-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άσε ρε...... επιστήμονα.
Δεν είμαι εγώ αυτός που το παίζει επιστήμονας επί πάντως επιστητού.
-
Θες να δωσεις βίζα σε ξένους επενδυτές;;;
Βεβαίως.
Κάνε μια διεύθυνση όπου θα υποδέχεται τους ξένους επενδυτές, θα τους φτιάχνει ένα επενδυτικό ελληνικό fund υπό την επωνυμία τους όπου θα επιλέγουν κλάδους και δη με συντελεστή προτεραιότητας αυτών που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και θα επενδύουν σε ελληνικές εταιρίες και ομίλους ή μια σειρά πορτφολιων με ελληνικούς συνατεριμσους και ας πάρουν και δέκα χρυσές βίζες να κάνουν ότι θελουν.
Ας πουμε μέχρι 350.000 -400.000 ευρω η κάθε βίζα.
Θα έχουν και μερίδιο στα κέρδη.
Όχι σπίτια, όχι βραχυχρόνιες μισθώσεις σε λαϊκές και όχι μονο συνοικίες. Τα σπίτια είναι ανελαστικό αγαθό και βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει μια οικονομία. Είναι επίσης και η βάση της κοινωνικής ανάπτυξης για μια χωρα. Σήμερα έχουμε το ρεκόρ των νέων που ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο διότι οι τιμες των ενοικίων είναι απλησίαστες. Πως θα αναπτυχθούν κοινωνικά και συναισθηματικά αυτοί οι άνθρωποι;Απλά πράγματα
Υ.γ οποιος επενδύει στο δημόσιο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας θα έχει μικρότερο απαιτούμενο ποσο για την βίζα. Αλλά με ποσόστωση μην υπερβάλουμε.
Αλλά είπαμε....όλοι μια κλίκα.
-
Και εσύ τι είσαι? Κριτής των πάντων? Ή μήπως η ασχετοσύνη οδηγεί στην παραφροσύνη?
-
Έχω το δικαίωμα να εκφράζω την άποψη μου για όσα ζω εγώ και οι γύρω μου;;;;
Το θέμα που συζητώ το ζω . Δεν κληρονόμησα τίποτα ώστε να τα βλέπω όλα αφ υψηλού.
-
Βλακείες απλές είναι σε μια χώρα που το αγαπημένο σου ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την βιομηχανία.
Και θα πηγαίνει ο επενδυτής στο διεφθαρμένο κράτος που έχει απλωμένο το χέρι και θα τον εκβιάζει ;
Ήδη σήμερα που τους ενημερώσαμε για το μπουρδέλο που αψηφά νόμους σκέφτονται να ακυρώσουν τις αντιπαροχες και να βάλουν για πώληση τα οικόπεδα.
Οπότε και εσύ ετοιμάσου για μετανάστης εργάτης στην Ευρώπη.
Θα πω καμία κουβέντα ίσως σε πάρουν σε εργοστάσιο της Στέλλας σε χαμηλό επίπεδο βέβαια, γιατί εκεί οι χαρτογιακαδες των οικονομικών τους είναι άχρηστοι. Έχουν κάποιους λίγους αλλά με τόσους πολλούς που έχουν βγάλει οι οικονομικές σχολές έχουν υπερπροσφορά.
-
Τελείωσε και το ματς συνεχίζουμε αύριο.
-
Έχω το δικαίωμα να εκφράζω την άποψη μου για όσα ζω εγώ και οι γύρω μου;;;;
Το θέμα που συζητώ το ζω . Δεν κληρονόμησα τίποτα ώστε να τα βλέπω όλα αφ υψηλού.
Σαφώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου. Όπως και είναι αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνεται οποιαδήποτε άποψη εκφρασμένη δημόσια.
-
Η βιομηχανία καταστράφηκε κυρίως από την αδυναμία αυτής να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό διότι οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ήταν ισχνές και όσες είχαν γίνει την δεκαετία του 70 αλλά και 80 κατά 60% ήταν αντικατάστασης παλαιών μηχανημάτων. Με λίγα λόγια δεν έγινε καμία προσπαθεια από την πλευρά του κεφαλαίου να αναπτύξει και να διογκώσει τους δείκτες της παραγωγικότητας του. Θεωρούσε μάταιη την προσπαθεια να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς της κεντρικής Ευρώπης χωρίς μια προστατευτική πολιτική να το συνδράμει.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε το λάθος να καλύψει αυτό το κενό το οποίο μεταφραζόταν μεταξύ άλλων και σε χαμηλή αγοραστική δύναμη για τους εργάτες με υψηλές παροχές οι οποίες οντως επιδείνωσαν επιπροσθέτως την παραγωγικότητα με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει μια υψηλη εσωτερική ζήτηση στην αγορά όπου θα προκαλούσε και τις επενδύσεις. Ενίσχυσε των ζήτηση των λαϊκών τάξεων διότι αυτοί κατά 90% δαπανούν το εισόδημα τους παρά το αποταμιεύουν. Εν ολίγοις, είδαν λίγο φως και λάδωσε το αντεράκι κάποιων εργαζόμενων.
Βέβαια αυτες οι οι παροχές δόθηκαν με 60-70% εσωτερικό δανεισμό και 30% εξωτερικό από αυτούς που δέχτηκαν την Ελλάδα στην κοινή αγορά, λόγω προσωπικών χαρών και φιλίας των ηγετών. Εμ έτσι δεν γίνεται πολιτική.
Εάν υπολογίσουμε τον πληθωρισμο όλη η δεκαετία του 80 εάν δεν κάνω λάθος ήταν δεν ήταν 20 σημερινά δις, όσα δηλαδή δανείζεται η Ελλάδα για πλάκα σε 2-3 ετη
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τελείωσε και το ματς συνεχίζουμε αύριο.
Καλο βράδυ και όνειρα γιαπιά.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Βλακείες απλές είναι σε μια χώρα που το αγαπημένο σου ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την βιομηχανία.
Και θα πηγαίνει ο επενδυτής στο διεφθαρμένο κράτος που έχει απλωμένο το χέρι και θα τον εκβιάζει ;
Ήδη σήμερα που τους ενημερώσαμε για το μπουρδέλο που αψηφά νόμους σκέφτονται να ακυρώσουν τις αντιπαροχες και να βάλουν για πώληση τα οικόπεδα.
Οπότε και εσύ ετοιμάσου για μετανάστης εργάτης στην Ευρώπη.
Θα πω καμία κουβέντα ίσως σε πάρουν σε εργοστάσιο της Στέλλας σε χαμηλό επίπεδο βέβαια, γιατί εκεί οι χαρτογιακαδες των οικονομικών τους είναι άχρηστοι. Έχουν κάποιους λίγους αλλά με τόσους πολλούς που έχουν βγάλει οι οικονομικές σχολές έχουν υπερπροσφορά.
Θα φτιάχνει κρατικό επενδυτικό ταμείο και θα επιλέγει αυτός το που θα επένδυσει με βάση τις προοπτικές του κέρδους του.
Το κράτος θα του προτείνει πως εάν θέλει να επενδύσει λιγότερα και να πάρει τη βίζα να επενδύσει σε τομείς που απεγνωσμένα η χωρα ψάχνει επενδύσεις. Όπως την πράσινη ενέργεια, την ψηφιακή τεχνολογία κτλ
Για παράδειγμα ταμείο για την πράσινη ενέργεια με εγγυητική του δημοσίου όπου θα χρηματοδοτεί projects ή θα τα χρησιμοποιεί ως ίδια κεφαλαία σε διαφορα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Χώνεις σε αυτό 250Κ- 400Κ ;;; Τσιμπα και μια βίζα και πάνε ζήσε στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα. So simpleΑπό ιδέες άλλο τίποτα
Όχι σε ντουβάρια!!! Τα οποία εν τέλη πληθωριζουν τις τιμες όλης της γύρω περιοχής όπου διαμένουν πολίτες της χωρας αλλά και δεν δημιουργούν σταθερή οικονομικη μεγενθυνση εκτός από την χρονια που κατασκευάζονται και στους κλάδους που συμβάλουν, όπου μεγάλο μέρος των πρώτων υλών προέρχεται από το εξωτερικό καταστρέφοντας το εμπορικό μας ισοζύγιο.
Έτσι, μεγάλη η γεναιοδωρία σου μέτοχε μου. Σε ευχαριστώ.
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ξαναχτύπησε ο ΚΔΟΑ…
Με συγχωρείς αλλά με τον κανονισμό του 55 δεν έγιναν οι πόλεις μας από τις ασχημότερες της Ευρώπης;;; Έρχονται τουρίστες και παθαίνουν σοκ από το ποσο άσχημες πόλεις έχουμε.
Εσύ που μένεις και διαφωνείς;;; Σε προάστιο με ανοιχτωσιά και πουλάς διαμερισματα σε σκατο γειτονιές με βάση τον κανονισμό του 55;;;
Προφανώς οι πόλεις μας πρέπει να εχουν πιο ανοιχτά μέρη και πράσινο.
Σήμερα ήμουν σε διάφορες εργασίες και περνούσα από στενά, πραγματικά απορώ τι σκέφτονταν ότι έχτιζαν έτσι τις πόλεις. Τεράστια τσιμεντένοι τοίχοι σε κοντινές απόστασεις και ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Ένα αίσχος.
Θα έλεγε κανένας κακοπροαίρετος οτι δεν ξέρει δράμι ιστορίας. Από το '11 μέχρι το '50 η Ελλάδα ρηματόζαν από παγκόσμιες και εμφύλιες συρράξεις. Δεν είχε μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Το τσιμέντο (και άρα το σκυρόδεμα και το οπλισμένο σκυρόδεμα) ήταν το φθηνο υλικό της περιοχής όπως ήταν η ξυλεία στο Όρεγκον και ο χάλυβας στο ΗΒ. Υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στέγασης, ήταν ζήτημα επιβίωσης όχι αισθητικής.
-
Γιατί άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στους παγκόσμιους πολέμους δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς;;; Δεν υπήρχε εσωτερική μετανάστευση του πληθυσμού τους;
Πως δηλαδή αυτοί τις ανοικοδόμησαν από το μηδέν και μαλιστα πιο νωρίς από εμάς με κανόνες και περισσότερο πράσινο;
-
Η βιομηχανία καταστράφηκε κυρίως από την αδυναμία αυτής να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό διότι οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ήταν ισχνές και όσες είχαν γίνει την δεκαετία του 70 αλλά και 80 κατά 60% ήταν αντικατάστασης παλαιών μηχανημάτων. Με λίγα λόγια δεν έγινε καμία προσπαθεια από την πλευρά του κεφαλαίου να αναπτύξει και να διογκώσει τους δείκτες της παραγωγικότητας του. Θεωρούσε μάταιη την προσπαθεια να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς της κεντρικής Ευρώπης χωρίς μια προστατευτική πολιτική να το συνδράμει.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε το λάθος να καλύψει αυτό το κενό το οποίο μεταφραζόταν μεταξύ άλλων και σε χαμηλή αγοραστική δύναμη για τους εργάτες με υψηλές παροχές οι οποίες οντως επιδείνωσαν επιπροσθέτως την παραγωγικότητα με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει μια υψηλη εσωτερική ζήτηση στην αγορά όπου θα προκαλούσε και τις επενδύσεις. Ενίσχυσε των ζήτηση των λαϊκών τάξεων διότι αυτοί κατά 90% δαπανούν το εισόδημα τους παρά το αποταμιεύουν. Εν ολίγοις, είδαν λίγο φως και λάδωσε το αντεράκι κάποιων εργαζόμενων.
Βέβαια αυτες οι οι παροχές δόθηκαν με 60-70% εσωτερικό δανεισμό και 30% εξωτερικό από αυτούς που δέχτηκαν την Ελλάδα στην κοινή αγορά, λόγω προσωπικών χαρών και φιλίας των ηγετών. Εμ έτσι δεν γίνεται πολιτική.
Εάν υπολογίσουμε τον πληθωρισμο όλη η δεκαετία του 80 εάν δεν κάνω λάθος ήταν δεν ήταν 20 σημερινά δις, όσα δηλαδή δανείζεται η Ελλάδα για πλάκα σε 2-3 ετη
πασοκίες πάλι...
διάβασε την ιστορία της νάμκο....
Το πασοκ ξεκίνησε να καταστρέφει την βιομηχανία από το 1977 που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και μαζί με την αριστερά έλεγχε τα συνδικάτα.
Συνεχείς απεργίες χωρίς λόγο με μόνο στόχο να τις πάρει το κράτος και να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
Το έλεγαν και οι ίδιοι μετά ως τίτλο τιμής. -
Γιατί άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στους παγκόσμιους πολέμους δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς;;; Δεν υπήρχε εσωτερική μετανάστευση του πληθυσμού τους;
Πως δηλαδή αυτοί τις ανοικοδόμησαν από το μηδέν και μαλιστα πιο νωρίς από εμάς με κανόνες και περισσότερο πράσινο;
Πάλι άσχετος φαίνεσαι και από ιστορία, αλλά και από γεωγραφία.
-
Όχι διάβασα οικονομικά συγγράματα με στοιχεία της τότε στατιστικης αρχής πριν την ελστατ και αναλύσεις οικονομολόγων με στοιχεία από τα αρμόδια υπουργεία!
Από τα φοιτητικά μου έτη κιόλας!
Τις μπούρδες ανιδεων, όχι δεν τος διάβασα!
Τώρα στην σύνταξη θα σου πω μια λίστα σοβαρών βιβλίων για την ελληνική οικονομία και την οικονομία της, μπάζα και ξεστραβωθείς!
-
Βιβλία ως συνήθως sci fi γεμάτα θεωρίες και νούμερα που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Άλλωστε είναι γνωστός ο ορισμός της στατιστικής…
-
Εγώ τα έζησα από πρώτο χέρι.
Τι να μου πει ο κάθε τύπος που βγάζει ένα βιβλίο με κομματική χορηγία.Πάω για καφέ με μήτινγκ και μετά για εργασία.
-
Τι έζησες;;; Μελετούσες τα στοιχεία των υπουργείων από πρώτο χέρι;;;;
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Βιβλία ως συνήθως sci fi γεμάτα θεωρίες και νούμερα που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Άλλωστε είναι γνωστός ο ορισμός της στατιστικής…
Καμια σχεση!
Σοβαρότατα βιβλία μεγάλων καθηγητών στον κλάδο! Καθώς και αναλύσεις με ιστορικά στοιχεία των υπουργείων!
-
Αυτό ακριβώς εννοώ…πολύ μπλα μπλα χωρίς ουσία και χωρίς καμία εφαρμογή στην πράξη.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ