Όσο μιλάμε για αγορά σπιτιού-κατοικία και όχι επένδυση η έννοια του κορόϊδου είναι σχετικότατη...Εδώ έγκειται και μία από τις πολλές ενστάσεις που μπορεί να εγείρει κάποιος για τον τίτλο του παρόντος topic...
Αν βρω το ακίνητο που μου κάνει 100% γιατί έχει τα τμ και τους χώρους που χρειάζομαι, τη διαρρύθμιση που θέλω,βρίσκεται δίπλα στη δουλειά μου ή είναι μέσα στο πράσινο όπως ονειρευόμουν, μπλα μπλα, δεδομένου ότι αγοράζω για να μείνω καμιά 20ετία, αν όχι όλη μου τη ζωή, όσο και να τραγουδάνε οι άλλοι ότι είμαι κορόϊδο εγώ αγοράζω το ακίνητο για να ανεβάσω την ποιότητα της ζωής μου - όπως ακριβώς παίρνω και ένα ακριβό αμάξι, που δεν είναι value for money, αλλά γουστάρω...Στην αγορά μιας Cayenne ή μιας BMW 740 δεν είμαι κορόϊδο δηλ. ;
Τώρα αν το πήρες +20% πάνω από τη 'δίκαιη τιμή' του - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό - δεν σε πολυνοιάζει γιατί το χρήμα εκτέλεσε στο ακέραιο το σκοπό του : να κάνει καλύτερη τη ζωή σου, και ένα ακίνητο όπως ακριβώς το θες αποτελεί βασικό παράγοντα που ανεβάζει την ποιότητα της ζωής σου...Σε όσους δεν αρέσει υπάρχει πάντα το σωστό χόμπυ : φτιάχνεις μασουράκια για να τα βάλεις στην κάσα
ΥΓ
Συζητάμε για ανθρώπους που αγοράζουν ακίνητα τα οποία τους τα 'επιτρέπει' λίγο - πολύ το πορτοφόλι τους και δεν μιλάμε για αγορά ακινήτων για επένδυση...Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι όροι αγοράς είναι αυστηρώς οικονομοτεχνικοί και η έννοια του κορόϊδου μπορεί να πάρει σάρκα και οστά...