-
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
Ψάχνω για αγορά σπιτιού τελευταία. Έχει κανείς καμιά ιδέα για περιοχή όχι πολύ μακρυά απο το κέντρο,με πράσινο,θέα και όχι ιδιαίτερα ακριβά...???
Ποιας πόλης?
Αθήνα...
Βασικά μ'αρέσει πάρα πολύ στου Παπάγου αλλά ειναι πολύ πιασωκωλέξ τα σπίτια Προτείνει κανείς κάτι άλλο πιο οικονομικό???Κοίτα στην Πεύκη. Είσαι κοντα σε ηλεκτρικούς, εχει πρασινο και ηρεμία και ταυτοχρονα εισαι κοντα σε Αττική Οδο για τυχον μετακινήσεις. Αν είμουν σε θέση να αγοραζα σπίτι, η μια λυση θα ήταν εκεί και η αλλη Αγία Παρασκεύη.
-
Μονο που οι τιμες στην Πεύκη ειναι αρκετά τσιμπημένες, εαν μιλάμε για καινούργια κατοικία
-
[quote='BILL33'][quote='Calibrator'][quote='Montecarlo']200
-
Διάβασα τα ενδιαφέροντα παραπάνω.
Για τα κτισίματα ( ο σκελετός, το γιαπί έτοιμο) τι πρέπει να προσέξει κανείς?
Δηλαδή σχετικά με τούβλα και μονώσεις βασικά. Βάζουμε διπλή σειρά τούβλα, και τι μόνωση είναι η καλύτερη (σε σχέση με κόστος).
Επίσης, τι άλλο να προσέξει κανείς? Αν ξέρετε κι από σοφίτες, τα φώτα σας.
Thanks in advance.Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Αν ξέρετε κι από σοφίτες, τα φώτα σας.
Thanks in advance.Jacob
H σοφίτα θα μπει στο σπίτι μου τον επόμενο μήνα. Επέλεξα την λύση με μεταλλικούς κοιλοδοκούς. Αν δεν έχει κτιστεί ακόμη το σπίτι σου, καλό είναι να προβλέψεις στα μπετά μία πατούρα (πάτημα) τσιμεντένια της σοφίτας. Έτσι δεν θα χρειαστεί να περνάνε κάθετα δοκάρια στο πλάι. Για την δική μου λύση (40τ.μ) θα χρησιμοποιηθούν δοκοί 15 εκ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μελέτη του βάρους για να σου πουν πόσο κοντά θα μπουν όι δοκοί.
Τώρα, οι λύσεις για το πάτωμα αλλά και το ταβάνι (κάτω από την σοφίτα), είναι πολλές. Μετά από διάφορες προτάσεις κατέληξα στην εξής λύση για πάτωμα: Πάνω από τους δοκούς μπαίνει κόντρα πλακέ θαλάσσης για ελαστικότητα, από πάνω λαμαρίνα 3εκ σε σχήμα Π (σαν αυτό που μπαίνει σε υπόστεγα). Μετά ρίχνουν τσιμέντο πάνω στην λαμαρίνα και μετά βάζεις πλακάκι. Έτσι έχεις συμπαγές πάτωμα.
Για την οροφή, θα ΄βάλω γυψοσανίδα. ΄
Σε λίγο καιρό που θα φτιαχτεί μπορώ να σου πώ και περισσότερα. Τώρα τα ξέρω μόνο θεωρητικά από τον μηχανικό μου. Αλλά ξαναλέω, χρειάζεται μελέτη από μηχανικό για τα βάρη ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσεις. Το ξύλο είναι πιο ακριβό σαν λύση, ίσως χρειάζεται και περισσότερη συντήρηση, αλλά δίνει άλλο ύφος στην κατασκευή και επίσης ζεστασιά. -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Διάβασα τα ενδιαφέροντα παραπάνω.
Για τα κτισίματα ( ο σκελετός, το γιαπί έτοιμο) τι πρέπει να προσέξει κανείς?
Δηλαδή σχετικά με τούβλα και μονώσεις βασικά. Βάζουμε διπλή σειρά τούβλα, και τι μόνωση είναι η καλύτερη (σε σχέση με κόστος).
Επίσης, τι άλλο να προσέξει κανείς? Αν ξέρετε κι από σοφίτες, τα φώτα σας.
Thanks in advance.Jacob
η καλύτερη και πιο ακριβή μόνωση που μπορείς να βάλεις σε τοιχοποιια είναι εξηλασμένη πολυστρερόλη -χρώμα μπλε, πρασινη χωρίς ρίγες-(Dow) 5μμ, και η πιο φθηνή η διογκωμένη πολυστερόλη (φελιζόλ) άσπρου χρώματος 12kgr...
μια καλή φθηνή λύση είναι 3μμ εξηλασμένης πολυστερόλης.. και όχι 10μμ απο διογκωμένες ελαφριές πλάκες...οπτικα αυτές είναι που σου γεμίζουν το μάτι αλλα λειτουργικά είναι οι χειρότερες..
προσοχή στην μόνωση του δώματος...
- πέρασμα με ασφαλτική μπογια
- εξηλασμένη πολυστερόλη τουλάχιστον 5μμ για να μην αναβετε/κρύωνετε
- ελαφρομπετόν για τις κλίσεις..
4 ασφαλτόπανο για υγρομόνωση
----1 λύση με χαλίκι αν δεν θέλετε να περάστε πλακάκια
----2 λύση χωρίς χαλίκι (ρυζάκι) αν θέλετε να περάσετε πλακάκι - τσιμεντοκια-πλακάκια..
προσοχή το πλακάκι του δώμΑΤΟς πρέπαι να είναι η πιο καλή ποιότητα, **επισμαλτωμένο πορσελανατο **για να αντέχει σε παγωνιές και εκθεση σε καυτο ήλιο..
C20/25 αναφέρεται σε θλιπτική αντοχή δοκιμίου σκυροδέματος σε εργαστ'ηριο..
το 20mpa => θλιπτική αντοχή κύβου
τα 25mpa => θλιπτική αντοχή κυλίνδρουόσο πιο καλή ποιότητα είναι το σκυρόδεμα μειώνεται και ποσότητα σιδηρου,αφού μαζί με την θλιπτική αντοχή του σκυροδέματος αυξάνει και η εφελκυστική αντοχή του..εφελκυσμό παραλαμβάβει ο οπλισμός...
γιαυτο και μειώνεται..
υγ. 200
-
Υπαρχει κανεις φιλανθρωπος αρχιτεκτονας στο φορουμ που να θελει να βοηθησει ενα φτωχο πατερα τριων παιδιων που θελει να φτιαξει σοφιτα
μονος του?
χωρις αμοιβη εννοειται καθως δεν υπαρχουν τα λεφτα ουτε
για αγορα υλικων, οπως χωρις αμοιβη θα δουλεψουν και θα βοηθησουν ηλεκτρλογοι υδραυλικοι ξυλουργοι και σιδεραδες.
εχω μεγαλο προβλημα στο να κατασκευαστει κατι πολυ απλο εξυπνο με
μεγαλη αντοχη στο χρονο ,ευκολο στην επισκευη και προπαντος λειτουργικοτητα .
ενα απλο παραδειγμα , ποσο μεγαλα πρεπει να ειναι τα δωματια , τι υψος να εχει το ταβανι , και ποσο μεγαλα τα παραθυρα ωστε να εχει αρκετο φως.
η τουλαχιστον να μου δωσει κανενα προγραμμα να το δουλεψω μονος μου.
εχει κανεις το wood express? ειναι φανταστικο για στεγες η κατι αντιστοιχο ελληνικο?
αν θελει να βοηθησει κανεις pm παρακαλω. ευχαριστω. -
Πάντα παίρνω χρήσιμα στοιχεία όταν ρωτάω εδώ.
Για μπαλκονόπορτα πλάτους 4 μέτρων τι προτείνετε? Να βάλω συρταρωτά συστήματα αλουμινίου, ή αυτά που ανοίγουν? Ποιά τα υπέρ και κατά τους (π.χ. αυτά που ανοίγουν 'κλέβουν' χώρο από το σπίτι)? Επίσης καλύτερα να πάει ένα παράθυρο, ή να χωριστεί σε δύο μικρότερα παράθυρα?
Είμαι τελείως άσχετος και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος και να το κλαίω αργότερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
H σοφίτα θα μπει στο σπίτι μου τον επόμενο μήνα. Επέλεξα την λύση με μεταλλικούς κοιλοδοκούς.
Να ρωτήσω λίγο κάτι; Συμβουλεύτηκες κάποιο πολιτικό μηχανικό; Αν στήριξες τη σοφίτα στις κολώνες, με μεταλλικές δοκούς, έχεις διερευνήσει πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση σεισμού; Οι κολώνες δεν είναι φτιαγμένες για να δέχονται πλευρικές πιέσεις στο μέσο τους και υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσουν οι μεταλλικές δοκοί ως σφυριά και να τις κόψουν στα 2, αν ασκηθεί έντονη δύναμη πάνω στο σημείο επαφής...
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, κανείς πολιτικός μηχανικός να μας πει τη γνώμη του;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
H σοφίτα θα μπει στο σπίτι μου τον επόμενο μήνα. Επέλεξα την λύση με μεταλλικούς κοιλοδοκούς.
Να ρωτήσω λίγο κάτι; Συμβουλεύτηκες κάποιο πολιτικό μηχανικό; Αν στήριξες τη σοφίτα στις κολώνες, με μεταλλικές δοκούς, έχεις διερευνήσει πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση σεισμού; Οι κολώνες δεν είναι φτιαγμένες για να δέχονται πλευρικές πιέσεις στο μέσο τους και υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσουν οι μεταλλικές δοκοί ως σφυριά και να τις κόψουν στα 2, αν ασκηθεί έντονη δύναμη πάνω στο σημείο επαφής...
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, κανείς πολιτικός μηχανικός να μας πει τη γνώμη του;
Nάσο, έγινε κανονική μελέτη μηχανικού που φυσικά περιελάμβανε το βασικότερο όλων, την συμπεριφορά της σοφίτας σε περίπτωση σεισμού.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Nάσο, έγινε κανονική μελέτη μηχανικού που φυσικά περιελάμβανε το βασικότερο όλων, την συμπεριφορά της σοφίτας σε περίπτωση σεισμού.
-
Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για γραφείο και playroom από μια σοφίτα. Ζηλεύω...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για γραφείο και playroom από μια σοφίτα. Ζηλεύω...είναι πολύ της μόδας...σε ένα πελάτη σκέφτομαι να κάνω και σύστημα εξαερισμού γιατι εκει μου λέει θα μαζεύονται να βλέπουν μπάλα... ..
-
200€/κυβικο ειναι πολυ λιγα.ειδικα αυτη την εποχη
συνηθως οτι πληρωνεις παιρνεις.
και στο σπιτι που θα μεινεις την υπολοιπη ζωη σου δε θα στο συμβουλευα.
αυτη τη στιγμη με το χαμο που γινεται ολοι οι μπετατζηδες ειναι κλεισμενοι για κανα 6μηνο.οι δε καλοι και σωστοι.............
jacob μηπως θα επρεπε να βρεις ενα μηχανικο-εργολαβο να στα αναλαβει...στο τελος τα λεφτα που θα σου φανε τα συνεργεια θα ειναι περισσοτερα απο την αμοιβη του μηχανικου.ειδικα με τις αναδουλειες που υπαρχουν τωρα καπου θα βρεις ενα ατομο εμπιστοσυνης
αρα ψαξε με ησυχια σου να βρεις καποιο εργολαβο σωστο και δοκιμασμενο και περιμενε stand by Ποτε θα μπορεσει.εγω θα σε συμβουλευα αν μπορεις να περιμενεις να βαλεις μπροστα το σεπτεμβρη.υ.γ cmarin στην οροφη της σοφιτας εγραψες οτι θα βαλεις γυψοσανιδα???
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πάνω από τους δοκούς μπαίνει κόντρα πλακέ θαλάσσης για ελαστικότητα, από πάνω λαμαρίνα 3εκ σε σχήμα Π (σαν αυτό που μπαίνει σε υπόστεγα). Μετά ρίχνουν τσιμέντο πάνω στην λαμαρίνα και μετά βάζεις πλακάκι. Έτσι έχεις συμπαγές πάτωμα.Κώστα δες αν μπορείς αντί για μπετό πάνω από την λαμαρίνα να βάλεις περλίτη. Είναι πολύ ελαφρύς φτιάχνεται όπως περίπου το μπετό και δεν θα επιβαρύνει με μεγάλο βάρος τους δοκούς.
-
Σε αυτή την περίπτωση που περιγράφει δεν μπορεί να μπει περλίτης (είναι μόνο για γεμίσματα δαπέδων)
-
Ο χρήστης ο συνφορουμίτης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Μια συμβουλή από κάποιον που έχει χτίσει ...Προτίμησε κάποια τεχνική εταιρεία να σου φτειάξει το σπίτι. Το επιπλέον κόστος ... είναι ο κόπος σου και πίστεψε με δεν πληρώνεται με τίποτα !!
Επιπλέον , δεν ξεφεύγεις από τον αρχικό σου προυπολογισμό ( 90% όσων αναλαμβάνουν μόνοι τους , ξεφεύγουν) , θα έχεις το σπίτι σου σε προκαθορισμένο χρόνο και το βασικότερο δεν θα κουραστείς.
Χρειάζεται κάποια προσοχή στο συμβόλαιο για τα προσυμφωνημένα υλικά , καλύτερα να έχεις μαζί σου κάποιον γνώστη.Ωραία τα λες φίλε Βασίλη. Αυτό προϋποθέτει ότι η τεχνική εταιρεία θα κάνει σωστή δουλειά. Εάν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποιον της εταιρείας, ότι κάνει καλή δουλειά τότε έχει καλώς. Κολλητός φίλος μου σε νησί έδωσε τη δουλειά σε ακριβή εταιρεία. Η εν λόγω εταιρεία είναι μεν ακριβή αλλά το αφεντικό ενδιαφέρεται να έχει όνομα στην αγορά.
Το καλύτερο για εμένα είναι να επιτηρεί ο νοικοκύρης (ή κάποιος έμπιστος οικείος) ΟΛΑ τα συνεργεία. Με το που βάζεις μπρος την οικοδομή, πας σε ένα sex-shop, ρωτάς που πουλάνε όργανα για βίτσια και αγοράζεις ένα μαστίγιο. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να μην ζαλίζεις τους γεννητικούς αδένες του μάστορα. Αλλά θα του δείξεις ότι ξέρεις κάτιτις από τη δουλειά, ότι ξέρεις τι θες και ότι δεν θα πάρεις γουρούνι στο σακί.
-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
Σε αυτή την περίπτωση που περιγράφει δεν μπορεί να μπει περλίτης (είναι μόνο για γεμίσματα δαπέδων)Τον έχουμε χρησιμοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σε πατάρια μεταλλικών κατασκευών ντόπιας εταιρίας. Γεμίζεις τις επάνω εσοχές του Π της λαμαρίνας και λίγους πόντους ακόμα ανάλογα με την αντοχή που θέλεις να πετύχεις. Για σπίτι 4 με 5 φτάνουν. Σε σχέση με το μπετό είναι πούπουλο και αντίστοιχα ανθεκτικό. Εξάλλου στο υγρό μπετό που θα του ρίξουν δεν μπαίνουν σίδερα.
-
Tο κτίσιμο το επιτηρεί πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης που γνωρίζει από αυτά τα πράγματα, έχει γνωστούς σε συνεργεία κτισμάτων κλπ. Επίσης πρώτος στις διαπραγματεύσεις με τεχνίτες, μηχανικό κλπ. Μέχρι τώρα πολύ καλή δουλειά (χωρίς να είμαι σχετικός) και με χαμηλό κόστος.
Ρωτάω συχνα γιατί εκτιμώ τις γνώμες των συνφορουμιστών. Έτσι κι αλλιώς καλύτερα να έχεις περισσότερες γνώμες.
Να ρωτήσω για τις διάφορες κατηγορίες τζακιών (ενεργειακά κλπ) ή καταχρώμαι το φόρουμ?Jacob
-
εγώ έχω τιμές από 300-400 για το πολύ απλά... μέχρι 4.500 για το super ενεργειακό με θερμοστάτες, ανεμιστήρες και τζάμι μπροστά....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ