-
Άσε τα σάπια, πουλάτε χωρίς ΦΠΑ σήμερα σε ζαμπλουτους του εξωτερικου;;;; Μπορείτε να καρπώνεστε την διαφορά καθώς και την υπεραξία*(1-αντιστοιχα ακίνητα του εξωτερικού;)
Χτίζει κανεις από εσάς εργατικές κατοικίες;
Πέφτει χρήμα στην αγορά και δεν διανέμεται στον σωστό βαθμό;
Για βάλε το παλτό σου γιατι πάλι μπακάλικα οικονομικά του γιαπιου μυρίζομαι
-
Έχτιζε ποτέ ΙΔΙΩΤΗΣ εργατικές κατοικίες ;
Τι είναι αυτό που λες;
Για το ΦΠΑ σκουζε όσο θέλεις.
Τα έχω αναλύσει. Εσύ απλά λαϊκιζεις ασύστολα. -
Ως κλάδος λέω. Όχι ως ιδιώτης..... Καταργήσατε με πιέσεις τον θεσμό της εργατικής κατοικίας, για να απομακρυνθεί ένας μοχλός πίεσης της αγοράς; Ή όχι;
Εγώ να ακούσω;;;
Εσείς δεν πουλάτε με την υπεραξία του στις τσέπες σας;;;;;
Ίσχυε το ΦΠΑ το 2006;;;
-
Δημόσιο έργο ήταν οι εργατικές κατοικίες.
Δεν είμαστε ίδιος κλάδος.
Δεν έχουμε σχέση. Οι γνωστοί πασοκικοι νταβατζηδες που είχαν και ΜΜΕ τα έχτιζαν. -
Μια μπούρδα θα ήταν η χρεώση ΦΠΑ στα ακίνητα.
Και με μαύρες τιμές θα έβγαινε πιο ζημιωμένο το κράτος
Θα έμπαιναν και άλλα μάυρα στις τσέπες των εργολάβων.Πληρώνουν βρε @lap ΦΠΑ κατά την αγορά των υλικών κλπ και τον ενσωματωνουν ως κόστος στο συνολικό κόστος κατασκευής,
Αλλά δεν χρεώνουν ΦΠΑ στην πώληση.
Αν είχαν και ΦΠΑ στην πώληση τότε το ΦΠΑ που είχαν πληρώσει για τα υλικά θα τον συμψήφιζαν με τον ΦΠΑ της πώλησης.
Μόνο τον τελικό αγοραστή επιβαρύνει ο ΦΠΑ πώλησης θεωρητικά.
Φαντάσου για κόστος 100.000+24.000 ΦΠΑ θα πληρώνε ο αγοραστής με 20% κέρδος 120.000+28800 ΦΠΑ = 148.800
Τώρα πληρώνει στον κατασκευαστή με κέρδος 20% 124.000 * 1,2= 148.800 και πάλι + τον φόρο μεταβίβασης.
Νομίζω έτσι έχουν τα πράγματα περίπου, να δεν κάνω λάθος, αλλά όντως είχε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση ο @cruiser σχετικά , ας μας δώσει το link.
-
Τι ίδιο έγινε και τώρα με το 1%. Ένα μέτρο χορηγήσεων/εγγυήσεων δημοσίου χρήματος χωρίς έλεγχο της αγοράς.
Όσοι είχαν σπίτια στα 120Κ το πήγαν άμεσως με την έναρξη του προγράμματος στα 150Κ ακυρώνοντας στην ουσία το όφελος του προγράμματος για τους νέους.
-
Δεν μιλώ για τους επαγγελματίες. Μιλώ για το χαμένο δημοσιονομικό όφελος από την υπεραξία της πώλησης σε ξένους. Τρελή μπίζνα..
Είναι ο ίδιος κλάδος που κάθε φορά φοράει κουνάει το δάχτυλο και τρώει τρώει τρωει
-
Δεν είμαι καλός στο ψάξιμο. Με δύο λόγια με ΦΜΑ 11 και ΦΠΑ 24 δεν υπήρχε θέμα.
Όταν ο ΓΑΠ μείωσε το 11 στο 3 έπρεπε να πάει και το ΦΠΑ στο 13
Δεν το πήγε γιατί είχε άλλες εντολές.
-
Ενώ τώρα δεν έχουν εντολές που τρέχει η υπεραξία με χίλια και εμείς πληρώνουμε ΦΠΑ στην βενζίνη;
-
Ας το βάλουν στο 24 αλλά και το ΦΜΑ στο 11.
Κανένα πρόβλημα.
Η ας βάλουν 13 και ο ΦΜΑ στο 3 που είναι.
-
Έτσι μπράβο, αυτο λέω!
Έστω κάτι!
Μιλώ πάντα για τους ξένους
-
Πάντως δεν αλλάζει πολλά στο ποσό που θα παίρνει το κράτος γιατί θα εκπίπτει ο φόρος εισροών
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πάντως δεν αλλάζει πολλά στο ποσό που θα παίρνει το κράτος γιατί θα εκπίπτει ο φόρος εισροών
αλλαζει γενικα - μονο ο φπα προφανως δεν εκπιπτει ποτε στον τελικο καταναλωτη - απο το γεγονος οτι ολοι δινουν φορο.
ξερεις, φορο, απο αυτο που δεν ξερετε με τα #mavra
εχει χρωμα ασπρο, εχει τριχες και ουρά και μυριζει λεμονι -
Ο φόρος :
και ο φόρος μετά το ξέπλυμα που κάνουν ορισμένοι στις εταιρείες τους που τάχα δεν παίρνουν μαύρα...
-
160τμ μονοκατοικία σχετικά καινούργια ,μπροστά στη θάλασσα στην περιοχή του Ωρωπου.
Ενοίκιο 750 με μικρότερη απόδειξη και προκαταβολή της διαφοράς 200χ12 για ένα χρόνο μπροστά.Αλλιώς η τιμή είναι 800.
Έχει κάποιος που ξέρει την περιοχή άποψη αν είναι καλή η τιμή; -
Δεν ξέρω την περιοχή για την αγορά ακινήτων της, αλλά 5 ευρώ το τμ, αυτή την εποχή και για καινούργια οικοδομή, είναι πολύ καλά.
Αν η περιοχή σε βολεύει σε σχέση με την εργασία σου, μια χαρά το βλέπω.
-
Είναι 10 λεπτά και το βασικότερο θα γλιτώσω το μεσημεριανό μαρτύριο της επιστροφής στον Κηφισό.Η αλήθεια είναι ότι εκεί βρίσκεις ακίνητα που τα ίδια στην Αθηνα θα ήταν 300 ευρώ ακριβότερα το λιγότερο.Το μόνο που με αγχώνει είναι η καθημερινή διαμονή εκτός Αθηνών,δεν έχω μείνει ποτέ εκτός.Το ακινητο είναι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής ,έχει φτιάξει 4 ίδια και στο ένα κατοικεί αυτός.Φαίνεται καλή περίπτωση ,ευχαριστώ για την απαντηση
-
@antonmone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Είναι 10 λεπτά και το βασικότερο θα γλιτώσω το μεσημεριανό μαρτύριο της επιστροφής στον Κηφισό.Η αλήθεια είναι ότι εκεί βρίσκεις ακίνητα που τα ίδια στην Αθηνα θα ήταν 300 ευρώ ακριβότερα το λιγότερο.Το μόνο που με αγχώνει είναι η καθημερινή διαμονή εκτός Αθηνών,δεν έχω μείνει ποτέ εκτός.Το ακινητο είναι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής ,έχει φτιάξει 4 ίδια και στο ένα κατοικεί αυτός.Φαίνεται καλή περίπτωση ,ευχαριστώ για την απαντηση
Η διαμονή εκτός αστικού ιστού είναι από τις καλύτερες μου επιλογές. Αρκεί βέβαια να συμφωνεί και η υπόλοιπη οικογένεια για να μην υπάρχουν γκρίνιες
-
Μακριά από τα τσιμεντένια διαμερίσματα που κοιτούν τσιμεντένιους τοίχους.....στα διαλα.
Πάτε στην φύση, στην ωραία θέα, στον καθαρό αέρα.
Οι πόλεις μας είναι άθλιες
-
@mastoras78 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@antonmone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η διαμονή εκτός αστικού ιστού είναι από τις καλύτερες μου επιλογές. Αρκεί βέβαια να συμφωνεί και η υπόλοιπη οικογένεια για να μην υπάρχουν γκρίνιες
Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν μετακομίσουμε είναι να ρωτήσω αν συμφωνούν!!Χαιρομαι που συμφωνείς μάλλον η γερνάμε η μας κούρασε η Αθηνα!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!