-
Συμφωνω με τον φιλο Κριεζα. Καιρος να παψουμε τα το παιζουμε δημοκρατες και πολιτες του κοσμου και να γινουμε πολιτες της Ελλαδας(βλεπε: να κοιταμε το συμφερον της Ελλαδας, της πατριδας μας και οχι το συμφερον/διακαωμα της Τουρκιας, της Βοημιας και εγω δεν ξερω ποιου αλλου). Καλυτερο παραδειγμα οι ιδιοι οι Τουρκοι. Πολιτες της Τουρκιας πανω απο ολα. Αντε ας γινουν πολιτες της Ευρωπης και μετα πολιτες του κοσμου και πεστους μετα να κανουν μια αιτηση με χαρτοσημο στην ΕΕ για εισοδο.
Νικος
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Παιδιά εγώ που είμαι Τούρκος ελπίζω να μη σας ενοχλώ εσάς τους πολιτισμένους στη χώρα του πολιτισμού, τη χώρα του Μ.Αλεξάνδρου, του λαμπρού στρατηλάτη που δεν έσφαξε ποτέ κανένα (αλλά ξέχασα, αυτός ήταν Σκοπιανός -χαλβάς εισαγωγής; why not?)
Aν εισαι Τουρκος φυσικα και δεν ενοχλεις με τη παρουσια σου.Δημοκρατια εχουμε στην Ελλαδα τις αποψεις μας λεμε ελευθερα...
αλλά φαντάζομαι εγώ, ένας χ Τούρκος φταίω για τις πολιτικές δομές και επιλογές της χώρας ολόκληρης.
Φυσικα και δε φταις εσυ για τις επιλογες αυτες.Καποιος ομως φταιει που τις ανεχεσαι.
Όπως και για το αν είμαι Έλληνας, φταίω φαντάζομαι για τη Χούντα, και ας μην είχα γεννηθεί τότε..
Τελικα τι εισαι Ελληνας η Τουρκος??
Δηλαδή οι Έλληνες δε σφάζανε στην ιστορία, όταν είχαν δύναμη; Πείτε μου ένα λαό, που ένω είχε δύναμη, δεν έκανε πολέμους...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Έλληνες δε σκοτώσανε Τούρκους νομίζετε; Μόνο αυτοι σκοτώνανε Έλληνες; ΝΑΙ, ήταν πόλεμος, και αν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε, στον πόλεμο ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ κόσμος, εκατέρωθεν.
Στο πολεμο πραγματι ετσι ειναι...
Μπορεις ομως να μου θυμισεις ποτε ξεκινησε ο πολεμος που οδηγησε στη σφαγη των Αρμενιων το 1910 των Ποντιων το 1914 των Ελληνων της Πολης το 1955 και το 1964 ? Και επειδη δε θυμαμαι καλα για θυμισε μου την ημερομηνια εισβολης της Κυπριακης Δημοκρατιας σε Τουρκικο εδαφοςΠοιος τολμάει να μιλάει για πολιτισμό, και ταυτόχρονα να ζει στην Ελλάδα του 2005;
Aυτοι που τους αρεσει ο Θεοδωρακης και ο Xατζιδακις , ο Ριτσος ο Ελυτης και ο Αναγνωστακης , ο Τσιτσανης και ο Καζαντζιδης οΣκαλκωτας και ο Καλομοιρης αυτοι που τους αρεσει να ακουν το Δημητρη Νανοπουλο να μιλαει για κβαντικη φυσικη και να βλεπουν το Καρακατσανη να ανεβαζει Αριστοφανη....
Αυτά τα πράγματα είναι γελοιότητες.
Συμφωνω μαζι σου...
Εκτός αν έχετε άλλη οικονομία, άλλους πολιτικούς, άλλους δρόμους, άλλη παιδεία, άλλες υποδομές γενικότερα και πάνω απ'όλα άλλους πολίτες.
Σε σχεση με τη Τουρκια σιγουρα....Σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη να μια καλη προκληση για μας.Και μη πει κανενας τη γνωστη καραμελα περι πολιτικων γιατι εμεις τους ψηφιζουμε....
... Και τι διαφορές μπορεί να έχει από ένα νεοέλληνα.. εκτός του ότι δεν είναι απόγονος των εξωγήινων του Σείριου, κατά Λιακόπουλου ,
Eλα τωρα ας ειμαστε λιγο σοβαροι...Ακου Λιακοπουλος
Επίσης διαβάζω ότι μιλάτε για τους πρόσφυγες Τούρκους, γκέτο και άλλα τέτοια..
Οχι μιλαω για τους μεταναστες Τουρκους.
Επειτα φανταζομαι οτι μπορεις να ξεχωρισεις την εννοια συνοικια απο την εννοια γκετοΘέλετε να πούμε και για τα ελληνικά γκετο της Μελβούρνης;
υπαρχει ελληνικο γκετο στη Μελβουρνη??
Εγω προπερσι επι 25 μερες δε διαπιστωσα κατι τετοιο παροτι εμενα σε Ελληνικη γειτονια...Ή έχετε δει την αντιμετώπιση των ξένων στο άκουσμα ότι είσαι Έλληνας; Στη Γαλλία λένε για βρισιά, 'τέτοιος είσαι, σαν Έλληνας..' Και λογικό είναι να έχουν οι περισσότεροι άσχημες εντυπώσεις από τον τουρισμό ή τη διαμονή τους στην Ελλάδα.
Kαι γιατι φετος ας πουμε ειχαμε αυξηση 6% στις αφιξεις ξενων τουριστων συμφωνα με την Ενωση Τουριστικων Πρακτορων??
Αφού είμαστε βάρβαροι. Καλά θα κάνουμε να δούμε και τη δικιά μας καμπούρα λίγο..Είμαστε το σκουπίδι της ΕΕ, είτε σας αρέσει είτε όχι..
Μιλας σαν Τουρκος φανταζομαι,
κ ένα τελευταίο.. φαντάζουν ωραίες καμμένες όλες οι .................
Αυτά φιλικά, ο πολίτης του κόσμου.Oλες οι???
Ακτες της Αττικης , της κυανης ακτης , της Ισπανιας η της Καλιφορνια ??Ευχαριστω ο πολιτης της Ελλαδας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Οι Τούρκοι σε ενοχλούν, οι ομοφυλόφιλοι το ίδιο.. θα έλεγα να κουλάρεις λίγο.. ίσως μια μέρα γνωρίσεις ένα Τούρκο ή έναν ομοφυλόφιλο και διαπιστώσεις πώς τελικά, ναι, είναι και αυτοί άνθρωποι, και δεν ανήκουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της τροφικής αλυσίδας όπως θα νομίζεις..Kι οταν γνωρίσει απο εναν τέτοιο τι θα γίνει δηλαδή???? Θα συμπεράνει τα καλύτερα ???? Γιατι να μη συμπεράνει τα χειρότερα ???
Τόσο εναρετοι και .....καλούληδες είναι ολοι τους ? -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Παιδιά εγώ που είμαι Τούρκος ελπίζω να μη σας ενοχλώΠολύ καλά ελληνικά σας μαθαίνουν στην τουρκία....μακάρι ολοι οι τούρκοι να σου έμοιαζαν.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
......................................................Αχ, πάλι καλά που υπάρχουμε κι εμείς οι Έλληνες για να εξισοροπούμε κάτι μιάσματα που κυκλοφορούν στον πλανήτη...
Όποιος έχει διαβάσει ιστορία (με ανοιχτά και όχι μισάνοιχτα μάτια) ας συνεχίσει τη συζήτηση, προσωπικά βαρέθηκα...
-
“Φυσικα και δε φταις εσυ για τις επιλογες αυτες.Καποιος ομως φταιει που τις ανεχεσαι.
Όπως και για το αν είμαι Έλληνας, φταίω φαντάζομαι για τη Χούντα, και ας μην είχα γεννηθεί τότε..
Τελικα τι εισαι Ελληνας η Τουρκος??”
Δηλαδή έγω φταίω για τη Χούντα; ή αν ήμουν Τούρκος για την εισβολή στην Κύπρο και ας μην είχα γεννηθεί τότε; Ας σοβαρευτούμε λίγο..
Είμαι άνθρωπος όσο κλισέ και αν ακούγεται. Ένα μείγμα από όλους τους λαούς που περάσανε απο τον ελλαδικό χώρο.. Τούρκους, προέλληνες, Άραβες, Λατίνους κτλ κτλ.. μας περάσανε και πολλοί ρε γμτ.. ευτυχώς εμείς διατηρήσαμε το ελληνικό dna, ε; χεχε“Στο πολεμο πραγματι ετσι ειναι...
Μπορεις ομως να μου θυμισεις ποτε ξεκινησε ο πολεμος που οδηγησε στη σφαγη των Αρμενιων το 1910 των Ποντιων το 1914 των Ελληνων της Πολης το 1955 και το 1964 ? Και επειδη δε θυμαμαι καλα για θυμισε μου την ημερομηνια εισβολης της Κυπριακης Δημοκρατιας σε Τουρκικο εδαφος “Nα σου θυμίσω επίσης τον Μέγα Αλέξανδρο και την εισβολή στην Ασία; ή την “ωραία Ελένη”; Ή την εισβολή στη Μικρά Ασία μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο; Ξέρεις πόσους σφάξαμε εμείς τότε; Στο είπα και πιο πριν, όποιος έχει δύναμη, τη χρησιμοποιεί.
“Ποιος τολμάει να μιλάει για πολιτισμό, και ταυτόχρονα να ζει στην Ελλάδα του 2005;[/quote]
Aυτοι που τους αρεσει ο Θεοδωρακης και ο Xατζιδακις , ο Ριτσος ο Ελυτης και ο Αναγνωστακης , ο Τσιτσανης και ο Καζαντζιδης οΣκαλκωτας και ο Καλομοιρης αυτοι που τους αρεσει να ακουν το Δημητρη Νανοπουλο να μιλαει για κβαντικη φυσικη και να βλεπουν το Καρακατσανη να ανεβαζει Αριστοφανη.... “Με συγχωρείς που θα το πω έτσι, αλλά στα 3 μου. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, αγαπητέ μου φίλε. Και στη Νότια Αφρική παρά τα χάλια τους διέπρεψε ο Νέλσον Μαντέλα. Τί σημαίνει αυτό, ότι οι Νοτιοαφρικάνοι θα είναι περήφανοι γι¨αυτόν κ δε θα βλέπουν τα σκ@t@ της ζωής τους; Όλες οι χώρες έχουν βγάλει κάποια πρόσωπα τα οποία έχουν διαπρέψει στον κόσμο, είτε στις επιστήμες, είτε στις τέχνες ή στην πολιτική. Σημασία έχει η ολοκληρωμένη εικόνα και η καθημερινότητα, μέσω της οποίας κρίνεις έναν πολιτισμό. Πήγαινε λοιπόν μια βόλτα από τις παραλίες της Αττικής μέχρι τη Βάρκιζα να δεις τη βρωμιά, κάνε μια βόλτα να δεις τον κάθε χλιμίτζουρα να αδειάζει το τασάκι του στο πεζοδρόμιο, να οδηγεί όπως οδηγεί, να πράττει όπως πράττει, να ψηφίζει αυτούς που ψηφίζει και γιατί τους ψηφίζει, να δεις τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και πάνω απ΄ολα τους πολίτες πώς φέρονται στην πλειοψηφία τους και μετά το ξανασυζητάμε.
“Σε σχεση με τη Τουρκια σιγουρα....Σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη να μια καλη προκληση για μας.Και μη πει κανενας τη γνωστη καραμελα περι πολιτικων γιατι εμεις τους ψηφιζουμε....”
Να και κάτι που συμφωνούμε.
“Οχι μιλαω για τους μεταναστες Τουρκους.
Επειτα φανταζομαι οτι μπορεις να ξεχωρισεις την εννοια συνοικια απο την εννοια γκετο “Ναι, με συγχωρείς, μετανάστες εννοούσα. Ήταν 6 το πρωί όταν απάντησα και δε λειτουργούσα πολύ καλά ακόμα.
“Εγω προπερσι επι 25 μερες δε διαπιστωσα κατι τετοιο παροτι εμενα σε Ελληνικη γειτονια...”
Έπρεπε να μείνεις λίγο παραπάνω μάλλον.. για πες που έμεινες, έστω κ με πμ, να σου πω την άλλη φορά που θα κατέβεις που να πας.
“Kαι γιατι φετος ας πουμε ειχαμε αυξηση 6% στις αφιξεις ξενων τουριστων συμφωνα με την Ενωση Τουριστικων Πρακτορων??”
Που να δεις η Τουρκία τι αύξηση είχε.. Απλά συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα, παρά την ακρίβεια, την απατεωνια, την τσαπατσουλιά, και τα άθλια service, για τις υπέροχες παραλίες, και την απίστευτη ομορφιά και μοναδικότητα ορισμένων περιοχών.
“Μιλας σαν Τουρκος φανταζομαι, “
Όχι, σαν Κρητικός. Έχω λίγη προφορά, γιατί είμαι απο εκεί. Αλλά εντάξει, δεν πειράζει, και τι έγινε;
“κ ένα τελευταίο.. φαντάζουν ωραίες καμμένες όλες οι .................
Oλες οι???
Ακτες της Αττικης , της κυανης ακτης , της Ισπανιας η της Καλιφορνια ??”Σημαίες.
“Ευχαριστω ο πολιτης της Ελλαδας.”
Eυχαρίστησή μου.
Αμζουελε.
Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά δεν είχα το χρόνο.
Φιλικά -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οι Τούρκοι σε ενοχλούν, οι ομοφυλόφιλοι το ίδιο.. θα έλεγα να κουλάρεις λίγο.. ίσως μια μέρα γνωρίσεις ένα Τούρκο ή έναν ομοφυλόφιλο και διαπιστώσεις πώς τελικά, ναι, είναι και αυτοί άνθρωποι, και δεν ανήκουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της τροφικής αλυσίδας όπως θα νομίζεις..
Kι οταν γνωρίσει απο εναν τέτοιο τι θα γίνει δηλαδή???? Θα συμπεράνει τα καλύτερα ???? Γιατι να μη συμπεράνει τα χειρότερα ???
Τόσο εναρετοι και .....καλούληδες είναι ολοι τους ?Δεν ξέρω αν θα συμπεράνει τα καλύτερα ή τα χειρότερα. Ο καθένας είναι ξεχωριστός. ΑΛλά ίσως καταλάβει ότι είναι και αυτός άνθρωπος. Και τα χειρότερα να συμπεράνει, μήπως δεν υπάρχουν έλληναρες straight που είναι κοινώς μαλ@κες;
@elteo. Χαλαρά, συζήτηση κάνουμε. Δε θέλω να τσακωθώ. Να ανταλλάξω απόψεις θέλω.
Εμένα οι ενστάσεις μου αφορούσαν ακραίες απόψεις για άλλους λαούς ή ομοφυλόφιλους. Προσπάθησα να αποφύγω να απαντήσω στην αρχή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Εξ΄άλλου είμαι κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αλλά όχι επειδή είναι βάρβαροι ή μουσουλμάνοι ή επειδή ιστορικά δεν έχουμε κ τις καλύτερες σχέσεις. -
Κοιτα να δεις φιλε μου επειδη βαρεθηκα να δινω μαθηματα ιστοριας σε ατομα οπως εσυ που εχεις κολλησει σε κλισε του τυπου ολοι ειμαστε ανθρωποι κλπ κλπ και ζητω οι καμμενες σημαιες....
Στα λεω για τελευταια φορα και αν θελεις να τα καταλαβεις καλως αν οχι δικαιωμα σου:Ο Μεγας Αλεξανδρος μπορει να εσφαξε οπως λες αλλα αφησε πισω του μια Αλεξανδρεια που για περισσοτερο απο 500 χρονια υπηρξε το κεντρο του Ελληνιστικου πολιτισμου αφησε πισω του μια Αντιοχεια και καμμια δεκαρια ακομα σημαντικα κεντρα πολιτισμου.Ακομα και σημερα καποιες εθνοτητες τον λατρευουν σα θεο την ωρα που εσυ τον λες σφαγεα για να υπστηριξεις ποιους??Ενα λαο που το μονο που αφησε πισω του μετα το διαστημα της παντοκρατοριας του ηταν μερικες γενοκτονιες και 4 μιναρεδες στην Αγια Σοφια.
Τωρα αν εμεις οι κατοικοι του τοπου αυτου κρατησαμε το dna των Ελληνων καλο θα ηταν να διαβασεις τη πρωτη αναφορα του Ρωμαιου Διοικητη της Κορινθου το 146π.Χ.....
Το τι λεει ας κανεις το κοπο να διαβασεις αντι να να μου το παιζεις κοσμοπολιτης (αληθεια ξερεις την Εννοια του ορου??Αμφιβαλλω και με συγχωρεις γιαυτο)Κατι αλλο που θα ηθελα να σου επισημανω ειναι οτι δεν απαντας σε καμμια απο τις ερωτησεις που εκανα και κρυβεσαι πισω απο γενικοτητες του τυπου ολοι ειμαστε ανθρωποι κλπ.
Ξεχωριζεις την εννοια γκετο απο την εννοια συνοικια η γειτονια??Ναι η οχι απλα πραγματα.
Νασαι σε παρακαλω λιγο πιο προσεκτικος οταν αναφερεσαι στη Μικρασια....
Βεβαια εσυ σαν κοσμοπολιτης δεν ξερεις οτι οι φιλοι σου ηρθαν στη Μικρασια μολις το 14ο αιωνα και προσπαθησαν να ξερριζωσουν ενα πολιτισμο 2500 ετων.Βρες αν μπορεις τωρα τον εισβολεα...
Βεβαια εσενα που εισαι ανθρωπιστης τοποι οπως Ιωνια Περγαμος Μιλητος Αλικαρνασσος Μουδανια Κυδωνίες Αρτακη Σμυρνη δε σου λενε τιποτα.....
Ουτε επισης σαν κοσμοπολιτης σου λεει κατι η Κερυνεια η Αμμοχωστος η Σαλαμινα η Εγκωμή η η Μορφου....
Σου ζηταω λοιπον συγκεκριμμενα πραγματα και αν ξερεις απαντας αν οχι δε γουσταρω αλλα μαθηματα ανθρωπισμου ανεκτικοτητας και κοσμοπολιτισμου:
Πες μου την τελευταια γενοκτονια που διεπραξαν οι Ελληνες.απλα σταρατα και με ημερομηνιες.Τωρα οσον αφορα τη συμπεριφορα μας....
Καταρχη θα ελεγα οτι αδικεισαι που ανεχεσαι να ζεις σ'ενα τετοιο τοπο που κατοικειται απο καφρους....
Ξερεις κατι??Τωρα δε χρειαζονται και πολλες διατυπωσεις ωστε να εγκαταλειψεις τον αθλιο τουτο τοπο με τους καφρους κατοικους.
κατα δευτερο θα σε ρωτουσα τι κανεις εσυ για να αλλαξει ετουτη η πατριδα.
Και επειδη ολοι εδω ειμαστε μια οθονη και ενα πληκτρολογιο τζαμπα μαγκες δηλαδη καλο θα ηταν να πεις τι δουλεια κανεις ωστε μεσα απο αυτη να αλλαξεις ολους εμας τους ρατσιστες απολιτιστους .
Εγω ας πουμε ειμαι απο εκεινους τους τεμπεληδες που καπου καπου δουλευουν για να μπορεις εσυ να γραφεις στο κομπιουτερ να εχεις αιρκοντισιον να βλεπεις τηλεοραση.Με μια κουβεντα δουλευω στη ΔΕΗ και αγωνιω οπως και καποιες χιλιαδες συναδελφοι μου αν εχει ευσταθεια το ηλεκτρικο συστημα αν ο πελατης - καταναλωτης ειναι ικανοποιημενος κλπ κλπ.Οχι οτι δε κανουμε λαθη η οτι ολοι ειμαστε σωστοι αλλα αυτο ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο που δεν αφορα τη συζητηση αυτη αλλα αν θελεις το συζηταμε.
Στο θεμα μας τωρα.
για πες μας εσυ αγαπητε κοσμοπολιτη και ανθρωπιστη τι εκανες για να αλλαξεις κατι προς το καλυτερο??
Υποθετω απο αυτα που γραφεις και με το τοπο που τα γραφεις οτι Το πολυ πολυ να εκαψες καμμια σημαια που τοσο σ'αρεσει να βλεπεις καμμενη νασπασες κανα δυο αμαξια πλουτοκρατων στα εξαρχεια αντε να λερωσες και κανα τοιχο με τιποτα συνθηματα κανενος εφοπλιστη στα Πετραλωνα στο Μπουρναζι η στα Κατω Πατησια....
Βεβαια ισως κανω και λαθος.Καλο θα ηταν λοιπον να απαντησεις ειλικρινα και συγκεκριμενα.
Ξερεις κατι η τζαμπα κριτικη προς ολους τους αλλους συμπολιτες μας πισω απο μια οθονη και βαρωντας φραπεδες σε καμμια καφετερια ε, οπως και να το κανουμε δεν ειναι και καμμια τρομερη επανασταση.
Οσον αφορα αυτα που γραφεις τωρα:
Απο την Ελλαδα σκουπιδαριο σε πληροφορω οτι κανενας δεν εφυγε τρομοκρατημενος επειδη η Greek salad η ο mousaka ηταν ακριβος.
Ειπαμε τα λαμογια υπαρχουν παντου.Αλλα απο εκει μεχρι να τιναζονται στον αερα λεωφορεια και μαγαζια οπως στο Τσεσμε υπαρχει καποια διαφορα δε νομιζεις??Τελος αν ψαξεις ολες τις γλωσσες της Ευρωπης θα βρεις καμμια 500αρια χιλιαδες λεξεις Ελληνικες.Να σου θυμισω τη μνημειωδη ομιλια του καθηγητη Ξεν.Ζολωτα στη Γεν.Συνελευση του ΟΟΣΑ με θεμα την οικονομικη αναπτυξη στα Αγγλικα αλλα χρησιμοποιωντας Ελληνικους επιστημονικους ορους??
Αλλα ξεχασ.Εσυ κατι τετοιους τους γραφεις στα π@π@ρια σου οπως και αυτους που ανεφερα παραπανω....
Αυτο και μονο λοιπον δικαιωματικα μας εντασσει στην ΕΕ.
Αν βρεις εστω και μια Τουρκικη λεξη εγω θα παρω πισω ολα οσα ειπα.Τελος τα μαθηματα ιστοριας.
Φιλικα παντα -
καλα ε!!!!!!!!!!!!!!! αντε να βρείς τούρκο να σου απαντήσει τωρα
-
Nα ρωτησω κατι κι εγω ρε παιδια, που δεν ειμαι πολιτης του κοσμου:
Τι συμφερει την ΕΛΛΑΔΑ;
Μια Τουρκια εκτος ΕΕ, ανεξελεγκτη και αμερικανο-εξαρτημενη;
Μια Τουρκια που δεν θα ανγνωρισει ποτε το status στο Αιγαιο;
Μια Τουρκια που θα συντηρει τη διαμαχη για το Κυπριακο και θα παγιωσει (ακομα περρισοτερο) de facto την κατασταση;Ή
Μια Τουρκια που θα ειναι εντος της ΕΕ, υπο την προϋποθεση να δεχτει λυση στο Κυπριακο, να αποκηρυξει τις διεκδικησεις στο Αιγαιο, να εξαρταται η προοδος την τηρηση των αρχων της Ευρωπης και οχι απο την υποταγη στην Αμερικη, να εχει τις δομες ενος δημοκρατικου κρατους;
Για να μην παρεξηγηθω: Εγω δεν πιστευω οτι η Τουρκια θα εκπληρωσει, οσο τουλαχιστον ζουμε εμεις, τις προϋποθεσεις που συνοπτικα περιγραφω. Το συμφερον ομως της Ελλαδας ειναι να μπει στην ΕΕ, ΑΝ τις εκπληρωσει. Αν τωρα καποιοι κρυβονται πισω απο την αρνηση των γερμανων χριστιανοδημοκρατων ή των γαλλων σωβινιστων, αυτο ειναι αλλο θεμα. Εγω ρωτω: Τι απ τα δυο μας συμφερει σαν ΕΛΛΑΔΑ; Ειναι πατριωτισμος να συντηρουμε τις μιζες για τα F-16 (ναι, αυτα των κακων αμερικανων, που γελαν κατω απο τα μουστακια τους). Ή μηπως ειναι πιο πατριωτικο να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ, αν θελουν να μπουν στην ΕΕ να δεχτουν πρωτα τα (κατ' εμας) αυτονοητα και οχι να μπουν απο το παραθυρο με τελωνειακες ενωσεις και ναι μεν αλλα;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Nα ρωτησω κατι κι εγω ρε παιδια, που δεν ειμαι πολιτης του κοσμου:
Τι συμφερει την ΕΛΛΑΔΑ;
Μια Τουρκια εκτος ΕΕ, ανεξελεγκτη και αμερικανο-εξαρτημενη;
Μια Τουρκια που δεν θα ανγνωρισει ποτε το status στο Αιγαιο;
Μια Τουρκια που θα συντηρει τη διαμαχη για το Κυπριακο και θα παγιωσει (ακομα περρισοτερο) de facto την κατασταση;Ή
Μια Τουρκια που θα ειναι εντος της ΕΕ, υπο την προϋποθεση να δεχτει λυση στο Κυπριακο, να αποκηρυξει τις διεκδικησεις στο Αιγαιο, να εξαρταται η προοδος την τηρηση των αρχων της Ευρωπης και οχι απο την υποταγη στην Αμερικη, να εχει τις δομες ενος δημοκρατικου κρατους;
Για να μην παρεξηγηθω: Εγω δεν πιστευω οτι η Τουρκια θα εκπληρωσει, οσο τουλαχιστον ζουμε εμεις, τις προϋποθεσεις που συνοπτικα περιγραφω. Το συμφερον ομως της Ελλαδας ειναι να μπει στην ΕΕ, ΑΝ τις εκπληρωσει. Αν τωρα καποιοι κρυβονται πισω απο την αρνηση των γερμανων χριστιανοδημοκρατων ή των γαλλων σωβινιστων, αυτο ειναι αλλο θεμα. Εγω ρωτω: Τι απ τα δυο μας συμφερει σαν ΕΛΛΑΔΑ; Ειναι πατριωτισμος να συντηρουμε τις μιζες για τα F-16 (ναι, αυτα των κακων αμερικανων, που γελαν κατω απο τα μουστακια τους). Ή μηπως ειναι πιο πατριωτικο να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ, αν θελουν να μπουν στην ΕΕ να δεχτουν πρωτα τα (κατ' εμας) αυτονοητα και οχι να μπουν απο το παραθυρο με τελωνειακες ενωσεις και ναι μεν αλλα;
Σωστος. Ευρωπη θελουν; Ε, ας κανουν κ αυτοι επιτελους καμια υποχωρηση/παραχωρηση! Ας ειναι καλα κ οι Γαλλοι (που βεβαια δεν εχω καταλαβει ακομα τα πραγματικα τους κινητρα..) '«Η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κύπρο πριν διαπραγματευτεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση» είναι η άποψη που διατύπωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό Europe 1.' ( http://www.enet.gr/online/online_text?c=110&id=24782000 )
-
Μερικές σκόρπιες σκέψεις που μου προκάλεσε το παραλήρημά σου:
ο Δεν καταλαβαίνω τη λογική 'εμείς ήρθαμε πρώτοι' σχετικά με τη Μικρασία. Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από μετακινήσεις πληθυσμών και πάντοτε οι ισχυρότεροι επιβάλλονταν. Οι Δωριείς ξερίζωσαν τους παλαιότερους κυρίαρχους Μυκηναίους κοκ., τι να κάνουμε, ιστορική πραγματικότητα-αναγκαιότητα ήταν. Οπότε το 'οι φιλοι σου ηρθαν στη Μικρασια μολις το 14ο αιωνα και προσπαθησαν να ξερριζωσουν ενα πολιτισμο 2500 ετων' εκτός από λάθος (οι Σελτζούκοι εμφανίστηκαν τον 10ο-11ο αιώνα) είναι και άνευ ουσίας.
ο Οι γενοκτονίες δεν έγιναν κατά το διάστημα της παντοκρατορίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία ήταν βασικά πολυπολιτισμική και θρησκευτικά ανεκτική (ίσως σου γκρεμίζω ένα μύθο, αλλά το 'κρυφό σχολειό' δεν υπήρχε). Οσο πλήρωνες τους φόρους, ο σουλτάνος ήταν ευχαριστημένος. Αυτές οι συμπεριφορές που αναφέρεις είναι προϊόν της εθνικιστικής Τουρκίας μετά το κίνημα των νεότουρκων. Για εκείνη την περίοδο όμως έχουμε και εμείς σαν Ελληνικό κράτος να αντιπαρατάξουμε 2 τεράστιες εθνικές μαλακίες που έριξαν νερό στο μύλο της εθνικιστικής Τουρκίας, την επεκτακτική εισβολή στη Μικρασία πέραν της ζώνης κατοχής του 1919 και τις προγραφές εναντίον των Τουρκοκυπρίων το 1964 που κατέληξαν, σε συνδυασμό με την προδοσία του 1974, στο σημερινό Κυπριακό. Συνεπώς έχουμε και εμείς το μερίδιό μας σε όσα συνέβησαν.
ο Η προσωπική επίθεση κατά του skye (με απαράδεκτες υποθέσεις για το τι δουλειά κάνει και ποιά είναι η όποια συνεισφορά του κτλ. κτλ., δηλ. τι προσφέρει στη συζήτηση η γνώση ότι δουλεύεις στη ΔΕΗ ?) φέρνει περισσότερο σε Τούρκο βάρβαρο παρά σε Ελληνα πολιτισμένο.
Στο θέμα μας: κάποτε πίστευα πως ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ με τις προϋποθέσεις που ανέφερε ο kantoniou. Δεν το πιστεύω πια. Νομίζω πως οι Τούρκοι έχουν τη δική του ατζέντα και κοιτάνε πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντας της Τουρκίας (που, λόγω γεωγραφικής θέσης, δεν ταυτίζονται με αυτά της Ευρώπης) και δευτερευόντως τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Την Ευρώπη τη βλέπουν μόνο σαν 'cash cow' και δε νομίζω πως τους συνδέει κάτι άλλο με την ιδέα της ΕΕ (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Και δεν πιστεύω πως τυχόν ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα λύσει τα δικά μας προβλήματα με την Τουρκία, όπως η ένταξη και των 2 χωρών στο ΝΑΤΟ το 1951 δεν εμπόδισε τα Σεπτεμβριανά το 1955.
Αλλά πρέπει να παραδεχθώ πως η αλλαγή της επίσημης στάσης της Ελλάδας ως προς την ένταξη της Τουρκίας και η 'Ευρωπαιποίηση' του Κυπριακού ήταν ό,τι εξυπνότερο έχω δει στην εξωτερική μας πολιτική (που δεν βρίθει γενικά επιτυχιών).
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
.... Φιλικα πανταΣτα περισσοτερα εισαι εκτος θεματος. Και για τα εντος ομως, ουτε η επιχειρηματολογια σου, ουτε το υφος σου βοηθαν τη συζητηση.
ΥΓ: Αυτο το 'φιλικα' στο τελος, ακομα και στις πιο επιθετικες δημοσιευσεις, με κανει να χαμογελω καθε φορα που το διαβαζω...
Φιλικα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο θέμα μας: κάποτε πίστευα πως ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ με τις προϋποθέσεις που ανέφερε ο kantoniou. Δεν το πιστεύω πια. Νομίζω πως οι Τούρκοι έχουν τη δική του ατζέντα και κοιτάνε πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντας της Τουρκίας (που, λόγω γεωγραφικής θέσης, δεν ταυτίζονται με αυτά της Ευρώπης) και δευτερευόντως τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Την Ευρώπη τη βλέπουν μόνο σαν 'cash cow' και δε νομίζω πως τους συνδέει κάτι άλλο με την ιδέα της ΕΕ (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Και δεν πιστεύω πως τυχόν ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα λύσει τα δικά μας προβλήματα με την Τουρκία, όπως η ένταξη και των 2 χωρών στο ΝΑΤΟ το 1951 δεν εμπόδισε τα Σεπτεμβριανά το 1955.
στο 'θεμα μας' συμφωνω 100% μαζι σου.
επισης θυμισου τι κανανε οι τουρκοι περσυ-προπερσυ, οταν απο 'συμμαχικες δυναμεις' γινανε 'κατακτητικες τουρκικες δυναμεις'¨
και καννανε ντου σε περιοχες που καλοβλεπανε να τι κρατησουνε για δικες τους..
αν θυμασαι καλα, ειχε παγωσει για λιγες μερες ακομα και η αμερικη,
μεχρι τελικα (με τι πιεσεις κατω απ'το τραπεζι αραγε?) να πουνε οι τουρκοι 'οκ, παμε πισω'.....και γενικα οποιος θελει να μιλαει πολιτικα, καλο ειναι να μην ενημερωνεται απο την τιβι (δεν παει για σενα nass. γενικο σχολιο)
-
Φυσικά ΟΧΙ γιατί
ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΝΕΚΡΟΣ.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτη η Ευρωπαϊκή Τουρκομανία.
Ακόμη και ο Τουρκος μετανάστασης δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με τον Έλληνα μεταναστη, τον Ρώσσο μετανάστη, τον Βούλγαρο μετανάστη κλπ.
Για του λόγου το αληθές όποιος ταξιδεύει στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης ας ρίξει μία ματιά στα αυτοκίνητα με Τούρκους μετανάστες από Γερμανία και Γαλλία που γυρνάνε στην σιχαμερή χώρα τους για διακοπές. -
φιλε μου κατ'αρχην η πρωτη σου προταση δεν σε διαφοροποιει πολυ απο αυτο που κραζεις.
μετα..
ποιος σου ειπε οτι υπαρχει ευρωπαικη τουρκομανια?
επειδη στην ελλαδα τα συμφεροντα μας λενε απο τις τηλεορασεις τους ετσι?για ρωτα τον κυριο καναλαρχη, ποιες στρατηγικες και ποια ωφελη εξυπηρετει το 'προμοσιον' του..
ή ρωτα καποιους πολιτικους που μονο σεξ δεν κανανε με τους τουρκους ομολογους τους.. (ή μηπως κανανε?)ο τουρκικος λαος απαρτιζεται απο ανθρωπους.
αυτοι δεν φταινε!! το ειπα και το ξαναλεω!!! ειναι τα θυματα!!
αλλου ειναι οι λογοι και η ουσια του θεματος. -
Ευρωπαϊκή τουρκομανία; Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Ολόκληρη η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την Ελλάδα για να μην επιτρέψει στους τούρκους να μπουν στην ΕΕ τηρώντας όμως τα politically-correct προσχήματα. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Πετράν.
-
Ο χρήστης anaxiopistos έγραψε:
ναι στην εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε.επίσης για λόγους ευνοητους για την ελλαδα!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μερικές σκόρπιες σκέψεις που μου προκάλεσε το παραλήρημά σου:
ο Δεν καταλαβαίνω τη λογική 'εμείς ήρθαμε πρώτοι' σχετικά με τη Μικρασία. Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από μετακινήσεις πληθυσμών και πάντοτε οι ισχυρότεροι επιβάλλονταν. Οι Δωριείς ξερίζωσαν τους παλαιότερους κυρίαρχους Μυκηναίους κοκ., τι να κάνουμε, ιστορική πραγματικότητα-αναγκαιότητα ήταν. Οπότε το 'οι φιλοι σου ηρθαν στη Μικρασια μολις το 14ο αιωνα και προσπαθησαν να ξερριζωσουν ενα πολιτισμο 2500 ετων' εκτός από λάθος (οι Σελτζούκοι εμφανίστηκαν τον 10ο-11ο αιώνα) είναι και άνευ ουσίας.
Οι οποιοι Σελτζουκοι κατεσφαγησαν απο τους Οθωμανους....
Οι γενοκτονίες δεν έγιναν κατά το διάστημα της παντοκρατορίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία ήταν βασικά πολυπολιτισμική και θρησκευτικά ανεκτική (ίσως σου γκρεμίζω ένα μύθο, αλλά το 'κρυφό σχολειό' δεν υπήρχε).
Τοσο ανεκτικη που με τη λογικη της συλλογικης ευθυνης κρεμασαν πεντε εξι Πατριαρχες καθε φορα που γινοταν Επανασταση στη Πελοποννησο η σε καποιο αλλο μερος της Αυτοκρατοριας... > Αυτές οι συμπεριφορές που αναφέρεις είναι προϊόν της εθνικιστικής Τουρκίας μετά το κίνημα των νεότουρκων.
Η οποια εθνικιστικη Τουρκια πρωτο δε βγηκε με παρθενογενεση και δευτερο ειναι αυτη που ζητα σημερα την εισοδο της στην Ε.Ε.
Για εκείνη την περίοδο όμως έχουμε και εμείς σαν Ελληνικό κράτος να αντιπαρατάξουμε 2 τεράστιες εθνικές μαλακίες που έριξαν νερό στο μύλο της εθνικιστικής Τουρκίας, την επεκτακτική εισβολή στη Μικρασία πέραν της ζώνης κατοχής του 1919 και τις προγραφές εναντίον των Τουρκοκυπρίων το 1964 που κατέληξαν, σε συνδυασμό με την προδοσία του 1974, στο σημερινό Κυπριακό.
H επεκταση περαν της ζωνης κατοχης αρχισε για να σταματησουν οι παρενοχλησεις των Τσετων του Κεμαλ.
Δεχομαι οτι εξελιχθηκε λαθος αλλα δε δεχομαι τον ορο επεκτατικη εισβολη γιατι πρωτον με αυτη τη λογικη επεκτατικη ηταν και η εισβολη στην Ηπειρο το 1912 και στη Μακεδονια - Θρακη το 1913 .Οσο για τις προγραφες των Τουρκοκυπριων το 1964 καλο θα ηταν να ανεφερες οτι ξεκινησαν απο τις βομβιστικες επιθεσεις της ΤΜΤ του Ραουφ Ντενκτας την επομενη της ανεξαρτησιας της Κυπρου το 1960.Οχι φιλε μου σε καμμια δημοκρατια δεν γινεται το 18% του πληθυσμου να συγκυβερναει με το υπολοιπο 72% και μαλιστα με το δικαιωμα Βετο.Συνεπώς έχουμε και εμείς το μερίδιό μας σε όσα συνέβησαν.
Να το δεχτω.Οι Ελληνες της Πολης τι εφταιξαν ομως μπορεις να μου πεις??
ο Η προσωπική επίθεση κατά του skye (με απαράδεκτες υποθέσεις για το τι δουλειά κάνει και ποιά είναι η όποια συνεισφορά του κτλ. κτλ., δηλ. τι προσφέρει στη συζήτηση η γνώση ότι δουλεύεις στη ΔΕΗ ?) φέρνει περισσότερο σε Τούρκο βάρβαρο παρά σε Ελληνα πολιτισμένο.
Aν δε καταλαβες γιατι το ανεφερα λυπαμαι αλλα δε φταιω εγω...
Να στο κανω πιο λιανα λοιπον....Γνωμη μου ειναι οτι ο καθενας απο εμας που βριζει και καταριεται μια κατασταση καλο θα ηταν αντι να καιει σημαιες η εστω να χαιρεται που καποιοι αλλοι το κανουν στο ονομα ενος δηθεν κοσμοπολιτισμου να προσπαθει απο το ποστο που κατεχει και μεσα απο τη δουλεια του να αλλαξει στο μετρο που του αναλογει ολα αυτα τα στραβα κι αναποδα για τα οποια βριζει.Το να καθομαστε και να βαραμε φραπεδες η ναμαστε τζαμπα μαγκες καιγοντας μια σημαια η το αυτοκινητο ενος μεροκαμματιαρη η σπαζοντας δυο τρεις βιτρινες η μουτζουρωνοντας δυο τοιχους και να λεμε οτι ετσι πολεμαμε το συστημα η οτι ειμαστε κοσμοπολιτες και ανθρωπιστες επαναλαμβανω οτι δεν ειναι και καμμια φοβερη επανασταση η εστω ανατροπη.
Ελπιζω τωρα να εγινα σαφης και να καταλαβες το λογο της αναφορας μου στο επαγγελμα μου...Στο θέμα μας: κάποτε πίστευα πως ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ με τις προϋποθέσεις που ανέφερε ο kantoniou. Δεν το πιστεύω πια. Νομίζω πως οι Τούρκοι έχουν τη δική του ατζέντα και κοιτάνε πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντας της Τουρκίας (που, λόγω γεωγραφικής θέσης, δεν ταυτίζονται με αυτά της Ευρώπης) και δευτερευόντως τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Την Ευρώπη τη βλέπουν μόνο σαν 'cash cow' και δε νομίζω πως τους συνδέει κάτι άλλο με την ιδέα της ΕΕ (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Και δεν πιστεύω πως τυχόν ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα λύσει τα δικά μας προβλήματα με την Τουρκία, όπως η ένταξη και των 2 χωρών στο ΝΑΤΟ το 1951 δεν εμπόδισε τα Σεπτεμβριανά το 1955.
Tα οποια Σεπτεμβριανα ξεκινησαν λιγο πριν Τουρκος Πρακτορας αναψει δυο βαρελοτα στο σπιτι που γεννηθηκε ο Χασαπης των Εθνων Κεμαλ πασας
στη Θεσσαλονικη με αφορμη αυτο ακριβως το γεγονος .Μηπως και εδω φταιει καποια δικη μας μαλακια??
Ετσι για να θυμομαστε ποιων την ενταξη υποστηριζουμε....[/quote]Αλλά πρέπει να παραδεχθώ πως η αλλαγή της επίσημης στάσης της Ελλάδας ως προς την ένταξη της Τουρκίας και η 'Ευρωπαιποίηση' του Κυπριακού ήταν ό,τι εξυπνότερο έχω δει στην εξωτερική μας πολιτική (που δεν βρίθει γενικά επιτυχιών).[/quote]
ειναι τοσο μεγαλη επιτυχια η αλλαγη στασης της Ελλαδας που χρειαστηκε να ακουστει εκεινο το Ευχαριστουμε τους Αμερικανους να χορεψει ζε'ι'μπεκικο ο Γιωργακης με τον Τζεμ να γινουν κουμπαροι ο Κωστακης με τον Ερντογαν και παρολα αυτα οι παραβιασεις στο Αιγαιο να συνεχιζονται η Τουρκια να μην αναγνωριζει κρατος - μελος της ΕΕ στην οποια θελει να γινει μελος και εμεις να καθομαστε εδω και να συζηταμε με τις ωρες για ενα κρατος που κανενας Οργανισμος δε θελει να εχει μελος του....
Οσο για την ευρωπαιοποιηση του Κυπριακου μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι αν τα αποτελεσματα στη Γαλλια και την Ολλανδια για το Ευρωσυνταγμα ηταν διαφορετικα οι Κυερνησεις των χωρων αυτων θα ειχαν την ιδια σταση εναντι της Κυπρου....
Ευτυχως να λες που υπαρχουν οι λαοι και δε προκειται οι Ασιατες γειτονες μας να γινουν Ευρωπαιοι.... -
......
-
Καλά στο θέμα δεν έχω σκοπό να απαντήσω ξανά, διότι κάποιοι είναι πολύ κάφροι για να συζητήσουν και δεν έχω καμία όρεξη...
Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που είπα και που έφερε το παραλήρημα του krieza.
Το ότι μακροπρόθεσμα, ΟΧΙ στο άμεσο μέλλον, υποστηρίζω την κατάργηση των κρατών, συνόρων άρα και των σημαίων κτλ κτλ, αυτό δε με κάνει ούτε αναρχικό ούτε αλητάμπουρα ούτε τσογλάνι που καίει σημαίες και σπάει αυτοκίνητα. Σέβομαι και τις απόψεις και την περιουσία του άλλου, ούτε θέλω να επιβάλλω την άποψή μου με το έτσι θέλω. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα συνειδητοποιηθεί κάποια στιγμή μέσω της μόρφωσης και όχι μέσω της βίας.
Από 'κει και πέρα, το τι δουλειά κάνω δε νομίζω πώς αφορά κανέναν, πόσο μάλλον σ'αυτό το θέμα, αν και το έχω δηλώσει παλαιότερα σε άλλο θέμα, που ήταν σχετικό.
Αυτό που θα ήθελα να σας κάνω να αναρωτηθείτε, είναι το γιατί τόσο μίσος; Τόσα απωθημένα έχετε; Είστε πολύ κακοί άνθρωποι ορισμένοι . Εγώ σας αγαπώ όλους, αδέρφια μου
Να είστε καλά με υγεία και χαρά.
Τουρκια στην Ευρωπαϊκη Ενωση