Αφήστε τα πολιτικά και τις ιδεολογίες και τα γραφήματα και τα επιδόματα .
Η απάντηση είναι εδώ μέσα σε αυτό το θέμα και για αυτό το συντηρώ .
Πηγαίντε 10-15 χρόνια πίσω σε αυτό το θέμα και διαβάστε τι έλεγαν τότε πολλοί και τι έλεγα και εγώ ..
Και με θεωρούσαν έως και γραφικό .
Μην απορείτε λοιπόν . Ολα αυτά τα χρόνια χτίστηκαν 600-700000 λιγότερα σπίτια σύμφωνα με τους μέσους όρους ανέγερσης νέων κατοικιών από το 1970 έως το 2010,
Αλλά εκτός από αυτό η συμμορία ΓΑΠ-ΜΠΕΝΥ-ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΥ έφτιαξε το σκηνικό ώστε να αγοραστούν τα ακίνητα από τους ξένους φτηνά . Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν περάσει πλέον σε χέρια ξένων και έχουν βγεί από την αγορά ενοικίου , αφού είτε νοικιάζονται στις πλατφόρμες , είτε ανακαινίζονται , είτε αρκετά παραμένουν κλειστά προκειμένου να μεταπωληθούν σε λίγα χρόνια , αφού η Αθήνα είναι στο 50-60 % των σπιτιών των φτωχών χωρών της ΕΕ και στο 10-20 % των τιμών των πλούσιων χωρών.
Οτι μένει λοιπόν νοικιάζεται άμεσα . Χτες νοικιάστηκε αμέσως ένα ρετιρέ τεσσάρι στην Κυψέλη γνωστού, που θέλει και ανακαίνιση στα 500 €.
Οταν λοιπόν η προσφορά μειώθηκε τουλάχιστον κατά 60-70 % , τι περιμένετε να συμβαίνει ?
Και στο εξωτερικό ο κόσμος μένει 40-50 χλμ μακριά από τις πόλεις σε χωριά για να έχει φτηνή στέγαση.
Για σκεφτείτε να μείνεται στον Αυλώνα , στα Μέγαρα . Πολύ φτηνότερα όλα . Και έχετε και τον προαστιακό .
Για το Χαλάνδρι που με ρώτησαν . Εκτός σχεδίου υπάρχουν αρκετές περιοχές . Κάποιες ίσως μπουν τα επόμενα 5 χρόνια . Μιλάμε για το τμήμα που περνάει από κάτω το Μετρό μετά το Νομισματοκοπείο μέχρι την Δ. Πλακεντίας . Ενα δεύτερο κομμάτι είναι σε ακτίνα 200-500 μ γύρω από το Νεκροταφείο που είπαν ότι με το νέο ΚΠΣ θα μπουν .
Πωλείται ένα διαμέρισμα Α΄ ορόφου 110 τμ αν θυμάμαι καλά σε καλό σημείο κοντά στον σταθμό Χαλάνδρι , γύρω στα 3800 . Είναι βορεινό βέβαια , αλλά έχει απόσταση μεγάλη από το απέναντι κτίριο , πάνω από 30 μ. Δεν είναι δικό μου , απλά είναι στην γειτονιά μου και το βλέπω στο περπάτημα .