-
οι περισσότεροι είχαν έρθει επί τούτου δεν ήταν τυχαίοι περαστικοί
τι έγινε ξαφνικά έχουμε...'πυρετό' στην οικοδομή?
Καλησπέρα, επειδή το θέμα παρακολουθώ χρόνια, ευκαιρίες υπήρξαν αλλά οι καλές ήταν ελάχιστες. Τα καλά ακίνητα ακόμα κ στα δύσκολα, κράτησαν τιμή. Πλέον, για αδιευκρίνηστους κατ εμέ λόγους, τα ενοίκια κυρίως αλλά κ η αγορά κατοικίες έχουν πάρει την ανιούσα κατά πολύ, που δεν δικαιολογείτε ούτε από τα μεροκάματα ούτε από την κατάσταση της οικονομίας γενικότερα. Φαίνεται οτι λειτουργεί η ψυχολογία λόγω της αλλαγής κυβέρνησης όλοι πιστευουν οτι θα έρθει ανάπτυξη κτλ... Σίγουρα επηρεάζει κάποιες περιοχές κ το Airbnb
-
Πάντως οι μεσίτες δεν κάνουν βόλτες . Περιμένουν πότε θα ανέβει νέα αγγελία στην ΧΕ και πέφτουν αμέσως τα τηλέφωνα .
Τώρα γιατί είχε κόσμο Κυριακάτικα σε γιαπί , δεν ξέρω . Πολλοί λόγοι υπάρχουν .
Οσο για τα ακίνητα , προφανώς τα καλά ακίνητα κράτησαν τιμή . Γιατί όποιος πουλάει ακίνητο και δεν είναι σε έσχατη ανάγκη , ή δεν έχει συγκεκριμένο λόγο , για άλλη αγορά ή άλλη επένδυση , είναι απλά ανόητος έως και ηλίθιος .
Ακόμα και τώρα στην κρίση όπως έχω γράψει πολλές φορές , είναι η καλύτερη επένδυση το ακίνητο , μαζί με τις χρυσές λίρες .
Τα άλλα καταθέσεις , ομόλογα , προθεσμιακές , μετοχές , έπαθαν πανωλεθρία .
Αλλά η πτώση που υπήρξε έριξε την τιμή που έγιναν πωλήσεις κάτω από κάθε τιμή αντικατάστασης . Ετσι πουλήθηκαν μόνο τα παλιά , 40,50,60 ετών και πλέον και τα νεώτερα δεν βγήκαν προς πώληση .
Τώρα όμως έχουμε πάνω από 10 χρόνια που δεν χτίζεται τίποτα , γιατί και όταν μπήκε ο ΦΠΑ το 2006 περιόρισε τις νέες οικοδομές , αλλά είχαν βγεί αρκετές άδειες το 2005 , που χτίστηκαν μέχρι το 2010 .
Από την άλλη όπως έχω ξαναπεί , μεγάλωσαν τα παιδιά των οικοπεδούχων , οπότε τα σπίτια που νοικιάζονταν από αυτούς , πλέον είναι οι κατοικίες των παιδιών τους . Σε ορισμένες περιοχές του κέντρου , ήρθε η βραχυχρόνια μίσθωση , σε άλλες έχουμε πρόβλημα ασφάλειας , οπότε πλέον τα προς ενοικίαση μειώνονται ταχύτατα .
Οσο για την αγορά κατοικίας , οι τιμές που ήταν το 2013 στο 60 % αυτών του 2005 , ήταν κάτω από το κόστος κατασκευής μαζί με την αξία του οικοπέδου , οπότε πλέον οι πωλητές ανεβάζουν τις τιμές εκεί που μπορούν να πάρουν τουλάχιστον τα λεφτά τους και ίσως να βγάλουν και κάποιο κέρδος .
Τώρα αυτό με τα μεροκάματα δεν παίζει , γιατί η αγορά έπεσε περισσότερο από τα μεροκάματα και προφανώς θα κινηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με τον μόνο νόμο που ξέρει , αυτόν της προσφοράς και της ζήτησης .
Η προσφορά μειώνεται κάθε μέρα και η ζήτηση αυξάνεται κάθε μέρα .
Ξεχνάτε ότι πολλοί που έκαναν αυτή την δουλειά της κατασκευής , γέρασαν και πλέον δεν έχουν προοπτική να ξαναφτιάξουν οπότε θα πουλάνε σταδιακά αυτά τα λίγα που έχουν , ενώ οι νέες κατασκευές γίνονται πλέον μα εντελώς διαφορετικό τρόπο , με ακόμα πιο αυξημένο κόστος κατασκευής , χωρίς δυνατότητες αλλαγών από τα εγκεκριμένα σχέδια και από εταιρείες που έχουν χρήμα και άκρες στο εξωτερικό .
Οσοι δεν σκέφτηκαν το 2013 να αγοράσουν , τώρα θα πάνε σε πολύ ακριβότερη αγορά και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται .
Αν πάτε κάποιες σελίδες πίσω στο συγκεκριμένο θέμα , τα είχα γράψει όλα , μια και έχω εμπειρία δεκαετιών στον χώρο .
-
Ταξιδευτη τι εννοεις με εντελως αλλο τροπο;;;;
Σύμμεικτα;
-
Πες τα ρε Criu...σήμερα το απόγευμα έκανα ραντεβού για ισόγειο διαμέρισμα 85τμ στα 40.000 κατασκευής 2004 και μου λέει ο πελάτης 'ακριβό είναι'...όταν τους λέω ότι το πάρτυ τελείωσε με κοιτάνε περίεργα....
Αν ο μεσίτης φίλτατε περιμένει να ανέβει η αγγελία στην ΧΕ ή στον Σπιτόγατο,το έχασε το παιχνίδι...πλέον βγαίνουν τόσα λίγα που σχεδόν δεν θα είχαν σπίτια....αν δεν γυρίσεις στην περιοχή σου να δεις τι γίνεται το έχασες το παιχνίδι....δεν κάνω τυχαία περί τα 500 με 700χλμ την εβδομάδα...
Και το άλλο με τους λίγους κατασκευαστές που έχουν απομείνει...σχεδόν κανένας δεν δίνει το ακίνητο που χτίζει σε μεσίτη. Κοιτάνε να το πουλήσουν μόνοι τους...απόλυτα θεμιτό βέβαια αλλά οι ίδιοι όταν έχτιζαν αβέρτα μας έπαιρναν οι ίδιοι τηλέφωνο για να πάμε να τα αναλάβουμε. Το τι 'γαλλικό' έχω ακούσει από κατασκευαστές δεν λέγεται,ειδικά στην Θέρμη.
-
Μετατρεμένο γκαράζ θα είναι για να το δίνει τόσο τζάμπα το ισόγειο διαμέρισμα .
Πάντως εδώ που είναι μεγάλες οι περιοχές οι μεσίτης από την ΧΕ δουλεύουν .
Λαπ για τον νέο τρόπο θα σου κάνω μία αναφορά ιστορική γιατί έχει σημασία να δούμε κάποια πράγματα διαχρονικά .
Μέχρι τα μέσα του 70 , οι άδειες έβγαιναν γρήγορα και πάνω στα σχέδια έβαζαν μία σφραγίδα που έλεγε : Υπόκειται σε μελλοντικό έλεγχο . Μόνο που δεν γινόταν ποτέ .
Από τα μέσα του 70 , ξεκίνησε η διαδικασία της παραλαβής της οικοδομής από την πολεοδομία και έρχονταν δύο υπάλληλοι και μέτραγαν το κτίριο και σφράγιζαν την άδεια ως προς το περιτύπωμα της οικοδομής .
Γρήγορα όμως άρχισαν τα δωράκια και μετά προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου , πότε τα αρχεία πλημμύριζαν , πότε δεν ήξεραν σε ποια αποθήκη είναι , πότε εξαφανιζόταν ο φάκελλος και το αποτέλεσμα ήταν μετά το 93 να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις οι μηχανικοί ότι το κτίριο κατασκευάστηκε όπως στην άδεια , που τις υπέβαλλε ο ιδιοκτήτης , αλλά στην πράξη έφερνε τον μηχανικό σε αντίθεση με τον πελάτη του , αφού αυτός ήθελε να κάνει αυθαιρεσίες , αφού αν κατήγγειλε τον πελάτη του στην πολεοδομία , απλά δεν θα είχε πλέον πελάτες , ιδιαίτερα στα μεσαία και μικρά μέρη , που όλα μαθαίνονται .
Μετά το 2012 οι άδειες ελέγχονται από ιδιώτες μηχανικούς από 2-6 φορές κατά το στάδιο της κατασκευής , οπότε πλέον κάθε δυνατότητα να φτιάξεις αυθαίρετα έχει τελειώσει . Αλλά και κάθε αλλαγή που γίνεται στο στάδιο της κατασκευής , πρέπει να περνάει στην άδεια , οπότε αυτό σημαίνει κόστος σε χρόνο και χρήμα , ενώ ο ελεγκτής δόμησης ελέγχει και τα δελτία αποστολής - τιμολόγια που έχεις πάρει για κάποια υλικά όπως τα μονωτικά και τις προδιαγραφές των υλικών .
Αυτά όλα δεν είναι καθόλου κακό που έγιναν , αλλά σημαίνει πολλά και διαφορετικά θέματα που αυξάνουν το κόστος της κατασκευής . Σήμερα θεωρώ ότι δύσκολα θα έχει μία νέα οικοδομή κόστος κάτω από 1500 €/τμ , ΧΩΡΙΣ την αξία της γης , οπότε πουθενά δεν θα βγαίνει οικοδομή με τιμή πώλησης κάτω από 2200 το τμ .
Εδώ για να καταλάβουμε και με τι κόσμο έχουμε να κάνουμε , σε κάποιο φόρουμ , δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτό εδώ ή σε άλλο , που έλεγα για το κόστος κατασκευής χωρίς το οικόπεδο , κάποιος αετός έγραψε . Και μένα τι με νοιάζει πόσο αγόρασε το οικόπεδο . Μπορεί να το είχε κληρονομιά , γιατί να πουλάει τόσο ακριβά από το κόστος κατασκευής .
Με τέτοιους πανέξυπνους τύπους έχουμε να κάνουμε . Αλλά οικοδομές αερόστατα , δεν έχουν βγεί ακόμα ... Εκτός του διαστημικού σταθμού , αλλά δεν πουλάνε εκεί ρε γμτ....
-
Criu,και όμως δεν είναι μετασκευασμένο γκαράζ....στην άδεια ήταν αποθηκευτικός χώρος που από την αρχή έγινε διαμέρισμα. Κανονικά πλέον δηλωμένο και με πληρωμένα τα πρόστιμα,όπως είναι ΌΛΑ τα ισόγεια στα διώροφα και τριώροφα στην περιοχή.
-
Το ίδιο είναι . Είναι τακτοποιημένο , γιατί αλλιώς θα έπρεπε να έχει την διπλάσια τιμή τουλάχιστον .
-
Ελάχιστα ακούγονται τα 40κ για τόσο σύγχρονο διαμέρισμα πάντως.
Τι να πω, Αθήνα μόνο 2άρι 50τίας στα κάτω πατήσια παίζουν σε τόσα χρήματα.
-
Εχει λίγα χιλιοστά στο οικόπεδο , είναι και εκτός Θεσσαλονίκης...
-
Αυτό που δεν έχει περπατήσει καθόλου στην Ελλάδα είναι η 'ανταλλαγή ακινήτων'.
Και δεν έχω καταλάβει γιατί να μην υπάρχει αυτός ο θεσμός. Κάποια διαδικασία δηλαδή όπου να μπορεί κάποιος να ανταλλάξει εύκολα και γρήγορα ένα ακίνητο, ένα διαμέρισμα, μία οικία με κάποιο άλλο ενός π.χ. ιδιώτη ή μεσιτικού γραφείου.
Σκέφτομαι την δική μου περίπτωση και πραγματικά θα με ενδιέφερε μία ανταλλαγή. Και πολύ πιθανά να υπήρχαν κάποιοι με μονοκατοικίες σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής που θα ήθελαν να μετακομίσουν μόνιμα σε μία αστική περιοχή της Αττικής, όπως είναι το Χαλάνδρι.
Ρώτησα τον μεσίτη μου και μου είπε ότι είναι απίστευτο μπλέξιμο η διαδικασία ανταλλαγής γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αυτός ο θεσμός. Γιατί όμως;
-
Η ανταλλαγή ακινήτων δεν έχει περπατήσει στην Ελλάδα γιατί όλα Μα όλα τα ακίνητα έχουν τόσα 'θέματα' που δεν μπορούν να πωληθούν μόνα τους...σκέψου πόσο περίπλοκη θα είναι η ανταλλαγή...criu,100 χιλιοστά επι του οικοπέδου δεν το λες και λίγο....και ας είναι εκτός πόλης...
-
Γιατί ρε συ Νίκο να υπάρχει η ανταλλαγή ακινήτων; Εδώ δεν υπάρχει π.χ. η ανταλλαγή αυτοκινήτων ή μηχανών που θα ήταν και πολύ απλούστερη διαδικασία.
Η απόκτηση κάποιου ακινήτου δεν είναι απλή διαδικασία, καθώς απαιτεί νομική, τεχνική, φορολογική και οικονομική προεργασία, πράγματα που θα έπρεπε ούτως ή άλλως και να γίνουν στην υποθετική περίπτωση της ανταλλαγής.
Οπότε στην ουσία συζητάμε για δύο αγοραπωλησίες που θα μπορούσαν να συνιστούν μια ανταλλαγή ακινήτων για να γλιτώσεις τη φορολόγηση. Το κράτος όμως πρέπει να πάρει το κάτι τις του, όπως σε κάθε οικονομική συνδιαλλαγή...
-
Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στο συμβολαιογραφείο για να δω αν έχει ετοιμαστεί το νέο συμβόλαιο της κατοικίας που αγόρασα.
Μιλάω με την γραμματέα της συμβολαιογράφου και με συνδέει με την συμβολαιογράφο. Της λέω ότι έχω πληρώσει όλα τα συμβολαιογραφικά μέσω Webbanking και ότι έχω στείλει με email τις μεταφορές χρημάτων και ότι δεν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα.
Ωραία μου λέει, μπορείτε να κατεβείτε στην Αθήνα να πάρετε το συμβόλαιό σας είναι έτοιμο. Να έχετε μαζί σας και 150euro.
Κατεβαίνω Αθήνα, πάω στο συμβολαιογραφείο, με υποδέχεται η γραμματέας. Με βάζει στο γραφείο της συμβολαιογράφου και μου δίνει το φάκελο. Όλα καλά και ωραία. Χαιρετιόμαστε και πάω να φύγω. Πριν σηκωθώ την ρωτάω τα 150euro σε ποιον θα τα δώσω και τι αφορούν.
Και μου λέει, θα τα δώσετε στην κοπέλα έξω και θα σας πει τι αφορούν.
Βγαίνω έξω, δίνω τα 150euro στην κοπέλα, την κοιτώ, με κοιτά και τη ρωτώ: 'Τι αφορούν αυτά τα 150euro;'
Απάντηση:'Επιπλέον έξοδα συμβολαιογραφείου και γραμματειακή υποστήριξη. Είμαστε εντάξει, μπορείτε να αποχωρήσετε'.
Πήρε τα λεφτά, τα έβαλε σε ένα συρτάρι και έμεινα σαν τον ηλίθιο να κοιτώ.
Ούτε απόδειξη, ούτε μία δικαιολολογία της προκοπής, τίποτα.
Και αυτό είναι ένα περιστατικό από όσα έζησα δύο χρόνια που ταλαιπωρήθηκα για να αγοράσω ένα διαμέρισμα.
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε μαύρη σαν καλιακούδα.
Για αυτό οι κλάδοι που σχετίζονται με τα ακίνητα κάνουν ότι μπορούν να παραμείνει η κατάσταση ίδια ή και χειρότερη. Και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ ούτε οι διαδικασίες αγοραπωλησιών να απλουστευτούν, ούτε να υπάρξουν νέες μορφές υπηρεσιών όπως είναι π.χ. η ανταλλαγή.
-
Ανταλλαγή ακινήτων είναι κάτι που γίνεται , αλλά είναι σπάνιο . Συχνά γινόταν σε περιπτώσεις ανταλλαγής διαμερισμάτων από κατασκευαστές που τα είχαν τελειώσει με άλλο οικόπεδο , που θα έχτιζαν . Αυτό ήταν συμφέρον και για τους δύο , γιατί ο οικοπεδούχος έπαιρνε αμέσως τα διαμερίσματα της αντιπαροχής , χωρίς ρίσκο , αλλά και ο κατασκευαστής έδινε πολύ μικρότερη αντιπαροχή , γύρω στο 30-40 % πιο μικρή , από ότι θα έδινε με την παραδοσιακή διαδικασία .
Τώρα είχα διαβάσει προ ημερών στο κάπιταλ , για ένα νέο σύστημα το οποίο παίζει στο εξωτερικό , την συμμετοχή με μικρά μερίδια στην αγορά ενός ακινήτου , υπό μορφή επένδυσης .
Ετσι κάποιος θα μπορούσε να δώσει ποσά της τάξης των 3-5000 € και να πάρει ένα μερίδιο σε κτίριο το οποίο θα νοικιάζεται και θα έχει κάποια απόδοση .
-
Για αυτό οι κλάδοι που σχετίζονται με τα ακίνητα κάνουν ότι μπορούν να παραμείνει η κατάσταση ίδια ή και χειρότερη. Και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ ούτε οι διαδικασίες αγοραπωλησιών να απλουστευτούν, ούτε να υπάρξουν νέες μορφές υπηρεσιών όπως είναι π.χ. η ανταλλαγή.
Επίσης φρικτή εμπειρία λογω καθυστερήσεων και λαθών από το δικό μου συμβολαιογράφο. Αν δεν ήταν η κατανόηση και συμπάθεια με την οποία με αντιμετώπισαν σε δημόσιες υπηρεσίες, το πόσες φορές θα έπρεπε να ξαναπηγάινω Αθήνα για να παιρνω χαρτια που δε μου έδωσαν ή που είχαν λάθη... άσε.
Προσωπικά, ο δημόσιος τομέας που πολλοί βρίζουν, θεωρώ οτι ήταν πολύ πιο σοβαρος και αξιοπρεπής παρά ο ιδιωτικός με τον οποίο ήρθα αντιμέτωπος τους τελευταιους 6 μηνες για την αποδοχη της κληρονομιάς και τη πώληση του ακινήτου. -
Μα στην Ελλάδα ο ιδιωτικός τομέα είναι χειρότερος από τον δημόσιο. Απλά η διαφορά είναι ότι στον ιδιωτικό πάμε από επιλογή ενώ στον δημόσιο υποχρεωτικά...και τον πληρώνουμε υποχρεωτικά...
-
Να κάνω μία ερώτηση περί μεσιτών.
Τι γίνεται όταν ο μεσίτης αρνείται να μεταφέρει την προσφορά που θες να κάνεις για το σπίτι που θες να αγοράσεις, προς τον ιδιοκτήτη;
Και δεν μιλάμε για περίπτωση 'το είδα, μάρεσε, τόσα...' αλλά για περίπτωση προχωρημένη, με νομικούς ελέγχους και εκτιμήσεις μηχανικών, με προέγκριση δανείου να τρέχει....
-
Αν έχει προχωρήσει η διαδικασία πως γίνεται να υπάρξει νέα χαμηλότερη προσφορά; Θεωρητικά υπάρχει και προσύμφωνο πώλησης και ίσως και κάποια προκαταβολή. Χωρίς αυτά δεν προχωράει κάποια διαδικασία, ειδικά τραπεζική.
-
...
Προσωπικά, ο δημόσιος τομέας που πολλοί βρίζουν, θεωρώ οτι ήταν πολύ πιο σοβαρος και αξιοπρεπής παρά ο ιδιωτικός με τον οποίο ήρθα αντιμέτωπος τους τελευταιους 6 μηνες για την αποδοχη της κληρονομιάς και τη πώληση του ακινήτου.
Για πες μερικά παραδείγματα του ιδιωτικού τομέα που έμπλεξες.
Εγώ επί δύο χρόνια μπλεγμένος ήμουν. Από την πρώτη ώρα που αποφάσισα να μπω σε αναζήτηση διαμερίσματος μέχρι την ημέρα που μετακόμισα ήμουν σε μία κατάσταση μπουζούκι εντελώς. Και τελικά πάλι έγιναν και λάθη και με κορόιδεψαν και λεφτά μου έφαγαν ... και ... και ....
Οπότε είτε δημόσιος τομέας, είτε ιδιωτικός τομέας είναι χάλι μαύρο. Λαβύρινθος. Ώρες-ώρες σκεφτόμουν να προσλάβω καμιά 10ριά άτομα για να φέρουν εις πέρας όλες τις διαδικασίες και για να έχω παντού ανθρώπους να επιτηρούν, να επιταχύνουν διαδικασίες και να με προστατεύουν από πιθανά λάθη.
Αυτό το πράγμα δεν θέλω να το ξαναζήσω στη ζωή μου.
Και προτείνω σε όποιον διαβάζει, αν είναι μόνος του στη ζωή και δεν έχει κανέναν για κάποια βοήθεια να μην μπει σε τέτοιες διαδικασίες αγοράς ακινήτου.
-
Τα χάλια του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα οφείλονται αποκλειστικά στις 'αρετές' της φυλής μας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τις αναλύσω,σωστά?
Δύο παραδείγματα ιδιωτικής καφρίλας.....γιατί δημόσιας έχουμε όλοι μπόλικα...
-
Wind...κάνω νέο συμβόλαιο κινητής για 2 έτη,λόγω εταιρικού με χαμηλή χρέωση. Στους 2 μήνες πάει και βγάζει την κεραία γιατί δεν τα βρήκε στα νοίκια με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού. Για να μιλήσω έπρεπε να κάνω 10 χιλιόμετρα...τονίζω,εταιρικό τηλέφωνο άρα εργαλείο δουλειάς. Τηλέφωνα,μέιλ και απάντηση καμία. Το τέταρτο μέιλ που έστειλα ξεκινούσε έτσι...'πρέπει να σας βρίσω τις μάνες και τα σπίτια για να απαντήσετε?' Σε 10 λεπτά με πήρανε τηλέφωνο. Εν ολίγοις,δεν επέτρεπαν την αποδέσμευση μου από το συμβόλαιο παρότι δεν προσέφεραν ούτε τις βασικές υπηρεσίες παρά μόνο με πρόστιμο κοντά στα 300 ευρώ. Μετά από κάποιο διάστημα -και πολλά μπινελίκια- έδωσα 152 ευρώ και τους σιχτίρισα για πάντα. Το ωραίο είναι ότι μόλις τους έκοψα με έπαιρναν κάθε μέρα στις 4 το μεσημέρι για 'προσφορές'. Τους απείλησα με αγωγή και κάποια ¨γαλλικά' και σταμάτησαν.
-
Public....φέρνουν κάποια δώρα στον γιό μου που ήθελα να τα αλλάξω....για να κάνω την αλλαγή λοιπόν χρειάστηκε να πάω 4 φορές καθώς έβρισκαν πάντα κάποια δικαιολογία του τύπου 'αλλαγή με αυτό δεν γίνεται',' 'ο κωδικός δεν μας το επιτρέπει ' και άλλα χαζά. Μόλις έπεσαν τα γαλλικά η δουλειά έγινε αμέσως. Η γυναίκα μου αγοράζει κάτι,το πληρώνει και πάω με την ταυτότητα της -και την δικιά μου φυσικά- να το παραλάβω. 'Δεν γίνεται κύριε,πρέπει να έρθει η ίδια' ' Μα δουλεύει στον Βόλο,να έρθει από εκεί για να παραλάβει κάτι ήδη πληρωμένο?'. Τότε άρχισε η συνήθης καραμέλα της 'πολιτικής της εταιρείας'. Με λίγα γαλλικά πάλι η δουλειά έγινε.
Αυτά ήταν δύο πρόχειρα παραδείγματα...
@alnotas....Καταρχήν,η άρνηση του μεσίτη να μεταφέρει την προσφορά πως προέκυψε? Θεωρώ δεδομένο ότι για να έχει γίνει ο έλεγχος,η τιμή έχει συμφωνηθεί. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα τον δικηγόρο σου να τον πάρει απλά ένα τηλέφωνο καθώς η άρνηση αυτή συνιστά παράβαση της σύμβασης που έχετε φαντάζομαι υπογράψει με τον μεσίτη. Πάντως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μεταφέρει την πρόταση....
-
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!