-
Η αλήθεια είναι ότι 25 βαθμοί εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού κατά τη χειμερινή περίοδο είναι όχι απλώς υπερβολικό, αλλά μπορεί να ξεπερνάει και τις συνθήκες θερμικής άνεσης...
οχι για ολους... υπαρχει - ουχι κακος - αλλα λογος υγειας που επιτρεπει και μαλιστα επιβαλει το αυτο.
υμεις ομως θα βαλετε αρκοντισιονια με τα τριακοντα και οκτω. ημεις ουχι.
-
Όχι γάτος αλλά όφις είσαι, αδελφέ...
-
Εχω 10 μέρες που άνοιξα πάλι τις αγγελίες μου στον σπιτόγατο και έτσι μου έρχονται και μένα οι ζητήσεις για τα βόρεια και νότια προάστια που έχω τσεκάρει .
Για τα βόρεια κυρίως , αλλά και τα άλλα , έχουμε κάθε μέρα πάνω από 10 νέες αιτήσεις για ενοικίαση . Μικρή ζήτηση για αγορά .
Προφανώς η μη κατασκευή σπιτιών εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια , έκανε τα σπίτια προς ενοικίαση ανύπαρκτα .
Οι προσφορές για ποσά ενοικίων από αυτούς που ψάχνουν είναι περίπου στο 80-100 % των ενοικίων που υπήρχαν το 2007 και προφανώς για να ζητάνε , δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν .
Φίλος που νοικιάζει ωραίο διαμέρισμα τελευταίου ορόφου σχεδόν καινούργιο , έχει ζήτηση αρκετή τις τελευταίες 10 μέρες που έβαλε την αγγελία , παρ' ότι το σπίτι είναι μεγάλο και το ενοίκιο τετραψήφιο .
Ενα άλλο στατιστικό . Εβαλα και αγγελίες στο plot το σάιτ ακινήτων του car που είναι δωρεάν .
Τα κλίκ είναι ίδια με του σπιτόγατου και αυτό ίσως δείξει πόσο θα χάσει η ΧΕ που κατάργησε τις δωρεάν αγγελίες .
-
Όταν θέλω να πουλήσω ένα οικόπεδο, έχω βρει αγοραστή, τα έχουμε βρει στην τιμή, υπάρχουν κάποιοι φόροι που πρέπει να πληρωθούν και ποιος πρέπει να τους πληρώσει από τους 2?
-
Όταν θέλω να πουλήσω ένα οικόπεδο, έχω βρει αγοραστή, τα έχουμε βρει στην τιμή, υπάρχουν κάποιοι φόροι που πρέπει να πληρωθούν και ποιος πρέπει να τους πληρώσει από τους 2?
Για φόρους δεν ξέρω σίγουρα. Λογικά οι φόροι πληρώνονται με το Ε9. Παράβολα έχει και τα πληρώνει ο αγοραστής συνήθως.
-
Προφανώς υπάρχουν φόροι! Τον φόρο για τη μεταβίβαση ακινήτου τον πληρώνει ο αγοραστής. Αυτός επιλέγει και το συμβολαιογράφο, τον οποίο και πληρώνει. Ο συμβολαιογράφος θα του ετοιμάσει το έντυπο υπολογισμού του φόρου, το οποίο θα υποβάλλει στην αρμόδια ΔΟΥ και θα πληρώσει.
Κατά τ' άλλα, εγώ δε θα ρώταγα κάτι τόσο σοβαρό (ακίνητο πουλάς, όχι τηλέφωνο) και θα περίμενα απάντηση από τον οποιοδήποτε τυχαίο, μέλος ενός αυτοκινητιστικού φόρουμ.
Υ.Γ.: Πέτα το μπαλάκι στον αγοραστή, γιατί αυτόν αφορά κυρίως.
-
Ο πωλητής δεν έχει τίποτα απολύτως να πληρώσει,παρά μόνο αν υπάρχουν εκκρεμότητες τύπου ΤΑΠ,ΕΝΦΙΑ κλπ. Όλα τα πληρώνει ο αγοραστής...
-
Καλησπέρα κι από μένα.
Έκανα λογαριασμό στο φόρουμ μόνο για να γράψω σε αυτό το thread και αυτό γιατί κρατάτε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συζήτησης. Πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε να «ξεκολλήσω» με μια πώληση που θέλω να κάνω.
Έχω ένα οικόπεδο στην Τήνο, 6 στρέμματα, πολύ καλή και περίοπτη θέση, στον Άγιο Φωκά, 3χμ από το λιμάνι και τη χώρα τής Τήνου, σε περιοχή με βίλες. Από τα καλύτερα οικόπεδα τού νησιού, όπως μου είπε ο μεσίτης που του το έχω αναθέσει εδώ και 12 χρόνια. Ακριβώς πριν βγει ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο και ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, βρήκαμε αγοραστή στην τιμή των 250.000 €, ο οποίος δεδομένης τής κατάστασης έκανε πίσω. Τώρα η τιμή πλέον έχει πέσει στα 150.000 € και δε θα καιγόμουν να το πουλήσω, αν δεν έληγε φέτος η άδεια οικοδoμής.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω:
-
Πού θα μου προτείνατε να απευθυνθώ για την πώληση τού οικοπέδου; Ο τοπικός μεσίτης εδώ και τόσα χρόνια (τα χρόνια τής κρίσης) δεν μπόρεσε να το πουλήσει. Το έχει δείξει μόνο σε 4-5 πελάτες του.
-
Γνωρίζετε τι γίνεται με τις άδειες οικοδόμης στα νησιά; Θα καταφέρω να την ανανεώσω ή να βγάλω νέα αν λήξει;
-
Θα ενδιαφερόταν κατασκευαστής να αναγείρει το οίκημα με σκοπό τη συνεκμετάλλευση;
Όποια γνώμη ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ!
-
-
Καλησπέρα κι από μένα.
Έκανα λογαριασμό στο φόρουμ μόνο για να γράψω σε αυτό το thread και αυτό γιατί κρατάτε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συζήτησης. Πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε να «ξεκολλήσω» με μια πώληση που θέλω να κάνω.
Έχω ένα οικόπεδο στην Τήνο, 6 στρέμματα, πολύ καλή και περίοπτη θέση, στον Άγιο Φωκά, 3χμ από το λιμάνι και τη χώρα τής Τήνου, σε περιοχή με βίλες. Από τα καλύτερα οικόπεδα τού νησιού, όπως μου είπε ο μεσίτης που του το έχω αναθέσει εδώ και 12 χρόνια. Ακριβώς πριν βγει ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο και ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, βρήκαμε αγοραστή στην τιμή των 250.000 €, ο οποίος δεδομένης τής κατάστασης έκανε πίσω. Τώρα η τιμή πλέον έχει πέσει στα 150.000 € και δε θα καιγόμουν να το πουλήσω, αν δεν έληγε φέτος η άδεια οικοδoμής.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω:
- Πού θα μου προτείνατε να απευθυνθώ για την πώληση τού οικοπέδου; Ο τοπικός μεσίτης εδώ και τόσα χρόνια (τα χρόνια τής κρίσης) δεν μπόρεσε να το πουλήσει. Το έχει δείξει μόνο σε 4-5 πελάτες του.
- Γνωρίζετε τι γίνεται με τις άδειες οικοδόμης στα νησιά; Θα καταφέρω να την ανανεώσω ή να βγάλω νέα αν λήξει;
- Θα ενδιαφερόταν κατασκευαστής να αναγείρει το οίκημα με σκοπό τη συνεκμετάλλευση;
Για την αδεια οικοδομης δεν γνωριζω για την γενικοτερη κατασταση με ακινητα απλα απο το 2010 δεν υπαρχουν αγοραστες γιατι ο κοσμος δεν εχει χρηματα και εχουν φυγει 500 χιλ ατομα απο Ελλαδα που αν ειχαν δουλειες ισως να αγοραζαν κατι.
Απο την στιγμη που δεν βρηκες 10 χρονια τωρα το πιθανοτερο δεν θα βρεις και στα επομενα 10. Δεν χανεις τιποτα βεβαια να το αφησεις σε εναν μεσιτη να το διαφημισει καθως οικοπεδο εχει λιγα εξοδα.
Ποια ειναι τα ετησια εξοδα του και ποσο κοστισε η αδεια;
-
Καλησπέρα wantone, οι άδειες κόστισαν περίπου 20.000 ΕΥΡ. Γενικά έχω μπερδευτεί με το θέμα των αδειών, καθώς παλιά έληγαν, ενώ τώρα με την κρίση έλεγαν πως δε θα λήγουν (η δική μου έχει ημερομηνία λήξης πάνω πάντως).
Έξοδα ετήσια είναι μηδέν., όπως το είπες.
Απλά θα ήθελα να πουλήσω το οικόπεδο και να αγοράσω σπίτι στα Β.Π. με σκοπό την εκμετάλλευση. Αυτό ήταν το πλάνο μου την περίοδο της κρίσης του 2009 με τις χαμηλές τιμές. Αλλά και τώρα αναμένω χαμηλές τιμές σε 5-6 μήνες.
Markos99 wrote:
Καλησπέρα κι από μένα.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω:
- Πού θα μου προτείνατε να απευθυνθώ για την πώληση τού οικοπέδου; Ο τοπικός μεσίτης εδώ και τόσα χρόνια (τα χρόνια τής κρίσης) δεν μπόρεσε να το πουλήσει. Το έχει δείξει μόνο σε 4-5 πελάτες του.
- Γνωρίζετε τι γίνεται με τις άδειες οικοδόμης στα νησιά; Θα καταφέρω να την ανανεώσω ή να βγάλω νέα αν λήξει;
- Θα ενδιαφερόταν κατασκευαστής να αναγείρει το οίκημα με σκοπό τη συνεκμετάλλευση;
Για την αδεια οικοδομης δεν γνωριζω για την γενικοτερη κατασταση με ακινητα απλα απο το 2010 δεν υπαρχουν αγοραστες γιατι ο κοσμος δεν εχει χρηματα και εχουν φυγει 500 χιλ ατομα απο Ελλαδα που αν ειχαν δουλειες ισως να αγοραζαν κατι.
Απο την στιγμη που δεν βρηκες 10 χρονια τωρα το πιθανοτερο δεν θα βρεις και στα επομενα 10. Δεν χανεις τιποτα βεβαια να το αφησεις σε εναν μεσιτη να το διαφημισει καθως οικοπεδο εχει λιγα εξοδα.
Ποια ειναι τα ετησια εξοδα του και ποσο κοστισε η αδεια;
-
ασχετος ειμαι απο θεματα τετοιου ειδους, παρ'αυτα νομιζω οτι το οικοπεδο ακολουθει τη ιδια πορεια με τα ακινητα των β.π., δηλαδη για μεγαλο χρονικο διαστημα ηταν και θα μεινει απουλητο, ακομη και αν δωθει σε εξευτελιστικη τιμη. η αγορα προσδιοριζεται κυριως απο τη ζητηση που πλεον δεν υπαρχει. ολοι θα θελαμε η ακινητη μη προσοδοφορα περιουσια μας να αποδιδει, αλλα δεν...
Σε παρομοια περιπτωση εγω παντως, ειχα αποτελεσμα σε πωληση αρτιου οικοπεδου σε εξαιρετικα εμπορικο σημειο του ν Χανιων μονο και μονο επειδη προσφεροταν το σημειο για εμπορικη εγκατασταση, ηταν το τελευταιο σε εμπορικοτατη τουριστικη οδο. Η τιμη βεβαια ηταν αλλης κατηγοριας απο παρομοια πωληση που ειχα κανει τα χρυσα χρονια, σε χειροτερο σημειο στην ιδια περιοχη. οπου κε κριου ειχα απαιτησει να γινει τυπικα και φορολογικα με πραγματικες αξιες και οχι αντικειμενικες.
-
Καλησπέρα wantone, οι άδειες κόστισαν περίπου 20.000 ΕΥΡ. Γενικά έχω μπερδευτεί με το θέμα των αδειών, καθώς παλιά έληγαν, ενώ τώρα με την κρίση έλεγαν πως δε θα λήγουν (η δική μου έχει ημερομηνία λήξης πάνω πάντως).
Έξοδα ετήσια είναι μηδέν., όπως το είπες.
Απλά θα ήθελα να πουλήσω το οικόπεδο και να αγοράσω σπίτι στα Β.Π. με σκοπό την εκμετάλλευση. Αυτό ήταν το πλάνο μου την περίοδο της κρίσης του 2009 με τις χαμηλές τιμές. Αλλά και τώρα αναμένω χαμηλές τιμές σε 5-6 μήνες.
wantone wrote:
Markos99 wrote:
Καλησπέρα κι από μένα.
Γιατι δεν επικοινωνεις με την πολεοδομια να ρωτησεις για την αδεια;
Εγω θα εβρισκα ισως αλλο τοπικο μεσιτη να το διαφημιζει (ειδικα αν δεν μενεις Τηνο) ποτε δεν ξερεις μπορει να βρεθει καποιος. Επισης να βαλεις μια μεγαλη πινακιδα στο οικοπεδο. Περα απο αυτο δεν νομιζω οτι γινεται να κανεις κατι αλλο.
Β. Προαστεια για νοικι θα καεις και εκει περα. Νοτια προαστεια υπαρχει ενδιαφερον μονο και κεντρο κοντα στην Ακροπολη.
-
Αν μπορεί να αξιοποιηθεί επαγγελματικά, είναι καλό να βρεις μεσιτικά γραφεία που να απευθύνονται σε ξένους.
-
Εχεις μηχανικό που σου έχει βγάλει την άδεια . Ρώτησε τον πότε λήγει η άδεια γιατί έχουν πάρει διάφορες παρατάσεις .
Δεν έχει σχέση η τιμή στην Τήνο που μόνο για τουριστική εκμετάλλευση έχει ενδιαφέρον , με τις τιμές στα Β. Προάστια που έχουν μεγάλο κοινό .
Στην Τήνο που κάνουμε κάποια δουλειά τώρα , έχει μεγάλη προσφορά ξενοδοχείων και βιλών για ενοικίαση για τουριστική εκμετάλλευση , οπότε το να αγοράσει κάποιος κάτι για να το χτίσει δεν έχει ενδιαφέρον . Ξένος δύσκολα μπαίνει σε αυτή την διαδικασία , όταν ευκολότερα μπορεί να αγοράσει κάποια έτοιμη βίλα .
Κοίταξε αν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος κατασκευαστής εκεί , δώσε το αντιπαροχή και πούλα την βίλα που θα σου δώσει . Η νοίκιασε την αν βγάζει αρκετά την σεζόν και πάρε δάνειο για το σπίτι στα ΒΠ όπου οι τιμές δεν θα πέσουν . Εκτός αν μιλάς για υπερβόρεια δηλαδή από Κηφισιά και πάνω , όπου η απόσταση από το κέντρο και το πρόβλημα συγκοινωνίας έχει κρατήσει τις τιμές χαμηλά .
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Θα ρωτήσω ξανά το μηχανικό αν υπάρχει κάτι νεότερο.
Ο τοπικός μεσίτης που το ανέλαβε στόχευε βασικά ξένους, αλλά όπως το είπε ο cruiser, εκείνοι αναζητούν έτοιμες λύσεις, δεν μπαίνουν στη διαδικασία. Και επειδή και εκείνος βγάζει λεφτά κυρίως με κατοικίες και βίλες, φαντάζομαι ότι δεν προωθεί ενεργά τα οικόπεδα.
Αυτό που θα επιδιώξω πλέον είναι όντως να βρω εργολάβο που θα ενδιαφέρεται να το κτίσει. Η άδεια είναι για 2 κτίσματα εντός του οικοπέδου από 120τμ έκαστο, οπότε ίσως να υπάρχει ενδιαφέρον να βάλω εγώ το οικόπεδο και να κρατήσω το ένα κτίσμα.
Αν υπάρχει εξέλιξη θα σας ενημερώσω. σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.
-
Νομίζω ότι τα 120 τμ είναι μεγάλο σπίτι για εξοχικό στην Τήνο . Θα προτιμούσα να είχες τρία 80άρια . Ετσι θα ήταν ευκολότερο να το δώσεις αντιπαροχή , αφού δεν νομίζω κανείς να σου δώσει εκεί 50 % αντιπαροχή . Με το 33 θα είσαι ελκυστικός για αρκετούς και θα μπορέσεις ευκολότερα να το δώσεις .
-
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα ΒΠ της Αττικής αλλά πρέπει να υπάρχει μεγάλη έλλειψη διαμερισμάτων προς πώληση.
Γνωστός μου ψάχνει σπίτι για αγορά εδώ και 6 μήνες και με πήρε χθες τηλέφωνο να με ρωτήσει αν πουλάω το διαμέρισμα μου στο Χαλάνδρι. Μου έκανε και προσφορά. Μου δίνει 15% παραπάνω από όσο το αγόρασα.
Αν υπήρχε τρόπος να βρω ένα σπίτι να νοικιάσω, όπως ακριβώς το θέλω και στις περιοχές που με ενδιαφέρουν, θα το προχωρούσα.
Πως να βρεις σπίτι και από που; Η ΧΕ είναι χάος, ο Βρωμόγατος τα ίδια και χειρότερα και τα μεσιτικά γραφεία έχουν μοιράσει περιοχές και δεν ξέρεις που να απευθυνθείς.
-
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα ΒΠ της Αττικής αλλά πρέπει να υπάρχει μεγάλη έλλειψη διαμερισμάτων προς πώληση.
Γνωστός μου ψάχνει σπίτι για αγορά εδώ και 6 μήνες και με πήρε χθες τηλέφωνο να με ρωτήσει αν πουλάω το διαμέρισμα μου στο Χαλάνδρι. Μου έκανε και προσφορά. Μου δίνει 15% παραπάνω από όσο το αγόρασα.
Αν υπήρχε τρόπος να βρω ένα σπίτι να νοικιάσω, όπως ακριβώς το θέλω και στις περιοχές που με ενδιαφέρουν, θα το προχωρούσα.
Πως να βρεις σπίτι και από που; Η ΧΕ είναι χάος, ο Βρωμόγατος τα ίδια και χειρότερα και τα μεσιτικά γραφεία έχουν μοιράσει περιοχές και δεν ξέρεις που να απευθυνθείς.
Eιναι ζορι η διαδικασια και οντως δεν αξιζει να το δωσεις με σκοπο να νοικιασεις γιατι απλα μπορει να μεινεις στο δρομο. Ομως κοιταξε το αν σε συμφερει να το σουταρεις χωρις να χασεις χρηματα και να βρεις για αγορα ενα καλυτερο διαμερισμα που σε βολευει περισσοτερο. Πες του αλλου να περιμενει να δεις αν μπορεις να βρεις. Κοιτα σε πολλες περιοχες.
Το δικο μου το διαμερισμα αν και εχει πολλα μειον δεν τολμαω να το πουλησω γιατι εχω την ησυχια μου σαν ιδιοκτητης. Πρεπει πρωτα να αγορασω κατι αλλο και μετα να το δωσω στην παρουσα αγορα ειναι τεραστιο ρισκο.
-
Νομίζω ότι τα 120 τμ είναι μεγάλο σπίτι για εξοχικό στην Τήνο . Θα προτιμούσα να είχες τρία 80άρια . Ετσι θα ήταν ευκολότερο να το δώσεις αντιπαροχή , αφού δεν νομίζω κανείς να σου δώσει εκεί 50 % αντιπαροχή . Με το 33 θα είσαι ελκυστικός για αρκετούς και θα μπορέσεις ευκολότερα να το δώσεις .
Σε αυτη την περιπτωση δεν πρεπει να βγαλει την αδεια απο την αρχη?
Οντως πολλα τμ απευθυνεσαι σε πολυ λιγους και πιστευω ο κοσμος δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις να καταλαβει ποια ειναι η αγορα του και πως μπορει να τους μιλησει.
Για να παρει ενας ξενος σπιτι σε νησι πρεπει ειτε να ειναι εξαιρετικα πλουσιος και να εχει τα ευρω για στραγαλια ειτε να ειναι τρελλος. Γιατι να δωσεις 500κ ευρω να παρεις ενα σπιτι στις ξερες επηδη ειναι ωραια μερικες εβδομαδες τον Αυγουστο ειναι περα απο καθε λογικη και σχεδον κανενας δεν το κανει. Αρα το αγοραστικο κοινο ειναι πραγματικα ελαχιστο.
-
Τα καινούργια σπίτια στην Αθήνα είναι ελάχιστα . Γιατί για 10 χρόνια δεν βγήκε καμία καινούργια άδεια και υπήρχαν μόνο όσα είχαν ξεκινήσει πριν από την κρίση ή στις αρχές της . Τώρα χτίζονται τα οικόπεδα που είχαν αγοραστεί τότε και καινούργια δεν βλέπω να χτίζονται εκτός από ελάχιστες περιοχές που έχουν ξένο κοινό και που πληρώνει το πολύ ψηλό κόστος κατασκευής που θα έχει μία νέα οικοδομή .
Γιατί πέραν από τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος κατασκευής που έχουμε σε σύγκριση με το 2006 , τα οικόπεδα ήταν ήδη λίγα και αυτά έπεσαν μόνο για το διάστημα 2012-2016 και τώρα έχουν ανέβει σε τιμές σχεδόν προ κρίσης και σε κάποιες περιοχές το έχουν ξεπεράσει , αφού μιλάμε πρακτικά για το οικόπεδο του Κώστα , του Μάκη , της Μαρίας και της Ελένης .
Δηλαδή είναι τόσο λίγα που είναι ονομαστικά πλέον . Και πάντα μιλάμε για οικόπεδα που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον από πλευράς τοποθεσίας και εκτάσεως .
Οι λίγες οικοδομές , που υπάρχουν σε Χαλάνδρι , Βριλήσσια έχουν τιμές του 2006 .
Για την Τήνο , σύμφωνα με την εμπειρία που έχω ,λόγω της εργασίας που κάνουμε εκεί , η περιοχή είναι σε μεταβατικό στάδιο . Από νησί αποκλειστικά θρησκευτικού τουρισμού , αρχίζει να έχει και ενδιαφέρον για οικογενειακό και ζευγαράδικο τουρισμό , με ήπιο τρόπο . Υπάρχει όμως μεγάλη προσφορά τουριστικών επενδύσεων , που σημαίνει ότι η αντιπαροχή για βίλες είναι χαμηλή .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!