-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το σήμα της Ferrari κάτω από το αλογάκι λέει 'SF'. Προφανώς είναι Scuderia Ferrari. Το 'scuderia' τι σημαίνει?
Κανείς alfisti ρε παιδιά? Sakisss δώσε τα φώτα σου.
Scuderia = Στάβλος, και μεταφορικά Ομάδα.
-
Ωραία.... Scuderia Ferrari= Ο σταβλος της Φεραρι.... Μουχαχαχαχα
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ωραία.... Scuderia Ferrari= Ο σταβλος της Φεραρι.... ΜουχαχαχαχαΕχει και ενα αλογακι στο σημα
Scudeto δεν ειναι το πρωταθλημα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ωραία.... Scuderia Ferrari= Ο σταβλος της Φεραρι.... Μουχαχαχαχα
Εχει και ενα αλογακι στο σημα
Scudeto δεν ειναι το πρωταθλημα;
επί λέξει, πρωτάθλημα = campionato.
Χρησιμοποιείται και ο όρος scudeto για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει.
-
Scuderia Ferrari - This is the name of Ferrari's racing division, and was the name of the original racing club Enzo Ferrari formed in 1929. 'Scuderia' comes from scudo, which means shield. In Italy's past, armored knights would fight in competitions, represented by a shield (or coat of arms) from a certain region or town. These regional teams came to be known as scuderia.
http://auto.howstuffworks.com/enzo1.htm'Scuderia Ferrari' literally means 'Ferrari Stable' in keeping with the prancing horse emblem; the name is figuratively translated as 'Team Ferrari.'
http://www.answers.com/topic/ferrari -
Scudetto = θυρεός.
Επίσης 'scudetto' ονομάζεται και η τριγωνική γρίλια στη μάσκα των Alfa Romeo.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Κάπου κάποτε είχα διαβάσει ότι ο Σέννα για να αποφύωει τετακέ έβαλε όπισθεν. Να υποθέσω ότι οφείλεται σε τελείως διαφορετική κατασκευή κιβωτίων ε?
Συνονόματε, μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς ασυγχρόνιστη επειδή δεν το πιασα?
**Το link από το βιντεάκι το είχαν βάλει πρόσφατα στην ενότητα της Φ1 **
EDIT: Kid για κοίτα εδώ http://auto.howstuffworks.com/transmission.htm
Πες που! Πες που! Πες που!!!!!!
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=30
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
επί λέξει, πρωτάθλημα = campionato.Χρησιμοποιείται και ο όρος scudeto για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει.
Μην μου λέτε για Ιταλικά!!!! Δεν θέλω να ακούω για Ιταλία πια!!!!!
Πήγα να δώσω για το diploma, ύστερα από 1,5 χρόνια κουραστικής και εντατικής προετοιμασίας και με κόψανε οι ΑΛΗΤΕΣ!!!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, με κόψανε και στα δύο μέρη. Δεν φτάνει που τους έκανα την τιμή και έκατσα να μάθω την άχαρη και ελλεεινή (από πλευράς σύνταξης και πλούτου) γλώσσα τους, με κόψανε και από πάνω οι άθλιοι!!!!
Και στο orale (= προφορικά), που στην Ιταλίδα σκατόγρια (εύχομαι να ψοφήσει!), που με εξέτασε της μιλούσα με πολύ άνεση και με μακροσκελείς απαντήσεις. Μου έβαλε 11/20, ενώ με 12/20 περνούσα!!!!
Και στο prova scritta, όπου έγραψα πολύ καλές εκθέσεις, αλλά πάτωσα στο ascolto (κοινώς listening, πολύ δύσκολο επιπέδου proficiency). Μου βάλανε 44/80, ενώ με 48/80 περνούσα.Τώρα σε ένα χρόνο θα ξαναδώσω (αν), ενώ αν εκείνη η σκατόγρια μου έβαζε 12/20 θα έδινα τον Δεκέμβρη (και θα ξεμπέρδευα, αφού ό,τι περνάς κατοχυρώνεται για μια φορά ακόμα και πας για τον Δεκέμβρη. Αλλιώς πάλι απ' την αρχή)!!!!
Το prova scritta να το δεχτώ! Εντάξει, δεν έγραψα καλά και κόπηκα. Αλλά το orale, από που και ως που; Μιλάμε η γλώσσα μου ήταν ροδάνι!!!! Μιλούσα (με λίγα λάθη, τα θυμόμουν, τα απαριθμούσα όταν βγήκα, τώρα δεν τα θυμάμαι) με πολύ άνεση!!! Η καθηγήτρια με είχε για σίγουρο!!!
Sorry για το off topic, αλλά δεν άντεξα!!!!
Ακόμα αναρωτιέμαι τι σκ@τά ήθελα και έμπλεξα με αυτήν την σκτ@τογλώσσα.
Καλύτερα να μάθαινα γερμανικά, αφού είμαι μηχανολόγος. Επίσης στην Γερμανία υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη από μηχανολόγους, στην κατ' εξοχήν βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης! Θα μου ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Αφού τις γλώσσες τις βλέπω ΜΟΝΟ χρηστικά. Εξάλλου στο μυαλό μου έχω σε πρώτη γραμμή την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό! -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
επί λέξει, πρωτάθλημα = campionato.
Χρησιμοποιείται και ο όρος scudeto για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει.
Μην μου λέτε για Ιταλικά!!!! Δεν θέλω να ακούω για Ιταλία πια!!!!!
Πήγα να δώσω για το diploma, ύστερα από 1,5 χρόνια κουραστικής και εντατικής προετοιμασίας και με κόψανε οι ΑΛΗΤΕΣ!!!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, με κόψανε και στα δύο μέρη. Δεν φτάνει που τους έκανα την τιμή και έκατσα να μάθω την άχαρη και ελλεεινή (από πλευράς σύνταξης και πλούτου) γλώσσα τους, με κόψανε και από πάνω οι άθλιοι!!!!
Και στο orale (= προφορικά), που στην Ιταλίδα σκατόγρια (εύχομαι να ψοφήσει!), που με εξέτασε της μιλούσα με πολύ άνεση και με μακροσκελείς απαντήσεις. Μου έβαλε 11/20, ενώ με 12/20 περνούσα!!!!
Και στο prova scritta, όπου έγραψα πολύ καλές εκθέσεις, αλλά πάτωσα στο ascolto (κοινώς listening, πολύ δύσκολο επιπέδου proficiency). Μου βάλανε 44/80, ενώ με 48/80 περνούσα.Τώρα σε ένα χρόνο θα ξαναδώσω (αν), ενώ αν εκείνη η σκατόγρια μου έβαζε 12/20 θα έδινα τον Δεκέμβρη (και θα ξεμπέρδευα, αφού ό,τι περνάς κατοχυρώνεται για μια φορά ακόμα και πας για τον Δεκέμβρη. Αλλιώς πάλι απ' την αρχή)!!!!
Το prova scritta να το δεχτώ! Εντάξει, δεν έγραψα καλά και κόπηκα. Αλλά το orale, από που και ως που; Μιλάμε η γλώσσα μου ήταν ροδάνι!!!! Μιλούσα (με λίγα λάθη, τα θυμόμουν, τα απαριθμούσα όταν βγήκα, τώρα δεν τα θυμάμαι) με πολύ άνεση!!! Η καθηγήτρια με είχε για σίγουρο!!!
Sorry για το off topic, αλλά δεν άντεξα!!!!
Ακόμα αναρωτιέμαι τι σκ@τά ήθελα και έμπλεξα με αυτήν την σκτ@τογλώσσα.
Καλύτερα να μάθαινα γερμανικά, αφού είμαι μηχανολόγος. Επίσης στην Γερμανία υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη από μηχανολόγους, στην κατ' εξοχήν βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης! Θα μου ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Αφού τις γλώσσες τις βλέπω ΜΟΝΟ χρηστικά. Εξάλλου στο μυαλό μου έχω σε πρώτη γραμμή την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό!Όσο για την ομορφιά της γλώσσας επετρεψέ μου να διαφωνήσω. Ακόμα, επειδή κάποιοι είναι κομπλεξικοί και σε κόβουν δεν σημαίνει πως είναι όλοι έτσι.
Πάντως και εγώ είχα κάνει Ιταλικά 2,5 χρόνια και το Celi3 δεν το κατάφερα Έφτεγα και εγώ αλλά πίστευα πως κάποια μέρη θα τα είχα περάσει. Τί είναι το diploma που αναφέρεις? -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Όσο για την ομορφιά της γλώσσας επετρεψέ μου να διαφωνήσω. Ακόμα, επειδή κάποιοι είναι κομπλεξικοί και σε κόβουν δεν σημαίνει πως είναι όλοι έτσι.
Πάντως και εγώ είχα κάνει Ιταλικά 2,5 χρόνια και το Celi3 δεν το κατάφερα Έφτεγα και εγώ αλλά πίστευα πως κάποια μέρη θα τα είχα περάσει. Τί είναι το diploma που αναφέρεις?Είναι ό,τι και το Celi tre (3), αλλά το εκδίδει το πανεπιστήμιο της Peruzia. Δεν θυμάμαι και καλά...
Και τα δύο τυγχάνουν της ίδιας αναγνωρισης...Εγώ ένα κωλοπτυχίο ήθελα!!! Αϊ σιχτήρ!!!
Τέλος πάντων, δεν θα το συνεχίσω, αφού είμαστε off topic (αν η ερώτησή σου είναι απορία! ).
-
....Peruzia......Perugia.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Perugia.Λες δικαίως να με κόψανε;
-
Perugia.
Λες δικαίως να με κόψανε;
ΔΓ / ΔΑ.
-
Scudeto ή Scudetto ειναι το τροπαιο του πρωταθληματος Ιταλιας νομιζω.
-
Ερωτηση: Ποια οχηματα λεμε ενος ογκου ποια 2 ογκων κτλ; και τι εννοουμε με αυτον τον ογκο που λεμε. Νομιζα οτι το ηξερα αλλα μαλλον λαθος εκανα γιατι επεσα εξω σε καποια.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ερωτηση: Ποια οχηματα λεμε ενος ογκου ποια 2 ογκων κτλ; και τι εννοουμε με αυτον τον ογκο που λεμε. Νομιζα οτι το ηξερα αλλα μαλλον λαθος εκανα γιατι επεσα εξω σε καποια.Απο ότι γνωρίζω 3 όγκων ονομάζονται τα σεντάν, 2 όγκων τα χάτσμπακ και τα στέισον βάγκον, και ενός όγκου τα πολυμορφικά. Αυτός είναι νομίζω ο κύριως διαχωρισμός. Απο εκεί και πέρα οι 5θυρες εκδόσεις των σεντάν(βλέπε mazda6 5d, vectra GTS, κτλ.) θεωρούνται ως 2,5 όγκων. Παλαιότερα αυτός ο διαχωρισμός γινόταν ευκολότερα αλλά στις μέρες μας που όλο και πιο 'περίεργα' αυτοκίνητα βγαίνουν στην παραγωγή και σε συνδυασμό με την γέννηση καινούργιων κατηγοριών δημιουργείται μπέρδεμα πολλές φορές.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αποριών συνέχεια: Μπορείς να φρενάρεις βάζοντας όπισθεν?
ΜΟΝΟ σε βάρκα (κυριολεκτικά!) ! Don't try this at home ούτε γι'αστείο!
Δηλαδή αν βάλεις όπισθεν με πατημένο τέρμα τον συμπλέκτη και αποσυμπλεκτάρεις αργά πατώντας λίγο γκάζι δεν θα φρενάρει έστω και λίγο το αυτοκίνητο?
ΔΕΝ μπαίνει η όπισθεν έτσι. Για να την βάλεις εν κινήσει, και μάλιστα με αρκετά χιλιόμετρα, θέλει πολλή δύναμη και απότομη κίνηση. Το κάνεις αποφασιστικά και... τα σπας όλα! Με 'γειά και καλές νίκες!!!
Και μετά λες στο συνεργείο ότι εκεί που πήγες να βάλεις όπισθεν πήρες το αυτοκίνητο στα χέρια.
Τι ακριβώς θα τους πεις;;;
'Καλέ κύριε, εγώ εκεί που πήγαινα, έβαλα 4η, έβαλα 5η και μετά πήγα να βάλω την R(allye) και πήρα το κιβώτιο στα χέρια... Καθόλου καλά αμάξια δεν βγάζει η εταιρεία σας...'
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αποριών συνέχεια: Μπορείς να φρενάρεις βάζοντας όπισθεν?
ΜΟΝΟ σε βάρκα (κυριολεκτικά!) ! Don't try this at home ούτε γι'αστείο!
Δηλαδή αν βάλεις όπισθεν με πατημένο τέρμα τον συμπλέκτη και αποσυμπλεκτάρεις αργά πατώντας λίγο γκάζι δεν θα φρενάρει έστω και λίγο το αυτοκίνητο?
ΔΕΝ μπαίνει η όπισθεν έτσι. Για να την βάλεις εν κινήσει, και μάλιστα με αρκετά χιλιόμετρα, θέλει πολλή δύναμη και απότομη κίνηση. Το κάνεις αποφασιστικά και... τα σπας όλα! Με 'γειά και καλές νίκες!!!
Και μετά λες στο συνεργείο ότι εκεί που πήγες να βάλεις όπισθεν πήρες το αυτοκίνητο στα χέρια.
Τι ακριβώς θα τους πεις;;;
'Καλέ κύριε, εγώ εκεί που πήγαινα, έβαλα 4η, έβαλα 5η και μετά πήγα να βάλω την R(allye) και πήρα το κιβώτιο στα χέρια... Καθόλου καλά αμάξια δεν βγάζει η εταιρεία σας...'
Όχι ντε, μην το κάνεις τόσο δύσκολο. Απλά θα πω 'έσπασε, φτιάξτε το, έχει εγγύηση '
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όχι ντε, μην το κάνεις τόσο δύσκολο. Απλά θα πω 'έσπασε, φτιάξτε το, έχει εγγύηση 'Ναι, σε ξέρω, και στο επόμενο customer satisfaction review θα δηλώνεις απογοητευμένος από την ποιότητα κατασκευής...
Βασικά κάτι τέτοια ακούνε οι εταιρείες και γι΄αυτό τα καινούρια κάνουν 'μπιπ μπιπ' μόλις βάλεις όπισθεν! Για να το καταλάβεις! Κανονικά έπρεπε ν' ανάβουν και φωτάκια στο ταμπλό (αλά υπερστροφή σε slk) και να ακούγεται και 'danger' απ΄τα ηχεία...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Όχι ντε, μην το κάνεις τόσο δύσκολο. Απλά θα πω 'έσπασε, φτιάξτε το, έχει εγγύηση '
Ναι, σε ξέρω, και στο επόμενο customer satisfaction review θα δηλώνεις απογοητευμένος από την ποιότητα κατασκευής...
Καλά, αυτά τα καινούρια αμάξια είναι εντελώς yatabaza... Ούτε ένα πειραματάκι δεν μπορείς να κάνεις...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο