-
Ήρθε η Νέα Stratos.
Μοτερ V8 από 430 Scuderia 1250 kg
Μόνο 25 τεμάχια κατασκευασμενα εξ ολοκληρου από ανθρακονήματα
http://www.hfintegrale.gr/cms/node/1319
και περισσότερες φωτογραφίες
http://www.evo.co.uk/front_website/gall ... &id=388939 -
Ο χρήστης Ody έγραψε:
Μόνο 25 τεμάχια κατασκευασμενα εξ ολοκληρου από ανθρακονήματαΤο πλαισιο δεν είναι από ανθρακονήματα, είναι βασισμένο στο αλουμινένιο της 430
-
Σωστά το πλαίσιο είναι πράγματι ένα πιο κοντό αλουμινένιο της 430. Με κατανομή βάρους 50/50 και αναλογία 2,25 kg/HP οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές.
Να και ένα νέο website με αρκετό υλικό για τη νέα Stratos.
http://www.new-stratos.com/en/ -
Πω ρε παιδια τι ειναι αυτο το πραμα...Εμεινα μ@λ@κ@ς λεμε... http://www.youtube.com/watch?v=s_oe4vmXbAE Δειτε-πορωθειτε...
-
Μου ήρθε ένα μήνυμα από το Lancia Mania
από τον Ιταλό Pierluigi TomasiThe hugly Chrisler Sebring masquerd as Lancia, the New Stratos made not by Lancia but by a rich man for his personal customers are the last signes of the terrible destiny where Marchionne & C. are bringing Lancia. I think we should stop buying any new Lancia to claim with this management.
Ενώ τα ίδια πάνω κάτω πιστεύουν και οι αντίστοιχοι ιταλοί fans της Alfa Romeo.
Μετά να θεωρείτε αντι-ιταλό όποιον πιστεύει ότι υπό αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτές οι δύο ιστορικές μάρκες πως δεν έχουν μέλλον.... -
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1033882/
ποια ειναι η γνωμη σας για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και την τιμη του?
-
http://video.gazzetta.it/motori-nuova-l ... 144f02aabc
-
Τι γινεται? Θα τη βγαλουν τη νεα stratos?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τι γινεται? Θα τη βγαλουν τη νεα stratos?One off είναι το κόσμημα που βλέπεις. Απλά συνεχάρη τον γερμανό ιδιοκτήτη του, ο πρόεδρος Luca Cordero
-
test at Balocco
Youtube Video -
Είναι από τις ετήσιες συναντήσεις που διοργανώνονται στη Γερμανία από τους γερμανούς ιδοκτήτες,με δυνατότητα συμμετοχής στο τριήμερο για όποιον θέλει (κάποιους τους έχω γνωρίσει).
-
και έχει η Thesis fun club στη γερμανία ;
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
και έχει η Thesis fun club στη γερμανία ;fan club μπορει ,fun club μαλλον οχι
-
scusatemi, αν και τη λατρεύω τη μάρκα, το συγκεκριμένο μοντέλο μου δίνει την εντύπωση οτι 'βγήκε' απο ένα brief του στυλ 'απεγνωσμένα σχεδιάστε μια μορφή που δε πρέπει με κανένα τρόπο να θυμίζει άλλες κατασκευές τίγκα στις ρετρο αναφορές (retro-marketing)'
Δωστε σχήματα οπως Thema που η μαγκιά κρυβόταν στο χειρσμό των όγκων και ελάχιστα στη φαμφαρο-λεπτομέρεια. Εκει ειναι που μου αρέσει ο ΝταΣίλβα και η δουλειά στη VW όσο και αν πολλοί τα θεωρούν βαρετά. Δείτε το Σιρόκο αλλά και το Πόλο οπου η δουλειά δεν έχει γίνει πανω στη λεπτομέρεια αλλα στους όγκους. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
scusatemi, αν και τη λατρεύω τη μάρκα, το συγκεκριμένο μοντέλο μου δίνει την εντύπωση οτι 'βγήκε' απο ένα brief του στυλ 'απεγνωσμένα σχεδιάστε μια μορφή που δε πρέπει με κανένα τρόπο να θυμίζει άλλες κατασκευές τίγκα στις ρετρο αναφορές (retro-marketing)'To πρόβλημα είναι ότι το progetto 841 (thesis) ξεκίνησε να σχεδιάζεται σαν μια κλασσική berlina τριών όγκων, με μήκος 4,7 μέτρα και μεταξόνιο 2,8μ.
Τότε εμφανίστηκε το πρωτότυπο Dialogos προκαλώντας θετικές αντιδράσεις στο κοινό,οπότε θέλησαν να μεταφέρουν τα σχεδιαστικά στοιχεία του στην thesis.
Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι ενώ μπορούσαν να αυξήσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής το μεταξόνιο κατά 20cm, κάτι εύκολο δεδομένου ότι μιλάμε για ένα δάπεδο dualframe όπως αυτό της thesis,διατήρησαν το προβλεπόμενο μεταξόνιο των 2,81 μέτρων ......αυξάνοντας μόνο το μήκος στα 4,89μ.Έτσι το μεγαλύτερο μέρος της σχεδιαστικής αρμονίας της Dialogos (η οποία βέβαια ήταν κατασκευασμένη στο 97% του concept και δεν ήταν σε κλίμακα 1:1 προκειμένου να μην ξεπεράσει τα 5μέτρα μήκους)χάθηκε.Η thesis έπρεπε να έχει διατηρηθεί κοντά στις διαστάσεις της Dialogos (4,99 μήκος, 3μέτρα μεταξόνιο).........αλλά το marketing της Lancia και ο Testore διέπραξαν ένα μεγάλο λάθος,παρότι βρισκόμασταν ακόμα στο 1998 και όλο το project ήταν ακόμα virtual και εύκολα τροποποιήσιμο (ο μόνος που ήθελε οι διαστάσεις της Dialogos των 4,99m να περάσουν στην παραγωγή ήταν ο Cantarella και οι στυλίστες)........ για να μην μιλήσουμε για το αντισυμβατικό εσωτερικό που είχε προτείνει ο Manzoni και κόπηκε........και όλα αυτά με ένα συνολικό κόστος παραγωγής μεγαλύτερο μόλις κατά 3Κ ευρώ ανά αυτοκίνητο. -
Alba, νομίζω έχεις δίκιο σε ότι αφορά τις γενικότερες διαστάσεις του ααυτοκινήτου. Ωστόσο, νομίζω οτι η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία του προτζεκτ ήταν 'εκτός'. Δε ξέρω εαν ήταν θέμα μαρκετινγκ είτε του Michael Robinson. Γενικά πάντως (και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη μάρκα και συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου) ειναι λάθος να 'ακους' τη γνώμη του κοινού σε μια έκθεση σε ένα φοκους γκρουπ. Αλλο τί τους αρέσει και άλλο ποιό θα αγοράσουν...
Το αυτοκίνητο δεν είχε καμία σχεδιαστική σχέση με την υπόλοιπη γκάμα.. (ποιά γκάμα.. Λυμπρα αν δεν κάνω λάθος και το Υψιλον). Η Θεσις παρα ήταν ρετρο και αρκετά θηλυκή για μια κατηγορία που έπρεπε να δείχνει δύναμη, κύρος κλπ κλπ. Γνώμη μου πάντα.
Οσο για το εσωτερικό, το 8υμάμαι.. εξαιρετικά σκίτσα και ιδέες αλλά πιο πολύ έκανε για σκάφος ή καποιο αλλο εσωτερικό χώρο.. Βέβαια σε σχέση με το τί βάλαν στο τέλος... Τελος πάντων. Ας παει στο καλό η Αλφα και έπειτα η Λαντσια..(ψιλο-offtopic) Η δύο αυτές εταιρίες δεν ακολουθούσαν τάσεις.. δε στόχευαν στη μάζα... στο DNA τους κυραρχούν άλλα στοιχεία σε σχέση με τις λοιπές μάρκες. Πρότειναν. Καινοτομούσαν. Τώρα όμως που και το αυτοκίνητο ειναι ενα απλό κατανλωτικό αγαθό δε μπορούν να ακολουθήσουν τις έξελίξεις. Ο μόνος λόγος που 8α ή8ελα να πουληθει μια απο τις 2 στους γερμανούς ειναι να δω τί στο καλό 8α κάνουν αυτοί. Γιατι η Λαμποργκινι ήταν 'ευκολη' υπόθεση.. με Αλφα ή Λαντσια τα πράγματα ειναι πολύ πιο δύσκολα..
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Alba, νομίζω έχεις δίκιο σε ότι αφορά τις γενικότερες διαστάσεις του ααυτοκινήτου. Ωστόσο, νομίζω οτι η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία του προτζεκτ ήταν 'εκτός'. Δε ξέρω εαν ήταν θέμα μαρκετινγκ είτε του Michael Robinson. Γενικά πάντως (και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη μάρκα και συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου) ειναι λάθος να 'ακους' τη γνώμη του κοινού σε μια έκθεση σε ένα φοκους γκρουπ. Αλλο τί τους αρέσει και άλλο ποιό θα αγοράσουν...
Το αυτοκίνητο δεν είχε καμία σχεδιαστική σχέση με την υπόλοιπη γκάμα.. (ποιά γκάμα.. Λυμπρα αν δεν κάνω λάθος και το Υψιλον). Η Θεσις παρα ήταν ρετρο και αρκετά θηλυκή για μια κατηγορία που έπρεπε να δείχνει δύναμη, κύρος κλπ κλπ. Γνώμη μου πάντα.
Οσο για το εσωτερικό, το 8υμάμαι.. εξαιρετικά σκίτσα και ιδέες αλλά πιο πολύ έκανε για σκάφος ή καποιο αλλο εσωτερικό χώρο.. Βέβαια σε σχέση με το τί βάλαν στο τέλος... Τελος πάντων. Ας παει στο καλό η Αλφα και έπειτα η Λαντσια..Thesis-Phedra-Ypsilon ανήκουν σχεδιαστικά στην ίδια οικογένεια (η Lybra όχι),σκοπός της οποίας ήταν να αναζητήσει τις σχεδιαστικές ρίζες της μάρκας, χωρίς να επηρεάζεται από τις τάσεις της μόδας και του ανταγωνισμού (τάδε έφη Flavio Manzoni τότε capo τoυ centro stile Lancia).
To σχέδιο της thesis υπογράφουν οι Mauro Tencone,Massimo Zappino.Ο ο Robinson δεν εμπλέκεται άμεσα,καθώς ήρθε στο cs μετά την εμφάνιση της Dialogos και αφού είχαν ληφθεί όλες οι αποφάσεις.
Αυτό που οδηγεί στο μπαρόκ σχεδιαστικό αποτέλεσμα της thesis θα είχε αποφευχθεί αν αποφάσιζαν να φτιάξουν ένα E segment διατηρώντας το μήκος των 4,9μ αλλά με μεταξόνιο στα 2,9 μέτρα ή ένα f segment με το μήκος της Dialogos στο 100% (δηλ. 5,15μ) με μεταξόνιο στα 3 μέτρα.
Το εσωτερικό του Manzoni δεν μπορούσε να μεταφερθεί στην παραγωγή....ωστόσο αυτό που επελέγη το θεωρώ μια χαρά και σε διαβεβαιώ δύο κλικ πάνω σε ποιότητα υλικών από όλο τον ανταγωνισμό της εποχής. -
Lancia Ypsilon γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το καινούργιο??? (το παλιό πλέον στάματησε παραγωγή)
-
Τα πλήρη τεχνικά στοιχεία της νέας Lancia Stratos
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12288
-
LANCIA FORUM