-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Εδώ έρχεται η προηγούμενη απορία μου. Τα 100 με δευτέρα δεν μπορώ να τα πιάσω στην Compact. Μα προσθέτοντας μια αλλαγή από 2α σε 3η δεν μπορεί να φέρει τέτοιους χρονους στο 0-100.
Όσο για το 120-140 με 5η, η 5η της BMW είναι σχεδόν 1:1, οπότε τραβάει αρκετά καλά. Ειδικά το 130-160 είναι πολύ εύκολο.Το αποκλείεις να έχει η 116 (καθώς και η νέα 316) καλύτερες επιδόσεις απ'ο,τι η Compact και η παλιότερη 316?
Απορώ απλά για το 0-100, γιατί ο κινητήρας και το κιβώτιο νομίζω ότι είναι τα ίδια. H Compact μου έχει επισήμως 10,9 στο 0-100.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Μαρία επειδή αναφέρεις ότι τα αυτοκίνητα έχουν πολύ μικρές διαφορές σε επιδόσεις σου παραθέτω πίνακα από τους 4τροχούς σε συγκριτικό μεταξύ 147-116-Α3
147 1,6 120ps - A3 1,6 FSI - BMW 116
0-100 10,4 11,3 11,9
0-400m 17,4 17,8 18,2
0-1000m 31,9 32,7 33,5
30-50 (3) 3,6 4,5 4,4
80-110(3) 5,6 6,7 6,2
40-60(4) 5,1 6,1 6,5
80-110(4) 7,8 9,5 9,4
120-140(4) 6,2 7,8 7,7
120-140(5) 8,7 9,8 10Βαρος 1233 1330 1289
Οι διαφορές λοιπών σε επιταχύνσεις είναι αρκετά σημαντικές τόσο από στάση όσο και εν κινήση λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού και παραπλήσιου βάρους (η BMW ζυγίζει μόλις 55 κιλα περίσσοτερα).
Φίλε μου,
η ίδια η Alfa Romeo στο site της, αλλά και ο ειδικός τύπος αυτοκινήτου στα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτοκινήτων στις πίσω σελίδες δηλώνει ότι η
επιτάχυνση 0-100 στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι 10,6 (κι όχι 10,4 ή 10,2, όπως μου είπαν άλλοι φίλοι.) Είναι δυνατόν να δηλώνει χειρότερες επιδόσεις από αυτές που της αποδίδουν τα περιοδικά?!
Αντίστοιχα, για την BMW 116 αναγράφεται παντού ότι η επιτάχυνση 0-100 είναι 10,8 δευτερόλεπτα.
Επίσης, το βάρος της νέας 147 είναι 1280 kg, δηλαδή ακριβώς το ίδιο με της 116! Τέλος, ως ροπή η Alfa δηλώνει 146/4200 ενώ η 116 δηλώνει 150/4300. Πάνω-κάτω τα ίδια, δηλαδή.
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την παράθεση του πίνακα. Σϊγουρα με προβληματίζει...Μαρία ποτέ να μην εμπιστεύεσαι τιμές που δίνει το εργοστάσιο. Στον πίνακα που σου παρέθεσα ακόμα και το βάρος είναι μετρημένο και όχι εργοστασιακή τιμή.
Στο test της 147 facelift με το focus (πάλι στους 4Τροχούς) την μετρήσανε 10,2. To ams μέτρησε 0-100 στην 147 επίσης 10,2.
-
Μαρία πήγαινε και οδήγησε και τα 2 αυτοκίνητα. Πολύ σημαντικό επίσης στην καθημερινή χρήση είναι και το πόσο ελαστικός είναι ο κινητήρας στις πολύ χαμηλές στροφές κάτι που από ότι έχω διαπιστώσει τα περιοδικά δεν δίνουν και πολύ σημασία.
Οδήγησέ τα και αγόρασε αυτό που σου άρεσε περισσότερο. Οι διαφορές μεταξύ τους σε επιδόσεις δεν είναι μεγάλες! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Την Α150 την ανέφερα ενδεικτικά επειδή έχει καλή τιμή. Προτιμότερη είναι σίγουρα η Α170 όχι όμως ότι η μικρή είναι απελπιστικά αργή.Η Α150 (5θ) κοστίζει περίπου 22.000+ με τα κλειδιά στο χέρι και με ένα αξιοπρεπές επίπεδο εξοπλισμού (elegance). Αυτή την τιμή ΔΕΝ τη θεωρώ καλή! Η επίσημη τιμή είναι αρκετά χαμηλότερη, αλλά βάλε μόνο το μεταλλικό χρώμα, τα έξοδα ταξινόμησης και το επίπεδο εξοπλισμού Elegance και είσαι +4000 από την επίσημη τιμή...
-
Πάντως πολυ θα σε διευκολύνει Μαρία εκτός από τον πινακα που παρέθεσε κάποιος φίλος και τα διαγράμματα ροπών - ιπποδύναμης του κάθε αμαξιού.
Κοίτα και σε ποιές στροφές βγαίνει η μεγαλύτερη δύναμη. Γενικά η Alfa είναι υψηλόστροφη (από οτι έχω ακούσει) και η BMW έχει περισσότερη δύναμη στις μεσσαίες στροφές.Οι διαφορές πρακτικά πάντως δεν είναι μεγάλες. Κοίτα επισης και το κόστος service - συντήρησης. Γενικά οι γερμανοί έχουν την τάση να σε 'γδέρνουν'. Δεν ξέρω αν και οι Ιταλοί έχουν αυτή την τάση.
Στην Alfa προσωπκά έχω τύχει συνοδηγός και το αμάξι είναι μια χαρά απο πλευράς απόδοσης.
Α και κάτι άλλο. Όλοι αυτοί που έχουν σχόλια για τα 'βόρεια προάστια' (αν ειναι δυνατόν !!) έχουν πάει καθόλου προς τα εκει ??
Αν τα β.π. ειναι πλούσια (!!!!) τότε όσοι ζούν στο πανόραμα Βούλας τι να πουν ????Επίσης όποιος ΔΕΝ χρησιμοποιεί το αμάξι του για να παει για ψώνια να σηκώσει το χερί ..
Τι ?? δεν βλέπω κανέναν....
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Λίγο-πολύ κατατοπίστηκα.
Εχω μερικά πραγματάκια όμως να πω, απαντώντας σε κάποιους φίλους
1- Οσον αφορά τον τελευταίο φίλο που ανέφερε τη Mercedes A150, όταν μιλάμε για τιμή και επιδόσεις αντίστοιχες με της 116, μιλάμε πλέον Mercedes A160 και Α170 και όχι 150. Ομως, το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά αυτό το 'αυγουλάκι' της Mercedes που ονομάστηκε Class A.
2- Συμφωνώ περί δίλιτρης Alfa 147, και δεν ξέρετε πώς 'καίγομαι' να την χτυπήσω. Ομως, αν η Fiat φαληρίσει (σαν την Rover) ή αν το αυτοκίνητο με τρέχει συνέχεια στο συνεργείο (πράγμα συχνό για Alfa), και δεδομένου ότι η Alfa ήδη χάνει τη μεταπωλητική της αξία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, τότε θα μείνω με 'χασούρα' 26.000 ευρώ. Sorry, αλλά δε λέει. Τα λεφτά αυτά σκοπεύω να τα επενδύσω, κι όχι να τα πετάξω- Γι αυτό και όλο το debate.
3- Για όσους με παρεξήγησαν. Η 147 μου ΑΡΕΣΕΙ πολύ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ.
Ολα τα υπόλοιπά της είναι που αμφισβητώ. Αξιοπιστία, επιδόσεις κλπ. Δεν χρειάζεται να με πείσετε για την ωραία της εμφάνιση. Αυτό είναι δεδομένο!!!
4- Δεν καταλαβαίνω όλη την κουβέντα περί 'κυράτσας', 'β.π', 'μαγαζιών' κλπ. Μήπως έχω μπει σε κάποιο συνοικιακό site και δεν το κατάλαβα? Και πού ξέρετε, αν και εγώ πχ είμαι ή όχι από β.π.? Είναι αυτό ντροπιαστικό και απαξιωτικό μήπως? Οσον αφορά τις 'κυράτσες'. Πώς χαρακτηρίστηκε ως 'κυράτσα' αμέσως-αμέσως η οδηγός του διπλανού σου αυτοκινήτου? Την ήξερες κι από χθες? Και πώς θα πάει αλήθεια για τα ψώνια της, αν όχι με το αυτοκίνητό της? Πρέπει να πάει με τρόλλευ, για να νιώθεις εσύ πιο άνετα με το βεσπάκι σου? Είναι μήπως τα πολυτελή αμάξια μόνο για 'αντρικές' δραστηριότητες, βλέπε γήπεδο, κυνήγι, ψάρεμα?
5- Αν ισχυριζόμουν ότι ψάχνω αυτοκίνητο για κόντρες στην παραλιακή και προσκαλούσα όλα τα 18άχρονα με τις αναστατωμένες ορμόνες να ξεκ.... μιλώντας μου για ζαντολάστιχα, αεροτομές, μάσκες και ταχύτητες που θα τους απογειώσουν και θα τους καρφώσουν στο μπαλκόνι της πρώτης πολυκατοικίας μετά τη στροφή, τότε ναι, θα περίμενα να ακούσω χαζά σχόλια γιατί θα απευθυνόμουν σε ανεγκέφαλους, ούτως ή άλλως.
Τελειώνοντας- Ευτυχώς, αρκετοί από σας κατάλαβαν τι ρωτούσα και τι με ενδιαφέρει, και με κάλυψαν απόλυτα!
Και πάλι, ευχαριστώ παιδιά!to αυτοκινητο δεν θεωρηται επενδυση......
οτι και να παρεις αν το παρεις καινουργιο θα χασεις λεφτα με μαθηματικη ακριβεια...και με τον μεν αυτοκινητο και με το δε...
στην αλφα θα χασεις λεφτα γιατι ειναι αλφα ρομεο....
και στην μπε εμ βε θα χασεις λεφτα γιατι...ανοιξε μια γορα αυτοκινητου και θα καταλαβεισ γιατι...απο τα 10χιλ αυτοκινητα που εχει μεσα τα μισα ειναι μπε εμ βε!!που σημαινει μεγαλη προσφορα σε σχεση με την ζητηση που με την σειρα πεφτει και η τιμη....καλο ε? -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
...............Åðßóçò üðïéïò ÄÅÍ ÷ñçóéìïðïéåß ôï áìÜîé ôïõ ãéá íá ðáåé ãéá øþíéá íá óçêþóåé ôï ÷åñß ..
Ôé ?? äåí âëÝðù êáíÝíáí....
Åãù óçêþíù ÷Ýñé ,äåí ðÜù ìå ôï áìÜîé ìïõ ãéá øþíéá .....ôï óïýðåñ ìÜñêåô åßíáé äßðëá êáé ðÜù ìå ôá ðüäéá
ÐëÜêá ðëÜêá üôé êáé íá Ý÷åéò áí ç óõìâßá áðïöáóßóåé üôé 'áíïßãåéò ðïñô ìðáãêáæ ãéá øþíéá' ôï áíïßãåéò êáé Ðüñóå íá åßíáé ...
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
...............
Επίσης όποιος ΔΕΝ χρησιμοποιεί το αμάξι του για να παει για ψώνια να σηκώσει το χερί ..
Τι ?? δεν βλέπω κανέναν....
Εγω σηκώνω χέρι ,δεν πάω με το αμάξι μου για ψώνια .....το σούπερ μάρκετ είναι δίπλα και πάω με τα πόδια
Πλάκα πλάκα ότι και να έχεις αν η συμβία αποφασίσει ότι 'ανοίγεις πορτ μπαγκαζ για ψώνια' το ανοίγεις και Πόρσε να είναι ...
Κι εγώ σηκώνω χέρι για τον ίδιο λόγο. Και αν θέλω να κάνω window shopping πάω με τα πόδια, εκτός κι αν θέλω να πάω σε άλλη περιοχή οπότε πάω με συγκοινωνία.
ΥΓ: Ο όρος 'Β.Π.' είναι καταχρηστικός. Εγώ τουλάχιστον εννοούσα όλα τα 'γκέτο πλουσίων' όπως και το Πανόραμα Βούλας που αναφέρθηκε.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Μαρία επειδή αναφέρεις ότι τα αυτοκίνητα έχουν πολύ μικρές διαφορές σε επιδόσεις σου παραθέτω πίνακα από τους 4τροχούς σε συγκριτικό μεταξύ 147-116-Α3
0-100 10,4 11,3 11,9
0-400m 17,4 17,8 18,2
0-1000m 31,9 32,7 33,5
30-50 (3) 3,6 4,5 4,4
80-110(3) 5,6 6,7 6,2
40-60(4) 5,1 6,1 6,5
80-110(4) 7,8 9,5 9,4
120-140(4) 6,2 7,8 7,7
Οι διαφορές λοιπών σε επιταχύνσεις είναι αρκετά σημαντικές τόσο από στάση όσο και εν κινήση λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού και παραπλήσιου βάρους (η BMW ζυγίζει μόλις 55 κιλα περίσσοτερα).
Φίλε μου,
η ίδια η Alfa Romeo στο site της, αλλά και ο ειδικός τύπος αυτοκινήτου στα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτοκινήτων στις πίσω σελίδες δηλώνει ότι η
επιτάχυνση 0-100 στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι 10,6 (κι όχι 10,4 ή 10,2, όπως μου είπαν άλλοι φίλοι.) Είναι δυνατόν να δηλώνει χειρότερες επιδόσεις από αυτές που της αποδίδουν τα περιοδικά?!
Αντίστοιχα, για την BMW 116 αναγράφεται παντού ότι η επιτάχυνση 0-100 είναι 10,8 δευτερόλεπτα.
Επίσης, το βάρος της νέας 147 είναι 1280 kg, δηλαδή ακριβώς το ίδιο με της 116! Τέλος, ως ροπή η Alfa δηλώνει 146/4200 ενώ η 116 δηλώνει 150/4300. Πάνω-κάτω τα ίδια, δηλαδή.
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την παράθεση του πίνακα. Σϊγουρα με προβληματίζει...Αγνοεις μερικα πραγματακια.Τα επισημα στοιχεια των γερμανικων αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι μετρημενα κατα DIN και οχι ECE που τα μετρουν οι ιταλοι οπου περιλαμβανει + 75kg=68 kg οδηγος + 7 kg αποσκευες.ECE = DIN + 75 kg.Αρα μπορει ανετα ενας δοκιμαστης κατω απο 75kg και χωρις αποσκευες να κατεβασει το 10,6 της 147.
Η Bmw δηλωνει επισημα για την 320 0-100 σε 9sec αλλα αν διαβασεις τις ξενες πιο σοβαρες ιστιοσελιδες δηλωνει σε παρενθεση 9.7.Σου εξηγησα τον λογο πιο πανω.Σε ολα τα περιοδικα παγκοσμιως εχει μετρηθει γυρω στα 10sec ενω η 116 μετα βιας κατεβαινει το 0-100 σε 12sec.
Din
http://content3.eu.porsche.com/prod/box ... cification -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
0-100 10,4 11,3 11,9
0-400m 17,4 17,8 18,2
0-1000m 31,9 32,7 33,5
30-50 (3) 3,6 4,5 4,4
80-110(3) 5,6 6,7 6,2
40-60(4) 5,1 6,1 6,5
80-110(4) 7,8 9,5 9,4
120-140(4) 6,2 7,8 7,7
Φίλε μου,
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την παράθεση του πίνακα. Σϊγουρα με προβληματίζει...Αγνοεις μερικα πραγματακια.Τα επισημα στοιχεια των γερμανικων αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι μετρημενα κατα DIN και οχι ECE που τα μετρουν οι ιταλοι οπου περιλαμβανει + 75kg=68 kg οδηγος + 7 kg αποσκευες.ECE = DIN + 75 kg.Αρα μπορει ανετα ενας δοκιμαστης κατω απο 75kg και χωρις αποσκευες να κατεβασει το 10,6 της 147.
Η Bmw δηλωνει επισημα για την 320 0-100 σε 9sec αλλα αν διαβασεις τις ξενες πιο σοβαρες ιστιοσελιδες δηλωνει σε παρενθεση 9.7.Σου εξηγησα τον λογο πιο πανω.Σε ολα τα περιοδικα παγκοσμιως εχει μετρηθει γυρω στα 10sec ενω η 116 μετα βιας κατεβαινει το 0-100 σε 12sec.
Din
http://content3.eu.porsche.com/prod/box ... cificationh alfa einai pio grhgorh!telos! oi diafores omws den einai megales. to thema einai: exeis orexh gia kontres? an einai etsi pare kana saxorallo! h mallon ena westerfield na kaneis kontres kai me tis f30001!
auto einai to thema? -
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
h alfa einai pio grhgorh!telos! oi diafores omws den einai megales. to thema einai: exeis orexh gia kontres? an einai etsi pare kana saxorallo! h mallon ena westerfield na kaneis kontres kai me tis f30001!
auto einai to thema?Από τον πίνακα των επιδόσεων που παρατέθηκε παραπάνω εσύ κατάλαβες να μιλάμε για κόντρες; Ειδικά το 40-60 με 4η!
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
h alfa einai pio grhgorh!telos! oi diafores omws den einai megales. to thema einai: exeis orexh gia kontres? an einai etsi pare kana saxorallo! h mallon ena westerfield na kaneis kontres kai me tis f30001!
auto einai to thema?Από τον πίνακα των επιδόσεων που παρατέθηκε παραπάνω εσύ κατάλαβες να μιλάμε για κόντρες; Ειδικά το 40-60 με 4η!
απ'το στόμα μου το πήρες...
-
116 από μένα. Αν και η 147 μου αρέσει πολύ, θεωρώ ότι ένα καλό πισωκίνητο είναι πάντα προτιμότερο από ένα καλό (ή πολύ καλό) προσθιοκίνητο.
-
Αρχίζω να πείθομαι... Ισως λοιπόν τελικά να πάρω την 147 για να πηγαίνω για τα ψώνια μου! Μάλιστα, μπορεί να πάρω και τη δίλιτρη τελικά- Αφού ούτως ή άλλως δεν σκόπευα να πάρω την Joy έκδοση της 116, αλλά τη σπορ έκδοση (την Dynamic), που είναι στα 26000 ευρώ, άρα και η δίλιτρη ακόμα Alfa 147 είναι 1500 ευρώ φθηνότερη! (Ετσι θα φθάνω Κηφισιά για τα ψώνια μου ακόμα πιο γρήγορα- Μπορεί να σπάσω πλάκα κιόλας με κανέναν μικρούλη με Honda Civic σε κανένα φανάρι έξω από το Υγεία, προκαλώντας τον σε κόντρα)
Ομως, τι είναι όλα αυτά που ακούω για συχνές βλάβες, επισκέψεις στο συνεργείο, προβλήματα στα ηλεκτρικά, κάψιμο λαδιών κλπ? Ολα ψέμματα είναι? Είναι μήπως μια συνωμοσία της σκοτεινής BMW κατά της ανταγωνιστικής και απειλητικής Fiat?
Παρακαλώ τους ιδιοκτήτες της 147 να είναι τώρα ειλικρινείς (κι όχι μόνο παθιασμένοι με το όμορφο αμάξι τους) και να μας γράψουν μια-δυο κουβέντες για το αν είχαν ή όχι προβλήματα με την 147 τους μέχρι στιγμής...Ειδικά όσοι έχουν την fl.
Ευχαριστώ άπαντες. -
Ωραια, έχεις χιούμορ! Καλό αυτό.
Εγώ τουλάχιστον ήμουν ειλικρινής σε ό,τι είπα, μόνο που έχω 147 σειράς 1 και όχι 2. Μπορείς (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) να μπεις και στο Alfisti Club (click me) και να διαβάσεις τι γράφουν μεταξύ τους οι κάτοχοι των 147 για τα αυτοκίνητά τους. Μπορείς ακόμα να έρθεις και σε κάποια συνάντησή μας και να κάνουμε μαζί (ο πληθυντικός αναφέρεται σε όλα τα μέλη του alfisti, όχι μόνο σε μένα, μη νομίζεις ότι στην πεφτω κιόλας ;)) τα ψώνια μας ή να τσαγιάσουμε μαζί μικρούληδες με Σίβικ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ωραια, έχεις χιούμορ! Καλό αυτό.Εγώ τουλάχιστον ήμουν ειλικρινής σε ό,τι είπα, μόνο που έχω 147 σειράς 1 και όχι 2. Μπορείς (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) να μπεις και στο Alfisti Club (click me) και να διαβάσεις τι γράφουν μεταξύ τους οι κάτοχοι των 147 για τα αυτοκίνητά τους. Μπορείς ακόμα να έρθεις και σε κάποια συνάντησή μας και να κάνουμε μαζί (ο πληθυντικός αναφέρεται σε όλα τα μέλη του alfisti, όχι μόνο σε μένα, μη νομίζεις ότι στην πεφτω κιόλας ;)) τα ψώνια μας ή να τσαγιάσουμε μαζί μικρούληδες με** Σίβικ**.
αρκεί να μην είναι 'τάπερ'
-
Λοιπόν, η 'Μαρία' απ' οτι φαίνεται μας δουλεύει κανονικά....
-
...όχι 'wannabe 300hp' είναι κατα τον ΚΚ...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
απ'το στόμα μου το πήρες...
nai sigoura! alla milame kai o-100 kai gia xronous sta 1000m! h oxi?
ma prosthesw oti oses alfa romeo exw odhghsei pote ma pote den xreiasthke na dokimasw 40-60 me 4h h 80-140 me tetarth. apo thn 75 mexri thn gtv! apla to kaneis me thn swsth kai grhgorh taxuthta ston epilogea! -
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Λοιπόν, η 'Μαρία' απ' οτι φαίνεται μας δουλεύει κανονικά....toulaxiston ftiaxnei suzhthsh!
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?