-
Ο αδερφός μου πρόσφατα πούλησε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και μια Κινέζα που ήδη είχε σπίτι στη Βουλα ενδιαφέρθηκε. Επισης, φιλος γνωστού, ανακαινίζει σπίτια και τα πουλάει σε Κινέζους.
Στα νότια προάστεια πάντως βλέπω πολλούς. -
Ο μεσίτης μας (πουλάμε και εμείς εάν και εφόσον βρούμε αγοραστή), μας ενημερώσε ότι πάρα πολλοί Κινέζοι αγοράζουν (της μετρητοίς) διαμερίσματα στην Αθήνα μετά μανίας! Προτιμούν τα Νότια Προάστια με θέα θάλασσα.
-
Το τι λενε οι μεσιτες μπορει να ειναι και μεγαλη μουφα. Οχι πως κινεζοι δεν αγοραζουν αλλα το παρα πολλοι δεν ειμαι σιγουρος.
-
Έχω την εντυπωση πως οι Κινέζοι με την αγορα διαμερίσματος παίρνουν βίζα πιο εύκολα.
Δηλαδη με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την χρυσή βίζα των πέντε ετών, γεγονός που τους ανοίγει το παράθυρο στην Ευρώπη.
Να σημειωθεί ότι η χρυσή βίζα (Ν. 4146/2013) δίνει την δυνατότητα σε επενδυτές τρίτων χωρών, που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, να λάβουν και μόνιμη άδεια διαμονής που ανανεώνεται κάθε 5 έτη, εφόσον καταστούν ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων η αξία υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.Ασχετο:ψάχνω διαμέρισμα για αγορά στην Αθήνα(60-70Κ).είμαι απο επαρχία.όποιος μπορεί να μου δώσει κάποιες συμβουλές ή έχει καμια πρόταση ας μου στείλει μηνυμα.
-
H Αθήνα είναι τεράστια και έχει πολλές διαφορετικές περιοχές και τιμές . Ακόμα έχει μεγάλες διαφορές στις ηλικίες των σπιτιών . Τα 60-70 τμ , δύσκολα θα τα βρεις σε προάστια και νεώτερα των 20 ετών , εκτός αν είναι ισόγεια πρώην γκαράζ .
Στο κέντρο και λίγο παλιότερα θα βρείς πολλά τέτοια , οπότε μάλλον πρέπει να βάλεις 2 παράγοντες . Ψάχνω τόσα τμ σε τόσα λεφτά...
-
Τετραγωνικά 55+ - 65+
Περιοχή κέντρο(και γυρω περιοχες) γιατι γνωριζω πως στα προαστια ανεβαινουν οι τιμες.
Να ειναι οσο το δυνατον πιο καινουργιο και οπως ειπα η τιμη να μην ξεπερνα τα 70. -
Υπαρχει ενας παλιος τοιχος απο τουβλο σε αποθηκη και θελω να τον ενισχυσω απεξω με σοβα και πλεγμα .
Σοβα δεν θελω κατι διακοσμητικο μαρμαροσσκομη και τετοια , αλλά αυτο που λεγαμε παλια τσιμεντογωνια που δεν εσπαγε με τιποτα.
Το προβλημα μου
Οι αλβανοι μαστοροι δεν ξερουν την τσιμεντογωνια αλλα αυτα που κανουν τωρα , χοντρα ψιλα σχεδον ολο ασβεστη για να τους διευκολυνει να κολλαει.
και το χειροτερο δεν δεχονται να δουλεψουν με χοντρη πλυμμενη ποταμισια αμμο που εχω ενα σωρο αλλα θελουν νταμαρισια , γιατι λενε θα σκασει ο σοβας .
και δεν θελουν να δουλεψουν με υποκαταστατο ασβεστη , κι εγω σιχαινομαι να κουβαλαω ασβεστη .
Η ερωτηση ειναι
κανει η χοντρη ποταμισια αμμος για σοβα;
και αν ξερει κανεις πως κανουμε οσο το δυνατον πιο δυνατο σοβα.
Βεβαια απο αυτα μονο κανας σεισμικ η ο criuser θα ξερει. -
Tσιμεντοκονία και όχι τσιμεντογωνία Μπάμπη...............
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Υπαρχει ενας παλιος τοιχος απο τουβλο σε αποθηκη και θελω να τον ενισχυσω απεξω με σοβα και πλεγμα .
Σοβα δεν θελω κατι διακοσμητικο μαρμαροσσκομη και τετοια , αλλά αυτο που λεγαμε παλια τσιμεντογωνια που δεν εσπαγε με τιποτα.
Το προβλημα μου
Οι αλβανοι μαστοροι δεν ξερουν την τσιμεντογωνια αλλα αυτα που κανουν τωρα , χοντρα ψιλα σχεδον ολο ασβεστη για να τους διευκολυνει να κολλαει.
και το χειροτερο δεν δεχονται να δουλεψουν με χοντρη πλυμμενη ποταμισια αμμο που εχω ενα σωρο αλλα θελουν νταμαρισια , γιατι λενε θα σκασει ο σοβας .
και δεν θελουν να δουλεψουν με υποκαταστατο ασβεστη , κι εγω σιχαινομαι να κουβαλαω ασβεστη .
Η ερωτηση ειναι
κανει η χοντρη ποταμισια αμμος για σοβα;
και αν ξερει κανεις πως κανουμε οσο το δυνατον πιο δυνατο σοβα.
Βεβαια απο αυτα μονο κανας σεισμικ η ο criuser θα ξερει.Η ποταμίσια άμμο δεν κάνει για σοβά. Είναι πολύ σκληρό υλικό με αποτέλεσμα σε ακραίες θερμοκρασίες να έχει τόσες πολλή μεγάλες συστολές διαστολές που εμφανίζει μεγάλες ρωγμές συνήθως κοντά στα πρέκια και σε μεγάλες επιφάνειες.
Ο καλός σοβάς πρέπει να είναι ελαστικός με μηχανικές αντοχές και καλή συνάφεια ( πρόσφυση ) με τον τοίχο. Μάδημα ο παλιός σοβάς. Καλό πλύσιμο με νερό για να φύγουν οι σκόνες γιατί στην σκόνη επάνω δεν κολλάει τίποτα. Μετά παίρνεις οικοδομική Ρητίνη την αραιώνεις με νερό 30% και με μία βούρτσα περνάς τον τοίχο λίγο πριν το πεταχτό όταν η Ρητίνη είναι ακόμα νωπή Μετά περνάς ένα πεταχτό με λίγο Ρητίνη μέσα. ( 1 ποτήρι νερού σε μία μικρού μεγέθους μπετονιέρα ) Το πεταχτό είναι λάσπη με πολύ νερό και είναι το πρώτο χέρι του σοβά. Την άλλη μέρα κάνεις τον σοβά για να έχει ξεραθεί καλά το πεταχτό. Μέσα στον σοβά με την νταμαρίσια άμμο προσθέτεις Ρητίνη ( 1 ποτήρι νερού σε μία μικρού μεγέθους μπετονιέρα ) και μία χούφτα υαλόινες για μηχανική αντοχή. Αν η νταμαρίσια άμμος είναι ψΙλόκοκη δεν χρειάζεται ασβέστης Αν δεν είναι βάλε υγρό αντικατάστατο του ασβέστη. `15 κιλά τσιμέντο σε μία μικρή μπετονιέρα Πιο πολύ τσιμέντο δεν κάνει καλό ούτε γίνεται πιο γερός ο σοβάς. Αυτά για τον σοβά. Για το μάρμαρο ή έτυμο σε τσουβαλάκι ή με ασβέστη. Η προσθήκη Ρητίνης του κάνει καλό. Αν την ώρα που περνάνε το μάρμαρο αντί να το τρίψουν με το Τριβίδι και το νερό το τρίψουν και το πατήσουν μαζί..κάνουν τσιμεντοκονία. Στην τσιμεντοκονία τοίχου βάζουμε ασβέστη μέσα στο μάρμαρο γιατί γίνεται πιο λείο Στην τσιμεντοκονία πατώματος δεν βάζουμε ασβέστη.Η στιμεντοκονία αφού περάσουν 20 μέρες και ξεραθεί καλά θέλει πέρασμα με δύο χέρια βερνίκι πέτρας.
Αν κάνεις σοβά απλό θέλει αστάρι και δύο χέρια μονωτικό ταράτσας για υγρομόνωση. Αυτό θα του δώσει διπλάσια ζωή. Αν μέσα από τον σοβά υπάρχει κολόνα με οπλισμό τότε είναι απαραίτητο το μονωτικό. Μετά το μονωτικό περνάς το πλαστικό χρώμα. -
Μαστορα ευχαριστω και να εξηγησω
Πριν 30 40 χρονια σπιτια πετρινα που ηθελαν να τα σοβατισουν στην περιοχη μου το ελεγαν προφανως εννοουσαν τσιμεντοκονια βεβαια . Αυτο που εβγαινε ηταν στο χρωμα του τσιμεντου και παρα πολυ σκληρο ,δεν περναγαν δηλαδη μαρμαρο , και εγω τωρα δεν θελω μαρμαρο γιατι δεν με ενδιαφερει το οπτικο αποτελεσμα αλλα να ειναι σαν να εχεις ριξει γκαναιτ (το λεω σωστα;)
αυτο οι ξενοι μαστοροι που εχουμε τωρα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε δεν το ξερουν και δεν υπαρχει και κανας παλιος να μας πει.
Βρεχει αλλα μια φωτο ειναι χιλιες λεξεις οποτε πηγα εξω . Εδω βλεπουμε μεχρι μεσα στη πετρα
και εδω πως φαινεται απεξω (το ασπρο ειναι τσιμεντοχρωμα που εχει βαφτει μετα)
αυτο θελω να φτιαξω πως γινεται;
καπου ειχα δει οτι εχει η isomat ενα γαλακτωμα που κανει το τσιμεντο αδιαβροχο ,το εχεις δοκιμασει μαστορα; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Μαστορα ευχαριστω και να εξηγησωΠριν 30 40 χρονια σπιτια πετρινα που ηθελαν να τα σοβατισουν στην περιοχη μου το ελεγαν προφανως εννοουσαν τσιμεντοκονια βεβαια . Αυτο που εβγαινε ηταν στο χρωμα του τσιμεντου και παρα πολυ σκληρο ,δεν περναγαν δηλαδη μαρμαρο , και εγω τωρα δεν θελω μαρμαρο γιατι δεν με ενδιαφερει το οπτικο αποτελεσμα αλλα να ειναι σαν να εχεις ριξει γκαναιτ (το λεω σωστα;)
αυτο οι ξενοι μαστοροι που εχουμε τωρα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε δεν το ξερουν και δεν υπαρχει και κανας παλιος να μας πει.
Βρεχει αλλα μια φωτο ειναι χιλιες λεξεις οποτε πηγα εξω . Εδω βλεπουμε μεχρι μεσα στη πετρα
και εδω πως φαινεται απεξω (το ασπρο ειναι τσιμεντοχρωμα που εχει βαφτει μετα)
αυτο θελω να φτιαξω πως γινεται;
καπου ειχα δει οτι εχει η isomat ενα γαλακτωμα που κανει το τσιμεντο αδιαβροχο ,το εχεις δοκιμασει μαστορα;Εγώ είμαι στην οικοδομή από το 1970 και αυτό που βλέπω δεν το έχω ξαναδεί.
Αν με ρωτούσες πως να κάνω κάτι ίδιο θα έκανα το εξής.
Θα έριχνα απλό σοβά στον τοίχο και πριν στεγνώσει θα είχα ένα πλακέ ξύλο με μία λινάτσα κολλημένη επάνω του και θα πίεζα τον σοβά να βγει το σχήμα της λινάστας σαν στάμπα επάνω στον σοβά.
2) Ένα άλλο. Θα έριχνα λάσπη μαύρη και θα την έτριβα με το Τριβίδι ρίχνοντας νερό επάνω στον σοβά.
Μονωτικά για την λάσπη υπάρχουν πάρα πολλά -
Χωρίς να κάνω τον μάστορα , μια και δεν τα ξέρω όλα , θέλω απλά να πω ότι τσιμεντοκονία τις παλιές εποχές εννοούσαμε τσιμέντο , νερό και άμμο θαλάσσης . Ο λόγος που την κάναμε αυτή ήταν σε περιπτώσεις που ήταν πιθανό να είχαμε νερά και πίεση από αυτά . Δηλαδή κυρίως στην μέσα μεριά των υπογείων σαν αρνητική μόνωση αφού τότε έσκαβαν με τα χέρια και δεν ήταν εύκολο να σκάψουν περισσότερο , αλλά ούτε είχαν τότε και χημικά μονωτικά να μονώσουν απ΄ έξω .
Τώρα στις περιοχές που δεν είχαν κοντά θάλασσα , πιθανόν να χρησιμοποιούσαν ποταμίσια άμμο .
Πρακτικά ήταν η ίδια τσιμεντοκονία που χρησιμοποιούσαμε για το υπόστρωμα των πλακιδίων , όταν έμπαιναν με δόνηση .
Αλλά μάλλον αυτή του τοίχου είχε περισσότερο τσιμέντο . Αυτό σημαίνει όμως ότι είχε και χαμηλότερη ελαστικότητα , αλλά στα σημεία που την έβαζαν , κυρίως υπόγεια , είχαμε σταθερή γενικά θερμοκρασία και δεν είχαμε και ήλιο , οπότε οι ρωγμές ήταν λίγες . Ισως την πέρναγαν και ραβινέξ ή έβαζαν λίγο μέσα στο μίγμα .
-
Η παλιά τσιμεντοκονία ήταν με άμμο θαλάσσης και τσιμέντο. πολύ λεπτό στρώμα πάνω από το σοβά που δεν τριβόταν αλλά ενώ ήταν ακόμα νωπό ρίχναμε τσιμεντόσκονη και το πατούσαμε με το μυστρί. Αυτά άλλες εποχές που δεν υπήρχαν τα μέσα και τα υλικά τα σημερινά. Για μένα πλέον ο σοβάς πέθανε. Ιδανική λύση κόλλα θερμοπρόσοψης με εγκιβωτισμό υαλοπλέγματος και τελική επίστρωση με έγχρωμο σοβά θερμοπρόσοψης. Απλά πράγματα που δίνουν τέλος σε υγρασίες και ρωγμές σταματώντας επί της ουσίας την γήρανση του κτηρίου. Αν έχεις τα φράγκα κάνεις και ολοκληρωμένη θερμοπρόσοψη και έχεις και θερμική θωράκιση στο σπίτι σου και ασύγκριτη θαλπωρή και ποιότητα ζωής εντός αυτού.
-
Σωστοί και οι δύο και πολλή καλοί μάστορες γιατί η δουλειά έχει δύο σκέλη.
Α) πόσο καλή μαστορική δουλειά κάνεις που εξαρτάτε από το να ξέρεις γιατί το κάνεις έτσι που το κάνεις.
Β) Τι κάνεις δηλαδή το σχέδιο.
Τσιμεντοκονίες υπήρχαν ανέκαθεν δύο ειδών. Οι τριφτές και οι πατητές.
Στην φωτογραφία πάρα πάνω σαν τριφτή τσιμεντοκονία μου φαίνεται αλλά με νταμαρίσια άμμο. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η παλιά τσιμεντοκονία ήταν με άμμο θαλάσσης και τσιμέντο. πολύ λεπτό στρώμα πάνω από το σοβά που δεν τριβόταν αλλά ενώ ήταν ακόμα νωπό ρίχναμε τσιμεντόσκονη και το πατούσαμε με το μυστρί. Αυτά άλλες εποχές που δεν υπήρχαν τα μέσα και τα υλικά τα σημερινά. Για μένα πλέον ο σοβάς πέθανε. Ιδανική λύση κόλλα θερμοπρόσοψης με εγκιβωτισμό υαλοπλέγματος και τελική επίστρωση με έγχρωμο σοβά θερμοπρόσοψης. Απλά πράγματα που δίνουν τέλος σε υγρασίες και ρωγμές σταματώντας επί της ουσίας την γήρανση του κτηρίου. Αν έχεις τα φράγκα κάνεις και ολοκληρωμένη θερμοπρόσοψη και έχεις και θερμική θωράκιση στο σπίτι σου και ασύγκριτη θαλπωρή και ποιότητα ζωής εντός αυτού.Όσον αφορά την θερμοπρόσοψη σε παλιά κτήρια έχω τις αμφιβολίες μου για την καταλληλότητα της. Αν η υγρασία ανεβαίνει από τα θεμέλια ουσιαστικά εγκλωβίζεται μέσα από την θερμοπρόσοψη με ότι αυτό συνεπάγεται.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Η παλιά τσιμεντοκονία ήταν με άμμο θαλάσσης και τσιμέντο. πολύ λεπτό στρώμα πάνω από το σοβά που δεν τριβόταν αλλά ενώ ήταν ακόμα νωπό ρίχναμε τσιμεντόσκονη και το πατούσαμε με το μυστρί. Αυτά άλλες εποχές που δεν υπήρχαν τα μέσα και τα υλικά τα σημερινά. Για μένα πλέον ο σοβάς πέθανε. Ιδανική λύση κόλλα θερμοπρόσοψης με εγκιβωτισμό υαλοπλέγματος και τελική επίστρωση με έγχρωμο σοβά θερμοπρόσοψης. Απλά πράγματα που δίνουν τέλος σε υγρασίες και ρωγμές σταματώντας επί της ουσίας την γήρανση του κτηρίου. Αν έχεις τα φράγκα κάνεις και ολοκληρωμένη θερμοπρόσοψη και έχεις και θερμική θωράκιση στο σπίτι σου και ασύγκριτη θαλπωρή και ποιότητα ζωής εντός αυτού.
Όσον αφορά την θερμοπρόσοψη σε παλιά κτήρια έχω τις αμφιβολίες μου για την καταλληλότητα της. Αν η υγρασία ανεβαίνει από τα θεμέλια ουσιαστικά εγκλωβίζεται μέσα από την θερμοπρόσοψη με ότι αυτό συνεπάγεται.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Και αν γίνει σεισμός υπάρχει πρόβλημα να δεις που έχουν ζημιές τα φέροντα στοιχεία. Πρέπει να διαθέτεις πανάκριβα μηχανήματα για να εντοπίσεις τις ρωγμές ... γιατί οπτικά δεν τις βλέπεις.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το τι λενε οι μεσιτες μπορει να ειναι και μεγαλη μουφα. Οχι πως κινεζοι δεν αγοραζουν αλλα το παρα πολλοι δεν ειμαι σιγουρος.Παντως χθες, κάτω απο το σπίτι μου πέρασαν 3 bmw X6/X5 και ενα Λεξους RX γεματο κινέζους μέσα (οικογένειες) και μπαλόνια κρεμασμένα στα καθρεφτάκια έξω.. μάλλον γάμος/πάρτυ. Σε λουξ πολυκατοικια παραδίπλα, στην είσοδο, κινέζικη μικρη επιγραφή για οργάνωσή τους.
Στη λαϊκη του Π.Φαλήρου στανταρ θα δω 1-2 ζευγάρια κινέζων ή κινέζες να ψωνίζουν. Πολλοί πωλητές, αν δουν τη γυναίκα μου, ή κάποιο κινέζο θα κράξουν και ένα 'Νι Χάο' -
Δεν ειπε κανενας οτι δεν υπαρχουν κινεζοι στην αθηνα. Αλλα λιγοι. Αν πας σε μια αλλη πολη οπως Λος Αντζελεςς θα δεις τι σημαινει να ειναι πολλοι κινεζοι. Σε καμμια περιπτωση δεν εχουν στηριξει την αγορα ακινητων στην αθηνα. Για να γινει αυτο θα πρεπει να ερθουν 500 χιλ.
-
Καλά βρε wantone, δεν ειπαμε δα οτι η Αθήνα έγινε ο πιο χοτ προορισμος μετανάστευσης για τους Κινέζους
Απλά σε σχέση με το πληθυσμό τους πριν 5 χρόνια και πίσω αυξάνεται. Και δε μιλάμε απλά για τους Κινέζους οικονομικούς μετανάστες (αυτοί νομίζω μειώνονται από όσο έχω διαβάσει) αλλά για έχοντες -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Σωστοί και οι δύο και πολλή καλοί μάστορες γιατί η δουλειά έχει δύο σκέλη.
Α) πόσο καλή μαστορική δουλειά κάνεις που εξαρτάτε από το να ξέρεις γιατί το κάνεις έτσι που το κάνεις.
Β) Τι κάνεις δηλαδή το σχέδιο.
Τσιμεντοκονίες υπήρχαν ανέκαθεν δύο ειδών. Οι τριφτές και οι πατητές.
Στην φωτογραφία πάρα πάνω σαν τριφτή τσιμεντοκονία μου φαίνεται αλλά με νταμαρίσια άμμο.Ωραια τα λετε κυριοι και ευχαριστω , αλλα εγω τι κανω;
Βασικα προκειται για εναν παλιο τουβλινο τοιχο υποστεγου καπου 10τμ και το προβλημα μου ειναι οτι ειναι στο συνορο με τους γειτονες που ειμαστε τσακωμενοι . Τα νερα της βροχης ,οι παγοι συν οτι η μαλακισμενη εχει φυτα και ποτιζει με πιεση καθημερινα και βαραει τα τουβλα με αποτελεσμα αρκετα να εχουν φθαρει και στο τελος θα μας πεσει .
Το σκεπτικο το δικο μου λοιπον ηταν να καταφερω να κανω ενα τετοιο ειδος τσιμεντοκονιας οπως στις φωτο που ειναι απεθαντο , με σιδερενιο πλεγμα απο μεσα αλλα και ινες και με το υλικο της isomat που κανει αδιαβροχο το τσιμεντο .
https://www.isomat.gr/product/aquamat-admix/
https://www.isomat.gr/product/plastiproof/
https://www.isomat.gr/product/adinol-dm/
(κονφουζιο οχι μονο οι πολλες εταιριες αλλα και τα ομοειδη προιοντα της ιδιας , ποιο να διαλεξεις;)
Δεν ξερω αν το σκεπτικο μου ειναι σωστο και αν βρω μαστορα να μου το φτιαξει, καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη .Και μια δευτερη ερωτηση
Εχω αυτην την αμμο την ωραια την ποταμισια , επειδη θα χτισω (ο ιδιος παρακαλω ) μαντρα με τσιμεντολιθους , μπορω να την χρησιμοποιησω στην λασπη κτισιματος ; η στο οπλισμενο που θα ριξω για βαση, σεναζ, κολονακια;ευχαριστω
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ