-
Τζάμπα....και νεόδμητα
Αν μπορείς το μεγαλύτερο.
Η πλατεία είναι θέμα. Αν σου αρέσει αξίζει , αν όμως θες να ηρεμήσεις οχι
-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
αυξηση ηδη 10-20% σε σχεση με 2 μηνες πριν
105 τμ με 1350 το τμ πρωτος οροφος γωνια πλατεια (140.000)
110 τμ με 1450 τμ δευτερος οροφος γωνια σε πλατεια (160.000)
119 τμ 1450 το τμ (170.000) σε ησυχη περιοχη
νεοδμητα
ακουω γνωμες
δανειο 100-110000 ζευγαρι 2 παιδια επαρχια
Αγόρασε σήμερα! Οι τιμές είναι κάτω από το τωρινό κόστος κατασκευής, οπότε αν δεν αγοράσεις κάποιο από αυτά τα νεόδμητα, τα επόμενα που κατασκευάζονται τώρα ή θα κατασκευαστούν του χρόνου, θα είναι ακόμη πιο ακριβά.
Αν δεν αγοράσεις, απλώς θα το μετανιώσεις (κατά πάσα πιθανότητα), γιατί σε καναδυό χρόνια θα ζητάνε για τα καινούρια 2000 το τετραγωνικό στην επαρχία που είσαι.
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
μια ερωτησις καθοτι γιγνωσκω την ειλικρινεια σας κε κριου. ακομη και οταν τα βλεπετε μεσα απο την αστικης παραμορφωσεως οπτικης σας.
σε τι μεγεθος σπιτιου διαμενετε? μεγεθος κρεββατοκαμαρης? του κριου_γιου?
λογω διαστασεων θα πρεπει προφανως να εχετε σιτροεν σε πεντε σε εκδοση διαμερισματος. οι αλλοι να μην ψηλωνουν? ε?Είπαμε απλό διαμέρισμα 110 τμ , ίδιο με τα άλλα 4 αποκάτω του.
Υπνοδωμάτιο 13,5 τμ.
Χωράμε άνετα...
Μόνο που όλοι έχουμε βεράντα 24 τμ , 4,20 Χ 6,70 με καμπύλη...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Υπνοδωμάτιο 13,5 τμ.
.....και δυο τρύπες στον τοίχο για να χωρούν τα πόδια
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Υπνοδωμάτιο 13,5 τμ.
3,60 Χ 3,80 είναι . Δεν σου φτάνει ?
-
Για παιδικό όχι, για τους γονείς ναι φτάνει.
Έχεις γραφείο, βιβλιοθήκη, ντουλάπα, κρεμαστρα,καλοριφέρ που ακυρώνει την μια πλευρά σε αυτόν τον χώρο;
Μπαλκονόπορτα; -
Για παιδικό όχι, για τους γονείς ναι φτάνει.
Έχεις γραφείο, βιβλιοθήκη, ντουλάπα, κρεμαστρα,καλοριφέρ που ακυρώνει την μια πλευρά σε αυτόν τον χώρο;
Μπαλκονόπορτα;Μια χαρά μου φαίνεται εμένα πάντως , αν θες να μπουκώσεις το δωμάτιο υπάρχουν σύνθετες κατασκευές κρεββάτι - γραφείο-βιβλιοθήκη και με μερικά συρτάρια και αν δεν του φτάνει του κανακάρι ας διαβάσει στην κουζίνα-σαλόνι-τουαλέτα όπου του κάνει έμπνευση.
-
Μα δεν κατάλαβες.
μια μπαλκονόπορτα και ένα καλοριφέρ συνολικά καταλαμβανιυν στο μήκος 1,2-1,5 μέτρα.
Οπότε δεν είναι στην ουσία 13,5 καθαρά τ.μ είναι 7-8 καθαρά τ.μ
Βάλε σε αυτά ένα υπερμονο κρεβατι βαλε μια βιβλιοθήκη και μια δίφυλλη ντουλάπα και ένα γραφείο και μια καρέκλα.Θα πάθεις πλάκα πως μικραίνει ο χώρος.
Τα κρεβατιά αυτά είναι μια πολύ καλή λύση αλλά πίστεψέ με αν βάλεις υπερμονα σε κουκέτα ο χώρος οπτικά κλείνει ακόμα περισσότερο διότι βγαίνουν στο ύψους του κεφαλιού. Δηλαδή ο τοίχος μετακινείται προς τα μέσα κατα τα 1 μέτρο.
Για μένα από 15-17 τμ είναι η βάση για ένα λογικό δωμάτιο με μπαλκονόπορτα και καλοριφέρ. Εγώ είχα ακομα πιο μεγάλο και οταν σαν φοιτητής και αργότερα οπως τώρα μπήκα σε νεότερα σπίτια έχω πάθει πλάκα πόσο ψυχοπλακωτικα ειναι. Λες και φτιαχνοντια για να σε τιμωρήσουν.
-
Υπνοδωμάτιο 13,5 τμ.
-
Για μένα από 15-17 τμ είναι η βάση για ένα λογικό δωμάτιο με μπαλκονόπορτα και καλοριφέρ. Εγώ είχα ακομα πιο μεγάλο και οταν σαν φοιτητής και αργότερα οπως τώρα μπήκα σε νεότερα σπίτια έχω πάθει πλάκα πόσο ψυχοπλακωτικα ειναι. Λες και φτιαχνοντια για να σε τιμωρήσουν.
-
@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
αυξηση ηδη 10-20% σε σχεση με 2 μηνες πριν
105 τμ με 1350 το τμ πρωτος οροφος γωνια πλατεια (140.000)
110 τμ με 1450 τμ δευτερος οροφος γωνια σε πλατεια (160.000)
119 τμ 1450 το τμ (170.000) σε ησυχη περιοχη
νεοδμητα
ακουω γνωμες
δανειο 100-110000 ζευγαρι 2 παιδια επαρχια
Αγόρασε σήμερα! Οι τιμές είναι κάτω από το τωρινό κόστος κατασκευής, οπότε αν δεν αγοράσεις κάποιο από αυτά τα νεόδμητα, τα επόμενα που κατασκευάζονται τώρα ή θα κατασκευαστούν του χρόνου, θα είναι ακόμη πιο ακριβά.
Αν δεν αγοράσεις, απλώς θα το μετανιώσεις (κατά πάσα πιθανότητα), γιατί σε καναδυό χρόνια θα ζητάνε για τα καινούρια 2000 το τετραγωνικό στην επαρχία που είσαι.
Το γνωρίζω αυτό που μου τη σπάει είναι ότι καθυστέρησαν οι τράπεζες δύο μήνες τώρα να μου εγκρίνουν δάνειο και ήδη έχασα 20.000 € περίπου είχε 1300 το τετραγωνικό έχω ελπίδες μαύρα να του ρίξω καθόλου την τιμή;
-
Το γνωρίζω αυτό που μου τη σπάει είναι ότι καθυστέρησαν οι τράπεζες δύο μήνες τώρα να μου εγκρίνουν δάνειο και ήδη έχασα 20.000 € περίπου είχε 1300 το τετραγωνικό έχω ελπίδες μαύρα να του ρίξω καθόλου την τιμή;
Αν ήσουν σίγουρος για το δάνειο, θα μπορούσες να είχες υπογράψει προσύμφωνο με μια προκαταβολή π.χ. των 10.000 και να είχες κλειδώσει την τιμή. Άσε που θα μπορούσες μέχρι και συμβόλαιο να κάνεις, με προθεσμία τρίμηνη γα εκταμίευση του δανείου...
Κατά τ' άλλα δεν μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου για να σου πω αν έχεις περιθώριο να ρίξεις την τιμή, αλλά θα τολμήσω να προβλέψω ότι δεν έχεις ελπίδα. Αν δεν το πάρεις εσύ, σε αυτή την τιμή θα το πάρει κάποιος άλλος ή σε 6 μήνες θα πουληθεί ακόμη πιο ακριβά.
-
Λαπ τα θερμαντικά πάνελ μπαίνουν κάτω από παράθυρα ή δίπλα στα ανοίγματα, γιατί "πιάνουν τη μία πλευρά" , τι εννοείς;
-
Γιατί αθροιστικά τρώνε από χώρο που θα έβαζες κάποιο έπιπλο όπως γραφείο ή ντουλάπα ή κρεβάτι.
Άρα το να μετράς ένα άδειο δωμάτιο και να αξιολογείς μονο τα μέτρα του σε μήκος και πλάτος, χωρίς να υπολογίζεις τον κενο χώρο μπροστά από το καλοριφέρ και μπροστά από την μπαλκονόπορτα κανείς μισή δουλειά.
Πρέπει δηλαδή να χώρα τα έπιπλα που επισημαίνω και να έχει χώρο ελεύθερο μπροστά από αυτά τα δύο.
Τότε λέγεται κατ εμέ ένα φυσιολογικό δωμάτιο. -
Βρε μπαγάσα @lap με έκανες και πήγα και μέτρησα τα δωμάτια .Λοιπόν το παιδικό μου δωμάτιο είναι 3,2χ3,4 δλδ 11τμ με την υποσημείωση ότι έχει μία γωνία φωταγωγού 1χ1 και 2 πόρτες που του τρώνε χώρο , 1 μία ανοίγει προς τα μέσα και η άλλη είναι συρόμενη , δίπλα από την συρόμενη έχει 2 τεράστια επάλληλα παράθυρα και από κάτω τους καλοριφέρ από το καλοριφέρ ξεκίναγαν τα πόδια του κρεββατιού και κατέληγε το κεφαλάρι κάτω από το παράθυρο του φωταγωγού . Μια χαρά χώρο είχα και με ημίδιπλο κρεβάτι και με έπιπλο tv-ps1 -hi fi Άπλα και χωρίς τρύπα στον τοίχο .
Η ρουφιάνα η αδερφή μου είχε το αμέσως πιο μεγάλο 4,3χ,4,5=20τμ με την μία πλευρά σχεδόν 3,9μ ντουλάπα και μετά η πόρτα , 2 παράθυρα ( γωνιακό ) , μιλάμε παίζαμε μπακότερμα εκεί μέσα .Διπλό κρεββάτι βιβλιοθήκη μεγάλη ( εκτός από ρουφιάνα ήταν και η διαβαστερή) γραφείο κανονικό και έπιπλο tv ( χωρίς ps1...διάβαζε πολύ χαχαχ) , Μην λέμε υπερβολές υπνοδωμάτιο θέλουμε και όλη την μέρα την βγάζουμε στη σαλονο-κουζίνα . Τώρα στο μεγάλο δωμάτιο έχω 2 πάρκα - 2 σιφονιέρες αλλαξιέρες μια στοίβα κιβώτια με παιχνίδια και στο κέντρο γήπεδο ... το "master" είναι λίγους πόντους πιο στενό και το φύλο της ντουλάπας βρίσκει λίγο στο κομοδίνο αλλά και πάλι χωράει τα άπαντα : υπέρδιπλα - τουαλέτες - καλόγερους - και όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά και το πάρκο τους για να είναι μαζί μας ! -
Ναι αλλά αν κατάλαβα καλά έχεις παράθυρο όχι μπαλκονόπορτα όπως στα περισσότερα διαμερίσματα, σωστά;
Σκέψου δίπλα από το παράθυρο να είχες το καλοριφέρ, που θα μπουν τα υπόλοιπα;Της αδελφής σου είναι φυσιολογικο και άντε πες κάπως μεγαλο δωμάτιο για εμένα. Ένα στα 15-17 θα ήταν μια χαρά.
Όταν έχεις χώρο μπορείς να διαβάσεις πιο εύκολα και να εξασκήσεις τα χόμπυ σου.Όταν μπουν στην εφηβεία θα θελήσουν τον προσωπικό τους χώρο ,όταν θα διαβαζουν επί ώρες και ώρες θα πρέπει να υπάρχει ένας άλφα χώρος γύρω τους και χώροι ώστε να είναι συμμαζεμενα.
Γενικά να ξέρεις πως ένα καθαρό γραφείο και ένα συμμαζεμενο δωμάτιο μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν άριστο μαθητή από έναν μετριοτατο.
-
Ναι αλλά αν κατάλαβα καλά έχεις παράθυρο όχι μπαλκονόπορτα όπως στα περισσότερα διαμερίσματα, σωστά;
Σκέψου δίπλα από το παράθυρο να είχες το καλοριφέρ, που θα μπουν τα υπόλοιπα;ΔΕΝ είμαι καλός στις περιγραφές αλλά σκέψου ένα τοίχο στην δεξιά πλευρά του έχει μια συρόμενη (προς τα αριστερά) πόρτα , Πές πως αυτή είναι η μπαλκονόπορτα σου , Αριστερά από την συρόμενη (όταν είναι κλειστή) ξεκινάνε 2 επάλληλα παράθυρα που φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη του τοίχου και κάτω απο αυτά τα παράθυρα υπάρχει το καλοριφέρ . Οι περιορισμοί σε αυτό το δωμάτιο είναι πολλοί εκτός απο τον ένα τοίχο που είναι γεμάτος πορτοπαράθυρα ( μην ρωτάς γιατί) έχει άλλο ένα παράθυρο μεγάλο φωταγωγού και άλλη μία πόρτα . Παρόλα αυτά το θεωρώ αρκετά καλό δωμάτιο και το άλλο της ρουφιάνας αχρείαστα μεγάλο . Αν θές "καθαρό" χώρο 60τμ μόνο για υπνοδωμάτια και άλλα 10-12τμ για μπάνιο και wc πόσο θα μείνει για τον κυριότερο χώρο του σπιτιού ( σαλονο-κουζίνα)?
-
Α τώρα κατάλαβα. Λογικά η κουζίνα θα ήταν εκεί πάλια, σωστά;
Εμ για αυτό λέω πως τα καθαρά 120τμ είναι φυσιολογικά για 4 άτομα ώστε να ζήσουν άνετα, να έχουν την ιδιωτικότητα τους και χώρο να απομονώνονται και να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους.
Όταν είναι συνεχώς ο ένας πάνω στον άλλον δημιουργούνται εντάσεις.
Άλλος θέλει να διαβάσει, άλλος να δει τηλεόραση, άλλος να μιλήσει στο τηλέφωνο, άλλος να κοιμηθεί. Όταν όλοι ζουν συνεχώς μαζί είτε θα έχουν τάσεις φυγής είτε κάποιος πρέπει να υπομένει τον άλλον.
-
Ναι αλλά αυτά τα σπίτια κοστίζουν πάρα πολλά λεφτά καινούρια αν βάλεις και παρκινγκ και αποθήκη δεν σου φτάνουν 2 ζωές να δουλεύεις (χωρίς να θέλω να θίξω τα οικονομικά σου ) , αυτά τα σπίτια τα παίρνεις παλιά και κρατάς ένα καλό κεφάλαιο για μια ριζική ανακαίνιση .Εκεί έχει δίκιο ο criuser που σου λέει πάρε το πρώτο σπίτι μέχρι εκεί που φτάνεις (και σε χώρους και σε χρήμα)και μετά όταν μεγαλώσουν οι ανάγκες σου πουλάς και προχωράς.
-
Μα δεν αντιλέγω για αυτό. Απλά σε αυτό το σενάριο δεν υπολογίζουμε το αβέβαιο περιβάλλον τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια. Το να μπαίνεις σε δανεια για τα πρώτα 15 έτη, και μετά μόλις αρχίσουν τα μεγάλα έξοδα παιδιών όπως φροντιστήρια και προετοιμασία για τις πανελλήνιες το να μπεις ξανά σε νέα μεγάλα δάνεια για άλλα 15 έτη μαζί με τα φοιτητικά έξοδα ενός ή και των δύο φοιτητών και χωρίς σταθερή εργασία όπως αυτήν του δημ. Υπαλλήλου αρχίζεις και το σκέφτεσαι.
Εάν τα σπίτια ήταν φθηνότερα θα άλλαζε πολλά. ;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ