-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Γνωριζει κανεις με τι υλικο η οποιοδηποτε αλλο μεσο μπορεις να βγαλεις κιτρινίλα απο τα πλαστικά μέρη των PC που δημιουργειται με την πολυκαιρια?
jif και σφουγγαράκι
Δοκιμασμενο εχει αποτελεσμα?
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Γνωριζει κανεις με τι υλικο η οποιοδηποτε αλλο μεσο μπορεις να βγαλεις κιτρινίλα απο τα πλαστικά μέρη των PC που δημιουργειται με την πολυκαιρια?
jif και σφουγγαράκι
To PC σου και αν το πλένεις, το jif σου χαλάς
Αυτή η κιτρινίλα δέν είναι βρωμιά, είναι το ίδιο το πλαστικό που έχει αλλάξει χρώμα απο υπεριώδη ακτινοβολία και θερμοκρασίες. Ναί μεν αν το πλύνεις μπορεί να φύγει λίγο απο την επιφανειακή βρωμιά, αλλά οτι και να κάνεις ποτέ δέν θα επανέλθει 100% στο αρχικό λευκό χρώμα. Ένας απο τους λόγους που πλέον τα PC τα κάνουν μαύρα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
jif και σφουγγαράκι
To PC σου και αν το πλένεις, το jif σου χαλάς
Αυτή η κιτρινίλα δέν είναι βρωμιά, είναι το ίδιο το πλαστικό που έχει αλλάξει χρώμα απο υπεριώδη ακτινοβολία και θερμοκρασίες. Ναί μεν αν το πλύνεις μπορεί να φύγει λίγο απο την επιφανειακή βρωμιά, αλλά οτι και να κάνεις ποτέ δέν θα επανέλθει 100% στο αρχικό λευκό χρώμα. Ένας απο τους λόγους που πλέον τα PC τα κάνουν μαύρα.
Άλλη λύση είναι ο αερογράφος , και ναι δεν κάνω πλάκα αερογράφος και βάψιμο
-
Το πλαστικό πολυμερίζεται με τον ήλιο και κιτρινίζει.
Πιθανόν το jiff να αφαιρεί κάποιο επιφανειακό στρώμα ? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το πλαστικό πολυμερίζεται με τον ήλιο και κιτρινίζει.
Πιθανόν το jiff να αφαιρεί κάποιο επιφανειακό στρώμα ?προφανώς γιατί είναι κοκκώδες για αυτό μίλησα και για συνδιαδμό jiff με σφουγγαράκι ...
-
Ώρα για απορίες!
- Όταν το καντράν μας γράφει ότι το μοτέρ μας πάει με 3000 σ.α.λ. π.χ., το πιστόνι πάει πάνω-κάτω 3000 φορές το λεπτό ή 6000 φορές το λεπτό;
- Οι εκκεντροφόροι περιστρέφονται με διπλάσια ταχύτητα από τον στροφαλοφόρο. Σωστό - Λάθος και γιατί;
- Έστω ότι περνάς ένα φανάρι με πορτοκαλί, σε σταματάει το όργανο και σου λέει 'πέρασες με κόκκινο' και σου κόβει κλήση. Πώς μπορείς να υποστηρίξεις το δίκιο σου; Επίσης πως τεκμηριώνεται ότι ΟΝΤΩΣ σε είδε το όργανο να περνάς με κόκκινο και άρα αξίζεις να φας κλήση;
4)Μπορώ να κάνω μικτή ασφάλιση (φουλ, χωρίς απαλλαγή) με ταυτόχρονη προστασία ανόδου του bonus mallus και να έχω την ασφαλιστική να με πληρώνει για κάθε μικροζημιά; Είναι δυνατόν να την σκαπουλάρω έτσι ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα; - Κάτοχος ενός Ι.Χ. είναι πάντα ΕΝΑΣ ή μπορούν να μπουν και περισσότερα άτομα;
-
αμα σου καλυπτει τη παραμικρη ζημια ανεβαινει το ασφαλιστρο , σε συμφερει να υπαρχει μεγαλη απαλλαγη ωστε να τους εχεις οταν πραγματικα τους χρειαστεις (πανω απο 2Κ ας πουμε) και να μην πληρωνεις το κουκο αηδονι
απο καποια χρονια και μετα παντως δε νομιζω οτι συμφερει αν και οπως πολυ καλα ξερεις πιστευω οτι δε συμφερει γενικα να εχεις μικτη.. διπλασια ασφαλιστρα και αν παθεις μετα απο χρονια την ολικη θα παρεις τα 3
για μικροζημιες δε συμφερει καθολου παντως και δε ξερω αν μπορεις να εχεις προστασια bonus malus
αυτο περιμενουν αυτοι, να φας το καθρεφτη σου και να τον πληρωσεις μετα διπλασιο
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ώρα για απορίες!- Όταν το καντράν μας γράφει ότι το μοτέρ μας πάει με 3000 σ.α.λ. π.χ., το πιστόνι πάει πάνω-κάτω 3000 φορές το λεπτό ή 6000 φορές το λεπτό;
- Οι εκκεντροφόροι περιστρέφονται με διπλάσια ταχύτητα από τον στροφαλοφόρο. Σωστό - Λάθος και γιατί;
- Έστω ότι περνάς ένα φανάρι με πορτοκαλί, σε σταματάει το όργανο και σου λέει 'πέρασες με κόκκινο' και σου κόβει κλήση. Πώς μπορείς να υποστηρίξεις το δίκιο σου; Επίσης πως τεκμηριώνεται ότι ΟΝΤΩΣ σε είδε το όργανο να περνάς με κόκκινο και άρα αξίζεις να φας κλήση;
4)Μπορώ να κάνω μικτή ασφάλιση (φουλ, χωρίς απαλλαγή) με ταυτόχρονη προστασία ανόδου του bonus mallus και να έχω την ασφαλιστική να με πληρώνει για κάθε μικροζημιά; Είναι δυνατόν να την σκαπουλάρω έτσι ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα; - Κάτοχος ενός Ι.Χ. είναι πάντα ΕΝΑΣ ή μπορούν να μπουν και περισσότερα άτομα;
- Οι στροφές είναι του στροφάλου, κάθε ένας γύρος του στροφάλου είναι κι ένα πάνω κάτω των πιστονιών (απλά το κάθε πιστόνι είναι σε διαφορετική θέση ή φάση). Και σε τετράχρονο κάθε δεύτερος γύρος του κάθε πιστονιού είναι τζούφιος. Τα παλιά aftermarket στροφόμετρα μετράγανε τα ανάμματα του διανομέα και διαιρούσαν δια δύο (για τετράχρονο) και δια τον αριθμό των κυλίνδρων (είχαν και διακοπτάκι για 4 ή 6 κυλίνδρους).
- Με επιφύλαξη: με τη διπλή. Σε κάθε πάνω κάτω του πιστονιού πρέπει να κάνει διάφορα με τις βαλβίδες. Δες και τον ιμάντα ή καδένα, μεγάλο γρανάζι κάτω, μικρό επάνω, το επάνω κινείται με τη διπλή ταχύτητα.
- Αν θέλει να σε γράψει θα σε γράψει είτε για αυτό είτε για κάτι άλλο. Καλό είναι να έχεις συνεπιβάτη για μάρτυρα.
- Ακόμα κι αν μπορείς δεν σε συμφέρει, τα ασφάλιστρα θα είναι πολύ ακριβά.
- Φυσικά μπορείς. Το δηλώνεις και στο χαρτί της εφορίας το τι ποσοστό επί του αυτοκινήτου έχει ο καθένας. Όπως δηλώνεις και τι ποσοστό επί του έτους είχες το αυτοκίνητο πχ 4 μήνες.
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος βάση κοκ το πορτοκαλί θεωρείται κόκκινο ουσιαστικά.
Επειδή μου έτυχε πριν αρκετά χρόνια να περάσω με πορτοκαλί, ο τροχονόμος που με
είδε όντως να περνάω με πορτοκαλί, με σταμάτησε παρακάτω και μου έκοψε κλήση για κόκκινο.
Ηταν ανένδοτος πάντως σε ότι και αν του έλεγα. Ευτυχώς για μένα τότε, το πρόστιμο ήταν κάπου στις 45.000 δρχ. χωρίς να μου αφαιρέσουν δίπλωμα οδήγησης. -
Αν δεν κάνω λάθος από τον ΚΟΚ υπάρχει και λάθος ερμηνεία στο πορτοκαλί φανάρι.
Απ' ότι ξέρω σημαίνει προειδοποιηση και επιβράδυνση της ταχύτητας του αυτοκινήτου προς αναμονή του κόκκινου και όχι ... για να το περάσουμε!
Το βρίσκω λογικό να γραφουν και στο πορτοκαλί! -
Κάπου έχω σε pdf τον KOK, αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα για να το παραθέσω.
Το πορτοκαλί, ή καλύτερα η παραβίασή του, έχει σαφώς μικρότερο πρόστιμο από την παραβίαση του κόκκινου, αλλά τιμωρείται.
Οπως προαναφέρθηκε η έννοια του πορτοκαλί είναι επιβράδυνση για το κόκκινο. Ιδιαίτερη προσοχή όπου έχει παλλόμενο πορτοκαλί πριν από φανάρι, ιδιαίτερα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Παλιότερα η αστυνομία ήταν πάντα σε τέτοια σημεία (π.χ. ΠΑΘΕ στα Καμμένα βούρλα), και έγραφε για πορτοκαλί, αφού η προειδοποίηση του παλλόμενου δεν άφηνε κανένα περιθώριο για 'δεν είδα, δεν πρόλαβα, άναψε ξαφνικά'. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
.......... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος βάση κοκ το πορτοκαλί θεωρείται κόκκινο ουσιαστικά.
Επειδή μου έτυχε πριν αρκετά χρόνια να περάσω με πορτοκαλί, ο τροχονόμος που με
είδε όντως να περνάω με πορτοκαλί, με σταμάτησε παρακάτω και μου έκοψε κλήση για κόκκινο.
Ηταν ανένδοτος πάντως σε ότι και αν του έλεγα. Ευτυχώς για μένα τότε, το πρόστιμο ήταν κάπου στις 45.000 δρχ. χωρίς να μου αφαιρέσουν δίπλωμα οδήγησης.Nαι αλλα αν θυμαμαι καλα στην θεωρητικη εκπαιδευση το βιβλιο ελεγε πως σε περιπτωση που ειναι πορτοκαλι το φαναρι και εχεις αρκετα χιλιομετρα ειναι πρωτειμοτερο να το περασεις παρα να κανεις ενα ακαριαιο φρεναρισμα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
..........Ευχαριστώ!
-
γ) Kίτρινo σταθερό φως κυκλικής μoρφής:
O oδηγός υπoχρεoύται να σταματήσει, όπως και πρo ερυθρoύ φωτός,
εκτός αν βρίσκεται τόσo κoντά στo σηματoδότη, ώστε να μην μπoρεί να κά-
μει αυτό ασφαλώς. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
γ) Kίτρινo σταθερό φως κυκλικής μoρφής:
O oδηγός υπoχρεoύται να σταματήσει, όπως και πρo ερυθρoύ φωτός,
εκτός αν βρίσκεται τόσo κoντά στo σηματoδότη, ώστε να μην μπoρεί να κά-
μει αυτό ασφαλώς.Όπως πολλά άλλα πράγματα (π.χ. φιμέ) είναι στην ευχέρεια του «οργάνου» αν θα σου κόψει κλήση ή όχι δηλαδή (γιατί δεν βλέπω να διευκρινίζεται πουθενά αυτό το «ασφαλώς κοντά»)...
-
Προσφέρθηκε μία φίλη της μάνας μου να μου χαρίσει ένα opel corsa, δεκαετίας όπως είπε.
Απ'οτι είπε στη μάνα μου, δεν έχει υδραυλικό τιμόνι και γι'αυτό δεν το θέλουν, επειδή η κόρη της δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ενώ το πήραν πριν από 1-2 χρόνια μεταχειρισμένο.
Είναι δυνατόν αμάξι 'δεκαετίας' να μην έχει υδραυλικό τιμόνι;
Από πότε είναι στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα;
Θα έχει τουλάχιστον ABS;
Πως μπορώ να υπολογίσω περίπου τα τέλη κυκλοφορίας γι'αυτό; -
Προσφέρθηκε μία φίλη της μάνας μου να μου χαρίσει ένα opel corsa, δεκαετίας όπως είπε.
Απ'οτι είπε στη μάνα μου, δεν έχει υδραυλικό τιμόνι και γι'αυτό δεν το θέλουν, επειδή η κόρη της δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ενώ το πήραν πριν από 1-2 χρόνια μεταχειρισμένο.
Από πότε είναι στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα;
Θα έχει τουλάχιστον ABS;
Πως μπορώ να υπολογίσω περίπου τα τέλη κυκλοφορίας γι'αυτό;Ακόμα και το 2002 που πήρα το αυτοκίνητό μου υπήρχαν αυτοκίνητα χωρίς στάνταρ υδραυλικό τιμόνι. Και όχι, δεν θα έχει abs.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Από πότε είναι στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα;Άνετα. Εδώ, ακόμη και σήμερα βγαίνουν αυτοκίνητα χωρίς υποβοήθηση (πχ. το Panda σε κάτι εκδόσεις fleet sales ή για μικρές αγορές). Εν κινήσει δεν είναι τόσο τραγικό, εκτός από το ότι έχει πολύ μεγάλη διαδρομή το τιμόνι και κάνεις σαν καπετάνιος πλοίου στις στροφές . Στο παρκάρισμα όμως σου βγάζει τα νεύρα...
Για τα τέλη, βρες κυβικά και έτος 1ης κυκλοφορίας στην Ελλάδα.
-
Μάλιστα..
Ευχαριστώ!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο