-
Για την μετακόμιση υπολόγισε κανά 500άρι. Είναι σχεδόν ταρίφα.
Η τιμή παίζει 100/150 πάνω κάτω, αν θέλεις να σου λύσει ο μεταφορέας τα βαριά έπιπλα, αν θέλεις να σου συσκευάσει ευαίσθητα αντικείμενα (όχι τα πιάτα), αν θα φέρει γερανάκι ή αν θα τα ανεβοκατεβάσει με το ασανσέρ και κυρίως αν θα φέρει αυτός εργάτες ή θα βρεις εσύ, ή θα κουβαλάς εσύ και 2 φίλοι σου.
Εγώ προτείνω να δώσεις το κάτι παραπάνω και απλά να κάθεσαι να τους κοιτάς και να τους λες τι να βάλουν που.
-
Βασικά για 100-150 € δεν αξίζει να κουβαλάς ψυγεία κλπ, επίσης το γερανάκι είναι καλή φάση, και σιγά μην πω εγώ στους ανθρώπους που θα βάλουν τι....λογικά το κάνουν κάθε μέρα κια μάλλον ξέρουν καλύτερα απο εμενα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
και σιγά μην πω εγώ στους ανθρώπους που θα βάλουν τι....λογικά το κάνουν κάθε μέρα κια μάλλον ξέρουν καλύτερα απο εμενα!Οτι ξερουν..ξερουν.
Το θεμα ειναι αν θελουν...και ο αγιος φοβερα θελει... -
Α sorry νόμιζα να τους λέω στο φορτηγό που να βάλουν τι......
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γαμώτο....ο μηχανικός μας είπε ότι θα πάρει 7-8 μήνες να φτιαχτεί το σπίτι....και ο πατέρας μου -πάντα απαισιόδοξος- μου λέει να υπολογίζω 12-15 μήνες............ρεπ παιδιά εσείς που είσαστε επαγγελματίες αν σας πώ τι πρέπει να γίνει και τα τετραγωνικά, μπορείτε να υπολογίσετε στο περίπου πόσο θα πάρει? Ο μηχανικός φάνηκε σοβαρός άνθρωπος δεν θέλω να πιστέψω ότι έλεγε μπαρούφες!Τι είδους εργασίες θέλεις να κάνεις και πόσα μέτρα είναι το σπίτι σου; Εγώ έχω δει 2 σπίτια των 230 τετραγωνικών να αποπερατώνονται από επιχρίσματα και μετά σε 2 μήνες! Με τα ΠΑΝΤΑ!
Χώρια τα υπόλοιπα που βλέπω κάθε μέρα στη δουλειά. 12-15 μήνες είναι ένας καλός χρόνος για να χτίσεις μια πολυκατοικία απ' την αρχή. Σε 7-8 χτίζεται μαιζονέτα ΑΝΕΤΑ, αν δεν έχεις προβλήματα (καιρός, θεμελίωση σε κακό έδαφος κτλ).
-
Και πιάτα και βιβλία αν θέλεις σου συσκευάζουν και τα συρτάρια ένα ένα τα βάζουν σε διαφορετικά κουτιά αλλά πληρώνεις πολλά. Έχουν επίσης μεγάλα κουτιά με κρεμάστρες και μεταφέρουν τα ρούχα από τις ντουλάπες, όπως τα είχες έτσι θα φτάσουν. Η δική σου δουλειά είναι σημαντική: δεν κουβαλάς τίποτα και τους λες που θα βάζουν το κάθε τι, αλλιώς θα τακτοποιείς για μέρες.
Το πως τα βάζουν στο φορτηγό είναι δική τους δουλειά αλλά ρώτησέ τους αν βάζουν κουβέρτες ανάμεσα για να μη γρατζουνιστούν στο δρόμο.
Ψάξε πολύ τους μεταφορείς (αν είναι καλοί) και τις τιμές γιατί ότι θέλουν χρεώνουν.
-
Thanks ρε παιδιά....γιατί δεν έχω ιδέα, και με ανχώνει και ο father....θέλω επιτέλους το σπιτάκι μουυυυυυυυυυυυυυυυυ!
Λοιπόν αν και πρέπει να το έχω ξαναπεί πιο πίσω το ξαναλέω, το σπίτι είναι ισόγειο και πρώτος όροφος 120-130 τετραγωνικά περίπου το πάνω και καμιά 70ρια το κάτω το σπίτι είναι σε σχήμα Γ στην μικρή γραμμή του Γ δεν υπάρχει σπίτι στον κάτω όροφο είναι πιλοτή-γκαράζ. Θα γίνουν λοιπόν το πάνω με το κάτω ξεχωριστά σπίτια τον 150-160 τετραγωνικών και το κάτω σπίτι θα διαμορφωθεί σε ένα σπίτι 115 τετραγωνικών περίπου και σε ένα των 45 τετραγωνικών, το οποίο ρίχνοντας μια μεσοτοιχεία γίνετε ένα σπίτι κανονικό.
Δεν έχει μπετά δλδ σκαψίματα κλπ, έχει βέβαια γκρεμίσματα τοίχων σκάψιμο σίριζα στους τοίχους απο την έξω πλευρά για να μπεί βότσαλο και κάτι άλλες ιστορίες για την υγρασία κλπ κλπ.
Ερώτηση ένα, πόσο περίπου χρειάζεται ένα τέτοιο 'μερεμέτι', σίγουρα παίζει και το κεφάλαιο που έχεις στην πάντα πόσο γρήγορα θα φεύγει το ένα συνεργείο και θα μπαίνει το άλλο κλπ, αλλα μιλάω για μια ενδεικτική τιμή χρόνου.
Ερώτηση δύο με τα πάντα αλλαγμένα απο σωλήνες μέχρι λέβητες τα πάντα τα πάντα, και με νορμάλ έξοδα σε πλακάκαι κουζίνες κλπ........πόσα λεφτά βλέπεται να φεύγουν? Ο μηχανικός σε μια πρόβλεψη μας τα βγάζει περίπου 150κ.....ο κάθε όροφος........χωρίς την αμοιβή του μέσα.....ο πατέρας μου που δεν είνα ικαθόλου απαιδιόδοξος μουρμουρίζει για 180-200κ......ρε παιδιά είναι δυνατόν?
Για τους μεταφορείς που λές φίλε μου....βασικά είμαι λίγο περίεργος με τα πράγματα μου....δεν θέλω να μου τα πειράζει κανείς.....! Άσε που παλαιότερα κάποιοι φίλοι που είχαν αλλάξει σπίτι 'χάθηκαν κάποια πραγματα κατα τη μεταφορά απο το ένα σπίτι στο άλλο¨.
Δεν υπάρχει κάποιο γραφείο...αλυσίδα φάση που να έχει στάνταρ ποιότητα κλπ?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν μέσα στα 2900 είναι η το κόστος των ενσήμων και των υλικών μιλάμε για καλοπληρωμένη δουλειά αλλά όχι υπερβολική σε τιμή. Αν είσαι ευχαριστημένος από την ποιότητα της μέχρι τώρα δουλειάς του που σημαίνει σωστές αναλογίες υλικών και σωστά μαστοριά μην το σκέφτεσαι.thanx
-
θέλω να μονώσω εξωτερικό τοίχο απο την εξωτερική πλευρά. Θα βάλω μπλε φελιζολ (διογκωμένη πολυστερίνης), και μετά ένα χέρι σοβάτισμα.
Η απορία μου είναι με τί υλικό να στερεώσω το μπλε στο παλιό σοβά? ¨Αλλοι μου λένε για κόλλα πλακιδίων, άλλοι με κόλλα χτισίματος YTONG, και άλλοι με τσιμέντο. Ξέρετε κάτι επ' αυτού?? -
Και τα δυο πρώτα θα σου κάνουν δουλειά. Γιατί όμως δεν βάζεις ασφαλτόπανο και να κάνεις από πάνω τσημεντοκονία;
-
ασφαλτόπανο για μπαλκόνια πόσο πάει το τετραγωνικό... το σκέφτομαι να βάλω αν και ο πλακάς λέει οτι δεν χρειάζεται και οτι το πλακάκι ειναι αρκετή μόνωση από νερό/υγρασία
-
Το πλακάκι δεν είναι σίγουρη λύση και μην ακούς τι σου λέει ο κάθε ένας. Αν δεν μπει από κάτω μόνωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις ξανά προβλήματα. Δυστηχώς δεν θυμάμαι τιμές για ασφαλτόπανα και δεν θέλω να σου πω ανακρίβειες.
-
ασφαλτόπανο για θερμομόνωση? Απο πάνω 'πιάνει' ο σοβάς?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
... Αν δεν μπει από κάτω μόνωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις ξανά προβλήματα...Αν δεν μπει μόνωση, ΘΑ ΕΧΕΙΣ πρόβλημα.
Αντί ασφαλτόπανου, πάρε και πέρασε το μπαλκόνι με πίσσα. Όχι οποιαδήποτε, υπάρχει δυο συστατικών και είναι μόνιμη λύση: Περνάς την πλάκα και σηκώνεις λίγο γύρω γύρω, στρώνεις πλακάκι και καθάρισες.
Για υγρασία μιλάμε, έτσι; Όχι θερμομόνωση. -
Ναι για υγρασία. για θερμομόνωση έχει η πλάκα Dow και το πλακάκι θα πέσει πάνω σε perlobeton το οποίο έχει και θερμομονωτικές ιδιότητες.
Ελπίζω να είναι αρκετά αυτά...
-
Είναι.
Πίσσα και καθάρισες.- -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
θέλω να μονώσω εξωτερικό τοίχο απο την εξωτερική πλευρά. Θα βάλω μπλε φελιζολ (διογκωμένη πολυστερίνης), και μετά ένα χέρι σοβάτισμα.
Η απορία μου είναι με τί υλικό να στερεώσω το μπλε στο παλιό σοβά? ¨Αλλοι μου λένε για κόλλα πλακιδίων, άλλοι με κόλλα χτισίματος YTONG, και άλλοι με τσιμέντο. Ξέρετε κάτι επ' αυτού??Μπορεις να το στερεωσεις με καρφια σε καποια σημεια, η πριτσινια!
Αλλα μετα πως θα σοβατισεις?
Δεν θα πιανει ο σοβας πανω στο φελιζολ, ουτε θα εχεις κατακορυφη απολυτη τοποθετηση απο το φελιζολ.
Αν τα καταφερεις να το στερεωσεις, μετα θα χρειαστει να βαλεις κοτετσοσυρμα,και μετα να σοβατισεις
κι εγω θα προτεινω την αυτοκολλητη ασφαλτικη στεγανοποιητικη μεμβρανη ως λυση, ή ενναλλακτικα:
-Μεμβρανη συνθετικου καουτσουκ
-πλαστικο ή συνθετικο γαλάκτωμα. -
ο σοβάς θα πιάσει στο φελιζολ, αφου περαστεί με ειδικό υγρό. Θα βάλω και οπου είναι απαραίτητο υαλόπλεγμα και τέλος. Η αλφαδειά δεν με ενοχλεί τόσο.
κι εγω θα προτεινω την αυτοκολλητη ασφαλτικη στεγανοποιητικη μεμβρανη ως λυση, ή ενναλλακτικα:
-Μεμβρανη συνθετικου καουτσουκ
-πλαστικο ή συνθετικο γαλάκτωμα.αυτά κάνουν θερμομόνωση?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
-πλαστικο ή συνθετικο γαλάκτωμα.
αυτά κάνουν θερμομόνωση? [/quote]
Οχι ειναι για υγρομόνωση μονο.
-
Κάποια γνώμη για κτιστά μπάρμπεκιου-ψησταρίες-φουρνάκια?
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ