-
Θα μας τρελάνεις βρε ταξιδευτή.
Αν είναι να δώσεις 700000 για διαμέρισμα που θα κοίτα απέναντι ένα άλλο διαμέρισμα και θα ακους το κατουρημα του από πάνω και θα λες έχει καλό στόχο.... . Φτιάξε μια μονοκατοικία με 600000 με πισίνα, (μέσα/έξω, προκάτ πισίνες βγαίνουν φθηνα... Άσε σου λέω τα έχω ψαξει) γύρω στα 300 τμ το σπίτι ως σύνολο με βεράντες κτλ με κήπους και μπάρμπεκιου και τα υπόλοιπα 100.000 βαλτα σε υπηρεσίες. Φροντίδα κήπων, κετερινγκ όταν έρχονται οι φίλοι σου, καθαρισμό πισίνα από pool girl και οτι αλλο τραβάει η ψυχή σου.
Θα δώσεις και εργασία σε παιδιά να εργαστούν και θα είσαι βασιλιάς.
-
Για τις πολυκατοικίες τα έχω ξαναπεί. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Μόνο αρνητικά έχω να γράψω. Κανένα θετικό. Ούτε ένα όμως, έτσι για να σπάσει η μονοτονία.
Μονοκατοικίες, άλλο μεγάλο θέμα. Νομίζεις ότι επιτέλους μπορείς να ζήσεις και ξαφνικά σε βρίσκουν μέσα οι γείτονες δολοφονημένο και στη καλύτερη κρεμασμένο από κανένα πολύφωτο. Αν σε βρουν, γιατί μπορεί και κανείς να μην το πάρει είδηση.
Αν είχα 700 χιλιάρικα ... το 1ο πράγμα που θα έκανα, θα ήταν να πάρω το χαρτί της παραίτησης και θα πήγαινα να το τρίψω στην μούρη του καραμ@λάκα προϊστάμενου, μετά πώληση των πάντων και γεια σας...
Και μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε...
Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα καθόμουν στην βοθρολεκάνη της Αττικής.
-
Αρα έχουμε δύο κατηγοριών αγοραστές. Διοτι να δώσεις για 160 τμ κοντά στα 700.000 ευρώ και να μείνεις και πάλι σε οικοδομή μαζί με αλλους πόσους παρέα. Να τους ακούς στα μπάνια τους και στις φωνές τους κτλ..... Μάλλον έχεις σίγουρα και καποια άλλη βιλλιτσα.
Oντως αν το δεις ετσι δεν αξιζει αν και αρκετος κοσμος στις καλες εποχες εδωσε 400αρες. Εχω ακουσει μερι 1.5 εκατ στην Βουλα κοντα στην θαλασσα.
Ο Στορμ εχει ενα δικιο αν το δεις ετσι. Και στην δικια μου πολυκατοικια ακουω ηχους που δεν θα επρεπε να ακουγονται (δεν εχει ηχομονωση καθολου οπως οι περισσοτερες Ελλ πολυκατοικιες, σε Αμερικη/Καναδα βαζουν ηχομονωτικο υλικο γιαυτο δεν ακους τιποτα αλλα εχουν το προβλημα οτι οι σωληνες του πανου διαμερισματος ειναι στο ταβανι σου με οτι αυτο συνεπαγεται σημειωνω οτι οι τουαλετα βγαινει προς τα κατω).
-
Αργότερα θα σχολιάσω .
Αλλά Λαπ στα 700000 πρέπει να πάρεις και το οικόπεδο και εκεί θα χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια που λένε...
-
Χθες βράδυ στις 1.30 γύρισε ο άλλος από κάποιο κορωνοπάρτι, μπήκε στο διαμέρισμα από πάνω και άρχισε να τραγουδάει σαν την καρακάξα κάτι γυφτολαϊκά. Εννοείται ότι με ξύπνησε, σηκώθηκα σαν το αγγούρι μέσα στο σκοτάδι, μου χάλασε τον ύπνο και περίμενα πότε θα τελειώσει το μουσικό αφιέρωμα.
Φυσικά έχω προμηθευτεί ωτοασπίδες, παίρνω και κάτι χάπια (ηρεμιστικά) γιατί διαφορετικά από την υπερένταση και τα νέυρα το μάτι μένει γαρίδα... μέσα στο σκοτάδι.
-
Από τους πιο άκυρους σταθμούς του δικτύου χωροθετικά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή. Πρέπει να μπαίνουν μέσα κάθε ημέρα λειτουργίας τους με τις λιγότερες μετακινήσεις - επικυρώσεις εισιτηρίων. Προσωπικά βέβαια με εξυπηρετούν άριστα.
-
Τεράστιο λάθος . Μια χαρά σταθμοί είναι Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή από πλευράς κίνησης , τουλάχιστον για τον πληθυσμό που απευθύνονται . Αυτός του Χαλανδρίου εξυπηρετεί τους περιοίκους , αλλά και τους κατοίκους Βριλησσίων και Πεντέλης , ίσως και Μελισσίων , που έχει την αφετηρία των λεωφορείων τους εκεί. Επίσης έχει πάρκινγκ και σχετικά εύκολο πάρκινγκ γύρω και εξυπηρετεί κόσμο που πηγαίνει με το αμάξι του μέχρι εκεί . Εμένα είναι δίπλα και πάω με τα πόδια .
Ο σταθμός Αγία Παρασκευή , εξυπηρετεί κυρίως την αγορά του Χαλανδρίου , εξυπηρετείται και επικουρικά από τον σταθμό Χαλάνδρι με λεωφορεία .
Ο σταθμός Αγία Παρασκευή είναι 1200 μ , δηλαδή 15 λεπτά περπάτημα σε σχετικά ίσιο δρόμο από την πλατεία Χαλανδρίου και έτσι η αγορά , αλλά και τα καφέ το βράδυ βολεύονται με αυτόν .
Λαπ αυτός που δίνει 700,000 για 180 τμ σπίτι σε ψηλό όροφο με βεράντες και ταράτσες και θέα και 2 θέσεις υπόγειο γκαράζ και αποθήκη μεγάλη, δεν θα πάει να πάρει ένα οικοπεδάκι των 200 τμ . Θέλει τουλάχιστον 500-700 τμ. και να έχει θέα και άπλα . Ξέρεις πόσο κάνει ένα τέτοιο οικόπεδο σε καλή περιοχή ?
Ψάξτο και πες μας . Βάλε τώρα έξοδα αγοράς , έκδοση αδείας οικοδομής 20-30000 και κόστος ανέγερσης και να έχει και 100 τμ υπόγειο και πλέι ρούμ και 300 τμ που λες . Αν βάλεις και πισίνα , τα 7 ψηφία τα έπιασες για πλάκα...
-
Σήμερα μίλησα με ένα μεσίτη που είχα καιρό να μιλήσουμε γιατί είναι πλέον στέλεχος και δεν βγαίνει έξω από το γραφείο .
Μου είπε ότι του είχα κάνει μία ανάλυση της αγοράς το 2012 , τότε που ήταν στα κάτω της και του έλεγα τι θα ακολουθήσει . Εγώ δεν την θυμόμουν την συζήτηση . Αυτού όμως του είχε κάνει εντύπωση , γιατί τότε η ανάλυση μου , ήταν κόντρα σε αυτά που έλεγαν οι διάφοροι 'ειδικοί' της αγοράς . Και μου είπε ότι τώρα που δικαιώθηκα 100 % , την αναφέρει στους μεσίτες της εταιρείας για εκπαίδευση ....
Να πω ότι δεν κολακεύτηκα - χάρηκα με αυτά που μου είπε , θα ήταν ψέμα...
-
Να τον ακούτε τον ταξιδευτή! Έχει την πιο σφαιρική εικόνα της αγοράς ακινήτων από όλους εδώ μέσα. Γιατί είναι και ιδιοκτήτης και μελετητής και εργολάβος και κατασκευαστής και πωλητής. Και όλα αυτά με την τετράγωνη λογική και την αναλυτική ικανότητα ενός μηχανικού.
-
Από τους πιο άκυρους σταθμούς του δικτύου χωροθετικά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να είναι ο σταθμός 'Αγία Παρασκευή' ακριβώς στην εκκλησία, αλλά ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι! Έτσι άλλαξε η χάραξη.
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς .
Ο πολύ παλιός σχεδιασμός , της δεκαετίας του 60 ήταν να πάει η μία γραμμή κάτω από την Μεσογείων και να σταματάει στον Σταυρό και η άλλη κάτω από την Κηφισίας , ενώ θα γινόταν τράμ ή και μετρό αν έφταναν τα λεφτά , πάνω στο ίχνος της γραμμής των ΣΠΑΠ - ΣΑ από Ηράκλειο μέχρι τον σταθμό Γέρακα .
Μετά την μεταπολίτευση , ενεργοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το νέο Αεροδρόμιο των Σπάτων και έτσι μπήκαν νέες διαδρομές .
Στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας , υπήρχε χαραγμένη από την δεκαετία του 50 η Αττική Οδός , ως διάδρομος που παρέμεινε εκτός σχεδίου και μάλιστα θεωρείτο δρόμος του ΝΑΤΟ , ίσως από εκεί προέρχεται και η λεωφόρος ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.
Στο Χαλάνδρι πέρα από τον διάδρομο της Αττικής οδού (ΑΟ) , υπάρχει και ο διάδρομος της Ελευθέρας Λεωφόρου Πεντέλης (ΕΛΠ).
Είναι η διαδρομή του Μετρό Νομισματοκοπείο - Δ. Πλακεντίας . Και η ΑΟ και η ΕΛΠ είχαν σχεδιαστεί ως αυτοκινητόδρομοι σε όρυγμα βάθους 6 μ , με το τρένο-μετρό ανάμεσα , ενώ η ΕΛΠ ήταν η συνέχεια του δαχτυλίου της Αθήνας .
Τελικά τα λεφτά δεν έφτασαν και η ΑΟ έγινε με το τρένο-μετρό στην μέση , ενώ το μετρό πέρασε κάτω από τον διάδρομο της ΕΛΠ και η ΕΛΠ αρχικά υποβαθμίστηκε σε 4ιχνη αστική Λεωφόρο και με το νέο ΚΠΣ που πέρασε πριν λίγες μέρες , θα γίνει απλός δρόμος , ενώ η περιοχή εκατέρωθεν αυτής θα ενταχθεί στο σχέδιο πόλης .
-
Ερωτηση :
Ειναι όλοι στο επαγγελμα σου τόσο καλοι γνωστές του αντικειμένου τους;
Υ. Γ Σέντρα για γκολ σου δινω
-
Δεν ξέρω Λαπ . Πιστεύω ότι όσοι είναι μηχανικοί , γιατί το 95 % ΔΕΝ είναι , γνωρίζουν αρκετά πράγματα .
Για το θέμα όμως των σταθμών , γνωρίζω γιατί τα έχω ζήσει από νέος, αφού ανήκω σε μία από τις παλαιότερες οικογένειες του Χαλανδρίου και με ενδιαφέρει ο τόπος μου.
-
Εμενα πάντως μ έχεις εντυπωσιάσει.
Δεν το λέω ειρωνικά.
Θυμαμαι μου έκανε εντύπωση στα σπίτια που εχριζες το μικρό κουζίνα κι στην κρεβατοκαμαρα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ και είναι απίστευτα πρακτικό. Το εχω πει παντού σε αρκετους. Και δεν το είχαν σκεφτεί. Από τότε λοιπόν σε διαβάζω προσεκτικά. Όπως λέει και ο Χάρης. Είδες το κουζίνακι;
-
Σιγά μωρέ. Απλά έχω μεγαλώσει , οπότε έχω κάνει συσσωρευμένα λάθη = έχω εμπειρία...
Ποιό κουζινάκι , δεν θυμάμαι , έχουμε πει τόσα πολλά ...
-
Έλεγες για μια πολυκατοικία που έχτισες νομίζω διπατα διαμερίσματα. Και ενώ είναι σχετικά δύσκολα να πουληθούν όπως έλεγες, ειπες ότι είχες βάλει κουζίνακι σαν ντουλάπα ή κάτι τετοιο στην κρεβατοκαμαρα και τελικά όλοι οι πελάτες σου σε ευγνωμονούσαν.
Το οτι σκέφτηκες πριν από όλους κάτι τόσο πρακτικό εμένα με εντυπωσίασε. Διοτι ειναι λύσεις βγαλμένες από εμπειρία.
-
Εντάξει δεν ήταν και κάτι τόσο πρωτότυπο. Λογικό είναι να βάζεις ένα κουζινάκι σε κάθε επίπεδο , όταν έχεις μεζονέτα.
Οπως και λογικό είναι όταν έχεις μεζονέτα σε πολυκατοικία να βάζεις το σαλόνι στον ψηλότερο όροφο και τα δωμάτια στον χαμηλότερο , ώστε να έχεις την τυχόν θέα στο σαλόνι .
Ολοι όσοι έχουν κάποια εμπειρία τα σκέφτονται αυτά και τα εφαρμόζουν στις μελέτες τους .
Καλό βράδυ , γιατί 6 έχω έγερση...
-
Για να το λες κάτι θα ξέρεις. Αυτό είναι δείγμα άλλωστε του πόσο άσχετος είναι ο πελάτης και πόσο εύκολο είναι να του κάνει εντύπωση κάτι που για τον επαγγελματία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Ποτε δεν ξερεις τι θα εντυπωσιάσει έναν πελάτη και έναν άσχετο.
Καλή ξεκούραση.
-
Μισό λεπτό: κουζινάκι σε ντουλάπα; Πώοστ γκέγκεν αυτό;
-
Πράγματι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε το μετρό να περάσει από την πλατεία Αγίας Παρασκευής,αλλά η τότε δημαρχία μαζί με το παπαδαριό και ένα πυρήνα χαζοβιόληδων ξεσήκωσαν το πόπολο και άλλαξαν την όδευση. Από τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει. Ο δε τότε δήμαρχος Χαλανδρίου, ο ξεφτίλας ο Ζαφειρόπουλος , έπρεπε να απαιτήσει ο σταθμός να ονομάζεται διαφορετικά και όχι Αγ.Παρασκευή αφού είναι Χαλάνδρι εκεί.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!