-
καλημερα
αν υπαρχουν περισσοτερες πληροφοριες ,μεχρι το πως κατασκευαζονται ,ευπροσδεκτες.
παντως αν θυμαμαι καλα , οταν ειχα ρωτησει σε εταιρειες ειχαν πει οτι απαγορευεται μεσα σε σπιτι να μην ειναι κλειστο και πηγαιναμε σε κανονικο συν βιβλια συντηρησεων και συντηρητες το κοστος γινοταν απαγορευτικο, οποτε το ξεχασαμε.
αναβατορια δεχονταν να κατασκευασουν μονο για εμπορευματα. -
Απο το μπαλκόνι δεν μπορει να μπει εξωτερικό ασανσερ;
-
Έχει κάνει τετοια αντικατασταση σκαλας με πλατφορμα υδραυλικη φιλος λογω κινητικων προβληματων (καροτσακι).
Κατεβαινει και χωρις ρευμαΘελει προσοχη η εγκατασταση, αν κανει θορυβο παιζει να εχεις θεμα με γειτονες κτλ
-
Υπάρχουν τα λεγόμενα αναβατόρια αναπήρων και μπαίνουν και εξωτερικά .
Κάνε μιά αναζήτηση στο δίκτυο με αυτά τα στοιχεία .
Παράδειγμα
http://www.bioman.gr/gp/rabes-AMEA-aris.htmlhttp://www.bioman.gr/gp/rabes-AMEA-aris ... typou.html
-
Να κάτι τέτοιο θα ήταν ωραίο
-
Κουβεντιάζεις και άμα βαρεθείς , απλά αποχωρείς
-
To tyvek, home wrap χρησιμοποιειται στην Ελλαδα;
-
Θά έρθει ανάκαμψη στα ακίνητα λέει εδώ, και εξηγεί κιόλας.Γι' αυτό ψωνίστε τώρα, και θα είστε κερδισμένοι αύριο όταν απογειωθούν οι τιμές.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=113242047
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Θά έρθει ανάκαμψη στα ακίνητα λέει εδώ, και εξηγεί κιόλας.Γι' αυτό ψωνίστε τώρα, και θα είστε κερδισμένοι αύριο όταν απογειωθούν οι τιμές.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=113242047
Ή έτσι μας είπαν ο Ρεβύθης με τον Παραδιά να γράψουμε.
-
Νοικοκυραίοι...
προϊόν supermarket για να φύγει με τη μία σκουριά από inox νεροχύτες, απορροφητήρες κλπ;Μη μου πείτε το βιτριόλι του Κύρου Γρανάζη.
Κάποιο Mr Poutsas που να κάνει δουλειά. -
Ανακαινίζουμε το σπίτι οπου θα μείνουμε με τη μέλουσα σύζυγο.
Αποφασίσαμε να το περάσουμε όλο με ψευδοροφή 10-15cm, κυρίως για να μπεί μόνωση, γιατι απο πάνω είναι ταράτσα και φέτος που δέν έκανε και κανα σοβαρό χειμώνα τον δαγκώσαμε.
Τί κάνουμε με το φωτισμό? Σκεφτόμαστε για χωνευτά σποτάκια απλωμένα σε όλη την οροφή αντί για ένα-δύο φωτιστικά κεντρικά τοποθετημένα.
Το πρόβλημα είναι οτι αν μπούν λάμπες αλογόνου καινε τα αντερα τους. Αν πάλι μπούν LED, επειδή πρακτικά θα αγκαλιάζονται απο τη θερμομόνωση, θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.
Υπάρχει κάποια άλλη λύση που δέν έχω σκεφτεί?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ανακαινίζουμε το σπίτι οπου θα μείνουμε με τη μέλουσα σύζυγο.Αποφασίσαμε να το περάσουμε όλο με ψευδοροφή 10-15cm, κυρίως για να μπεί μόνωση, γιατι απο πάνω είναι ταράτσα και φέτος που δέν έκανε και κανα σοβαρό χειμώνα τον δαγκώσαμε.
Τί κάνουμε με το φωτισμό? Σκεφτόμαστε για χωνευτά σποτάκια απλωμένα σε όλη την οροφή αντί για ένα-δύο φωτιστικά κεντρικά τοποθετημένα.
Το πρόβλημα είναι οτι αν μπούν λάμπες αλογόνου καινε τα αντερα τους. Αν πάλι μπούν LED, επειδή πρακτικά θα αγκαλιάζονται απο τη θερμομόνωση, θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.
Υπάρχει κάποια άλλη λύση που δέν έχω σκεφτεί?
Μπορείς να πάρεις οικονομίας, που είναι χαμηλής κατανάλωσης (και σχετικά χαμηλής ισχύος), και να μειώσεις το κόστος. Πάντως δεν βλέπω γιατί θα έχουν πρόβλημα τα led, πάρε αυτά με εφ'όρου ζωής εγγύηση και θα είσαι καλυμμένος. Σου έρχεται κάπως το αρχικό κόστος, αλλά μετά δεν θα σε νοιάζει πότε και πόσο θα ανάβουν (έτσι το έχω κάνει εγώ τουλάχιστον....)
-
Υποτιθεται οτι υπαρχουν πια σποτακια LED που κανουν για ψευδοροφες κτλ
-
Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση με τα LED και τις υποτιθέμενες ώρες ζωής τους.
Anyway, ρώτησα κάποιον που ξέρει απο φωτισμό και μου είπε οτι αν θέλω να φωτίσω αποκλειστικά με σπότ πρέπει πρακτικά να γεμίσω όλη την οροφή με τέτοια, δηλαδή 100 σποτάκια σε 80τμ οροφή
Οπότε θα μπεί κάποιο πιό συμβατικό φωτιστικό με λίγα σποτ βοηθητικά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση με τα LED και τις υποτιθέμενες ώρες ζωής τους.Anyway, ρώτησα κάποιον που ξέρει απο φωτισμό και μου είπε οτι αν θέλω να φωτίσω αποκλειστικά με σπότ πρέπει πρακτικά να γεμίσω όλη την οροφή με τέτοια, δηλαδή 100 σποτάκια σε 80τμ οροφή
Οπότε θα μπεί κάποιο πιό συμβατικό φωτιστικό με λίγα σποτ βοηθητικά.
Έχω χειροπιαστά παραδείγματα στο σπίτι μου. Τα μπάνια φωτίζονται αποκλειστικά με LED σε ψευδοροφή -όπως θες- και βγαίνουν χοντρικα 2 led των 3W ανά τ.μ. Δηλαδή σε μπάνιο των 10τμ. έχω 17 leds των 3W, και φωτίζεται ανεκτά ακόμα και με τα μισά (τα έχω χωρίσει σε δύο ομάδες με κάποιο design, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με μονά φωτιστικά). Με τα leds έχεις χαμηλότερη κατανάλωση, διαφορετικές θερμοκρασίες, και μπορείς να κάνεις διάφορα σχέδια. Αποφασίζεις και διαλέγεις...
-
εγινε μια αποθηκουλα απο αλουμινοκατασκευη, αλλα ο μαστορας εστειλε κατι τζιμανια αστα να πανε..
αποτελεσμα με την πρωτη βροχη περασε νερο...το προφιλ αλουμινιου παταει κατευθειαν στο πατωμα της αυλης (μωσαϊκο), ουτε καν σιναζι δεν εκανε να ακουμπησει τα αλουμινια
αποδειχτηκε οτι ειχαν ξεχασει να περασουν τα λαστιχα!!, αλλα τωρα ο τυπος κανει την παπια...
πως διορθωνεται;; -
Βρες αλλη παπια...πλερωθηκε? ο σωστος επαγγελματιας διορθωνει το λαθος του ανευ χρεωσεως.
-
στα αλουμίνια, λάστιχα μπαίνουν στα τζάμια, και στα.. παράθυρα.
τώρα, επειδή είπες για το που πατάει. γενικά, στο κενό ανάμεσα στο κούφωμα και στον τοίχο η σωστή λύση είναι αρμόστοκος σαν πηχτή σιλικόνη. για σχετικά μικρά κενά. μπαίνει από την εξωτερική πλευρά, για να μην έρθει η υγρασία μέσα στον τοίχο, πίσω από το κούφωμα.
-
Nτογκ, μόνωση εξωτερική μπορείς να κάνεις? Είναι προτιμητέα για πολλούς λόγους.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Nτογκ, μόνωση εξωτερική μπορείς να κάνεις? Είναι προτιμητέα για πολλούς λόγους.Όχι, γιατι στα μελλοντικά σχέδια ένα μέρος της ταράτσας θα γίνει υπνοδωμάτιο και το υπόλοιπο βεράντα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ