-
Το εν λόγω ερείπιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκηςείχε κριθεί δομικά ακατάλληλο ως επικίνδυνο και τώρα λειτουργεί ανακαινισμένο. Η υποστύλωση κι ενίσχυση των θεμελίων του έγινε από ελληνική εταιρεία με γερμανική τεχνογνωσία, όπως μου ανέφερε συνάδελφος που δούλευε εκεί.
-
Πανέμορφο είναι....
Πως έγινε τώρα;
-
Αν το δεις τώρα θα πάθεις σοκ…πραγματικά υπέροχη δουλειά!
-
Ποιο είναι; Γερμανός αρχιτέκτονας;;; Κάτι τέτοιο μου θυμιζει
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ποιο είναι; Γερμανός αρχιτέκτονας;;; Κάτι τέτοιο μου θυμιζει
Μασημένη τροφή θέλεις…
-
Αα η μοδιανο....φυσικα και την ξέρω, γνωστή πανελληνίως
Χριστέ μου....έγινε πανέμορφη
https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/01/agora-modiano-proti-volta-6-gastronomos.jpg
Τα μαγαζάκια μέσα τι έγιναν;
-
Είναι φοβερό πως ο ρυθμός αυτός ανακαλύφθηκε εδώ και εξελίχθηκε από τους Ρωμαίους και έπειτα τους νεοκλασικούς και εμείς που είμαστε οι γεννήτορες του, εμείς έχουμε μια αισθητική στις πόλεις μας λες και είμαστε χωρα της μ.ανατολης.
Δείτε το κτήριο δίπλα. Ένας τεράστιος τσιμεντένιος άθλιος τοιχος χωρίς καμία αρχιτεκτονική πρόβλεψη ώστε να εναρμονιστεί στην περιοχή και γύρω από το ιστορικό αυτό κτήριο
Πας σε μια ευρωπαϊκή πολη και απολαμβάνεις την αισθητική αυτή μιας και εδώ εμείς την καταργήσαμε.
-
Μιλάτε για δημόσια έργα που γίνονται με διπλάσιο κόστος από το κανονικό γιατί υπάρχει και η μίζα και τα συγκρίνετε με τα ιδιωτικά έργα ανακαίνισης που δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να γίνουν οικονομικά.
Όσο για τις επιτροπές και το επίπεδο τους αποτελούνται από υπαλλήλους πολεοδομιων, δήμων, συνδικαλιστών του ΤΕΕ και κάποιους ΕΕ αρχιτέκτονες που είτε είναι μεγάλης ηλικίας με κομματικές άκρες και βγάζουν ένα μεροκάματο είτε νεότεροι που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην εξουσία για προφανείς λόγους, ιδιαίτερα στα μικρότερα μέρη. Όσο για τα αρχαιολογικά εκεί θα έπρεπε η πλειοψηφία να είναι ψυχολόγοι και ψυχίατροι αλλά δυστυχώς λάμπουν δια της απουσίας τους.
-
Όχι
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν το δεις τώρα θα πάθεις σοκ…πραγματικά υπέροχη δουλειά!
Δεν είχε ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και δεν χρειαζόταν ξένους μηχανικούς, ήμαρτον δηλαδή
-
Είπα εγώ κάτι τέτοιο? Ένα παρατημένο στην τύχη του κτίριο έγινε στολίδι,τίποτα παραπάνω.
-
-
Είπα εγώ κάτι τέτοιο? Ένα παρατημένο στην τύχη του κτίριο έγινε στολίδι,τίποτα παραπάνω.
Σε ποιό σημείο χρησιμοποιήθηκε γερμανική τεχνογνωσία ?
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Όχι
Ετσι χωρίς αιτία;
Είναι πολύ εύκολο να βγάζουμε τους λοιπούς μηχανικούς άχρηστους και τους αρχαιολόγους τρελούς. Οι αρχαιολόγοι είναι γενικά περίεργοι, για ένα μηχανικό δε, κάτι παραπάνω από ενοχλητικοί όταν μπλέκονται στο έργο του, αλλά πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε την αξία των ανθρωπιστικών σπουδών και ας μην συνεισφέρουν άμεσα στην οικονομία΄.
-
Όλο αυτό συμπτύχθηκε στο ...''οχι'';;;;
Ειπαμε πως αγαπάς τον εσωτερικό διάκοσμο και αισθητική του Tesla αλλά νομίζω πως έχς ξέφυγ.
Πάντως ένα μεγάλο μερος του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, και αυτός οφείλει ένα μεγάλο μέρος του στην ύπαρξη αρχαιολόγων που συντηρούν και ανακλυπτουν αρχαίους θησαυρούς που θέλουν να δουν από κοντα οι τουρίστες.
Ιδιαιτερα με την αισθητική που έχουν οι οικοδομές μας, δεν πιστεύω να έρχεται κάποιος τουρίστας για να δει τα μπαλκόνια μας. Ο Γκαουντί μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Οι δικοί μας αρχιτέκτονες και μηχανικοί δεν τον έφτασαν ακόμα.
-
Εδω δεν έχετε να πληρώσετε υδραυλικό και θετε και αρχιτέκτονα ; Ρε φύγε απο εδώ ρε μπρο
-
Άμα κοστολογεί ότι θέλει ο υδραυλικός για την πάρτη του που να βρεθεί χρήμα για αρχιτέκτονα. Τα δίνουμε στον υδραυλικό.
-
Σε ποιό σημείο χρησιμοποιήθηκε γερμανική τεχνογνωσία ?
Άλλος έγραψε για γερμανική τεχνολογία κλπ, όχι εγώ…ξαναδιάβασε τι έγραψα…α, και δεν με λένε Lap….
-
Όχι
Ναι σου λέω...
Γιατί κυρίως έχουν αποκτήσει μια αίσθηση εξουσίας και πουλάνε μαγκιες του τύπου εμένα δεν μου αρέσει κάνε κάτι άλλο γιατί δεν επιτρέπεται να σου υποδείξουν.
Και αν τους πεις ότι εμένα είναι αυτή η άποψη μου τότε σου λέει πήγαινε δευτεροβάθμια. Ήτοι 6 μήνες καθυστέρηση με αβέβαιο αποτέλεσμα.
Και η πλάκα είναι ότι εγώ πρέπει να πείσω τον συνεταίρο αρχιτέκτονα να συμβιβαστεί γιατί και αυτός τα παίρνει γιατί κάποιοι είναι προκλητικοί και πάει εύκολα σε προσωπικό επίπεδο η κόντρα.
-
Όχι βρε κρουζερ
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ