-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
http://img114.exs.cx/img114/2606/VWGolfVTune2Kopie.gifκαμαρωστε εδω!
Τι bedroom eyes είναι αυτά;
Καλά, αν δω αυτό το πράμα στο δρόμο δεν θα μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
http://img114.exs.cx/img114/2606/VWGolfVTune2Kopie.gif
καμαρωστε εδω!
Τι bedroom eyes είναι αυτά;
Καλά, αν δω αυτό το πράμα στο δρόμο δεν θα μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου!
Mallon sto photoshop tha meinei...opote odiga ysixos
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
...Εισης να πω οτι στα αποτομα φρεναρισματα πριν απο τη στροφη κανει λιγο παιχνιδιαρα την ουρα,φυσιολογικο μεν αλλα εντονο αρκετα δε.Αυτα προς το παρον...Ναι φίλε strassenmeister αυτό πράγματι είναι ενοχλητικό και επικίνδυνο...
Το έχω καταλάβει αρκετές φορές και σε μια από αυτές διόρθωσα με λίγο ανάποδο, αλλά τα χρειάστηκα για τα καλά. -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
...Εισης να πω οτι στα αποτομα φρεναρισματα πριν απο τη στροφη κανει λιγο παιχνιδιαρα την ουρα,φυσιολογικο μεν αλλα εντονο αρκετα δε.Αυτα προς το παρον...
Ναι φίλε strassenmeister αυτό πράγματι είναι ενοχλητικό και επικίνδυνο...
Το έχω καταλάβει αρκετές φορές και σε μια από αυτές διόρθωσα με λίγο ανάποδο, αλλά τα χρειάστηκα για τα καλά.Δοκιμάστε να ξεφουσκώσετε τα πίσω λάστιχα ή να φουσκώσετε τα εμπρός 2-3 psi.
Κατά τα άλλα... Επιτέλους ένα Γκολφ 'παιχνιδιάρικο'!!!!
Ανυπομονώ να οδηγήσω ένα!!! -
Eπιτελους ηρθε η ωρα και το οδηγησα σχεδον κανονικα.Αυτο με την ουρα αρχισα να το μαθαινω και ψιλοπαιζω αν και στα πολλα μαλλον φοβαμαι ακομα.Παντως το αμαξι ειναι πολυ σταθερο αν το πας με σωστες γραμμες.Μπηκα σε μια στροφη με 20-30 παραπανω χιλιομετρα απ'οτι θα εμπαινα κανονικα εχοντας χωρο για να γλυστρισω αλλα δεν μου χρειαστηκε καθολου.Ακουστηκαν βεβαια τα λαστιχακια μου αλλα δεν κουνηθηκε καθολου το αυτοκινητο απο την τροχια του.Το τιμονι ειναι αρκετα γρηγορο και τα φρενα μαλλον υπερβολικα καλα.Δεν μενεις ποτε απο δυναμη ακομα και με μια πανω να οδηγας.Ευτυχως οι στροφες στο νομο Φωκιδας προσφερονται για πολλα τεστ και τις τιμησα δεοντος.Αντε τωρανα το ανοιξω και σε καμια ευθεια με χρηση ολου του στροφομετρου γιατι μεχρι τωρα παω ως τις 5000-5500στρ/λ,μιας και δεν χρειαζεσαι παραπανω για να πας πολυ γρηγορα.
-
ωραιος strassen
για τα πολλα-πολλα χιλιομετρα μην βιαστεις..
σταδιακα και λιγο-λιγο θα μαθεις το περιβαλλον αλλα και το αυτοκινητο σε προοδευτικα υψηλοτερες ταχυτητες.
η σιγουρια και η ανεση θα ερθει απο μονη της, και τοτε προχωρας κι εσυ. -
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Eπιτελους ηρθε η ωρα και το οδηγησα σχεδον κανονικα.Αυτο με την ουρα αρχισα να το μαθαινω και ψιλοπαιζω αν και στα πολλα μαλλον φοβαμαι ακομα.Παντως το αμαξι ειναι πολυ σταθερο αν το πας με σωστες γραμμες.Μπηκα σε μια στροφη με 20-30 παραπανω χιλιομετρα απ'οτι θα εμπαινα κανονικα εχοντας χωρο για να γλυστρισω αλλα δεν μου χρειαστηκε καθολου.Ακουστηκαν βεβαια τα λαστιχακια μου αλλα δεν κουνηθηκε καθολου το αυτοκινητο απο την τροχια του.Το τιμονι ειναι αρκετα γρηγορο και τα φρενα μαλλον υπερβολικα καλα.Δεν μενεις ποτε απο δυναμη ακομα και με μια πανω να οδηγας.Ευτυχως οι στροφες στο νομο Φωκιδας προσφερονται για πολλα τεστ και τις τιμησα δεοντος.Αντε τωρανα το ανοιξω και σε καμια ευθεια με χρηση ολου του στροφομετρου γιατι μεχρι τωρα παω ως τις 5000-5500στρ/λ,μιας και δεν χρειαζεσαι παραπανω για να πας πολυ γρηγορα.Δεν είναι θέμα δύναμης φρένων, ούτε είναι 'υπερβολικά'. Το pedal δεν έχει την κατάλληλη αίσθηση και γραμμικότητα '1-1'. Οπότε για να φρενάρεις το πατάς περισσότερο και τελικά βλέπεις μετά ότι δεν χρειαζόταν τόσο.
Θέλει προπόνηση
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ωραιος strassen
για τα πολλα-πολλα χιλιομετρα μην βιαστεις..
σταδιακα και λιγο-λιγο θα μαθεις το περιβαλλον αλλα και το αυτοκινητο σε προοδευτικα υψηλοτερες ταχυτητες.
η σιγουρια και η ανεση θα ερθει απο μονη της, και τοτε προχωρας κι εσυ.Φιλε petran δε βιαζομαι.Βαδιζω με βαση τα ορια μου και δεν τα ξεπερναω για κανενα λογο.Αλλωστε εμαθα να οδηγαω γρηγορα (σχετικα) σε πολυ χειροτερο πλαισιο με μεγαλυτερη ιπποδυναμη και παρολα αυτα το παταω με μετρο.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν είναι θέμα δύναμης φρένων, ούτε είναι 'υπερβολικά'. Το pedal δεν έχει την κατάλληλη αίσθηση και γραμμικότητα '1-1'. Οπότε για να φρενάρεις το πατάς περισσότερο και τελικά βλέπεις μετά ότι δεν χρειαζόταν τόσο.
Θέλει προπόνηση
Ισχυει αυτο που λες φιλε Ikar αλλα και σε φρεναρισμα απο αρκετα χιλιομετρα σταματησα πριν απο κει που περιμενα και τα ματια μου χτυπησαν στο ταμπλο.Γι'αυτο το ειπα το 'υπερβολικα',αν και οπως ειπες απο αισθηση δεν ειναι και τοσο καλα.
-
Εντυπώσεις από μια πολύ σύντομη βόλτα με Golf Gti:
Ογκώδες! Τόσο απέξω (παρότι το χρώμα του συγκεκριμένου το κολακεύει πολύ), όσο και από μέσα το ταμπλό. Χώροι πολύ καλοί, άλλωστε το έχουν πει πολλοί εδώ μέσα. Πανέμορφο τιμόνι, πεντάλ, επιλογέας. Μου άρεσε το γκάζι που έχει την άρθρωση στο πάτωμα.
Συμπλέκτης: ελαφρύς κατά τη γνώμη μου, αν και ο κάτοχος ( ) τον βρίσκει βαρύ. Μεγάλη διαδρομή επίσης, μεγαλύτερη από ότι έχω συνηθίσει. Ξεκινάει να πιάνει από χαμηλά ωστόσο (καλό αυτό).
Φρένα: περίεργη αίσθηση στο πεντάλ, θέλει συνήθεια.
Γκάζι: by wire φυσικά, αλλά -ίσως λόγω ροπής- ελάχιστα καταλαβαίνεις καθυστέρηση στην απόκριση σε σχέση με το κλασικό γκάζι.
Tιμόνι: κ-α-λ-ό! Κοφτερό και σαφές όσο πρέπει, δεν θυμίζει Άλφα 156 σε ταχύτητα βέβαια, αλλά νομίζω ταιριάζει απόλυτα στο αυτοκίνητο.
Επιλογέας: πολύ σαφής, θυμίζει Japan, μικρές οι οριζόντιες αποστάσεις (δηλαδή μεταξύ 1ης-3ης-5ης και 2ας-4ης-6ης). Καλό αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βάλεις λάθος σχέση. Ευτυχώς, δεν τα... κατάφερα να το κάνω
Η διαδρομή ήταν μια μεγάλη ευθεία με ένα σχετικά γρήγορο εσάκι στη μέση, και έγινε και προς τις δύο φορές. Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, τελεία και παύλα. Ροπιάζει από πολύ χαμηλά, και σε 2-3 προσπεράσεις ελάχιστα με ενδιέφερε αν είχα 2α ή 3η μέσα. Επίσης, αντίθετα με τους 1,8Τ του γκρουπ, ανεβάζει αδιαμαρτύρητα αρκετά πάνω από τις 6.000 στροφές. Εννοείται ότι μαζεύεις πολύ εύκολα χιλιόμετρα.
Στο δια ταύτα: το εσάκι ήταν κατηφορικό στο πήγαινε, ανηφορικό στο έλα. Δυστυχώς στο πήγαινε είχα αυτοκίνητα μπροστά, οπότε δεν είχε 'κοκό'...
Στο 'έλα', άδειος ο δρόμος μπροστά και πέρασα γεμίζοντας τρίτη. Παρότι είναι αυτοκίνητο με ιπποδύναμη που δεν είμαι και τόσο συνηθισμένος, έκανε ό,τι ακριβώς περίμενα να κάνει περνώντας με το πόδι στο μέταλλο (pedal to the metal). Βγήκε από το εσάκι ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που το περίμενα, ανοίγοντας ελάχιστα την τροχιά του και μένοντας στη γραμμή που είχα στο μυαλό μου. Ίσως μπήκε λίγο και το ESP, μη απενεργοποιούμενο δυστυχώς λόγω τεχνικού προβλήματος, αλλά καθόλου παρεμβατικά και χωρίς να με ενοχλήσει. Nice!
'Λεπτομέρεια': σε 2 συνολικά πηγαινέλα σε αυτή τη μικρή διαδρομή + οδήγηση ρελαντί από και προς τα εκεί, μέση κατανάλωση 14,8lt/100km
Γκολφάκηδες και Α3άκηδες όλου του κόσμου: δώστε τα και πάτε για Gti!!!
-
[quote='Krusenstern']Εντυπώσεις από μια πολύ σύντομη βόλτα με Golf Gti:
Επιλογέας: πολύ σαφής, θυμίζει Japan, μικρές οι οριζόντιες αποστάσεις (δηλαδή μεταξύ 1ης-3ης-5ης και 2ας-4ης-6ης). Καλό αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βάλεις λάθος σχέση. Ευτυχώς, δεν τα... κατάφερα να το κάνω
Πραγματικά και μένα στις πολύ γρήγορες αλλαγές με προβληματίζει γιατί μου σκαλώνει στην αλλαγή από δευτέρα σε τρίτη (όταν κοντράρομαι καμμιά φορά )
Βέβαια μπορεί να φταίω και γω αλλά αυτό γίνεται συνέχεια και είναι εκνευριστικό -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Πραγματικά και μένα στις πολύ γρήγορες αλλαγές με προβληματίζει γιατί μου σκαλώνει στην αλλαγή από δευτέρα σε τρίτη (όταν κοντράρομαι καμμιά φορά )
Βέβαια μπορεί να φταίω και γω αλλά αυτό γίνεται συνέχεια και είναι εκνευριστικόκατ' αρχήν φταις που κάνεις κόντρες
και βέβαια φταις που κάνεις λάθος αλλαγές
-
Έλα βρε Ιkar αφού με προκαλούνε μερικοί τι να κάνω? Σε ελεγχόμενες συνθήκες πάντα (όσο μπορεί κάποιος να ελέγχει καταστάσεις όταν πηγαίνει γρήγορα).
Πάντως τις περισσότερες φορές συγκρατούμε...Τελικά με την αλλαγή από 2η σε τρίτη έχω πρόβλημα. Δεν μπορώ να τη βάλω σωστά σε γρήγορη αλλαγή. Άτιμο κιβώτιο της BMW τι μου έχεις κάνει!!
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Έλα βρε Ιkar αφού με προκαλούνε μερικοί τι να κάνω? Σε ελεγχόμενες συνθήκες πάντα (όσο μπορεί κάποιος να ελέγχει καταστάσεις όταν πηγαίνει γρήγορα).
Πάντως τις περισσότερες φορές συγκρατούμε...Τελικά με την αλλαγή από 2η σε τρίτη έχω πρόβλημα. Δεν μπορώ να τη βάλω σωστά σε γρήγορη αλλαγή. Άτιμο κιβώτιο της BMW τι μου έχεις κάνει!!
Στα λεγα εγωωωωωωωωωωωωω!!!
Ολα καλα?? -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Ολα καλα??Όλα καλά pad. Μετά από πολύ σκέψη σε κάνα δίμηνο μάλλον θα μπει το πρόγραμμα της Nothelle μιας και έχω κάποιον γνωστό που το έφερε και το έβαλε σε gti με dsg. Τεστ θα κάνω σύντομα σε αυτό και αναλόγως θα πράξω.
-
μπραβο Micz!
σωστη κινηση!!
τον αντιπροσωπο της Nothelle τον ξερεις? εχεις μιλησει καθολου μαζι του? -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Ολα καλα??Όλα καλά pad. Μετά από πολύ σκέψη σε κάνα δίμηνο μάλλον θα μπει το πρόγραμμα της Nothelle μιας και έχω κάποιον γνωστό που το έφερε και το έβαλε σε gti με dsg. Τεστ θα κάνω σύντομα σε αυτό και αναλόγως θα πράξω.
Aν βαλεις προγραμμα δεν θελω να τα βαλουμε.....δεν παιζω
οff topic.Kυριακη θα εισαι κατω? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μπραβο Micz!
σωστη κινηση!!
τον αντιπροσωπο της Nothelle τον ξερεις? εχεις μιλησει καθολου μαζι του?PetRan ο αντιπρόσωπος είναι Θεσσαλονίκη αλλά ξέρω τον αντιπρόσωπο της VW στη Κόρινθο που συνεργάζεται μαζί του και έχει βάλει το πρόγραμμα στο δικό του (gti με dsg) και σε ένα Audi Srortback QTFSI. Στο Audi μπήκα για μια γρήγορη βόλτα(σαν συνοδηγός) αλλά ήταν πολύ σύντομη (μου άρεσε πάντως) και ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν έβγαλα. Περιμένω να οδηγήσω και το Gti για να βγάλω συμπέρασμα.
Όμως τελευταία είδα και το πρόγραμμα της Revo (ολοκληρωμένο με εξάτμηση κλπ καλούδια και με διαγράμματα) και το φέρνει στα 290 με 42 κιλά ροπής νομίζω και πραγματικά έχω μπερδευτεί!
Μήπως να περιμένω ακόμα λίγο?Ναι Παντελή κάτω θα είμαι και σε περιμένω!
-
σωστα, ειναι στη συμπρωτευουσα.
αν καταληξεις σε Nothelle, τον ξερω παρα πολυ καλα και συνεργαζομαι μαζι του σε αλλα θεματα.
οτι πληροφορια ή απορια εχεις μπορω να μεσολαβησω (με ανταλαγμα βολτα και μετρησεις με το τσιπωμενο gti )
revo, επισης
abt, το ιδιοαντε προχωρατε οι νεοτεροι επιτελους!!!
νομιζω οτι αν προχωρησεις σε προγραμμα σκετο αρχικα, οι λυσεις της milltek για εξαγωγη θα δουλεψουνε χωρις κανενα προβλημα σε δευτερη χρονικα φαση...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
σωστα, ειναι στη συμπρωτευουσα.
αν καταληξεις σε Nothelle, τον ξερω παρα πολυ καλα και συνεργαζομαι μαζι του σε αλλα θεματα.
οτι πληροφορια ή απορια εχεις μπορω να μεσολαβησω (με ανταλαγμα βολτα και μετρησεις με το τσιπωμενο gti )
revo, επισης
abt, το ιδιοαντε προχωρατε οι νεοτεροι επιτελους!!!
νομιζω οτι αν προχωρησεις σε προγραμμα σκετο αρχικα, οι λυσεις της milltek για εξαγωγη θα δουλεψουνε χωρις κανενα προβλημα σε δευτερη χρονικα φαση...
PetRan μόλις το αποφασίσω θα σου στείλω ΡΜ ώστε να τα πούμε και από κοντά αν θες
Εντυπώσεις από VW Golf V GTI