιστεύετε η κατανάλωσή μου είναι στα 5.7 λ/100κμ. Με την τιμή του στα 0,628 ευρώ καίω 3,58 ευρώ στα 100κμ .
Βέβαια οδηγώ σε επαρχιακό δίκτυο και εθνική οδό. Χλμ στη πόλη κάνω σπάνια.
Επίσης για να έχεις μακροζωία στον κινητήρα σου θα πρέπει να αποφεύγεις τα πλακώματα και τις πολύ υψηλές ταχύτητες στην εθνική. Επίσης σύμφωνα με τον εγκαταστάτη κάθε 5.000 χλμ το γυρνάω βενζίνη και κάνω μια μακρινή διαδρομή πχ Κόρινθο - Αθήνα. Βέβαια το σύστημα που έβαλα ψεκάζει κάθε 8 κύκλους νομίζω και έναν κύκλο βενζίνη. Το μοναδικό μείον που έχω να παραθέσω είναι μια μικρή ελάττωση της ροπής σε σχέση με τη βενζινοκίνητη λειτουργία. Οι ρεπρίζ έχουν γίνει σίγουρα πιο αργές.. -
Nα ρωτησω κατι που μου εκανε εντυπωση με αφορμη το παραπανω σχολιο του συμφορουμιτη?
Γνωστος μου εχει βαλει συστημα υγραεριου σε ενα Sephia (νομιζω 1.6) και μου ειπε οτι του εχει δωσει παραπανω δυναμη ο κινητηρας. Γυρω στα 5-10 αλογα.
Ισχυει κατι τετοιο? Δεν τον πολυπιστεψα διοτι απ'οτι εχω διαβασει αλλα και οπως αναφερει και ο georgemit στο τελος, χανεις λιγο απο δυναμη-ροπη. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας cson και Georgemit...και εννοείται κάθε πρόταση για καλό εγκαταστάτη δεκτή!!
Αττική είμαι...Παλαιό Φάληρο. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Nα ρωτησω κατι που μου εκανε εντυπωση με αφορμη το παραπανω σχολιο του συμφορουμιτη?Γνωστος μου εχει βαλει συστημα υγραεριου σε ενα Sephia (νομιζω 1.6) και μου ειπε οτι του εχει δωσει παραπανω δυναμη ο κινητηρας. Γυρω στα 5-10 αλογα.
Ισχυει κατι τετοιο? Δεν τον πολυπιστεψα διοτι απ'οτι εχω διαβασει αλλα και οπως αναφερει και ο georgemit στο τελος, χανεις λιγο απο δυναμη-ροπη.ειναι η ιδεα του εκτος και αν εχει προβλημα στην βενζινη (μπεκ-αντλια βενζινης) και με το υγραεριο παει κανονικα.
-
Nα ρωτησω κατι που μου εκανε εντυπωση με αφορμη το παραπανω σχολιο του συμφορουμιτη?Γνωστος μου εχει βαλει συστημα υγραεριου σε ενα Sephia (νομιζω 1.6) και μου ειπε οτι του εχει δωσει παραπανω δυναμη ο κινητηρας. Γυρω στα 5-10 αλογα.
Ισχυει κατι τετοιο? Δεν τον πολυπιστεψα διοτι απ'οτι εχω διαβασει αλλα και οπως αναφερει και ο georgemit στο τελος, χανεις λιγο απο δυναμη-ροπη.Εγω μονιμα εχω πιο αμεση αποκριση στο γκαζι οταν δουλευω υγραεριο + με πολυ καλο υγραεριο στι μεσαιες στροφες ισως το ιδιο τραβηγμα(ισως καμια φορα λιγο καλυτερα).Κατα τα αλλα χαμηλες και ειδικα ψηλες μεγαλη διαφορα ή στα kickdown.(χειροτερα με υγραεριο)
-
Στα αερίου ψεκασμού χανει ελαφρώς. Στα υγρού Άμεσου ψεκασμού το αμάξι κερδιζει ελαφρώς ή διατηρήται ακριβως το ιδιο σε απόδοση.
-
αλλο καυσιμο ειναι σε υγρου και αεριου?
-
Να φανταστω οτι το καθε ενα εχει τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα του γιατι αλλιως ολοι θα επελεγαν αυτο που δεν χανεις σε αποδοση. Προφανως και δεν το εχω ψαξει καθολου το θεμα και γιαυτο ρωταω, αν και θα επρεπε με βαση τα χιλιομετρα που κανω μηνιαιως να σκεφτω πολυ σοβαρα την αλλαγη.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αλλο καυσιμο ειναι σε υγρου και αεριου?Οχι, αλλα το υγρου τυπου ΑΜΕΣΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ δεν αλλαζει ουτε στο ελαχιστο την γωνια ψεκασμου στην εισαγωγη. Δυναμομετρησεις δειχνουν μια ελαφρια αυξηση του 1hp(ισως στατιστικο λαθος) ή και καποιες μεταβολες τη καμπυλη ροπης και ισχυος αλλα μειωση σε καμια περιπτωση σαν του αεριου ψεκασμου.
-
Ισχυει κατι τετοιο? Δεν τον πολυπιστεψα διοτι απ'οτι εχω διαβασει αλλα και οπως αναφερει και ο georgemit στο τελος, χανεις λιγο απο δυναμη-ροπη.Αν δεις και μοντέλα που βγαίνουν από το εργοστάσιο με αέριο η απόδοση είναι σχεδόν πάντα μειωμένη, στην καλυτερη περιπτωση η ίδια. Για παράδειγμα στο δικο μου αυτοκινητο φιεστα 2009 που βγάζει 96 ίππους η φορντ ανακοινωνε 92 νομιζω ιππους με αεριο. Η ιπποδύναμη δε με ενδιαφερει και πολυ να σου πω την αληθεια αλλα η μειωση της ροπης με εκνευριζει μερικες φορες. Εκει που με βενζινη προσπερναγα ας πουμε με 4η, με αεριο κατεβάζω 3η.
Για τον υγρο ψεκασμο που ειπε ο φιλος δε γνωριζω να σου πω. Για εγκαταστατη δε μπορω να βοηθησω, το εβαλα Κορινθο, εκτος αν το συνδυασεις με βολτα για καφε στο Βραχατι. Ειναι καλος μαστορας ομως και τον συστηνω αν θελεις -
http://www.inctek.gr/news_LpgProject.htm
Ηλια θελω και την γνωμη σου για αυτο το αρθρο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
http://www.inctek.gr/news_LpgProject.htmΗλια θελω και την γνωμη σου για αυτο το αρθρο.
τι ακριβως θελεις να συζητησουμε?
βεβαια αυτο το αρθρο εχει γραφτει το 2010. 1, μκρη εμπειρια τοτε απο μας. 2, μετα απο 6 χρονια το λογισμικο στα αεριου ψεκασου εχει εκτοξευθει με μεικτους ψεκασμους αναλογα με το φορτιο, τις στροφες, συνδιασμο αυτων των 2, ενω στα υγρου καταφεραν πριν 3 χρονια να φτιαξουν κυκλους λειτουργειας με βενζινη.
επισης ενα μεγαλο μειον του υγρου στα αμεσου ψεκασμου ειναι οτι ειναι δυσκολη η διαδικασια αλλαγης καυσιμου εν κινηση. -
Καμια σχεση φιλε μου.ολος ο ντορος γινεται για την θερμοκρασια στον χωρο καυσης!!!!και καλα σε υγρη μορφη οταν θα πεσει για να αεριοπ θα πεσει η θερμοκρασια....σε ford focus 2008 1.4 και σε yaris 2005 σε αερια μορφη πανε καλυτερα κ τα δυο!!!με συστημα landi ψεκαζει κ βενζινη ανα διαστηματα.
-
Στα αερίου ψεκασμού χανει ελαφρώς. Στα υγρού Άμεσου ψεκασμού το αμάξι κερδιζει ελαφρώς ή διατηρήται ακριβως το ιδιο σε απόδοση.
Καμια σχεση φιλε μου.ολος ο ντορος γινεται για την θερμοκρασια στον χωρο καυσης!!!!και καλα σε υγρη μορφη οταν θα πεσει για να αεριοπ θα πεσει η θερμοκρασια....σε ford focus 2008 1.4 και σε yaris 2005 σε αερια μορφη πανε καλυτερα κ τα δυο!!!με συστημα landi ψεκαζει κ βενζινη ανα διαστηματα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
αλλο καυσιμο ειναι σε υγρου και αεριου?
Οχι, αλλα το υγρου τυπου ΑΜΕΣΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ δεν αλλαζει ουτε στο ελαχιστο την γωνια ψεκασμου στην εισαγωγη. Δυναμομετρησεις δειχνουν μια ελαφρια αυξηση του 1hp(ισως στατιστικο λαθος) ή και καποιες μεταβολες τη καμπυλη ροπης και ισχυος αλλα μειωση σε καμια περιπτωση σαν του αεριου ψεκασμου.
Ο ορισμός του άμεσου ψεκασμού πάντως είναι να ψεκάζει μέσα στον κύλινδρο, όχι στην εισαγωγή.
Υγραεριοκίνηση!