-
Δε διαφωνώ καθόλου σε αυτά που λες. Άλλωστε, αν ειναι αλήθεια, είδα διαμέρισμα 100τμ ανακαινισμένο στη περιοχή ακρόπολης μόνο 300.000 που λέει στην αγγελία οτι είνα booked από πλατφορμες ενοικιασης το 90% του χρόνου. Σε καμια 10 χρονια πανω κάτω δηλαδή κανεις απόσβεση. Τωρα, αν ειναι αλήθεια όλα αυτά άλλο θέμα. Οι αναλύσεις τασεων της air-b-n-b μάλλον τα επιβεβαιώουν.
Απλά η κριτική μου πηγε στη ποιότητα των σπιτιών. Ανακαίνιστα. Ενω Τοκυο αν ζητας 1.000.000 και Γκινζα, Ροπονγκι και όπου αλλού να ειναι, έ, κατι θα προσφέρει. Εδώ ακόμα διπλα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου επι της Δ.Αρεοπαγήτου έχουν 4 κάδους φουλ σκουπίδια. Τι να λέμε. Στην ουσια πληρώνεις τι θα έπρεπε να ειναι και όχι τι ειναι. Τέλος πάντων.
Μηχανικός θα μπει όπως και να έχει. Στην ευρύτερη οικογένεια, έχουν γινει 2-3 ανακατασκευές διαμερισμάτων και σχεδόν πληρης ανακαίνιση μονοκατοικιας του 1900, όλα με αρχιτεκτονες, μηχανικούς, άδειες, οπότε υπαρχει μια σχετική εμπειρία του πως θα πρέπει να γίνουν να πράγματα. Οσο για τους τεχνίτες, κάτι θα ξέρεις, αλλά πλην ελαχίστων δεν υπήρχει κάποιο τραγικό πρόβλημα. Ακόμα και να πρέπει να βρω εγώ τα συνεργεία, σχεδόν για όλες τις ειδικότητες πια ξέρουμε ανθρώπους που εμπειστευόμαστε λόγω προηγούμενων εμπειριών. Αλλά δε θέλω να μπω στο project management και γι'αυτο αν ειναι θα το αναθέσουμε στον αρχιτέκτονα με δικά του συνεργεία (τους ξέρω κάποιους) να το αναλάβει όλο.
Το πιο δύσκολο και χρονοβόρο θα ειναι να αδειάσει το διαμέρισμα...Παντως όταν ειναι η ώρα θα ρωτήσω και τον ασφαλιστή μου για ασφάλιση προς τριτους κατα τη διάρκεια της ανακαίνησης και ανάλογα θα ενημερώσω και εδώ. Λίγο που έψαξα, υπάρχουν και ασφαλιστικές που έχουν πρόγραμμα ασφάλισης Διαχειριστή... (Στορμ ακούς;;). Οταν ζούμε στο παράλογο ακόμα και στη μικροκοινωνία της πολυκατοικίας, θα υπάρχουν και τέτοια προγράμματα.
Τωρα που το σκέφτομαι, κανονικά, θα έπρεπε ο κάθε ένας που κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, πέρα των εσωτερικών σοβάδων του να πρεπει υποχρωτικά να κάνει τετοια ασφάλιση. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
... Λίγο που έψαξα, υπάρχουν και ασφαλιστικές που έχουν πρόγραμμα ασφάλισης Διαχειριστή... (Στορμ ακούς;;). Οταν ζούμε στο παράλογο ακόμα και στη μικροκοινωνία της πολυκατοικίας, θα υπάρχουν και τέτοια προγράμματα.
Τωρα που στο σκέφτομαι, κανονικά, θα έπρεπε ο κάθε ένας που κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, πέρα των εσωτερικών σοβάδων του να πρεπει υποχρωτικά να κάνει τετοια ασφάλιση.Ακούω...
Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν οι ασφαλιστικές για κανένα φράγκο.
Εγώ πάντως όσο αφορά την 'διαχείριση' έχω άλλα προβλήματα, που σίγουρα καμιά ασφαλιστική δεν μπορεί να τα λύσει.
Περιμένω πως και πως να τελειώσει αυτή η ιστορία. -
Αν είμαστε καθαροί όπως και οι Γιαπωνέζοι από σκουπίδια και λοιπά , απλά δεν θα ήταν εύκολο και φτηνό να ζήσεις στην Αθήνα , όπως δεν ζουν φτωχοί στην βενετία και στα κέντρα των πόλεων της Δύσης . Οταν δίνεις στο Παρίσι και στις άλλες μεγάλες πόλεις 800-1000 για την γκαρσονιέρα τότε τα βλέπεις αλλιώς .
Ενας φίλος εδώ που ζούσε σε ενοίκιο στην Βιέννη μέχρι να αγοράσει πρόσφατα , έλεγε για 2400 ενοίκιο για ένα σπίτι 4μελούς οικογένειας .
Οπότε πρέπει να τα κρίνουμε όλα με τα ίδια μέτρα και σταθμά .
-
Έχω μία απορία. Μίλησα με πολιτικό μηχανικό και μου είπε πως φταίει ο επάνω. Ο επάνω μου στέλνει υγρασία. Οι σωλήνες του, δεν ξέρω τι φταίει, μου προκαλούν στο δικό μου μπάνιο υγρασία. Εκείνος δεν νοιάζεται. Μου είπαν αν πάω δικαστικά θα δικαιωθώ. Μέχρι εδώ όλα καλά. Θα μιλήσω και με δικηγόρο. Υποθέτω πως το δικαστήριο θα ορίσει κάποιον εμπειρογνώμονα, ή θα ζητήσουμε εμπειρογνώμονα που θα δει το ύψος της ζημίας. Π.χ. είναι 1000 ευρώ και ο επάνω λέει ότι δεν έχει χρήματα να τα δώσει, ενώ το δικαστήριο με δικαιώνει. Τι κάνω τότε; Θα του πληρώσω τα υδραυλικά του;
-
Πολύ απλά έμπλεξες!
Αν κινηθείς δικαστικά, το ισχυρότερο χαρτί που μπορείς να έχεις στα χέρια σου είναι πραγματογνωμοσύνη από πραγματογνώμονα που ορίζει κατόπιν αίτησης σου το Τεχνικό Επιμελητήριο. Αν όμως ακούσεις πόσο θα σου στοιχίσει, θα φύγεις τρέχοντας! Επιπλέον αν σε αυτό το έξοδο, προσθέσεις και αμοιβή δικηγόρου, παράβολα και λοιπά δικαστικά έξοδα, θα καταλάβεις ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σου στοιχίσει παραπάνω από να το φτιάξεις μόνος σου, εφόσον δεν μιλάμε και για τεράστια ζημιά.Εν ολίγοις, καλά ξεμπερδέματα...
-
Ο επάνω μου στέλνει υγρασία. Οι σωλήνες του, δεν ξέρω τι φταίει, μου προκαλούν στο δικό μου μπάνιο υγρασία
Πές μας περισσότερα χαρακτηριστικά , χρώμα , ποσότητα νερού κλπ .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ο επάνω μου στέλνει υγρασία. Οι σωλήνες του, δεν ξέρω τι φταίει, μου προκαλούν στο δικό μου μπάνιο υγρασία
Πές μας περισσότερα χαρακτηριστικά , χρώμα , ποσότητα νερού κλπ .
Δεν ξέρω το χρώμα δλδ αν είναι πλαστικό κλπ. Το νερό πρέπει να είναι μία σωλήνα που όταν την ανοίγει (κάποιου νιπτήρα του) ποτίζει σε εμένα και τον είπα να μην την ανοίγει, αλλά ξεχνιέται....Η ποσότητα του νερού είναι να γίνεται προς το παρόν υγρό το πάνω μέρος από το ντουβάρι μου. Δεν κατεβαίνει μέχρι κάτω και δεν έχει φουσκώσει ακόμα. Μάλλον δεν έχει ανοίξει πολύ ακόμα η σωλήνα του. Απ' όσο κατάλαβα θέλει σκάψιμο και αντικατάσταση ο σωλήνας του...Δεν είναι βασικό διαμέρισμα να πεις ότι μένω. Ούτε προς εκμετάλλευση. Όμως δεν θέλω να μου σαπίσει από την μούχλα.
Πολύ απλά έμπλεξες!
Αν κινηθείς δικαστικά, το ισχυρότερο χαρτί που μπορείς να έχεις στα χέρια σου είναι πραγματογνωμοσύνη από πραγματογνώμονα που ορίζει κατόπιν αίτησης σου το Τεχνικό Επιμελητήριο. Αν όμως ακούσεις πόσο θα σου στοιχίσει, θα φύγεις τρέχοντας! Επιπλέον αν σε αυτό το έξοδο, προσθέσεις και αμοιβή δικηγόρου, παράβολα και λοιπά δικαστικά έξοδα, θα καταλάβεις ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σου στοιχίσει παραπάνω από να το φτιάξεις μόνος σου, εφόσον δεν μιλάμε και για τεράστια ζημιά.Εν ολίγοις, καλά ξεμπερδέματα...
Εμ αυτά φοβάμαι. Πως λιγότερα θα μου βγούνε αν μπω στο διαμέρισμά του με μάστορά μου και του φτιάξω τη ζημιά του!! Δηλαδή τι να πω....
Σας ευχαριστώ βρε παιδιά για το ενδιαφέρον, γιατί άκουγα διάφορα, αλλά γνωρίζω πως υπάρχουν εδώ μέλη που ξέρουν καλά αυτά τα θέματα.
Να είσθε καλά!! -
Όταν λέω το χρώμα εννοώ αν είναι μαύρο , κίτρινο ή πράσινο . Ακόμα αν είναι σε εξωτερικό βορεινό τοίχο . Γιατί αν είναι μαύρο σε εξωτερικό βορεινό τοίχο , τότε δεν είναι υγρασία αλλά μούχλα από έλλειψη επαρκούς αερισμού κάτι πολύ συνηθισμένο στα μπάνια με τα νέα κουφώματα .
Αν δεν είναι μούχλα και είναι υγρασία , τότε αυτό που λες δεν παίζει . Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις διαρροή ύδρευσης και να μην έχεις συνεχή ροή , αφού το δίκτυο είναι μόνιμα σε κυκλοφορία και πίεση . Αρα το πρόβλημα ύδρευσης το ξεχνάμε .
Αν αποκλείσουμε και το πρόβλημα από το καλοριφέρ , τότε μένει να έχεις πρόβλημα από την αποχέτευση όπου εκεί αν το πρόβλημα αφορά το κατακόρυφο δίκτυο των σωλήνων είναι κοινόχρηστο και το φτιάχνει η πολυκατοικία , ενώ αν αφορά το οριζόντιο δίκτυο , δηλαδή σωλήνες που συνδέονται με το σιφώνι δαπέδου , τότε αφορά αυτόν .
Μπορεί το πρόβλημα να είναι αστείο , αλλά θα πρέπει να επισκεφθεί κάποιος υδραυλικός το διαμέρισμα του ώστε να δει τι παίζει , γιατί αν υπάρχει διαρροή , αυτή είναι σωρευτική .
-
Όταν λέω το χρώμα εννοώ αν είναι μαύρο , κίτρινο ή πράσινο . Ακόμα αν είναι σε εξωτερικό βορεινό τοίχο . Γιατί αν είναι μαύρο σε εξωτερικό βορεινό τοίχο , τότε δεν είναι υγρασία αλλά μούχλα από έλλειψη επαρκούς αερισμού κάτι πολύ συνηθισμένο στα μπάνια με τα νέα κουφώματα .Αν δεν είναι μούχλα και είναι υγρασία , τότε αυτό που λες δεν παίζει . Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις διαρροή ύδρευσης και να μην έχεις συνεχή ροή , αφού το δίκτυο είναι μόνιμα σε κυκλοφορία και πίεση . Αρα το πρόβλημα ύδρευσης το ξεχνάμε .
Αν αποκλείσουμε και το πρόβλημα από το καλοριφέρ , τότε μένει να έχεις πρόβλημα από την αποχέτευση όπου εκεί αν το πρόβλημα αφορά το κατακόρυφο δίκτυο των σωλήνων είναι κοινόχρηστο και το φτιάχνει η πολυκατοικία , ενώ αν αφορά το οριζόντιο δίκτυο , δηλαδή σωλήνες που συνδέονται με το σιφώνι δαπέδου , τότε αφορά αυτόν .
Μπορεί το πρόβλημα να είναι αστείο , αλλά θα πρέπει να επισκεφθεί κάποιος υδραυλικός το διαμέρισμα του ώστε να δει τι παίζει , γιατί αν υπάρχει διαρροή , αυτή είναι σωρευτική .
Από τα λίγα που ξέρω criuser πρέπει να είναι σιφόνι δαπέδου. Εμένα είναι στην...εσωτερική μεριά...Δηλαδή το βλέπω όταν μπαίνω στο μπάνιο που το χρώμα του τοίχου είναι εκρού βαμμένο, να είναι υγρό...Όχι όμως μόνιμα.Δεν έχει φτάσει να στάζει. Όταν κλείσει κάποια βρύση κάτι στο μπάνιο του, στεγνώνει. Βασικά απ' όσο μου λέει γιατί δεν μένω στο διαμέρισμα. Δηλαδή μου λέει μην ανησυχείς δεν θα δουλεύω εκείνη την βρύση και δεν θα έχεις υγρασία.
Επειδή δεν μένω μόνιμα, αυτός την ανοίγει και όταν πηγαίνω κατά καιρούς, τον πιάνω να κάνει χρήση αφού βρίσκω τον τοίχο και ένα μέρος από το ταβάνι υγρά. Για αυτό εχθές είπα στον πατέρα μου που ξέρει από αυτά, πως δεν μας συμφέρει με δικαστήρια και εμπειρογνώμονες, ας πάει εκείνος επάνω να κοιτάξει που έχει την ζημία και να τελειώνουμε με την απειλή του δικαστηρίου, να βάλουμε και εμείς ένα ποσό και να μπει τέλος. Δεν είναι κανένας που τα φυσάει....Δεν είναι και φτωχός, είναι στραβός...
Επειδή όμως απ' όσο κατάλαβα αν του πει το το δικαστήριο να κάνει τη βλάβη και πει δεν την κάνω, δεν έχω χρήματα, δεν θα τον εξαναγκάσει και μέχρι τότε θα έχουν περάσει με αναβολές του περίπου 4 χρόνια και θα έχω σκάσει καμιά 4000 ευρώ σε δικαστικά, δικηγόρους, εμπειρογνώμονες, χώρια που θα προχωράει η ζημία στο διαμέρισμά μου, τότε....Θα πάει ο πατέρας μου να βρούνε μία λύση στο χρηματικό. Εκεί φτάσαμε....Παιδιά δεν έχει να συννενοηθώ. Μόνος μένει και είναι....
Τι άλλο φίλε μου να κάνω..... -
Σωστά θα κάνεις .
-
Σωστά θα κάνεις .Σε ευχαριστώ cruiser Δεν το λέω ειρωνικά. Από όσο έχω καταλάβει γνωρίζεις από οικοδομές και δίνω μεγάλη έμφαση στις τοποθετήσεις σου. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα μπάχαλο....
-
35 χρόνια στο γιαπί φίλε μου ...
-
35 χρόνια στο γιαπί φίλε μου ... [emoji38]Μιλάς γερμανικά; να σε έχουμε υπόψιν άμα χρειαστεί καμία δουλειά με συνεργεία εδώ πάνω:-)
-
Οχι Κίλο δεν μιλάω ...
Αν και έκανα στα μικρά μου για 2 χρόνια...
Λίγες λέξεις μόνο , τις βασικές...Αλλά διεθνείς μελέτες πάντα έχουν ενδιαφέρον ...
-
35 χρόνια στο γιαπί φίλε μου ...Δεν έχω λόγια να πω!!......
-
35 χρόνια στο γιαπί φίλε μου ... [emoji38]Επειδη είναι στο αντικείμενο σου να σε ρωτήσω....
Σε μια πυλωτη οπου η θεση σταθμευσης αντιστοιχεί σε 11,75 τετραγωνικα πως μεταφράζεται αυτο σε μηκος πλατος αν δεν αναφερεται πουθενα? Πολυκατοικία του 2005.
Ποσα μετρα αριστερα δεξια απογορευεται το παρκάρισμα απο την εισοδο του παρκινγ? -
Η θέση στάθμευσης κατά τον γενικό κανόνα έχει διαστάσεις 2,25 Χ 4,50 αν θυμάμαι καλά . Από εκεί και μετά ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων , ορίζεται και ένα εμβαδόν ανά θέση που περιλαμβάνει και μέρος του χώρου κίνησης .
Αν το 11,75 που έχεις ορίζει ακριβώς την θέση σου βάσει του σχεδίου , τότε προφανώς ορίζεται και ο χώρος κίνησης .
Το πόσα μέτρα αριστερά δεξιά είναι θέμα ΚΟΚ . Δεν ξέρω . Υπολογίζω όμως τουλάχιστον 0.50-1,00 από κάθε πλευρά .
-
Τι άλλο μπορείς να βάλεις σε κεραμοσκεπή, κανονικά δηλωμενη, που από κάπου μπαζει νερα; Στη παρούσα φάση μπήκε άσφαλτοπανο των 5κιλων ανά τετραγωνικό, που όμως δεν μπορεί να πάρει το σχήμα των κεραμιδιών;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νομίζω ρε συ ότι η μόνωση μπαίνει από κάτω από τα κεραμίδια
-
Όπως βλέπω από την φωτό έχεις διάφορα θέματα .
Αρχικά η μόνωση , είτε υγρομόνωση , είτε θερμομόνωση γίνεται κάτω από την στέγη .
Στην περίπτωση που η στέγη είναι ξύλινη , τότε στο σημείο επαφής με τον τοίχο , θα έχεις πάντα προβλήματα και θα χρειάζεται συχνή συντήρηση , αφού η σύνδεση των δύο υλικών τοίχου-ξύλου θα δημιουργεί συνεχή ανοίγματα λόγω των συστολο-διαστολών του ξύλου .Σε αυτή την περίπτωση βάζουν αλουμίνιο και ασφαλτόπανο και μαστίχες και διάφορα άλλα πράγματα , ώστε αρχικά να εμποδίσουν το νερό να έρχεται σε επαφή με την ένωση των δύο υλικών και μετά να καλύπτουν με ελαστικά υλικά αυτή την ένωση .
Στην περίπτωση σου όμως , ίσως να έχεις και άλλο πρόβλημα .
Τα κεραμίδια χρειάζονται κλίση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 % , αν και κανονικά είναι πάνω από 30 % , για να έχουμε ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων , χωρίς αυτά να επιστρέφουν και να γλυστράνε ανάμεσα στα κεραμίδια .
Από την φωτό μάλλον χλωμό το βλέπω να έχεις τέτοιες κλίσεις .
Αρα πρέπει να δεις και τα δύο θέματα και είναι καλύτερα να βρείς ένα στεγά να στο φτιάξει .
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ