-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Να σου πω Λαπ τι σημαίνει σπίτι χωρίς μόνωση και χωρίς άλλα σπίτια κολλητά.
Τούβλινο 100 τμ του 1935 με σκεπή, όταν λείπεις 3-4 μέρες και έχει χειμώνα έξω, η εσωτερική θερμοκρασία πέφτει στους 6-7 βαθμούς.
Πέτρινο 90 τμ του 1925 κάτω από αυτό του 1935, κρατάει τους 10.
Αυτά τα 2 σπίτια χρειάστηκαν τον περασμένο μήνα 600 λίτρα πετρέλαιο.
Τα σπίτια χωρίς μόνωση του 1950 έως το 1980, είναι ανάλογα με την περιοχή και το αν έχουν κολλητά άλλα, ή αν είναι τελευταίος όροφος, μπορεί να παίξουν από 8 έως 14.
Τα έχοντα μόνωση μετά το 1980 μέχρι το 1990, έχουν μόνο στους τοίχους, όχι σε κολώνες και δοκάρια, είναι λίγο καλύτερα όχι κάτω από 10.
Τα νεότερα από 12 έως 16.
Πάντα βέβαια με τις καιρικές συνθήκες που έχουμε φέτος.
Αν έχει πολύ κρύο έξω και η θερμοκρασία είναι όλη την μέρα κάτω από 8 βαθμούς, θα κατέβουν χαμηλότερα με διαφορετικό ρυθμό.
Αυτά από εμπειρίες και συζητήσεις με διάφορους ανά εποχές.
πρεπει να μας πεις και την περιοχη που ειναι το καθε σπιτι του παραδειγματος.
Περιφέρεια πρωτευούσης που λένε...
Συμβασιλεύουσα πότε θα ανέβεις, θέλω την γνώμη σου για ένα οικόπεδο (αμισθί φυσικά, θα κεράσω μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και τσουρέκι για το δρόμο )
https://www.google.com/search?q=συμβασιλεύουσα&oq=συμβασιλευουσα+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCggCEAAYgAQYogQyBggAEEUYOTIICAEQABgFGB4yCggCEAAYgAQYogQyBwgDEAAY7wUyCggEEAAYgAQYogQyCggFEAAYogQYiQUyCggGEAAYgAQYogTSAQg0ODE4ajBqN6gCFLACAQ&client=tablet-android-xiaomi-terr2-rso1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1 -
.
Τα έχοντα μόνωση μετά το 1980 μέχρι το 1990, έχουν μόνο στους τοίχους, όχι σε κολώνες και δοκάρια, είναι λίγο καλύτερα όχι κάτω από 10.
Του 90 είναι!
Οταν κάναμε εργασίες και έγινε σκάψιμο μπάνιο δεν είχε τίποτα μέσα στους τοίχους! Απλά διπλό τούβλο!
Ψέματα είχε ολόκληρος τοίχος ένα ορθογώνιο κομμάτι φελιζόλ λίγα εκατοστά!Δήθεν έβαλαν μόνωση! Τα έφαγαν στα μπουζουκια
Εργολάβοι!
-
@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Να σου πω Λαπ τι σημαίνει σπίτι χωρίς μόνωση και χωρίς άλλα σπίτια κολλητά.
Τούβλινο 100 τμ του 1935 με σκεπή, όταν λείπεις 3-4 μέρες και έχει χειμώνα έξω, η εσωτερική θερμοκρασία πέφτει στους 6-7 βαθμούς.
Πέτρινο 90 τμ του 1925 κάτω από αυτό του 1935, κρατάει τους 10.
Αυτά τα 2 σπίτια χρειάστηκαν τον περασμένο μήνα 600 λίτρα πετρέλαιο.
Τα σπίτια χωρίς μόνωση του 1950 έως το 1980, είναι ανάλογα με την περιοχή και το αν έχουν κολλητά άλλα, ή αν είναι τελευταίος όροφος, μπορεί να παίξουν από 8 έως 14.
Τα νεότερα από 12 έως 16.
Πάντα βέβαια με τις καιρικές συνθήκες που έχουμε φέτος.
Αν έχει πολύ κρύο έξω και η θερμοκρασία είναι όλη την μέρα κάτω από 8 βαθμούς, θα κατέβουν χαμηλότερα με διαφορετικό ρυθμό.
Αυτά από εμπειρίες και συζητήσεις με διάφορους ανά εποχές.
πρεπει να μας πεις και την περιοχη που ειναι το καθε σπιτι του παραδειγματος.
Περιφέρεια πρωτευούσης που λένε...
Συμβασιλεύουσα πότε θα ανέβεις, θέλω την γνώμη σου για ένα οικόπεδο (αμισθί φυσικά, θα κεράσω μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και τσουρέκι για το δρόμο )
https://www.google.com/search?q=συμβασιλεύουσα&oq=συμβασιλευουσα+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCggCEAAYgAQYogQyBggAEEUYOTIICAEQABgFGB4yCggCEAAYgAQYogQyBwgDEAAY7wUyCggEEAAYgAQYogQyCggFEAAYogQYiQUyCggGEAAYgAQYogTSAQg0ODE4ajBqN6gCFLACAQ&client=tablet-android-xiaomi-terr2-rso1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1Στείλε πμ να σου πω αύριο.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
.
Του 90 είναι!
Οταν κάναμε εργασίες και έγινε σκάψιμο μπάνιο δεν είχε τίποτα μέσα στους τοίχους! Απλά διπλό τούβλο!
Ψέματα είχε ολόκληρος τοίχος ένα ορθογώνιο κομμάτι φελιζόλ λίγα εκατοστά!Δήθεν έβαλαν μόνωση! Τα έφαγαν στα μπουζουκια
Εργολάβοι!
3-5 εκ μέσα στον τοίχο έμπαινε τότε φελιζόλ.
-
Είναι καλός ο ταξιδευτής! Και εμένα με βοήθησε σε ερωτήσεις μου! Αν και δεξιός
-
.
Του 90 είναι!
Εργολάβοι!
3-5 εκ μέσα στον τοίχο έμπαινε τότε φελιζόλ.
Όχι δεν κατάλαβες! Όλος ο τοίχος δεν είχε και είχε τυχαία σε ένα σημείο ένα μικρό ορθογώνιο
-
Θα το είχαν βάλει για να περάσουν καμιά σωλήνα τότε.
Πάντως μετά το 1985 έμπαινε αυτό.
-
Αυτό όντως το είχα σκεφτεί και εγώ! Αλλά ο υπόλοιπος δεν είχε! Οπότε δεν είχαν όπως τα σημερινά!
Το κλασικό λευκό αλλά ήταν 5 εκ πάχους! Ακόμα το έχω!
Να το βγάλω φωτογραφία -
Πωπω... μου θυμίζεις το προηγούμενο σπίτι, που ο βορινός τοίχος δάκρυζε από την υγρασία όταν έξω έπεφτε υπό το 0...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ