-
dstou τι θερμοκρασία; όλο το 24 ωρο
.. Πολυ λίγα μου φαίνονται αυτά που λες για κόστος.
Πόσα btu βγαίνει ότι χρειάζεσαι για 22 βαθμους όλο το 24 ωρο
-
γατος σπικινγκ
πολυκατοικια του 2008, καλες μαλλον μονωσεις.
γατος κατοικος δηλαδης 25 βαθμοι στο σπιτι μονιμα. κριου και χαρη μην το πεις, ξευρεις τον λογο.
ειχα πετρελαιο και πλερω καπου 300 μονο για θερμανση το μηνα
οταν ειχε ακριβυνει το μαυρο ζουμι το ειχα γυρισει σε ερ κοντισιονια. ολα ινβερτερια. θυμαμαι πλερω τα μισα απο τα πετρελαια αλλα θυμιζω τοτες ηταν πανακριβο το μαυρο. μολις φτηνηνε και γυρισε στα 3 κατοσταρικακια το μηνα επιστροφη γιατι ειναι ποιο χουχουλια η ζεστα του σε σχεση με το να σου πετανε ζεστο αερα σαν κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο.
περυσι εμπηκε αεριο στη περιοχη. βαλαμε στη κεντρικη θερμανση. ριχνω πλεον 180-200 το μηνα με παλι ζεστα ζορικη.
θα μπορουσε και καλυτερα αμα δεν ηταν κεντρικη η θερμανση καθως ειμαι ο μονος που το καιω αχορταγα και ζεσταινω ετσι και τους αλλους.
φυσικα με το καλοριφερ και τσαμπα ζεστο το πρωτο νερο, μετα μπαινει η κορακλα για ντουσακι και τι να σου κανουνε 200 λιτρα μολις.
ρευμα ομως εχω στα χωρια, τοσο στο παραλιακο αφου δεν παω το χειμωνα αλλα και οταν τυχει να παω μια χαρα πιανουν τα ερκοντισιονια, οσο και στο πολυ βουνισιο που εχω σωματα γιατι ερ κοντισιονια δεν πιανουν καν και το πετρελαιο παγωνει αν δεν ριχνεις ζουμια και αναδευεις. στα 1300 υψομετρο αναμεσα καλιακουδα και σαρανταινα.
καθε φορα που θα παω σε χωριο ξερω οτι θα σκασει μετα ο λογαριασμος πιασε κολέ. στο βουνισιο μιλαμε για σκισιμο, σχεδον οσο οι βενζινες.
γατος ευπειθως ανεφερε
-
Γλαφυρός ο γάτος...
-
Λοιπον εγω αρχισα να ρωτω και μου λενε κατι 420-450 αρια για 90 τετραγωνικα του 70-80 πολυκατοικια χωρις μονωση με 22 βαθμους ολο το 24 ωρο με θερμοσσυσωρευτες βαση την μετρηση των κιλοβατωρων του νυχτερινου για ολο το χειμωνα. Μεσα εχουν μερικες φορες και κανα πλυντηριο αλλα οχι παντα διοτι το βαζουν πρωι.
Το πολυ πρωι μαλιστα που εξω εχει πολυ κρυο εχουν κοντα στους 24 βαθμους διοτι μολις εχουν φορτσει τα σωματα απο την νυχτερινη φόρτιση.
-
Η μελέτη θέρμανσης του ΕΜΠ έχει επικαιροποιηθεί το 2017 .
Η αντλία θερμότητας μακράν η οικονομικότερη σε χρήση , αλλά και η ακριβότερη σε εγκατάσταση .
Εγώ στο σπίτι , 20ετίας πλέον παραμένω σε πετρέλαιο με αυτονομία . Θερμοκρασία 21-22 βαθμούς όλο το 24ωρο , μονώσεις μεσαίες , διπλά τζάμια , τελευταίος όροφος , χωρίς κτίριο στο επίπεδο του . Ετήσιο κόστος γύρω στα 500-600 τον χρόνο με τις τωρινές τιμές .
Τώρα στην περιοχή βάζουν αέριο . Ετρεξαν να βάλουν κάποιοι . Οι περισσότεροι επειδή στις δίπλα πολυκατοικίες , δικές μου κατασκευές και αυτές, έχουν κάποιον περίεργο και με το αέριο θα αυτονομηθούν από την θέρμανση ,
Το αέριο τα έχει καταφέρει καλά να μας υποχρεώνει να φτιάχνουμε τις ΒΡΩΜΟΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ του , είτε το θέλουμε είτε όχι .
Εγώ στην τωρινή οικοδομή βάζω αντλίες θερμότητας , αλλά πλήρωσα 2000 για να βάλω τις εγκαταστάσεις του υποδεέστερου αερίου χωρίς λόγο και όχι μόνο αυτό , αλλά πρέπει να τους περιμένω που ξύνονται , να περάσουν να τις ελέγξουν για να πάω πολεοδομία και ΔΕΔΗΕ για το ρεύμα , ενώ οι άνθρωποι θέλουν να μετακομίσουν , οπότε πρέπει να βολευτούν με το εργοταξιακό .
Το χειρότερο είναι οι κατασκευές που κάνουν οι εργολάβοι τους και τα ασχρά υλικά που χρησιμοποιούν , κάτι πανάσχημους μετρητές , αισθητικής του 1920 που τους βάζουν όπου γουστάρουν .
Είχα βάλει τα ρολόγια μέσα σε ντουλάπα , σε εσοχή στην πιλοτή , μακριά από την πρόσοψη και ήρθαν και έβαλαν τις γκουμούτσες τους , πάνω στην φάτσα .
Πιθανόν να φταίνε και οι ιδιοκτήτες που είναι αδιάφοροι , αλλά μιλάμε με έχει εξοργίσει όλη η ιστορία με αυτή την μλκια το αέριο , που όπως λέει η μελέτη για κάθε ευρώ που πληρώνεις παίρνεις 80 λεπτά με πετρέλαιο και 93 με αέριο , ενώ με αντλία παίρνεις 2 ευρώ τουλάχιστον .
-
Οκ οι αντλιες ειναι πιο οικονομικες. Στους καυστηρες θελεις και υψηλο βαθμο αποδοσης οπου με τα χρονια πεφτει συνεχως.
Που να δεις σε 25 30 ετη πως θα ναι το δικτυο και ποιος θαντα φροντιζει τοτε,
Εδω ολοκληρη ΔΕΗ την διέλυσαν....
-
Πιθανόν να φταίνε και οι ιδιοκτήτες που είναι αδιάφοροι , αλλά μιλάμε με έχει εξοργίσει όλη η ιστορία με αυτή την μλκια το αέριο , που όπως λέει η μελέτη για κάθε ευρώ που πληρώνεις παίρνεις 80 λεπτά με πετρέλαιο και 93 με αέριο , ενώ με αντλία παίρνεις 2 ευρώ τουλάχιστον .
Οι αντλίες ειναι πολύ οικονομικές, όταν όμως συνδυάζονται με χαμηλής θερμοκρασίας νερό, πχ 40 βαθμούς στην ενδοδαπέδια. Στους 60 το κόστος αρχίζει κ τσιμπάει...
-
Στα fan coils θα είναι 50-55 βαθμούς . Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό , είναι ότι βασικότερο πράγμα είναι η μόνωση . Από μεσαία 3 εκ δηλαδή και πάνω , αλλά όσο απαιτείται .
Τώρα έχουν περάσει ένα άρθρο στον ΝΟΚ που λέει ότι αν έχεις μόνωση μέχρι 6 εκ μετράει στα τμ , ενώ αν είναι από 7 τμ και πάνω δεν μετράει και μπορεί να είναι και μέσα στα πλάγια όρια . Οπότε τα νέα σπίτια πάνε με 7 εκ μόνωση που σημαίνει πρακτικά για τα δεδομένα της μισής Ελλάδας , πρακτικά μικρές ανάγκες θέρμανσης .
Η ενδοδαπέδια ΔΕΝ κάνει για τα 2/3 της Ελλάδας ακριβώς λόγω του κλίματος και τώρα αν έχεις και 7 εκ μόνωση , δεν θα κάνει για το 80 % . Ο λόγος η μεγάλη αδράνεια του συστήματος 10-24 ώρες , σε περιοχές που οι αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες είναι της τάξης των λίγων ωρών .
Σκεφτείτε Ανοιξη - Φθινόπωρο στην Θεσσαλία που η θερμοκρασία στις 9 το βράδυ είναι 20 βαθμούς και τα ξημερώματα 5 και το μεσημέρι 30 . Αλλά και στην Αττική όταν θα κρυώσει ο καιρός θα θέλεις άμεση θέρμανση για 2 ώρες το απόγευμα και το πρωί . Τι να σου κάνει η ενδοδαπέδια ?
Ασε που το καλοκαίρι η ενδοδαπέδια κάνει δροσισμό ενώ τα fan coils ψύξη .
-
criuser wrote:
Οι αντλίες ειναι πολύ οικονομικές, όταν όμως συνδυάζονται με χαμηλής θερμοκρασίας νερό, πχ 40 βαθμούς στην ενδοδαπέδια. Στους 60 το κόστος αρχίζει κ τσιμπάει...
Oτιδηποτε με ρευμα οταν περασεις καποιο σκαλι καταναλωσης ανεβαινει η χρεωση αρκετα. Κανω λαθος;
Το αεριο ειναι ανωτερο απο το ρευμα και επισης μπορεις να το βαλεις και στη κουζινα. Κανει καλυτερο μαγειρεμα. Το θεμα με το αεριο ειναι οτι πρεπει να το εισαγεις και εξαρτασαι απο τριτους.
Παντως αν εφτιαχνα ενα σπιτι θα ημουν ανοιχτος να εξετασω ολες τις λυσεις.
Στο παλιο μου διαμερισμα στο Λονδινο ειχαν μια περιεργη λυση οπου ειχα καυστηρα ΦΑ στην κουζινα (ο οποιος μερικες φορες δεν ξεκινουσε-μαλλον ηθελε συντηρηση) για ζεστο νερο και μονο αλλα θερμανση ειχε ενδοδαπεδια με ρευμα η οποια ομως ηταν αδυνατη.
-
Βαλε εδω
Σε ενα σπιτι με 7εκ καλες μονωσεις (καινουργιο) βαλε 3000 kw για θερμανση με θερμοσυσσωρευτες στο νυχτερινο και δες ποσο βγαινει......για να εχεις 22 βαθμους ολο το 24 ωρο, με γλυκια ζεστη (και υπερυθρη) χωρις συντηρηση, χωρις σωληνες , χωρις ετησια πτωση της αποδοσης του καυστηρα και αυξηση της καταναλωσης, χωρις νερα, κυκλωμστα και για 40++++ χρονια ξεγνοιασιά.
-
Τελικά όταν κάποιος από μας φάει ένα κόλλημα με κάτι δεν του περνάει εύκολα, σε αυτό ταιριάζουμε και κάνουμε παρέα
Εν προκειμένω Λαπ, φαντάσου να βγαίνουν θερμοσυσσωρευτές Suzuki !?
(Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί το πείραγμα μου)
Την υπέρυθρη γιατί την τονίζεις τόσο πολύ, όλα τα θερμά σώματα εκπέμπουν, αλλά αν θυμάμαι οι συσσωρευτές έχουν μόνωση και μεταλλικό κάλυμμα, ακριβώς για να μην την εκπέμπουν συνεχώς, αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό σε εναλλαγή με τον αέρα, ώστε να επιτυγχάνεται μακρύτερο διάστημα απόδοσης και ένας ελάχιστος βαθμός ρύθμισης θερμοκρασίας του χώρου (το μεγάλο ελάττωμα της τεχνολογίας αυτής, γιατί ακόμη και στο τζάκι έχεις πολύ πιο άμεσο έλεγχο της θερμοκρασίας του χώρου).
Νομίζω ότι ένα κλασικό σώμα καλοριφέρ, radiator όχι 'πάνελ', εκπέμπει πολύ πιο αισθητή θερμότητα (υπέρυθρη) κι ας είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Νομίζω πάντως πως πλέον η θέρμανση ενός χώρου με θερμοσυσσωρευτή, ακριβώς επειδή είναι αδύνατον να επιτυχείς ακριβώς την 'επιθυμητή' θερμοκρασία, κοστίζει τα διπλά και τριπλά από μια σύγχρονη μέθοδο, όπως οι λέβητες αερίου, και οι αντλίες θερμότητας (έστω και air-conditioning) ενώ ρισκάρεις να 'το δαγκώσεις' σε απότομη αλλαγή καιρού.
-
Νομίζω πάντως πως πλέον η θέρμανση ενός χώρου με θερμοσυσσωρευτή, ακριβώς επειδή είναι αδύνατον να επιτυχείς ακριβώς την 'επιθυμητή' θερμοκρασία, κοστίζει τα διπλά και τριπλά από μια σύγχρονη μέθοδο, όπως οι λέβητες αερίου, και οι αντλίες θερμότητας (έστω και air-conditioning) ενώ ρισκάρεις να 'το δαγκώσεις' σε απότομη αλλαγή καιρού.
Σε καμία περίπτωση... έχω σπίτι 65 τετραγωνικά (κατασκευή 80) κ θερμοσυσωρευτές παλιάς τεχνολογίας (τοποθέτηση 95) με τριφασικό νυχτερινό ρεύμα. Οι θερμοσυσωρευτές λειτουργούν αυτόματα ότναν έρχεται το νυχτερινό, που σημαίνει το χειμώνα 2 ώρες το μεσημέρι κ το βραδάκι κανονικά. Το σπίτι έχει πάντοτε ζέστη (έβγαλα κ ένα σώμα καθώς δεν αντέχαμε άλλο την ζέστη) εκτός φυσικά απο νερό (εχω τοποθετήσει ηλιακό) κ το κόστος της θέρμανσης με της απώλειες παλαιότητας δεν ξεπερνάει τα 250 max 300 ευρώ τον χρόνο. Κ όλα αυτά χωρίς πολυδάπανη αγορά αντλίας θερμότητας κτλ. Με το air-cnodition την θέρμανση που βγαίνει κ αρκετή ακριβή, δεν το συγκρίνω καθόλου καθώς ο αέρας ειναι ξερός, πονοκεφαλιάζω κ μόλις το κλείσω απευθείας φεύγει η ζέστη. Ισως βέβαια οι θερμοσυσωρευτές να αποδίδουν καλύτερα σε μικρά σπίτια όπως το δικό μου. - κ για να προλάβω τους καχύποπτους, λόγω του νυχτερινού εινα πολύ ευκοο να μετρήσεις την κατανάλωση της θέρμανσης καθώς τις συγκεκριμένες ώρες δεν καίει τιποτα αλλο, ούτε μαγειρεύω το μεσημέρι.
-
Αϊ γεια σου.
Στην Γερμανία τους έκοψαν με νόμο επειδή δεν είχαν πολλαπλασιαστη όπως οι αντλίες και ήταν επιβαρυντικό για τον περιβάλλον η παραγωγη ρευματος χωρίς πολλαπλασιαστη στο μέσο θέρμανσης.
ΟΜΩΣ από το 2011 ή 14 που πλεον έχει γυρισει η παραγωγη ρευματος σε πρασινες πηγες σε τεράστιο ποσοστο, τους ξανά νομιμοποιησαν και αρχισαν να τους βάζουν σε νέα σπιτια. Ξαναγίνονται της μόδας σε αρκετές περιπτωσεις που δεν έχουν αέριο κτλ
Όταν στο μέλλον υπάρχει άφθονο ρευμα είτε μέσω σύντηξης και ανανεώσιμων πηγων ενέργειας, υπόγεια ρευματα θαλασσών κτλ..... Θα είναι η θέρμανση του μέλλοντος.
Την υπέρυθρη την τονίζω γιατί είναι γλυκιά... Καμιά σχεση με το air conditioner. Είναι σαν να κάθεσαι χειμώνα στον ήλιο. Ζεσταίνεται το κόκκαλο. Οχι περνάει μέρος της. Η μονωση είναι για να μην γίνει έγκαυμα.... Μιλάμε καίνε οχι αστεία. Τηγανίζεις και αυγό
-
Αϊ γεια σου.
Στην Γερμανία τους έκοψαν με νόμο επειδή δεν είχαν πολλαπλασιαστη όπως οι αντλίες και ήταν επιβαρυντικό για τον περιβάλλον η παραγωγη ρευματος χωρίς πολλαπλασιαστη στο μέσο θέρμανσης.
Πάντως προυποθέτουν μεγάλο πίνακα με καλώδια κτλ στο σπίτι (ακριβή εγκατάσταση αν δεν έχει προβλεφθεί), κ οι δικοί μου επειδή ειναι κ παλιοί, πιάνουν κ χώρο.... Παρόλα αυτά από αποψη οικονομίας σε συνδυασμό με πάροχο ρεύματος ποιο φθηνό από την δεη, καρα-συμφέρουν... κ δεν έχεις του κλεφτο-πετρελαιάδες στο κεφάλι, ή το αέριο με ξεχωριστό λογαριασμό κάθε δίμυνο...
-
Η λειτουργία των θερμοσυσσωρευτων έχει να κάνει με την θερμοχωρητικοτητα των πυροτουβλων, η οποία δεν αλλάζει.Ετσι το μέγεθος τους δεν έχει αλλάξει αισθητά με τα χρόνια. Η επανάκαμψη τους στη Γερμανία και αλλού, έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της ηλεκτροπαραγωγής και τις επιδοτήσεις της πράσινης ενέργειας.
-
Σε δική μου οικοδομή ηλικίας 17 ετών , είχαμε προσπαθήσει να διατηρήσουμε μία αισθητική και βάλαμε όπως κάνουμε πάντα τα ρολόγια της ΔΕΗ σε ένα ντουλάπι και μακρυά από την πρόσοψη . Είναι αυτό που βλέπετε πάνω και μέσα από το Βόλβο .
Τώρα έβαλε η πολυκατοικία αέριο .
Κοιτάξτε τα χάλια του αερίου . Εβαλαν πανάσχημους μετρητές , ψηλά και σε πρώτη μούρη πάνω στο τοιχείο .
-
Εχω την αισθηση οτι ειτε τους βαζουν κατω ειτε στην ταρατσα....
Καλα αυτο ειναι το λιγοτερο.
Σε 25 ετη να δουμε τι θα γινει το δικτυο και σε σεισμους. Πανικος θα γινεται.
-
https://www.facebook.com/100004434667425/posts/1807571779407656/?sfnsn=mo
Σχολιάζεται με χιούμορ έως κακία στο φέησμπουκ σήμερα...
'Λουξ διαρι' του κουτιού επιπλωμένο, που ανάμεσα στις πίσω όψεις πολυκατοικιών φαινόταν λίγο η Ακρόπολη, 240.000€ πώληση στο Κουκάκι...
-
H περιοχή ήταν κάποτε στα αζήτητα. Να το ξέραμε, να αγοράζαμε έγκαιρα κάτι.
-
H περιοχή ήταν κάποτε στα αζήτητα. Να το ξέραμε, να αγοράζαμε έγκαιρα κάτι.
240 χιλιάρικα ήταν η αγγελία, δε νομίζω πως θα βρεθεί αγοραστής γι αυτό το διαμέρισμα σε τέτοια τιμή... αλλά δείχνει το στραπάτσο που έφαγαν, έστω προσωρινά, όσοι πόνταραν στο AirBnB και πιστεύουν τώρα ότι βρέξει-χιονίσει, θα τα κονομήσουν από ένα ακίνητο.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!