-
Συγνώμη,αλλά διαβάζω τις ιστορίες με τους μεσίτες και έχω πάθει πλάκα.....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???
Την έχουν εξελίξει την λαμογιά όσο δεν πάει!! Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση,θα ήταν για γέλια......
-
Ρε συ σου λέω έχω ζήσει κωμικοτραγικά γεγονότα... Απλά κάπου/κάπου αναφέρω περιστατικά έτσι για να γεμίζει το θέμα με υλικό...
Κάποια στιγμή θα γράψω για έναν τύπο ετών 28 που πούλαγε το σπίτι της γιαγιάς του στα κρυφά, χωρίς το σπίτι να είναι στο όνομά του και χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του. Πολύ γέλιο... Το σπίτι το είχε αναλάβει μεγάλο μεσιτικό γραφείο και ο μεσίτης που είχε το φάκελο ήταν (και είναι) διαιτητής ποδοσφαίρου... Όχι δεν είναι ο Κωνσταντινέας του ΣΥΡΙΖΑ...χα!χα!
-
Νίκο,έχω ειλικρινά μείνει άγαλμα.....και μετά λέω εγώ ότι έχω συναντήσει απίστευτα φρούτα......
-
Τον έχω παρακολουθήσει τον Storm που έχει περιγράψει τις καταστάσεις και κατά την αγορά και πιο μετά. Μιλάμε όντως έχει περάσει πολλά.
Και εγώ με αυτά που βλέπω, θεωρώ οτι η λογική αυτοκινούμενου/τροχόσπιτου ειναι η βέλτιστη μιας και μονοκατοικία να έχεις θα αποκτήσεις το κάφρο το γείτονα κάποια στιγμή, οπότε το μαζεύεις και φεύγεις. Απλά δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε κοινωνία.
Εγώ ούτε στο ελάχιστο δεν έχω ζήσει αυτά που αναφέρει ο Storm απλά με Ελληνες 1-2 που ήρθαν είτε μέσω γνωστου στη πολυκατοικία που έμαθε οτι πουλιέται το σπίτι, η μιας απελπισμένης μεσίτριας απο το γραφείο που νοίκιασα το διαμέρισμα που μένουμε, ήταν μεγάλη κούραση. Οχι από το θέμα του χρόνου να πας να το δείξεις ή οι άνθρωποι αν θα ζητούσαν κάποια καλύτερη τιμή, αλλά η φάση. Να μου δείχνει η άλλη άλλο διαμέρισμα πιο νέο που είδαν πιο πριν και να μου λέει πόσο καλό είναι... ε, της λέω, τότε γιατί δε το κλείνετε; Ε μου λεει να δουμε 5-10 σπίτια....
Εδω τα αντικείμενα που είχε μέσα αξίας, έφυγαν Βέλγιο σε αντικερύ που τα αγόρασε όλα (1 φορτηγό μίσθωσα να τα μεταφέρει). Εδω, που φυσικά δεν υπάρχει αγορά, 1-2 ανόητες προσπάθειες που έκανα, σε ντόπιους, αξιοπρεπείς αντιπροσωπους τους χώρου και σε οίκους δημοπρασιών, μόνο που δε μου είπαν να τους πληρώσω να τα δουν και αν τους κάνουν να τα παρουν. Ε, τα τεκμηρίσα (είχα όλες τις πληροφορίες), τα έστειλα έξω σε Λονδινο, Βέλγιο και τελικά ο άνθρωπος στο Βέλγιο τα πήρε σε καλύτερη τιμή (μετρητά) από αυτά που θα έδιναν οικοι δημοπρασιών (εκτιμώμενη τιμη).
Από το Φλεβάρη εχω ανοιξει φάμπρικα να πουλήσω το περιεχόμενο, να το αδειάσω το σπίτι και να το πουλήσω. Περιττό να πω οτι στην Ιαπωνία το όλο κοσνπετ μπορούν να στο αναλάβουν γραφεία ως πακέτο όλο. Φυσικά η προμήθεια δεν ειναι 2% αλλά τα χρήματα που σου ζητάνε τα δουλεύουν. Οχι απλά ντίλια τηλεφωνικά. -
Ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις χρηματα στην Ελλαδα γιαυτο ολοι θελουν να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι. Αρα και οι μεσιτες ειναι μερος της κοινωνια, ημιμαθια, απατεωνια, φραπες κλπ
Παντως υπαρχει και κοσμος που σπανια εχει τετοιες εμπηρειες. ΟΙ γονεις εφτιαξαν καποια σπιτια αυτοι τα διατηρουν οποτε δεν μπλεκουν οτι με αγορες ουτε με πωλησεις. Για αλλους σιγουρα η αγορα θα ειναι ακριβη. Ευκαιριες σπανια υπαρχουν οσο και αν ακουγονται διαφορα.
-
Το επάγγελμα του μεσίτη πριν την κρίση ήταν το επάγγελμα του νεοσυνταξιούχου και της διαζευγμένης . Γιατί είχε ευκολία ωραρίου , μπορούσε να είναι μαύρο και μπορούσε ο καθένας να επιλέξει πόσο ήθελε να δουλέψει .
Μηχανικός το θεωρούσε υποτιμητικό του κύρους του διπλώματος του να είναι μεσίτης , αλλά συχνά ιδιαίτερα στις επαρχίες είχαν μόνιμους συνεργάτες μεσίτες .
Πριν 30 χρόνια που έφτιαχνα ένα μικρό εμπορικό κέντρο , ένας γεράκος που είχε συνταξιοδοτηθεί και ήταν πρώην λαδέμπορος και μετά είχε μαγαζί , είχε δώσει το μαγαζί στους γιούς του και αυτός καθόταν σε μία καρέκλα έξω .
Το απόγευμα που ήταν κλειστή η οικοδομή την έστηνε απέναντι από την ταμπέλα και μόλις πλησίαζε κάποιος για να γράψει το τηλέφωνο , δεν είχαμε κινητά τότε , έτρεχε και τον έπιανε και του έλεγε , μην τους πάρεις τηλέφωνο , θα σε πάω εγώ για να το πάρεις φτηνά . Μέχρι που έπιασε έναν άλλο έμπορο , ο οποίος τον έκραξε και μας ενημέρωσε και ο γεράκος μαζεύτηκε .
Στις επαρχίες οι μεσίτες είχαν μεγάλη πέραση με τα αγροτεμάχια . Εκεί έβγαλαν λεφτά από το 50 μέχρι το 90 .
Με την κρίση , άλλαξε το σκηνικό . Μπήκαν μέσα πολλοί μηχανικοί που ήταν άνεργοι έτσι και αλλιώς , πρώην κατασκευαστές ή παιδιά πρώην κατασκευαστών .
Τώρα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα δούμε . Οπωσδήποτε ο χώρος χρειάζεται επαγγελματίες και τέτοιοι είναι πολύ λίγοι σήμερα . Τα δε μεγάλα γραφεία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την ύπαρξη τους , στην πώληση ιδιαίτερων ακινήτων , που έχει τύχει πολλές φορές να προωθήσει , τα οποία είτε είναι συγγενών και φίλων μου , ή πελατών μου σε σπίτια που έχω φτιάξει εγώ και πλέον οι ανάγκες τους είναι διαφορετικές . Συνήθως πολύ μεγάλα σπίτια .
-
Μεσιτης=πωλητης καλος μεσιτης=καλος πωλητης.
στο εξωτερικο τους μεσιτες τους κατατασσουν στους salespersons,και ολη η εκπαιδευση τους και το coaching γινεται απο επαγγελματιες ανθρωπους των πωλησεων.Τον πωλητη αρα τον ενδιαφερει να πουλαει και να κανει οσο πιο μεγαλους ογκους πωλησεων μπορει.γ αυτο κοιτανε να συνεργαζονται και να τα εχουν καλα με εργολαβους και κατασκευαστες και το αντιστροφο και γ αυτο η τακτικη τους ειναι παντα να προσπαθησουν να ριξουν την τιμη πωλησης.......ειδικα στους ιδιωτες δεν τους καιγεται καρφακι σε τι τιμη θα πουληθει ενα ακινητο.....
-
Στο εξωτερικό όμως υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο λειτουργίας με θεσπισμένους κανόνες και αρμοδιότητες. Στην χώρα μας ισχύει ακριβώς το αντίθετο,ο καθένας κάτι ότι θέλει και γουστάρει και αν αναλογιστείς και τις αρετές της φυλής μας καταλαβαίνεις τι γίνεται.
-
Υπαρχει γενικο θεσμικο πλαισιο λειτουργιας που λεγεται αστικο δικαιο..........οι τακτικες ομως των μεσιτων παγκοσμιως ειναι οι ιδιες.και ξαναλεω οτι σαν ιδιωτης καταληγεις τελικα απο την αρχη να διαπραγματευεσαι με τον μεσιτη παρα με τον αγοραστη-πωλητη ακομα και αν τον μεσιτη τον εχεις διαλεξει εσυ.γ αυτο και ειναι πραγματα που δεν πρεπει ποτε να φανερωνεις σε εναν μεσιτη.....
-
Το αστικό δίκαιο είναι πολύ γενικό και δεν καλύπτει ουσιαστικά κανέναν. Διαφωνώ με το σκεπτικό σου ότι δεν πρέπει να λες τις λεπτομέρειες του ακινήτου σου στον μεσίτη. Αν είναι σωστός και θέλει να κάνει την δουλειά του όμορφα και ωραία,απλά έτσι δεν θα την κάνει και εσύ μετά θα αναρωτιέσαι 'τι πήγε στραβά'.Και ένα παράδειγμα...
Πωλητής μονοκατοικίας 280 τμ με διαβεβαιώνει ότι πολεοδομικά είναι εντάξει πλην μιας μικρής αποθήκης που πρέπει να τακτοποιηθεί. Για να μην μακρυγορώ,έρχεται ζευγάρι να την αγοράσει -δικηγόρος και μηχανικός μάλιστα- και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ακίνητο είναι κατεδαφιστέο!! Μόνο τα 50 από τα 280 ήταν νόμιμα!! Μπορείς να πεις μετά από αυτό ότι φταίει ο μεσίτης που δεν έγινε η δουλειά?
-
Δεν ανεφερα πουθενα οτι αυτα που πρεπει να κρυβεις απο ενα μεσιτη αφορουν λεπτομερειες του ακινητου.ειναι και βλακεια αλλωστε γιατι με εναν ελεγχο αυτα βρισκονται αμεσως......
αλλα για να παμε στο παραδειγμα σου αν στο ελεγε ο ιδιοκτητης απο την αρχη οτι ειχε αυθαιρεσιες θα το αναλαμβανες το ακινητο?
-
Όχι,γιατί είναι αδύνατο να πουληθεί! Με όλες αυτές τια αυθαιρεσίες που φάνηκαν σε έναν απλό έλεγχο στην πολεοδομία το ακίνητο δεν μπορεί να τακτοποιηθεί άρα και να μεταβιβαστεί. Οπότε εγώ τι θα μπορούσα να κάνω?
-
αλλα για να παμε στο παραδειγμα σου αν στο ελεγε ο ιδιοκτητης απο την αρχη οτι ειχε αυθαιρεσιες θα το αναλαμβανες το ακινητο?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, τι ωραία που τα λέτε...
Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα αποκρύψει από το μεσίτη τις χοντρές αυθαιρεσίες (στο συγκεκριμένο παράδειγμα 450% υπέρβαση δόμησης) που γνωρίζει ότι έχει το ακίνητο του, ώστε ο δεύτερος να το αναλάβει, μπας και βρεθεί κανένας (τελείως) μ@λ@κας να το αγοράσει...
-
Για να μη βάζουμε τον kkostask να απολογείται εκ μέρους όλων των μεσιτών ανα τη χώρα, να πω οτι θεωρώ οτι επίσης η πλειοψηφία των πωλητών/αγοραστών/ενοικιαστών είναι για πολλές φάπες και πολλές ιστορίες τρόμου θα διηγούνται και οι μεσίτες. Το ίδιο και για κατασκευαστές/μηχανικούς όπου από το κύκλο μου δεν είναι λίγες οι φάσεις να θες να βγεις με το δίκαννο.
Ο επαγγελματισμός λείπει από όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Δεν είναι τυχαίο οτι με εξαγωγικές βιομηχανίες που μιλάω στην Ελλάδα, εκτυπώνουν εσωτερικά μέχρι και τα μανιουαλ γιατι δε μπορούν να εμπιστευθούν ακόμα και ένα τυπογράφο οτι θα τους κάνει στραβή όταν θα πρέπει να στείλουν παραγγελία στο εξωτερικό. Βεβαια, αυτή η 'εσωστρέφεια' μπορεί να κάνει και με την ανεπάρκεια του προσωπικού των εταιρειών που να μη μπορουν να κανουν ενα σωστό sourcing/project management ακόμα και για την εκτύπωση μανιουαλ και απλά να διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια των άλλων.
Προσωπικά πάντως, πήρα χθες συγχαρητήρια και ευχαριστίες από ευγενέστατη υπάλληλο του ΕΟΦ που ήθελα κάτι πιστοποιητικά για να περάσουν τελωνείο κάποια πράγματα γιατί στα έγραφα είχα κάνει color-coding όνομα και συστατικά ωστε να είναι πιο εύκολη η δουλειά τους στη δισταύρωση και έλεγχό τους. Αυτού του είδους οι ενέργειες, δηλαδή να προσπαθέις να διευκολύνεις τον άλλον ωστε να σου κάνει τη δουλειά πιο γρήγορα και εύκολα ειναι σχετικά κοινή πρακτική στην Ασία. Efficiency στα πάντα όλα. Όπου πήγα στο δημόσιο πάντως, εδώ Ελλάδα, οργανωμένος, έκανα τη δουλειά μου. Στον ιδιωτικό τομέα, παρά το γεγονός οτι έκανα και δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο επαγγελματίας που απευθυνόμουν, στη πλειοψηφία η όποια δουλειά έκανα έπεσε στο βρόντο.Ελεγα μπας και κάνω τη πώληση μόνος μου αλλά με αυτά που πέταξε ο storm και τους 1-2 που με πήραν τηλ. /είδαν το σπίτι, δε ξέρω... το ξανασκέφτομαι τωρα...
-
Μην ανησυχείς φίλτατε,δεν απολογούμαι για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό μου εάν και εφόσον σφάλλω κάπου. Ίσως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι για ότι στραβό γίνεται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα φταίει το κεφάλι μας και όχι η έλλειψη νόμων ή κανόνων. Αφού σαν λαός είμαστε για φρενοκομείο....
ΥΓ: Έχω πελάτη δικηγόρο stand by που ασχολείται με ποινικά για το ενδεχόμενο που πλακώσω κανέναν πελάτη...
-
Όχι,γιατί είναι αδύνατο να πουληθεί! Με όλες αυτές τια αυθαιρεσίες που φάνηκαν σε έναν απλό έλεγχο στην πολεοδομία το ακίνητο δεν μπορεί να τακτοποιηθεί άρα και να μεταβιβαστεί. Οπότε εγώ τι θα μπορούσα να κάνω?
Στο συγκεκριμενο αν πληρωνε ενα αρκετα μεγαλο προστιμο παλι δεν θα μπορουσε να τακτοποιηθει; Γιατι νομιζω στα παλια ακινητα επιτρεπεται κατι τετοιο (πριν το 1983).
Γενικα ισχυει οτι τα ακινητα στην Ελλαδα εχουν πολλες αυθαιρεσιες και εχω ακουσει οτι και οι περισσοτερες πολυκατοικιες εχουν διαφορα απο τα σχεδια.
Τωρα για μεσιτες οι περισσοτεροι που εχουν συναντησει μαλλον ειναι δυσκολοι στην συννενοηση. Ο μεσιτης προσθετει αξια αν βρει αγοραστη για ενα ακινητο που ειναι δυσκολο να πουληθει ή ο πωλητης μενει πολυ μακρια. Ακινητα σε prime location που πωλουντε πριν καν βγουν στην αγορα δεν εχουν αναγκη μεσιτη και ομως οι μεσιτες αυτα προσπαθουν να παρουν για να παρουν χρηματα χωρις να δουλεψουν.
-
Το συγκεκριμένο είναι του 2008. Χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός καθώς χρειάζεται μηχανικός,μου είπαν ότι ακίνητα με τόσο μεγάλες παραβάσεις μπορούν να τακτοποιηθούν μόνο μία φορά για 30 χρόνια και μετά είναι αυτόματα κατεδαφιστέα. Για το συγκεκριμένο μάλιστα μου το είπαν 2 μηχανικοί.
-
Απλά είναι κατηγορία 5 που σημαίνει ότι τακτοποιείται μεν για 30 χρόνια , αλλά μετά θα πρέπει να αγοράσει την αξία της γης , δηλαδή του οικοπέδου που χρειάζεται για να παραμείνει για πάντα . Αυτή θα την πάρει από την Τράπεζα Γης που θα δημιουργηθεί από το Πράσινο Ταμείο και τώρα από την ενεργοποίηση της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης .
Αρα δεν είναι πρόβλημα να τακτοποιηθεί , είναι που θα πρέπει στην τιμή αγοράς να υπολογιστεί η αξία της αγοράς Γης που θα χρειαστεί μέσα στα 30 χρόνια .
Είναι αυτό που έχω πει , ότι η εκτίμηση της αξίας ενός ακινήτου , έχει πάει στα χέρια ασχέτων ή κάποιων παραμορφωμένων , με την κυριολεκτική έννοια της λέξης , με διάφορα σεμινάρια εκτιμητικής που αφορούν ακίνητα στην Νεβάδα και στο Τέξας.
Το αστείο είναι που πιστεύουν ότι έχουν και γνώση του αντικειμένου .
-
Σήμερα διάβασα ένα από τα γελοία κρατικίστικα άρθρα που γράφονται στον αστικό τύπο , στην Καθημερινή , ο οποίος εύκολα πέφτει στον λαϊκισμό και αφορά τις τιμές των ενοικίων . Γράφει βέβαια ότι οι ιδιοκτήτες μετά από χρόνια υπερφορολόγησης , ασυδοσίας των ενοικιαστών , απραξίας του δικαστικού συστήματος , αποφάσισαν να βρουν ενοικιαστές που θα τους έβαζαν κανονικά το ενοίκιο κάθε μήνα και σε σωστή τιμή .
Πιθανότατα στα υπερτουριστικά σημεία να υπάρχει θέμα , αλλά Αθήνα δεν είναι μόνο το Κουκάκι , είναι και η Καλλιθέα και ο Ταύρος και η Ακαδημία Πλάτωνος , για να μιλήσω για μη τουριστικές περιοχές σε απόστα 2 χλμ από το κέντρο της πόλης .
Το άρθρο δεν μιλάει βέβαια για τα εγκλήματα της περιόδου 2010-2013 που κατέστρεψαν την οικοδομή , τα χαράτσια , ο ΕΝΦΙΑ , η κατάργηση των δανείων από τις τράπεζες μετά τα δικά τους εγκλήματα , αλλά και επιλεγμένα χτυπήματα από τα γνωστά ζώα που παριστάνουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες στα υπουργεία , όπως η επαναφορά του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία , η φορολόγηση με 10 % κάθε χρηματικού ποσού που έδιναν οι γονείς και οι παππούδες στα παιδιά και εγγόνια , την στιγμή που αν έδιναν ακίνητο είχαν αφορολόγητο 150.000 έκαστος . Ετσι όποιος είχε σπίτι να δώσει στα παιδιά - εγγόνια δεν πλήρωνε φόρο , ενώ όποιος ήθελε να τους δώσει λεφτά να αγοράσουν πλήρωνε 10 % .
Τέλος η κατάργηση της αφαίρεσης των τόκων των δανείων της πρώτης κατοικίας από το εισόδημα και αντίθετα η θέσπιση ως τεκμήριο της αντίστοιχης καταβολής .
Χτες ήμουν με ένα φίλο , ο οποίος ασχολείται στον ευρύτερο φόρο του αυτοκινήτου και είναι γόνος μικτού γάμου , Ελληνα μετανάστη με Ευρωπαία .
Ο πατέρας του , χρόνια στην Ευρώπη δεν πλήρωσε ποτέ φόρο . Γιατί το χαζό ευρωπαικό κράτος , δεν είχε τα ζώα και τα λαμόγια που έχουμε εμείς στα υπουργεία . Ελεγε ότι αν αγόραζες ακίνητο , όλο το ποσό που πλήρωνες είτε μετρητά , είτε δόσεις δανείου , το αφαιρούσες από το εισόδημα και βέβαια και από τον φόρο . Ετσι κατάφερε να αποκτήσει από την δουλειά του και με το κίνητρο αυτό 4 σπίτια .
Αλλά οι Ευρωπαίοι δεν έχουν κύριο μέλημα πως θα δώσουν γλυκό ψωμάκι στους ξύστες και πως θα διορίσουν και άλλους ξύστες .
Εμαθα και διάφορες ιστορίες για την αγορά αυτοκινήτου και γενικά οχημάτων , κυρίως μτχ και το πως γίνονται αλλαγές στους νόμους , ώστε πάντα να υπάρχει το κατάλληλο λάδι .
Ακόμα έμαθα που έγιναν διάφορες λαμογιές στο πρόσφατο παρελθόν από διεφθαρμένους ξύστες , παρέα με διάφορα λαμόγια του χώρου , όπου τελικά κανείς δεν τιμωρήθηκε , αφού πρώτα θα την πλήρωναν τα αθώα θύματα οι ανύποπτοι αγοραστές που αγόραζαν προβληματικά οχήματα .
Και έλεγε ο φίλος , ότι και τότε οι 'έξυπνοι' του χώρου τον λοιδορούσαν που φοβόταν και δεν ήταν στο κύκλωμα και αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο και τότε που κονόμησαν και τώρα που έμειναν πρακτικά ατιμώρητοι , αφού φρόντισαν να μην έχουν περιουσιακά στοιχεία και ποινικά είναι πλημμελήματα . Αφραγκοι αυτοί , αλλά οι γυναίκες και τα παιδιά τους , πάμπλουτοι .
Βέβαια βλέπω και την ιστορία με την Τομας Κουκ που έδινε μερίσματα μέχρι την άνοιξη , όταν είχε 1 δις συσσωρευμένη ζημιά και τώρα θα την πληρώσει η αγορά και οι υπάλληλοι της και λέω ότι τελικά το ανύπαρκτο κράτος ως προς τον έλεγχο , είναι και αλλού .
-
Ταξιδευτη....ολα αυτα τα μετρα για τα ακινητα παρθηκαν διοτι το κρατος εψαχνε χρηματα να αποπληρωσει βραχυχρονια δανεια λογω της πτωχευσης του.
Η πτωχευση του ηρθε διοτι καποιοι διπλασιασαν το χρεος της χωραν, δεν ειχαν θωρακισει την οικονομια στα ανοιγματα των τραπεζων, δεν παταξαν την φοροδιαφυγη και οντως ειχαν προσλαβει εκτακτο προαωπικο και πολλους με συμβασεις αοριστου χρονου στους δημους και περιφερειες με σκοπο την κομματικη πελατια τους. Μεσα στην κριση ολοι αυτοι απολυθηκαν και σταματησε η συμβαση τους. Τα ποσοστα των δημ υπαλληλων εγιναν απο τα μικροτερα στην ευρωπη για αυτο και ολες οι κρατικες υπηρεσιες υπολειτουργουσαν.
Τωρα η αληθεια ειναι πως καποιες θεσεις θα πρεπε με τα ηλεκτρονικα προτοκολλα κτλ να σταματησουν , οπως επισης το εχω πει απειρες φορες πρεπει να αξιολογηθουν αυστηρα ως προς την αποδοση τους...
Αλλα αυτο που υπονοεις δεν ισχυει...τα μετρα κατα της οικοδομης παρθηκαν λογω χειρισμών συγκεκριμενων πολιτικων στα οικονομικα της χωρας και λογω αδυναμιας εισπραξης φορων του κρατικου μηχανισμου...
Και παλι ομως αν υπαρξει μια μικρη αυξηση σε δημ υπαλληλους σε θεσεις με μεφαλο κοινωνικο οφελος....καλως να υπαρξει..ως κρατος εχουμε πολλες ελλείψεις
Για παραδειγμα....χειρουργοι, γιατροι γενικως, νοσηλευτικο προσωπικο, πυροσβεστες, αστυνομοι, κοινωνικοι λειτουργοι και ψυχολογο κτλ
Δηλαδη το κοστος αυτων και ο επιμερισμος του, βοηθα στο να προσφερονται φθννοτερα οι υπηρεσιες υψηλης ποιοτητας στους πολιτες. Βεβαια και καποια απομακρυνση αυτων που οπως λες ξυνονται θα επρεπε να γινει για να καταλαβουν ποια η αξια τους και ποιες οι απαιτησεις απο αυτους
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_sector
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!