-
Τουρισμός σημαίνει καταστροφή της χώρας.
Προφανώς πολλοί σκέφτονται μόνο συγκυριακά και κυρίως συντεχνιακά δηλ. την τσέπη τους και τον κώλο τους.
π.χ. ξάδελφός μου που είναι Πολιτικός Μηχανικός στο νησί χασκογελάει χαιρέκακα που χτίζει και έχει δουλειές. Κοντεύει το νησί να βουλιάξει από το πολύ χτίσιμο. Πλέον το νησί δεν μοιάζει με νησί ... αλλά μάλλον με τουριστική φαβέλα.
Ο εξάδελφος λοιπόν αγόρασε BMW (νεοπλουτίδης και αυτός) και κάτι έτρεξε στα γύφτικα. Πάει καλά η οικονομία (του).Η οικονομία μίας χώρας θα πρέπει να βασίζεται σε πολλούς τομείς ώστε να υπάρχουν διέξοδα για όλους και όλα.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το οικονομικό μοντέλο της χώρας στράφηκε προς τα εκεί διότι υπήρχε υψηλότερη απόδοση στις επενδύσεις. Αυτό είναι μια αλήθεια. Το θέμα είναι γιατί οδηγηθηκαμε σε χαμηλές αποδόσεις σε άλλους κλάδους και έτσι φτάσαμε να γινόμαστε υποτακτικοί υπηρέτες όσων διασκεδάζουν στις άδειες τους.
Γιατί "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και "την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία" , οπότε τα αφεντικά είναι μεν "βρυκόλακες που πίνουν το αίμα του εργάτη" , αλλά μλκς να έχουν τα κομματόσκυλα αφεντικά τους δεν είναι και πήραν τα κουβαδάκια τους και την έκαναν για άλλες παραλίες...
Και κάποιοι ρομαντικοί δικοί μας που προσπάθησαν, κυρίως στην οικοδομή, η υπερδεκαετής κρίση τους έκλεισε.
Περιοχές με βιομηχανίες, όπως ο Βόλος, η Χαλκίδα και άλλες, τώρα περιμένουν από τον τουρισμό, τους φοιτητές και τους ξυστοσυνταξιούχους, ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τουρισμός σημαίνει καταστροφή της χώρας.
Προφανώς πολλοί σκέφτονται μόνο συγκυριακά και κυρίως συντεχνιακά δηλ. την τσέπη τους και τον κώλο τους.
π.χ. ξάδελφός μου που είναι Πολιτικός Μηχανικός στο νησί χασκογελάει χαιρέκακα που χτίζει και έχει δουλειές. Κοντεύει το νησί να βουλιάξει από το πολύ χτίσιμο. Πλέον το νησί δεν μοιάζει με νησί ... αλλά μάλλον με τουριστική φαβέλα.
Ο εξάδελφος λοιπόν αγόρασε BMW (νεοπλουτίδης και αυτός) και κάτι έτρεξε στα γύφτικα. Πάει καλά η οικονομία (του).Η οικονομία μίας χώρας θα πρέπει να βασίζεται σε πολλούς τομείς ώστε να υπάρχουν διέξοδα για όλους και όλα.
Πρέπει να πάω οικοδομή τώρα γιατί περιμένει ο τουβλάς να χαράξουμε, αλλά πάνω σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται μεγάλη συζήτηση. Πιθανώς το βράδυ...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
περιμένει ο τουβλάς να χαράξουμε
..στα δέντρα " εργολάβοι + πελάτες = L.F.E"
-
Το οικονομικό μοντέλο της χώρας στράφηκε προς τα εκεί διότι υπήρχε υψηλότερη απόδοση στις επενδύσεις. Αυτό είναι μια αλήθεια. Το θέμα είναι γιατί οδηγηθηκαμε σε χαμηλές αποδόσεις σε άλλους κλάδους και έτσι φτάσαμε να γινόμαστε υποτακτικοί υπηρέτες όσων διασκεδάζουν στις άδειες τους.
Ο τουρισμός είναι κάτι παγκόσμιο. Ποιος ζωντανός οργανισμός που φέρει iq δεν θέλει να πάει για τουρισμό? Αλλά ας διώξουμε τους ξένους τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός είναι κι αυτός κακός? Ξέρετε πολλά μέρη στην Ελλάδα που δεν έχουν επισκέπτες? Δεν γίνεται αυτό. Δεν έχετε πάει σε χειμερινού προορισμούς? Αφήστε τα νησιά. Ήπειρος, Θράκη, Θεσσαλία.
Εγώ με την δουλειά μου όλη μου τη ζωή το καλοκαίρι μπορώ να θυμηθώ καλοκαιρινες διακοπές πριν 35 χρόνια στη Σούγια, στην Παλιόχωρα, Στον Τσούτσουρο, νότια παράλια Κρήτης. Σαν ενήλικας διακοπες έχω πάει μόνο χειμώνα Βόλο, Ναύπλιο, Καρπενήσι. Έγιναν αυτά τα μέρη υποτακτικά στην άδειά μου?
Γιατί πρέπει να είναι κακό το σενάριο του "δυνατού" τουρισμού? -
Μιλάω για ένα όριο στον τουρισμό. Φυσικά και να έρθουν αλλά όχι στον απίστευτο αριθμό που έρχονται σήμερα. Σίγουρα θα υπάρχουν ομορφα μέρη που ούτως ή άλλως ο κόσμος θέλει να τα δει, αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται κάθε καλοκαίρι δεν μου αρέσει.
Γενικά ως ιδέα μου φαίνεται υποτακτικό. Έρχονται 30 εκ άνθρωποι να απολαύσουν, να ξεδωσουν και να ζησουν τις ομορφιές της χώρας και δεν τις απολαμβάνουμε εμείς που ζούμε εδώ διότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βγάλουμε τα προς το ζειν.
Όσο αυτοί μας δίνουν τα χρήματα τους που τα παρήγαγαν από άλλους κλάδους εμείς τους υπηρετούμε και τους εξυπηρετούμε ώστε αυτοί να ξεκουραστούν.
Λες και εμείς δεν θέλουμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι στη χώρα μας.
Ξαναλέω ένα ποσοστό τουρισμού θα πρέπει να έχουμε αλλά να μην δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα ως οικονομία.
-
Μιλάω για ένα όριο στον τουρισμό. Φυσικά και να έρθουν αλλά όχι στον απίστευτο αριθμό που έρχονται σήμερα. Σίγουρα θα υπάρχουν ομορφα μέρη που ούτως ή άλλως ο κόσμος θέλει να τα δει, αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται κάθε καλοκαίρι δεν μου αρέσει.
Γενικά ως ιδέα μου φαίνεται υποτακτικό. Έρχονται 30 εκ άνθρωποι να απολαύσουν, να ξεδωσουν και να ζησουν τις ομορφιές της χώρας και δεν τις απολαμβάνουμε εμείς που ζούμε εδώ διότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βγάλουμε τα προς το ζειν.
Όσο αυτοί μας δίνουν τα χρήματα τους που τα παρήγαγαν από άλλους κλάδους εμείς τους υπηρετούμε και τους εξυπηρετούμε ώστε αυτοί να ξεκουραστούν.
Λες και εμείς δεν θέλουμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι στη χώρα μας.
Ξαναλέω ένα ποσοστό τουρισμού θα πρέπει να έχουμε αλλά να μην δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα ως οικονομία.
Το μεγάλο θέμα και πρόβλημα του τουρισμού στην Ελλάδα είναι το ανταποδοτικό.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν πληρώνεται όπως πρέπει και έτσι φαίνεται υποτακτικό.Αν έπαιρναν διπλάσιο μισθό θα φαινόταν πάλι υποτακτικό?
-
Ας πούμε είμαστε 10 εκ. Ας έχουμε τουρισμό και προσωπικό για 15 εκ κόσμο το καλοκαίρι. Σήμερα φτάνουμε θεωρητικά τα 10 εκ πληθυσμό +30 εκ =40 εκ τουρίστες μέσα σε 3 μήνες.
Ε είναι πολλοί. Όλοι αυτοί δεσμεύουν εργατικό προσωπικό για να τους εξυπηρετούν που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται σε άλλους κλάδους.
Και αν κάτσεις να δεις ποιο το αντικείμενο δέσμευσης του εργατικού προσωπικού, θα είναι η εξυπηρέτηση των άλλων. Δεν υπάρχει κάποια υψηλή τεχνική κατάρτιση για αυτό, δεν δημιουργούμε κουλτούρα τεχνολογίας παρά μονάχα κουλτούρα εξυπηρετήσης αυτών που μας πωλούν την τεχνολογία τους. Για αυτό και το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών είναι ακραία παθητικό. Δηλαδή η εξυπηρέτηση αυτών που έρχονται να αράζουν εδώ μας βάζει μέσα και δημιουργεί χρέος διότι αυτοί μας πωλούν ακριβότερα την τεχνολογία τους
Και στην τελική τι κάνει κάποιος που πάει διακοπές, ζει για 5-10 ημέρες σαν μεγιστάνας που τον υπηρετούν και αυτός αράζει και διασκεδάζει.
Αν αυτό συμβαίνει για 40-50 εκ ανθρώπους, είναι μια υπερβολή
-
Σε λίγο στο θέμα θα διαβάσω ότι στις τουριστικές υπηρεσίες εργάζονται μόνο Έλληνες.
Υπηρεσίες. Η Ελλάδα του μέλλοντος.
Αμά λάχει σκύβει και το κωλαράκι...
-
Ας κάνουμε το εξής ερώτημα.
Αν στα τουριστικά μέρη μπορούσαν να βγάλουν τα ίδια χρήματα ή και λίγο παραπάνω , με τήρηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων με καθημερινή εργασία σε κάποιον άλλο κλάδο με προοπτικές εξέλιξης, ποσοι θα επέλεγαν αντί για αυτό να γίνουν σερβιτόροι στον ήλιο, ή καθαρίστριες δωματίων ξενοδοχείων τους καλοκαιρινούς μηνες;;;
Εγώ πιστεύω ελάχιστοι.
Μη πατεξηγηθω, έχω απέραντο σεβασμό στα επαγγέλματα αυτά και είναι πολύτιμα. Μιλώ για τον κλάδο
-
Σε λίγο στο θέμα θα διαβάσω ότι στις τουριστικές υπηρεσίες εργάζονται μόνο Έλληνες.
Υπηρεσίες στον τουρισμό δίνουν μόνο στη Μύκονο.
Οι υπόλοιποι ότι πιάσουμε από το θύμα που περνάει. -
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπηρεσίες στον τουρισμό δίνουν μόνο στη Μύκονο.
Οι υπόλοιποι ότι πιάσουμε από το θύμα που περνάει.H Σαντορίνη? Κρήτη? Ρόδος? Λευκάδα? Ζάκυνθος? Κέρκυρα? κτλ
-
@lap δεν είναι μόνο αυτά που περιγράφεις.
Ξέρεις πόσες μικρές βιοτεχνίες και μικρές παραγωγικές μονάδες έχουν κλείσει στην επαρχία επειδή ο τουρισμός έφερε μαζί του και όλη την καπιταλιστική επιχειρηματικότητα;Εγώ μεγάλωσα σε ένα νησί όπου ψωνίζαμε από ένα μικρό μανάβικο, ένα μικρό τυροπωλείο, γενικά από οικογενειακές μικρές επιχειρήσεις που είχαν και παραγωγή.
Μέχρι που ήρθε ο Σκλαβενίτης, ο Μαρινόπουλος, τα LIDL και τα ξέσκισαν όλα.
Και έφθασε στο σημείο το νησί να έχει "ντόπιο" τυρί που φτιάχνεται στον Ασπρόπυργο...που ποιος ξέρει από που το εισάγουν. Έλεος δηλαδή.
-
σε ποιο νησί αναφέρεσαι ?
-
Δεν θέλω να αναφέρω γιατί θα γίνει πάλι αφορμή για αντιπαραθέσεις σε προσωπικά θέματα.
-
@lap δεν είναι μόνο αυτά που περιγράφεις.
Ξέρεις πόσες μικρές βιοτεχνίες και μικρές παραγωγικές μονάδες έχουν κλείσει στην επαρχία επειδή ο τουρισμός έφερε μαζί του και όλη την καπιταλιστική επιχειρηματικότητα;Εγώ μεγάλωσα σε ένα νησί όπου ψωνίζαμε από ένα μικρό μανάβικο, ένα μικρό τυροπωλείο, γενικά από οικογενειακές μικρές επιχειρήσεις που είχαν και παραγωγή.
Μέχρι που ήρθε ο Σκλαβενίτης, ο Μαρινόπουλος, τα LIDL και τα ξέσκισαν όλα.
Και έφθασε στο σημείο το νησί να έχει "ντόπιο" τυρί που φτιάχνεται στον Ασπρόπυργο...που ποιος ξέρει από που το εισάγουν. Έλεος δηλαδή.
Αυτά που αναφέρεις τα παρατήρησα και εγώ, επισκεπτόμενος τα ίδια τουριστικά μέρη π.χ. Χανιά, Σαντορίνη μετά από δύο δεκαετίες. Εσύ βεβαια τα ξερεις από μέσα... Αυτά τα ΣΜ το καλοκαίρι με τον τουρισμό πρεπει να είναι χρυσωρυχεία... Και το χτίσιμο σύννεφο... Τουριστικά μαγαζιά, τουριστικό φαγητό κλπ. εκφυλισμός...
-
Δεν θέλω να αναφέρω γιατί θα γίνει πάλι αφορμή για αντιπαραθέσεις σε προσωπικά θέματα.
Ξεκόλλα ρε. Μην τρελαίνεσαι με το τι λέει ο ένας και ο άλλος.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!