-
Δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις , αλλά το θέμα είναι ότι διαβλέπω από τον αστικό τύπο μία επίθεση στους ιδιοκτήτες , τους οποίους καλά τους γμσμε όταν είχαμε ανάγκη μετρητών και συνεχίζουμε με τον ενφια , αλλά από την άλλη πρέπει να τους βάλουμε και άλλο χέρι στο πόσο θα νοικιάζουν τα σπίτια τους .
Γιατί δεν βάζουν χέρι και στις αυτοκινητοβιομηχανίες να παίρνουμε την σειρά 1 της μπεμβε ή την Α κλασε στα 12000 με όλο τον εξοπλισμό επάνω ?
Γιατί εκεί θα τους γμσν τα αφεντικούλια τους μήπως ?
Από την άλλη οι τράπεζες και κωλοβαράνε στο θέμα των διαδικασιών δανεισμού και έχουν και τεράστια επιτόκια στεγαστικού δανείου , κανονικά θα έπρεπε να είναι κάτω από 1,5 % , με βάση το ομόλογο και τα αντίστοιχα ευρωπαικά , τα οποία μια χαρά ισχύουν για τις καταθέσεις των Ελλήνων . Τις σώσαμε 3 φορές με τα λεφτά μας , οι μικρομέτοχοι έχουν χάσει το κεφάλαιο τους και αυτοί εκεί στην κοσμάρα τους .
-
-
τζάιρος,
δεν ειναι παλιο ετουτο...
εγω που εχω δανειο με euribor νετο απο τη γιου σι άι, εχω -0.3 ή -0.4 χρονια τωρα
αλλα ως αυναν, εμεινα με τα τεκνα 10 χρονια σε ισογειο παμπαλαιο μινι τριαρι 60τμ και εκανα το προϊον του μεταβολισμου μου παξιμαδι για να εχω τα μισα και παραπανω στο χερι οταν αγορασα. οι αλλοι, ηδη εμεναν σε μαιζονετα με 'καθε παιδι το δωματιο του' και ας δηλωναν λιγοτερο απο το μηνιατικο μου καθε χρονο. για αυτο κανενα ελεος.
-
0,80 είχα δει στεγαστικά εδώ και 5-6 χρόνια σε Αυστρία κλπ
Γάτε μην γίνεσαι σκληρός . Απλά αγόρασε και άλλο τώρα....
-
Παιδιά γεια σας και παλι. οπως σας ειχα πει εχω ένα επαγγελματικο χωρο που δινω προς ενοικιαση και θελω να κανω νεο συμβόλαιο με την νοικαρισσα.Το νεο συμβόλαιο θα το καταθεσω στην εφορια όπως το πρωτο? Ευχαριστω εκ των προτέρων.
-
Όχι, θα το ανεβάσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton
Προσοχή στις ημερομηνίες.
-
το πρωτο το ειχα ανεβάσει στο gsis αυτό εννοούσα οταν εγραφα οτι το κατεθεσα στην εφορια. Λαθος μου σορι.
Το ιδιο με το λινκ που εβαλες δεν ειναι;
Ημερομηνία έναρξης του νεου μισθωτηριου θα βαλω την επομενη της ληξης του παλιου σωστά;
Και ποτε πρεπει να το ανεβάσω; Πριν να λήξει το παλιο;
-
Ένας ιστότοπος υπάρχει για ανάρτηση μισθωτηρίων, οπότε είναι το ίδιο πράγμα.
Αν δεν έχεις άλλο θέμα, βάλε ημερομηνία έναρξης την επομένη λήξης του παλιού.
Η προθεσμία είναι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης(όχι υπογραφής μισθωτηρίου).
-
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το που πάει το πράγμα....
-
Για να υπαρξει ραλυ στις τιμες θα πρεπει να δωθουν δανεια απο τις τραπεζες που να καλυπτουν μεγαλο ποσοστο της αγορας (πχ 80%) δεν ξερω αν καποια τραπεζα το εχει ξεκινησει (και θα ειναι λαθος μακροχρονια).
-
ρε συ κρίου, μηπως να παμε βελγιο?
-
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το που πάει το πράγμα....
o κοσμος ακομα δεν εχει χρηματα και αν δεν εχεις καλους μισθους δανειο δεν παιζει οποτε ειναι μπαρουφες ολα αυτα εκτος απο μερικα καλα ακινητα που βρισκουν καποιους αγοραστες με χρηματα.
-
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις!
-
@wantone....δεν έχεις δει πληρωμή σπιτιού με τα χρήματα σε σακούλες του σούπερ μάρκετ,για αυτό το λές...
Και όμως,9 στις 10 αγορές γίνονται με μετρητά. Μην ξεχνάμε ότι το 2015 έφυγαν από τις τράπεζες 45 δις...κάπου είναι όλα αυτά.
-
@wantone....δεν έχεις δει πληρωμή σπιτιού με τα χρήματα σε σακούλες του σούπερ μάρκετ,για αυτό το λές...
Και όμως,9 στις 10 αγορές γίνονται με μετρητά. Μην ξεχνάμε ότι το 2015 έφυγαν από τις τράπεζες 45 δις...κάπου είναι όλα αυτά.
Και να ειδες δεν αποδεικνυει οτι ο κοσμος εχει λεφτα αλλα τα ατομα που μας λες οτι ειδες ειχαν χρηματα στο σπιτι τους. Ποσα ειναι αυτα 1-2-3 αντε 10? Ελα μια βολτα στο Χαλανδρι να σου δειξω δεκαδες παρατημενα σπιτια (με κηπους κλπ) 2-5 λεπτα με τα ποδια απο το κεντρο του Χαλανδριου. Μερικα εχουν πωλητηρια. Αν ο κοσμος ειχε χρηματα γιατι δεν ειναι ανακαινισμενα και να κατοικουντε? Μηπως εφυγαν ολοι οι πλουσιοι και πηγαν στην Θεσσαλονικη?
-
Το ίδιο συμβαίνει και εδώ,πολλά σπίτια κλειστά και εγκαταλελειμμένα. Φυσικά δεν υποστηρίζω ότι ξαφνικά γέμισε ο κόσμος λεφτά ή ότι πλουτίσαμε όμως υπάρχει σαφέστατη αύξηση και στην κίνηση και στην διενέργεια αγοραπωλησιών. Σε χωριό κοντά μου είχε να γίνει συμβόλαιο από το 2010. Σε έναν χρόνο τα διαθέσιμα σπίτια έχουν μειωθεί σε λιγότερα από τα μισά.
-
Wantone επειδή το Χαλάνδρι είναι το χωριό μου , πραγματικά με ενδιαφέρει να δω αυτά τα κλειστά σπίτια . Εκτός αν εννοείς κάτι χαλάσματα που είναι χρόνια παρατημένα , λόγω ιδιοκτησιακών προβλημάτων . Υπάρχουν πολλές ιστορίες διαφορετικές για το καθένα .
Αλλά από άκληρους με πολλά ανήψια που δεν ενδιαφέρονται λόγω μικρού ποσοστού και πιθανόν χρεών του κληρονομούμενου , άλλα γιατί δεν έχουν αποφασίσει να το κάνουν ακόμα κάτι και πολλά άλλα . Για τα περισσότερα ψιλοξέρω την ιστορία τους , γιατί ενδιαφερόταν πελάτης από το εξωτερικό να αγοράσει πριν 2-3 χρόνια . Και αυτός δεν με άκουσε και περίμενε να ανέβει το δολλάριο σε σχέση με το ευρώ ...
Πάντως τα ενοίκια έχουν ανέβει , πρόσφατα νοίκιασε φίλος ψηλά σε 3 μέρες και έγινε χαμός .
Εγώ σήμερα μετά από χρόνια είχα 2 - 2 τους πελάτες από τους μεσίτες στην οικοδομή .
Δεν έχει καμία σημασία αν έχει λεφτά ή όχι ο κόσμος , αν δίνουν δάνεια οι τράπεζες που δεν δίνουν . Απλά ο ηλίθιος ελληναράς καταναλωτής ακούει τους αυτιάδες , διαβάζει κάθε μέρα για αύξηση των τιμών και πανικοβάλλεται και τρέχει .
Αυτοί είχαν τα λεφτά από το 2010 . Απλά πίστευαν ότι είναι οι έξυπνοι και θα αγοράσουν στον πάτο . Δεν είναι και όπως είπα όταν παλιά η διαδρομή ξεκίναγε από το Παγκράτι και έβρισκαν το 13-14 τις τιμές του Παγκρατίου στην Γλυφάδα , τώρα το τρένο κάνει την ανάποδη διαδρομή και το Παγκράτι θα το βρουν στο Πέραμα .
Γάτε δεν ξέρω για τα οικόπεδα , πάντως πελάτης που του είχα φτιάξει πριν πολλά χρόνια κάτι μεζονέτες στα υπερβόρεια προάστια , πούλησε μία και αγόρασε κάτι γκαρσονιέρες εκεί στους πόντιους της ευρώπης και έβγαζε λεφτουδάκια από τα ενοίκια...
-
Wantone επειδή το Χαλάνδρι είναι το χωριό μου , πραγματικά με ενδιαφέρει να δω αυτά τα κλειστά σπίτια . Εκτός αν εννοείς κάτι χαλάσματα που είναι χρόνια παρατημένα , λόγω ιδιοκτησιακών προβλημάτων . Υπάρχουν πολλές ιστορίες διαφορετικές για το καθένα .
Αλλά από άκληρους με πολλά ανήψια που δεν ενδιαφέρονται λόγω μικρού ποσοστού και πιθανόν χρεών του κληρονομούμενου , άλλα γιατί δεν έχουν αποφασίσει να το κάνουν ακόμα κάτι και πολλά άλλα . Για τα περισσότερα ψιλοξέρω την ιστορία τους , γιατί ενδιαφερόταν πελάτης από το εξωτερικό να αγοράσει πριν 2-3 χρόνια . Και αυτός δεν με άκουσε και περίμενε να ανέβει το δολλάριο σε σχέση με το ευρώ ...
Πάντως τα ενοίκια έχουν ανέβει , πρόσφατα νοίκιασε φίλος ψηλά σε 3 μέρες και έγινε χαμός .
Εγώ σήμερα μετά από χρόνια είχα 2 - 2 τους πελάτες από τους μεσίτες στην οικοδομή .
Δεν έχει καμία σημασία αν έχει λεφτά ή όχι ο κόσμος , αν δίνουν δάνεια οι τράπεζες που δεν δίνουν . Απλά ο ηλίθιος ελληναράς καταναλωτής ακούει τους αυτιάδες , διαβάζει κάθε μέρα για αύξηση των τιμών και πανικοβάλλεται και τρέχει .
Αυτοί είχαν τα λεφτά από το 2010 . Απλά πίστευαν ότι είναι οι έξυπνοι και θα αγοράσουν στον πάτο . Δεν είναι και όπως είπα όταν παλιά η διαδρομή ξεκίναγε από το Παγκράτι και έβρισκαν το 13-14 τις τιμές του Παγκρατίου στην Γλυφάδα , τώρα το τρένο κάνει την ανάποδη διαδρομή και το Παγκράτι θα το βρουν στο Πέραμα .
Γάτε δεν ξέρω για τα οικόπεδα , πάντως πελάτης που του είχα φτιάξει πριν πολλά χρόνια κάτι μεζονέτες στα υπερβόρεια προάστια , πούλησε μία και αγόρασε κάτι γκαρσονιέρες εκεί στους πόντιους της ευρώπης και έβγαζε λεφτουδάκια από τα ενοίκια...
Αν, οπως λες, μενεις στο Χαλανδρι θα ηξερες οτι μονο χωριο δεν ειναι. Και αυτο και το Μαρουσι ειναι τεραστιες περιοχες για να τις περπατησεις θελεις ωρες.
Ο πληθυσμος το 2011 ηταν 74 χιλ στην πραξη ειναι παραπανω δεν ειμαι σιγουρος οτι γραφτηκαν ολοι αυτοι που νοικιαζουν στο χαλανδρι ή ειναι ετεροδημοτες.
https://www.chalandri.gr/dhmos/h-istoria/apografika-stoixeia/
Τα σπιτια αυτα (αλλα παλια απο το 50 αλλα ποιο καινουρια απο το 70-80) υπαρχουν και πολλα απο αυτα ειναι προς πωληση. Ενα μαλιστα οικοπεδο και παλιο σπιτι ζηταει 690 χιλ ακατεβατα. Εχει αναρτησει πινακιδα (το συγκεκριμενο ειναι στο Μαρουσι στα συνορα με χαλανδρι αλλα οπως ειπα οποιος θελει ας ερθει να παμε μια βολτα να του δειξω και τα αλλα).
Αν συμφωνα με εσας ο κοσμος εχει λεφτα με την σεσουλα/σακουλες εε καποιον θα ξερετε να τα αγορασει, ετσι δεν ειναι?
Η μηπως δεν ειναι ετσι?
-
Και να ειδες δεν αποδεικνυει οτι ο κοσμος εχει λεφτα αλλα τα ατομα που μας λες οτι ειδες ειχαν χρηματα στο σπιτι τους. Ποσα ειναι αυτα 1-2-3 αντε 10? Ελα μια βολτα στο Χαλανδρι να σου δειξω δεκαδες παρατημενα σπιτια (με κηπους κλπ) 2-5 λεπτα με τα ποδια απο το κεντρο του Χαλανδριου. Μερικα εχουν πωλητηρια. Αν ο κοσμος ειχε χρηματα γιατι δεν ειναι ανακαινισμενα και να κατοικουντε? Μηπως εφυγαν ολοι οι πλουσιοι και πηγαν στην Θεσσαλονικη?
Στο δρόμο που μένω στο Χαλάνδρι, σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι μου έχω τρεις μονοκατοικίες σε πάρα πολύ καλή κατάσταση στις οποίες δεν κατοικεί κανείς. Λουκέτα και αλυσίδες στις πόρτες και όλα ερμητικά κλειστά.
Στην μία μονοκατοικία μία φορά το χρόνο καθαρίζουν το χωράφι και τον κήπο. Οι άλλες δύο παρατημένες εντελώς.
Μάλιστα η μία από τις παρατημένες μου αρέσει πάρα πολύ. Με βεράντα, κήπο με δέντρα και λουλούδια, πίσω βεράντα, έχει και ανοιχτή θέση πάρκινγκ με στέγαστρο, όμορφα κάγκελα. Έχει και εξωτερική αποθήκη. Πολύ όμορφη μονοκατοικία, αλλά παρατημένη εντελώς.
-
Γενικά, αν βλέπεις ένα τέτοιο παρατημένο σπίτι που σ' αρέσει, υπάρχει τρόπος να βρεις ποιανού είναι;
Να πεις βρε παιδί μου '...το γουστάρω, το αγοράζω. Το πουλάς;'
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!