-
tragic
-
edit offtopic [mod]
-
-
Xρονια στη γειτονια μου
Την ειχα χασει για καμια διετια,αλλα απ οτι βλεπω,στη γειτονια του σχολειου μου πηγε
Θεα χρονια τωρα -
Η Kappa coupe όπως και η CLK δεύτερης γενιάς πρέπει να είναι οι πιο άσχημες εκδοχές σεντάν σε 2πορτο κουπέ, απαράδεκτες αναλογίες, κάνουν την B-pillar να μοιάζει σαν να προέρχεται από πολυμορφικό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω οτι ειναι πιο βόλικος στο πλάι παρά στην κωλονα του τιμονιου...
Οδηγώ διαφορετικά αυτοκίνητα που έχουν τον διακόπτη των φώτων στην κολόνα του τιμονιού, στον κλασικό γερμανικό διακόπτη αριστερά του ταμπλώ και ένα άλλο που έχει τα φώτα με κουμπιά πάνω στο ταμπλώ. Με διαφορά για μένα βολικότερη θέση είναι στην κολόνα. Η μικρότερη δυνατή κίνηση του χεριού και μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού!!!
Και εγώ οδηγό και τις 2 σχολές και μάλλον προτιμώ αυτή στ δεξιά... Ειδικά αν πέρα απο τα φώτα εχει και μοχλουδακι ψψ μπλέκεται
-
Δεξιά;;; Αριστερά μάλλον εννοείς; Τα τελευταία 10 χρόνια το έχω αυτό το μπουρδέλο και πάλι δεν το γουστάρω...
Το ιταλο-γαλλο-ιαπωνικό σύστημα στην κολόνα είναι σαφώς προτιμητέο.
-
Αριστερά
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1790788/αν μπορουσα να δω πινακιδα θα το ελεγα με σιγουρια... η συγκεκριμενη κυκλοφορουσε 90% παλιοτερα στην Καλαματα! και ηταν μαλιστα στην γειτονια μου! πολυ ομορφο αυτοκινητο!
κυκλοφορει αλλη μια kappa coupe στην Καλαματα σε μαυρο χρωμα και μου αρεσει ακομα περισσοτερο! την ειδα μαλιστα προχθες!
@ socratesn θυμασαι πινακιδα?? τα 3 γραμματα?
-
Οχι ομως ειμαι πεπεισμενος πως φορουσε λαρισαϊκες
Παντως την ξεχωριζω λογω του σηματος απο lancisti club μπροστα στη μασκα. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Οχι ομως ειμαι πεποισμενος πως φορουσε λαρισαϊκες
Παντως την ξεχωριζω λογω του σηματος απο lancisti club μπροστα στη μασκα.νομιζω ξερω ποιο μελος απο το lancisti την εχει... και θυμαμαι μου ειχε πει οτι την ειχε αγορασει απο Καλαματα! αλλωστε 5 κυκλοφορησαν στην Ελλαδα...
ηρθαν οι 2 δηλαδη με το ιδιο χρωμα??αν το ξαναδεις, αν ειναι απο καλαματα θα εχει πινακιδες ΚΜΕ **** αν ειναι το καλαματιανο που λεω!
-
Γιωργος lancia, αυτή η κουπε ανήκει στο μέλος lancisti από το lancisti club, και νομίζω την έχει από καινούργια.
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Γιωργος lancia, αυτή η κουπε ανήκει στο μέλος lancisti από το lancisti club, και νομίζω την έχει από καινούργια.το ειχα συζητησει με το παιδι και πηγα και βρηκα την συνομιλια!
ναι ειναι του lancisti και μου ειχε πει οτι την ειχε παρει ο πατερας του απο Καλαματα... το αμαξι το ειχε γνωστος επιχειρηματιας! -
Θα σου στειλω πμ αν θες αν τη πετυχω την αλλη βδομαδα που θα κατεβω
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Θα σου στειλω πμ αν θες αν τη πετυχω την αλλη βδομαδα που θα κατεβωωραιος!
λογικα θα εχει κρατησει τις Καλαματιανες πινακιδες... ΚΜΕ!
ο lancisti παντως αυτο μου ειχε πει!
και το αμαξι το ηξερα γιατι ηταν στην γειτονια μου... απλα δεν ειχε στην μασκα στο τμημα δεξια το σηματακι της lancia.
αν το θυμηθεις κοιταξε το και μου λες! -
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Και ένα Ford Mondeo είναι μπροστά από την εποχή του υπό το prisma* αυτό.
κοιτα, δεν μιλαω για την απλη thema, αλλα για την 8.32! το οποιο αν θυμαμαι καλα εβγαινε κοντα στο 1985-1987?!?!?!? καπου εκει... δεν νομιζω οτι υστερουσε μπροστα σε μια BMW ή μια Mercendes... (αποψη μου φυσικα)
οι απλες δεν ειχαν και κατι σπουδαιο να επιδειξουν...
οι καλύτερες εκδόσεις του μοντέλου ήταν αυτές με τον turbo Lampredi (και δευτευρόντως οι ατμοσφαιρικές 16v Lampredi).Aυτές έκαναν επιτυχημένες πωλήσεις και εξαιτίας τους κυρίως το μοντέλο έγραψε την ιστορία του.
Την 8.32 την μνημονεύουν σήμερα για συναισθηματικούς λόγους (κινητήρας Ferrari συναρμολογημένος από την Ducati),και πολλοι θα την ήθελαν στην προσωπική τους συλλογή (ασχέτως του αν σήμερα είναι απείρως δυσκολότερο να διατηρήθει ένα τέτοιο όχημα σε λειτουργική κατάσταση......από όσο δύσκολο ήταν και στην εποχή του).Η 8.32 γεννήθηκε έτσι όπως δεν θα έπρεπε να γεννηθεί ΠΟΤΕ,εξαιτίας φυσιολογικών και γνωστών ελαττωμάτων του project (και οι δοκιαστές ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία της).
Το project έπρεπε να περιλαβάνει ευθύς εξαρχής τετρακίνηση και έναν κινητήρα πολύ πιο 'απλής' διαχείρισης....πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθιεί ο 3200 ferrari,αλλά με ηλεκτρονικά της bosch τελευταίας γενιάς (όπως ο γερμανικός ανταγωνισμός)και με ιπποδύναη στα 250 περίπου άλογα (και όχι κουτσουρεμένη στα 215....... για προφανείς λόγους).Η αγορά την απέρρριψε σχεδόν αμέσως, καθώς ο μέσος αγοραστής της δεν εμπιστευόταν (και δικαίως) την αξιοπιστία της και την ευκολία του αυτοκινήτου στην καθημερινή χρήση (πρωταρχικά του κινητήρα).Όποιος την αγόρασε σαν καθημερινό μεταφορικό του μέσο, την ξεφορτώθηκε βιαστικά και πολύ γρήγορα ή την άφησε σε κάποιο showroom να γεμίζει σκόνη.Όποιος είχε την οικονομική δυνατότητα, την παρόπλισε, και πήρε για καθημερινή χρήση κάποια γερμανική ναυαρχίδα (κατά κύριο λόγο την σύγχρονη της 8.32 7er).
Για την Thema υπήρχαν τα σχέδια για έκδοση integrale,και όχι μόνο ...αλλά ειδικά για την 8.32 με κινητήρα ferrari,το μοντέλο αρχικά προβλεπόταν να είναι όχι berlina.....αλλά coupè, σχεδιασμένο από την Pininfarina, με σκοπό να δημιουργηθεί η διάδοχος της Gamma coupè.Αυτή θα χρησιμοποιούσε τον κινητήρα Ferrari και την τετρακίνηση, η οποία αν και οικονομικά κοστοβόρα στην πλατφόρα της Tipo 4 ,είχε αρχικά εγκριθεί.
Η Thema 8.32 έτσι όπως την γνωρίσαμε (δηλ. berlina,προσθιοκίνητη και detuned)ήταν μια επιλογή σε δεύτερο χρόνο, απόρροια δραστικών οικονομικών περικοπών,που αποφασίσθηκαν την επαύριο της απορρόφησης της Alfa από την Fiat,στην οποία (Alfa) προτιμήθηκε να δοθεί η έκδοση 4x4 στην 164 (με τον υπάρχοντα ήδη κινητήρα 3.0cc).
Το project/design της Pininfarina για την Lancia thema coupè διεκόπη και αντικαταστάθηκε από ένα project δημιουργίας μιας 164 coupè........το οποίο εν συνεχεία πετάχτηκε στα σκουπίδια,δεδομένου ότι στα τέλη της δεκαετίας του 80 η ζήτηση για τέτοιου είδους οχήματα είχε πλέον καταβαραθρωθεί. -
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Γιωργος lancia, αυτή η κουπε ανήκει στο μέλος lancisti από το lancisti club, και νομίζω την έχει από καινούργια.
το ειχα συζητησει με το παιδι και πηγα και βρηκα την συνομιλια!
ναι ειναι του lancisti και μου ειχε πει οτι την ειχε παρει ο πατερας του απο Καλαματα... το αμαξι το ειχε γνωστος επιχειρηματιας!Την προηγούμενη εβδομάδα είδα τον γνωστό καπνοβιομήχανο να την οδηγάει στην Ναυαρίνου, δε νομίζω ότι θα πουλήσει ποτέ αυτό το αυτοκίνητο ο συγκεκριμένος.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
.....Ενδιαφέρον. Να συμπληρώσω πως το αυτοκίνητο διατηρεί μια σχετικά καλή τιμή σαν συλλεκτικό σήμερα και για την σπανιότητά του (περίπου 3-3500 κομμάτια) σε συνδυασμό πάντα με τον κινητήρα Ferrari/Ducati. Πάντα είχα την απορία γιατί τοποθετήσανε τον μοτέρ της 308 και όχι της 328 που ήταν το 'τρέχον' της εποχής εκείνης. Επίσης έκδοση 4χ4 είχε η φτηνότερη και χαμηλότερης κατηγορίας Dedra (έστω κι αν ήταν το πάτωμα της δ ιντεγκράλε). Αυτό είναι το Γκρούπο...
-
Το project έπρεπε να περιλαβάνει ευθύς εξαρχής τετρακίνηση και έναν κινητήρα πολύ πιο 'απλής' διαχείρισης....πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθιεί ο 3200 ferrari,αλλά με ηλεκτρονικά της bosch τελευταίας γενιάς (όπως ο γερμανικός ανταγωνισμός)και με ιπποδύναη στα 250 περίπου άλογα (και όχι κουτσουρεμένη στα 215....... για προφανείς λόγους).
Διαφωνώ κάθετα με την 4κίνηση, το 8.32 ένα πράμα που έκανε πολύ καλά ήταν να περνάει στο δρόμο τα άλογά του, ήταν το πιο δυνατό προσθιοκίνητο της εποχής μετά το ...Κάντιλακ Αλλαντέ .
Τώρα αν αρχίσουμε τα αν, και με πρώτο το αν θα έχει 250 άλογα, ναι τότε μαλλον θα έπρεπε να έχει και τετρακίνηση. Ήταν και στα φόρτε της τότε η φίρμα με την αγωνιστική Δέλτα. Αλλά ας συνεχίσουμε μέχρι τέλος τις υποθέσεις. Κινητήρας 250 αλόγατα αντί 210, 4χ4, σύγχρονα ηλεκτρονικά. Οκ, πόσο θα ανέβαινε η ήδη εξωπραγματική τιμή της, οι ανάγκες και το κόστος συντήρησής της? Ποιος θα έμπαινε στο μαγαζί για να δώσει ένα τσουβάλι λεφτά σε ένα αμάξι που κατά τα άλλα μοιάζει εξωτερικά με μια διογκωμένη Prisma? -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
το ειχα συζητησει με το παιδι και πηγα και βρηκα την συνομιλια!
ναι ειναι του lancisti και μου ειχε πει οτι την ειχε παρει ο πατερας του απο Καλαματα... το αμαξι το ειχε γνωστος επιχειρηματιας!Την προηγούμενη εβδομάδα είδα τον γνωστό καπνοβιομήχανο να την οδηγάει στην Ναυαρίνου, δε νομίζω ότι θα πουλήσει ποτέ αυτό το αυτοκίνητο ο συγκεκριμένος.
η γαλαζια ηταν δικια του... και τωρα τον εχω δει να κυκλοφορει με ενα suzuki vitara!
μια αλλη που κυκλοφορει πιο σκουρα ειναι και αυτη δικια του?? αγορασε αλλη?
μια με πινακιδα ΚΜΚ*** λες μαλλον... την ειδα και εγω στην Ναυαρινου πριν καποιες μερες!
LANCIA FORUM