-
Ο σταθμός ονομάζεται Αγία Παρασκευή επειδή είναι ΕΠΙ της οδού Αγίας Παρασκευής. Όπως και ο Δ. Πλακεντίας ονομάζεται έτσι επειδή είναι ΕΠΙ της οδού Δ. Πλακεντίας. Τα ίδιο είναι και ο σταθμός Χαλάνδρι αλλά έπρεπε να ονομαστεί αλλιώς
-
Κανονικά θα έπρεπε να ονομαστεί Ανδρέα Παπανδρέα ή Κων/νου Καραμάν-Αλί ή κάτι στο ποιο σύγχρονο π.χ.Στάση Φύσσα.
Να δίνει και ένα ιδεολογικό μήνυμα βρε αδελφέ!
Εγώ θα ήθελα να ονομαστεί Στάση Τάκη Τσουκαλά 'Άντε Γειά!'...
-
Μπορούσε κάλλιστα να λέγεται π.χ. Τούφα ή Νέο Χαλάνδρι όπως αναγραφόταν παλιά στα τοπογραφικά η τριγύρω περιοχή. Εγώ για τρολλάρισμα θα έβαζα μια πινακίδα στην έξοδο του σταθμού που θα έλεγε : 'Καλώς ήλθατε στο Χαλάνδρι' και βελάκι 'προς Αγ. Παρασκευή'.
-
Μισό λεπτό: κουζινάκι σε ντουλάπα; Πώοστ γκέγκεν αυτό;
Πούλαγε και το leroy τέτοια έτοιμα για φοιτητές! Σκέψου μια ντουλάπα που κλείνει με ρολό και μέσα έχει ένα μικρό νεροχύτη ένα κουζινάκι με 2 μάτια ή ένα micro φούρνο και ένα απορροφητήρα .Βάλε και 2 ντουλαπάκια κάτω και έτοιμο το κουζινάκι για το εξοχικό - τροχόσπιτο - υπνοδωμάτιο κτλ.
Τώρα στα δικά μου
καθαρά για να μου φύγει η περιέργεια , έχω ένα οικόπεδο στην Νίκαια 80τμ και θέλω να αγοράσω και το διπλανό μου οικόπεδο 80τμ .
►Πόσα τετραγωνικά και ορόφους δικαιούμαι εάν χτίσω ?
►Στα συνολικά τετραγωνικά προσμετρούνται και τα κλιμακοστάσια - αποθήκες κτλ?
►Παίζει ρόλο ότι τα οικόπεδα είναι 2φατσα? Εμπρός έχουν πρόσβαση από δρόμο και πίσω σε πλακόστρωτο παράδρομο!
Βρήκα αυτό τον πίνακα ας υποθέσουμε ότι είμαι την Α ή Β ζώνη :
https://www.entypa.info/images/entypa/antikeimenikes_aksies/NOMARXIAKO_DIAMERISMA_PIREOS.pdf
Σελίδα 227 ( δεν μπορώ να κάνω copy-paste το κείμενο)
Ευχαριστώ.
-
Γιε μου, τα τοπογραφικά του οικοπέδου σου και του γειτονικού υπό μάλης και στο μηχανικό σου! Δεν απαντώνται αυτά τα θέματα αλλιώς.
Υ.Γ.: Αυτό που βρήκες δεν έχει σχέση με την εκμετάλλευση του οικοπέδου (δηλαδή τη δυνατότητα δόμησης) αλλά την εμπορικότητα και τη φορολόγηση του.
-
γιεμ, να σου πουλησω ετοιμο? στη νικαια? με οικοπεδακι διακοσια τοσα? χτιζμενα 130 νομιζω οροφος, πυλωτη με παρκιν που ενα κομματι της καπου 90τμ εχει γινει κατι και κλεινεται για σπιτι νομιμα και μαλιστα χωρις να πειραζει το παρκιν, αυλη πισω, αερας καπου 150 με αναλογη υποδομη στο κτισμα και μπορει να λεω και λιγα? κονδα, βασικα παρα μα παρα πολυ κονδα πλατεια χαλκηδονας. κριμα και αδικο να το εχω κλεισμενο χρονια τωρα ενω ειναι σπιταρωνα, δεν ειναι παλιο, προσφυγγικο και τετοια. καποιες θειες αγαπουσαν γατο.
-
Γιε μου, τα τοπογραφικά του οικοπέδου σου και του γειτονικού υπό μάλης και στο μηχανικό σου! Δεν απαντώνται αυτά τα θέματα αλλιώς.
Υ.Γ.: Αυτό που βρήκες δεν έχει σχέση με την εκμετάλλευση του οικοπέδου (δηλαδή τη δυνατότητα δόμησης) αλλά την εμπορικότητα και τη φορολόγηση του.
Για σας που τα ξέρετε αυτά, μπορούν να συνενωθούν δύο οικόπεδα και να δώσουν συνολικά τετραγωνικά δικαίωμα δόμησης;
Γιατί ακούω ακόμη και για μεγάλα οικόπεδα (όχι αγροτεμάχια) που τα διαίρεσε σε μικρότερα και τα πούλησε ο ιδιοκτήτης, και πλέον έχασε το δικαίωμα δόμησης το κομμάτι που πουλήθηκε και δεν βγάζει άδεια δόμησης.
-
Να συνενώσεις οικόπεδα πάντα μπορείς. Το νέο οικόπεδο θα παίρνει βεβαίως συντελεστή δόμησης με βάση το σύνολο των τετραγωνικών του. Στα εντός σχεδίου πρακτικά δεν χάνεις τίποτα. Σε εκτός σχεδίου, σε εντός ορίων οικισμού κτλ θέλει προσοχή η συνένωση, γιατί μάλλον θα χάσεις από δόμηση.
Να κάνεις κατάτμηση δεν μπορείς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παρά μόνο αν προκύπτουν δύο νέα οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα.
-
@harisma23 σίγουρα αυτή είναι και η ποιο σωστή κίνηση και όχι να ρωτήσω σε αυτοκινητιστικο φόρουμ αλλά τώρα μιλάμε για απλή περιέργεια, είναι παρατημένο προσφυγικό εδώ και 20 χρόνια με ένα δώμα μέσα και με τρώει ο κωλος μου, πρέπει να φτιάξω γκαράζ να βάζω το Tesla .
@gatoz thanks βρε daddy θα περιμένω να με βάλεις και εμένα σε καμιά κληρονομιά, έστω την κατώτερη νόμιμη μοίρα. Χαλκηδόνα πάω με τα πόδια είναι πολύ κοντά.
Απλά πρώτα πριν κάνω κάποια κίνηση με την ιδιοκτήτρια πρέπει κάπως να μάθω τι μπορώ να φτιάξω, αν πχ βγάζω Χ ή ψ ορόφοδιαμερισματα μπορεί και να μην αξίζει.
Αν αξίζει ή όχι θα το κρίνει και το κόστος αγοράς του χαμοσπιτου.
-
Γιέ μου, σου ξαναλέω ότι κάποιοι από εμάς είμαστε μηχανικοί ή της πιάτσας (δηλαδή της αγοράς ακινήτων) και έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, αλλά αυτό που ζητάς, να πάρεις δηλαδή μια ιδέα δεν γίνεται στο μιλητό! Πρέπει να δούμε τοπογραφικά με διαστάσεις, εμβαδά και όρους δόμησης, για να μπορέσουμε να σου δώσουμε μια ιδέα.
-
Οπως τα λέει ο Χάρης είναι . Εμείς είμαστε μηχανικοί και 1 και 1 κάνουν 2 . Δεν μπορούμε να λέμε μλκ , όπως άλλα επαγγέλματα και να λέμε αυτή ήταν η 'μηχανική' μας άποψη , αλλά ο πρόεδρος ήταν καρ-ι-ο-λι-ς
Ονόματα δεν λέμε , οικογένειες δεν θίγουμε ...
Αλλά ένα παραπονάκι από την προσπάθεια να βγάλεις άκρη στην πολυνομία και να έχεις και όλες τις ευθύνες , το έχουμε...
Εχουμε και συνδικαλιστές της πλάκας (του τρίτου υπογείου), εκεί στο Τ-ρ-Ε-λ-Ε....
-
Χαχαχαχ πολύ σωστά τα λέτε και ευχαριστώ πραγματικά για την υπευθυνότητα που δείχνετε!
Αν βρεθώ μέχρι το χειμώνα με την κληρονόμο θα την ρωτήσω, δεν θέλω να την πάρω τηλέφωνο για αυτό τον λόγο και νομίζει ότι καίγομαι να αγοράσω (που δεν καίγομαι).
Σε αυτές τις περιπτώσεις τι σύστημα παίζουμε?
Το κλασικό μου? (δλδ Ζάχος Δόγκανος στην εφορία)
Επιθετική αγορά (του στυλ φερτο μην σου σπάσω το σβερκακι)
Ή το παίζω αδιάφορος και όπου πάει η κουβέντα?
Σκεφτόμουν (ονειρευόμουν δλδ) ότι η πρώτη φάση μετά την αγορά αν έχουν μείνει λεφτά να το ισιώσω και να το κάνω Parking δικό μου.
Αυτά στα θερινά μου όνειρα... Μιας και που καλοκαίριασε απότομα.
-
Απλά πρώτα πριν κάνω κάποια κίνηση με την ιδιοκτήτρια πρέπει κάπως να μάθω τι μπορώ να φτιάξω, αν πχ βγάζω Χ ή ψ ορόφοδιαμερισματα μπορεί και να μην αξίζει.
Αν αξίζει ή όχι θα το κρίνει και το κόστος αγοράς του χαμοσπιτου.
Πάντως αν η κίνηση είναι να τα φτιάξεις με την ιδιοκτήτρια , τότε θα έχουμε συνένωση των οικοπέδων , εν τοις πράγμασι...
-
Ποτέ δεν ξέρεις criuser , μόνο τηλεφωνικά έχουμε μιλήσει και μου φάνηκε ποιο μιλφ και από τα μιλφ που θέλει ο γάτος , ίσως να βρω και εγώ μια 'θεία' να με αγαπά ...τι μόνο ο γάτος θα έχει τέτοια τυχερά?
-
qualis pater talis filius
-
qualis pater talis filius
Χαχχαχα εύστοχο, δεν το ήξερα Lap θα το σημειώσω.
-
Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον πολύ ρηχή.
Τα οικόπεδα λίγα και οι τιμές ανεβαίνουν συνέχεια . Το κόστος ανεβαίνει μέρα την μέρα . Ολες οι εταιρείες αλλάζουν τιμοκαταλόγους αρκετές φορές τον μήνα . Οι παλιοί κατασκευαστές που κρατούσαν τον ανταγωνισμό έχουν αποσυρθεί πλέον , ή βρίσκονται στα στάδιο της απόσυρσης ...
Αυτοί που έχουν μείνει όπως και οι καινούργιοι είναι μεγάλα μεγέθη που έχουν τουλάχιστον 7 ψηφία στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς .
Αναμένουμε να έλθουν και ξένες τράπεζες που θα δίνουν απ΄ εύθείας δάνεια στους πελάτες τους και έτσι το σκηνικό θα ολοκληρωθεί για τα καινούργια .
Θα μείνουν τα παλιά .
Εδώ έχουμε δύο κατηγορίες . Η μεγάλη πλειοψηφία ανήκει σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες , οι οποίοι πουλάνε με το συναίσθημα ή και με τις άμεσες ανάγκες τους . Η μειοψηφία ανήκει σε ξένες εταιρείες που έχουν αγοράσει χιλιάδες ακίνητα ή και διαχειρίζονται ακίνητα ομοεθνών τους και αυτοί έχουν πολύ διαφορετικές σκέψεις . Αλλες παίζουν στην βραχυχρόνια μίσθωση , άλλες στις μισθώσεις στελεχών , άλλες στις μαζικές πωλήσεις σε ξένα κεφάλαια και ξένους ιδιώτες και άλλες τα κρατάνε για να τα πουλήσουν στο μέλλον , αφού ακόμα η Αθήνα παραμένει η φτηνότερη πρωτεύουσα της ΕΕ-ΕΟΧ , ακόμα και από τις ανατολικές , αφού εκεί οι ξένοι φοιτητές πληρώνουν ακριβά ενοίκια και αγοράζουν επίσης ακριβά . Σε σχέση δε με την ζώνη του Ευρώ , οι διαφορές είναι τεράστιες , όπως και τα αναμενόμενα υπερκέρδη αυτών που λεηλάτησαν τα σπίτια των Ελλήνων με τις ευλογίες ΓΑΠ - Σαμαροβενιζέλων , αλλά και την ανοχή των Τσιπροκαμμένων .
-
Ερώτηση προς τον Χαλανδριώτη cruiser!
Πως βλέπεις το real estate του Χαλανδρίου μετά από 7-8 χρόνια; Θα το ξεφορτωθώ εύκολα το διαμέρισμα ή θα παρακαλάω να το αγοράσουν;
-
Πυθία δεν είμαι , οπότε η σημερινή ανάλυση λέει ότι το Χαλάνδρι έχει ελάχιστα οικόπεδα για χτίσιμο , σε 7-8 χρόνια αντί για 5 σταθμούς Μετρό και 2 προαστιακού που έχει σήμερα θα έχει 8 μετρό και 2 προαστιακού , θα έχει πέραν της Αττικής Οδού εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στην ΕΟ μέσω της επέκτασης της Λ. Κύμης
-
παιδιά καλησπερα μετα από πολυ καιρο.
Εχω ενα ακινητο το οποιο ανακαινιζω.εχω κάνει καποιες αλλαγες στο μπάνιο συγκεκριμενα εχω μεταφερη τη μπαταρια του ντουζ σε αλλο σημειο και και το πλυντηριο από το μπανιο στην κουζινα
το ακινητο ειναι κληρονομια απο τον πατερα μου. μελετη υδραυλικη δεν εχω βρει στα χαρτια που εχω
ερωτησις: οταν πωλειται ενα ακινητο ελεγχουν αν εχει γινει καποια αλλαγη π,χ στα υδραυλικά?όπως αυτες που εκανα εγω?θα εχω δηλαδη καποιο προβλημα στην πώληση λογω των αλαγων?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!