-
Διαβάζω όλες τις απαντήσεις και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι με τα σπίτια είμαι σκράπας εντελώς. Δεν το έχω καθόλου το θέμα.
Όσο το προσπαθώ, τόσο μπλέκομαι περισσότερο και πέφτω σε τοίχους και τα κάνω σκ@τά.
Παιδιά έχετε δίκιο. Ενδοδαπέδια θέρμανση. Εγώ τα μπέρδεψα, γιατί δεν ήξερα αυτή την μορφή θέρμανσης. Υπάρχει και ενδοδαπέδια ρεύματος αντί καυστήρα; Δηλαδή το νερό να ζεσταίνεται με ρεύμα; Αυτό είναι θετικό ή αρνητικό;
Όσο για το 'χρήζει ανακαίνισης' σε ενοικιαζόμενα σπίτια αφορά αγγελίες που βλέπω και κάνουν αυτή την αναφορά. Δεν καταλαβαίνω όμως. Γιατί γράφουν στις αγγελίες 'χρήζουν ανακαίνισης' αφού τα νοικιάζουν; Ο ενοικιαστής θα ανακαινίσει το σπίτι ενός άλλου; Δεν καταλαβαίνω, πως τα έχω μπλέξει έτσι;
Εμ, λογικό. Θυμήθηκα στα 50 μου να ασχοληθώ με σπίτια. Αντί να ασχοληθώ με γηροκομεία ασχολούμαι με τα κ@λόσπιτα.
-
Το χρήζει ανακαίνισης , σημαίνει απλά 300-500 ευρώ το τμ ...
Συγνώμη που ρωτάω, αλλά αυτό αφορά και τα σπίτια που πουλιούνται; Δηλαδή αν αγοράσω ένα σπιτάκι και αν αποφασίσω να το ανακαινίσω να υπολογίζω πάνω/κάτω στο ποσό που γράφεις;
α! και τι περιλαμβάνει αυτό το πόσο; Τι ανακαίνιση αφορά;
-
Ενδοδαπέδια έχει ο πατέρας μου στην Παιανία (από το 1998) και είναι όπως τα λέει ο Βασίλης. Εξαιρετική απόδοση και οικονομία, αλλά θέλει 24 ώρες (στον πατέρα μου) για να αρχίσει να αποδίδει, μετά όπως κρατάει σταθερή θερμοκρασία 21oC για πλάκα.
-
Το νερό ζεσταίνεται με ρεύμα με την αντλία θερμότητας . Για κάθε ευρώ που ξοδεύεις παίρνεις στο πετρέλαιο 80 λεπτά θέρμανση , στο αέριο 90 λεπτά και στην αντλία θερμότητας 2 ευρώ ή και περισσότεροα . Απλά είναι μεγάλο το αρχικό κόστος και θέλει γύρω στα 5 χρόνια για να αποσβεστεί .
Το χρήζει ανακαίνισης σε ενοικιαζόμενα σπίτια , σημαίνει ότι αν σου αρέσει , επειδή ο ιδιοκτήτης δεν έχει λεφτά , το νοικιάζεις για 5-10 χρόνια και κάνεις εσύ την ανακαίνιση και τα βρίσκετε στα ενοίκια .
Η ανακαίνιση αφορά , εξωτερικές μονώσεις , εξωτερικά κουφώματα , το σύστημα θέρμανσης - ψύξης - ζεστού νερού , Βαφές , έπιπλα κουζίνας , μπάνιου ή και ανακαίνιση μπάνιου . Αν είναι αρκετά παλιό μπορεί να χρειαστούν νέες εγκαταστάσεις ηλεκτρολογικών , υδραυλικών .
-
Οι μισθωσεις ειναι 3 χρονια. Για μενα ειναι τρελλο καποιος να ανακαινισει σπιτι αλλου. Στα 3 χρονια το λογικο ειναι να σε βγαλει εξω και να το νοικιασει τα διπλα!
Ενα βαψιμο το κανεις αλλα να αλλαξεις κουζινες, μπανια, θερμανσεις κλπ ειναι τρελλο.
-
Και εγώ παλαβό το βρίσκω να ανακαινίσεις το σπίτι κάποιου άλλου, ειδικά όταν οι ζημιές είναι χοντρές.
Εντάξει αν είναι κάτι απλό ας πούμε ότι τα βρίσκεις με τον ιδιοκτήτη. Αν όμως αφορά χοντρές ζημιές π.χ. σπασμένα πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας ή σπασμένα ντουλάπια ή έπιπλα μπάνιου κλπ... τότε ξεφεύγει κάπως η κατάσταση.
-
Το νερό ζεσταίνεται με ρεύμα με την αντλία θερμότητας . Για κάθε ευρώ που ξοδεύεις παίρνεις στο πετρέλαιο 80 λεπτά θέρμανση , στο αέριο 90 λεπτά και στην αντλία θερμότητας 2 ευρώ ή και περισσότεροα . Απλά είναι μεγάλο το αρχικό κόστος και θέλει γύρω στα 5 χρόνια για να αποσβεστεί .
Το χρήζει ανακαίνισης σε ενοικιαζόμενα σπίτια , σημαίνει ότι αν σου αρέσει , επειδή ο ιδιοκτήτης δεν έχει λεφτά , το νοικιάζεις για 5-10 χρόνια και κάνεις εσύ την ανακαίνιση και τα βρίσκετε στα ενοίκια .
Η ανακαίνιση αφορά , εξωτερικές μονώσεις , εξωτερικά κουφώματα , το σύστημα θέρμανσης - ψύξης - ζεστού νερού , Βαφές , έπιπλα κουζίνας , μπάνιου ή και ανακαίνιση μπάνιου . Αν είναι αρκετά παλιό μπορεί να χρειαστούν νέες εγκαταστάσεις ηλεκτρολογικών , υδραυλικών .
Εκτός από αντλία θερμότητας και καυστήρα πετρελαίου, υπάρχει άλλος τρόπος θέρμανσης του νερού των σωλήνων της ενδοδαπέδιας θέρμανσης; Μπορεί δηλαδή να ζεστένεται το νερό π.χ. με κάποιο 'θερμοσίφωνα';
Ρωτάω γιατί πέτυχα ένα διαμέρισμα που αναφέρει ότι έχει ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά δεν έχει ούτε αντλία θερμότητα, ούτε καυστήρα. Τι στην ευχή ενδοδαπέδια είναι αυτή; Λες να είναι με αντιστάσεις κατευθείαν στο ρεύμα; Δηλαδή 'θέρμανση στη σχάρα';;;
Για την ανακαίνιση εγώ νόμιζα ότι θα περιλάμβανε μόνο τα απολύτως βασικά και ανακαίνιση μπάνιου. Θεωρείς ότι είναι καλύτερα όλο το πακέτο να πάει σε εταιρεία/τεχνικό γραφείο ή να ψάχνει ο ιδιώτης σε συνεργεία ή μάστορες και να τα φτιάχνει με κάποια σειρά;
-
Για αυτό διαφωνούμε λίγο στα αμάξια....
Ε ναι, έχουν και οι διαφωνίες το ενδιαφέρον τους...
-
Καταιγίδα, ως βασικό κανόνα αποκλείεις για ενοικίαση τα σπίτια που 'χρήζουν ανακαίνισης'. Για να φτάσει ιδιοκτήτης να το γράψει αυτό στην αγγελία, το σπίτι πρέπει να είναι τελείως χρέπι!
-
Ακριβώς το σπίτι θα πρέπει να είναι χρέπι .
Αλλά δεν είναι υποχρεωτικά τα 3 χρόνια μίσθωσης . Μπορείς να κάνεις όσα θέλεις .
Συχνά έχουμε τέτοιες περιπτώσεις σε διατηρητέα , που κάποιος τα θέλει ως κατοικία , ενίοτε και ως επαγγελματική έδρα και αυτά θέλουν συντήρηση .
Υπάρχει και ενδοδαπέδια με αντιστάσεις αντί για νερό αν θυμάμαι καλά . Δεν είναι της ειδικότητας μου αυτά . Αλλά δεν είναι και η οικονομικότερη λύση νομίζω .
Το πακέτο αν πάει σε γραφείο , θα πρέπει το γραφείο να έχει κέρδος και να υπολογίσει απρόβλεπτα . Αν θέλεις και έχεις τον χρόνο να ψάξεις , ίσως σου βγεί φτηνότερα . Αρκεί να σου αρέσει η διαδικασία .
-
Αυτά τα ενοικιαζόμενα που 'χρίζουν ανακαίνισης' είναι περίεργη υπόθεση. Άλλα φαίνονται (στις φωτογραφίες των αγγελιών) ότι είναι χρέπια, άλλα φαίνονται ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι δεν θέλουν πολλά μαζέματα. Σε κάθε περίπτωση θέλουν χρόνο για ψάξιμο για να κάτσει ο υποψήφιος ενοικιαστής να ασχοληθεί και να βγάλει άκρη. Και αν ο ιδιοκτήτης είναι και περίεργος μπλέκει περισσότερο το θέμα.
Πάντως όσο αφορά την δική μου υπόθεση, τρικλοποδιά μου έχουν βάλει τα ξύλινα πατώματα. Τόσους μήνες ψάχνω και όλα τα ενοικιαζόμενα είναι με ξύλινα πατώματα. Είναι ζήτημα αν έχω πετύχει 3 ή 4 αγγελίες χωρίς ξύλινα πατώματα. Και αυτά με κουσούρια ή άλλα προβλήματα.
-
Ξύλινα πατώματα παντού , ή μόνο στα υπνοδωμάτια . Αν είναι μόνο σε αυτά , σχεδόν παντού είναι έτσι .
-
Για την ανακαίνιση εγώ νόμιζα ότι θα περιλάμβανε μόνο τα απολύτως βασικά και ανακαίνιση μπάνιου. Θεωρείς ότι είναι καλύτερα όλο το πακέτο να πάει σε εταιρεία/τεχνικό γραφείο ή να ψάχνει ο ιδιώτης σε συνεργεία ή μάστορες και να τα φτιάχνει με κάποια σειρά;
Δεν ειναι δυσκολο να κανεις μονος σου την ανακαινιση, απαιτει εμπηρεια ομως στο τι θα κανεις και ποτε και δυνατοτητα να βρεις καλους μαστορους (αυτο γινεται με συστασεις).
Η δικη μου αποψη απογευγεις πολυπλοκα συστηματα. Πχ θερμανση με καλοριφερ αν υπαρχει φυσικο αεριο μια χαρα ειναι. Με ντηζελ δεν ειναι. Οτιδηποτε με ρευμα ρισκαρεις για μεγαλους λογαριασμους.
Εκει που θα πας θα πρεπει να εχει αποχετευση. Και επισης αν ειναι να αγορασεις να ψαξεις κατι που να θελει λιγα πραγματα. Αν ειναι να το διαλυσεις ολο και να κρατησεις μονο τις κολονες τοτε μιλας για 200κ εξοδο. Να αλλαξεις κουζινα και μπανιο, τριβεις πατωματα, στοκαρισματα/βαψιματα δεν ειναι δυσκολο.
-
εγω εκανα ανακαινιση σε ανετο χωρο γραφειων με αρχιτεκτονα, μηχανικο, διακοσμητη και εργολαβο. με πηδηξαν. και απο κοστος που πηγε προυπολογισμος επι 2, βασικα επι 3 γιατι ειχα απο μονος μου ηδη ανεβασει τον προυπολογισμο που μου εκαναν αρχικα, και κυριως απο προσωπικη συμμετοχη να βριζω για κακοτεχνιες. δυο χρονιο μετα, 250 χιλιαρικα μειον και συνεχιζονται τα θεματα. περιμενω σε λιγο τον σιδερα να μου εξηγησει γιατι καποια παραθυρα μου δεν ανοιγουν ενω ειναι ανοιγομενα. και ναι, θελω να κλανω οποτε γουσταρω και θεωρω οτι εχω το δικαιωμα στον φρεσκο αερα και οχι, ο εξαερισμος που δεν δουλευει και παντα σωστα, δεν ειναι υποκαταστατο, εχει πληρωθει ξεχωριστα. πληγη μεγαλη η οικοδομη και ο κοσμος της. και ναι καταιγις, μακρυα απο ξυλα, εχω βαλει στον κυριλε οροφο με τον χωρο υποδοχης, χιλια μυρια προβληματα. πλακακι που μοιαζει με ξυλο ή καλυτερα ακομη δαπεδο στυλ βιομηχανικο.
-
Εαν το ξύλο είναι καλής ποιότητας και το πιο βασικό γίνει σωστά η τοποθέτηση δεν έχει κανένα πρόβλημα για πολλά χρόνια. Το ξέρω από τον κουμπάρο μου, αυτή είναι η δουλειά του, έχω δει πατώματα μετά από 20 χρόνια και είναι σαν καινούργια και δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Αλλά ο τεχνίτης είναι πάρα πολύ βασικό να κάνει σωστά την τοποθέτηση (δεν είναι αδρανές υλικό όπως το πλακάκι) και τα ξύλα να είναι συγκεκριμένης ποιότητας.
-
Ξύλινα πατώματα παντού , ή μόνο στα υπνοδωμάτια . Αν είναι μόνο σε αυτά , σχεδόν παντού είναι έτσι .
Στα υπνοδωμάτια αναφέρομαι και πράγματι το 99,999% των διαμερισμάτων, οικιών, μονοκατοικιών έτσι είναι.
Και φυσικά όλα έχουν φάει άκυρο αμέσως.
-
και ναι καταιγις, μακρυα απο ξυλα, εχω βαλει στον κυριλε οροφο με τον χωρο υποδοχης, χιλια μυρια προβληματα. πλακακι που μοιαζει με ξυλο ή καλυτερα ακομη δαπεδο στυλ βιομηχανικο.
Άσε φίλε και τραβάω μεγάλο ζόρι με τα σκατοξύλα. Τα σιχαίνομαι. Έτσι μου έρχεται να βάλω φωτιά στο σπίτι να το κάψω ολοσχερώς. Άχρηστα δύο υπνοδωμάτια. Άχρηστα εντελώς. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να σηκωθώ να φύγω.
-
gatoz wrote:
και ναι καταιγις, μακρυα απο ξυλα, εχω βαλει στον κυριλε οροφο με τον χωρο υποδοχης, χιλια μυρια προβληματα. πλακακι που μοιαζει με ξυλο ή καλυτερα ακομη δαπεδο στυλ βιομηχανικο.
Άσε φίλε και τραβάω μεγάλο ζόρι με τα σκατοξύλα. Τα σιχαίνομαι. Έτσι μου έρχεται να βάλω φωτιά στο σπίτι να το κάψω ολοσχερώς. Άχρηστα δύο υπνοδωμάτια. Άχρηστα εντελώς. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να σηκωθώ να φύγω.
Αν σε άκουγε τώρα ο πεθερός μου, θα άρχιζε τα περί ξύλου (ζωντανού, ανώτερου υλικού κλπ)
αλλά όταν έρχεται πάνω στο σπίτι λέει μπάζει αέρα και του απαντάω το ανώτερο υλικό φταίει
ή γιατί έπεσε το παιχνίδι από το ράφι? - επειδή πέρασες από δίπλα.
τότε κάνει την πάπια
-
Και να ήταν μόνο αυτά...
-
Δεν γνωρίζω τι θέματα αντιμετωπίζετε, αλλά 45 χρόνια σε σπίτια με ξύλινα πατώματα (ακόμα και στο σαλόνι) ποτέ ΔΕΝ είχαμε πρόβλημα και σαφώς το προτιμώ. Σε τέτοιο βαθμό που σπίτι χωρίς ξύλινα πατώματα δεν θα κοίταγα (το ανάποδο από τον Στόρμ...αχαχα) ή θα προϋπολόγιζα και το κόστος αλλαγής πατωμάτων!
Όπως είπα, σαφώς και είναι ανώτερο και καλύτερο υλικό, αρκεί να είναι ποιοτικό, σωστά επεξεργασμένο και φυσικά να τοποθετηθεί όπως πρέπει (με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή) και όχι όπως βολεύει τον κάθε μάστορα!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!