-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Αμφιταλαντεύομαι τόσο, που μου έχει γίνει σχεδόν obsession! Αρχικά σκεφτόμουν πολύ και το Audi A3 1.6 FSI 115 hp, αλλά για διάφορους λόγους (κυρίως εξοπλισμού σε συνδυασμό με κόστος) το απέρριψα και έχω 'κολλήσει' μεταξύ των δυο που έχω θέσει στο topic.Η 116i, θεωρείς ότι είναι σε τιμή ευκαιρίας ?
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
...............................................
............................................(Για μένα προσωπικά, πιο 'υπερτιμημένο' αυτοκίνητο από το οποιοδήποτε Volkswagen, δεν υπάρχει. Δεν θα έπαιρνα Golf, Polo ή Σκαραβαίο που να ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο στον πλανήτη.)
Mου αρέσεις, μου αρέσεις πολύ , μα πάρα πολύ
Κανένα αυτοκίνητο δεν φτάνει τον θρύλο!!Μόνο το** FOCUS II**.Θεωρω την 147 την καλύτερη επιλογη ανάμεσα στα 2.εχω **Golf V 1.6 **:evil:
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Κανένα αυτοκίνητο δεν φτάνει τον θρύλο!!...ο οποίος είναι?
εχω **Golf V 1.6 **:evil:
Σου βγήκε καλό?
-
θρυλος ειναι ενας !!!εξου κ η διαφήμιση
αν μου βγηκε καλό?:lol:
Για να βγαίνω κ να λεω τέτοια πράγματα εσυ τι νομίζεις? Δεν κάνουν τετοιες ερωτησεις.
Σκυλί το αμάξι κ να φανταστεις το σκίζω κάθε μερα.γουσταρω γκολφ χωρις να θεωρω την 147 πιο κάτω.αλλα η BMW επειδη την οδήγησα έχω να πω οτι είναι πολυ ουδέτερο αμάξι κ δεν σου κάνει το κλίκ να την αγοράσεις με τιποτα. η 147 ομως ακόμα κ τώρα υπάρχει έρωτας.εσυ αν επιτρέπεται τι αμάξι έχεις?
-
θρυλος ειναι ενας !!!... με έδρα τον πειραιά, ιδρυθείς το 1925. Το ξέρουμε αυτό.
Για να βγαίνω κ να λεω τέτοια πράγματα εσυ τι νομίζεις? Δεν κάνουν τετοιες ερωτησεις.
Σκυλί το αμάξι κ να φανταστεις το σκίζω κάθε μερα!πόοοοοοσο καιρό το έχεις και σου βγήκε καλό δηλαδή ας'ούμ? Τι θα μπορούσε να πάθει σε μερικούς μήνες που το έχεις?
εσυ αν επιτρέπεται τι αμάξι έχεις?
δεν επιτρέπεται.
όχι στο παρόν τόπικ τουλάχιστον. Το έχω γράψει πολλάκις, αλλού. Το δίλημμα ήταν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων κανένα δεν λέγεται Γκολφ.οφτόπικ από μένα τέλος.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
θρυλος ειναι ενας !!!
... με έδρα τον πειραιά, ιδρυθείς το 1925. Το ξέρουμε αυτό.
Σκυλί το αμάξι κ να φανταστεις το σκίζω κάθε μερα!πόοοοοοσο καιρό το έχεις και σου βγήκε καλό δηλαδή ας'ούμ? Τι θα μπορούσε να πάθει σε μερικούς μήνες που το έχεις?
εσυ αν επιτρέπεται τι αμάξι έχεις?
δεν επιτρέπεται.
όχι στο παρόν τόπικ τουλάχιστον. Το έχω γράψει πολλάκις, αλλού. Το δίλημμα ήταν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων κανένα δεν λέγεται Γκολφ.οφτόπικ από μένα τέλος.-
Επειδη μου το παιζεις ιστορια:x , θα το παιξω κ εγω.
ο θρυλος στα αυτοκινητα, για να μαθαινεις ειναι το γκολφ.ρώτα οποιον γέρο θέλεις να σου πει. κ μην σνομπαρεις το συγκεκριμενο αμαξι.δεν του ΠΑΕΙ!! -
Υπάρχουν ένα κάρο αυτοκίνητα διαφόρων εθνικοτήτων που έχουν παραχθεί πριν το Γκολφ και αξίζουν περισσότερο να αποκαλεστούν 'θρύλοι'. Το γεγονός ότι εσύ λες πως ο μόνος θρύλος είναι το Γκολφ είναι απλά αποτέλεσμα του 'καλού' μάρκετινγκ της Φάου-Βε.
Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει...
-
Επειδη μου το παιζεις ιστορια:x , θα το παιξω κ εγω.
ο θρυλος στα αυτοκινητα, για να μαθαινεις ειναι το γκολφ.ρώτα οποιον γέρο θέλεις να σου πει. κ μην σνομπαρεις το συγκεκριμενο αμαξι.δεν του ΠΑΕΙ!!έχουμε ξεφύγει τελείως
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
πόοοοοοσο καιρό το έχεις και σου βγήκε καλό δηλαδή ας'ούμ? Τι θα μπορούσε να πάθει σε μερικούς μήνες που το έχεις?Kαταρχήν μη μαλώνετε γιατί είστε και οι δύο καλά παιδιά.
Σπύρο εγώ έχω golf 6,5 χρονών στα 7 με 108,5Κ χλμ., δεν έχει πάθει σχεδόν τίποτα και ακούγεται μόνο ένας τριγμός. Δεν καίει στάλα λάδι και τα τελευταία 50000 χλμ πάει σχεδόν συνέχεια κόφτες. Και έτσι είναι τα περισσότερα golf.
Απλά σε ένα αμάξι που πουλάει πολύ και μάλιστα σε νέους ανθρώπους, λογικό είναι να ακούγονται πολύ περισσότερο, τα προβλήματα που παρουσιάζει...Σχεδόν τίποτα:
- τρεις καμμένες λάμπες
- Άλλαξα καταλύτη στα 90Κ χιλιόμετρα γιατί τον έσπασα.
- Αλλαγή δύο φορές στη βαλβίδα της όπισθεν (ανάβει τα πίσω λευκά φώτα) τη δεύτερη φορά στην εγγύηση της πρώτης.
Έχω αλλάξει τακάκια μία φορά (μπροστά και πίσω) -απίστευτο μου φαίνεται και τώρα στα 108Κ χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή οι μπροστινοί δίσκοι έχουν κάνει πατούρα (νομίζω πως είναι φυσιολογικό), τα μπροστινά τακάκια σε λίγο καιρό και ένα silent block εμπρός δεξιά.
Αυτά...
-
Οποιοδήποτε 'θέμα στο forum', γυρνά σε 'Alfa Romeo'
Οποιοδήποτε 'θέμα με **Alfa Romeo', γυρνά σε 'Golf'
-
Σόρι technik αλλά αυτή τη φορά δε φταίμε 'εμείς'.
-
θρυλος ειναι ενας !!!εξου κ η διαφήμισηαν μου βγηκε καλό?:lol:
Σκυλί το αμάξι κ να φανταστεις το σκίζω κάθε μερα.γουσταρω γκολφ χωρις να θεωρω την 147 πιο κάτω.αλλα η BMW επειδη την οδήγησα έχω να πω οτι είναι πολυ ουδέτερο αμάξι κ δεν σου κάνει το κλίκ να την αγοράσεις με τιποτα. η 147 ομως ακόμα κ τώρα υπάρχει έρωτας.εσυ αν επιτρέπεται τι αμάξι έχεις?
Τώρα μου το υποβάθμισες τελείως το θέμα! Εδώ μιλάμε για BMW, Alfa Romeo και Audi, δηλαδή ivy league αυτοκίνητα, πολυτελή και με κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και πρεστίζ. Πού χώθηκε το 'αμαξάκι του λαού' ('Volkswagen' σε ακριβή μετάφραση), και μάλιστα το Golf, που μέχρι πολύ πρόσφατα διεκδικούσε το ρεκόρ του πιο αργού αυτοκινήτου στην αγορά?
- Το τι λέει η διαφήμιση, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Στη διαφήμιση δείχνει ενδιαφέρον ακόμα και το Kia Sportage! Kαι το Chevrolet Matiz!
- Το ότι είναι παλιό όχημα πόλης που αναπαράγεται, δεν το κάνει 'θρύλο'. Κάποτε το έπαιρναν γιατί ήταν μικρό και φθηνό. Κάποτε ήταν και πρωτότυπο σχεδιαστικά. Σήμερα σχεδιαστικά είναι παρωχημένο και βαρετό.
- Το Golf είναι ο απόλυτος 'κουβάς' στην ιστορία της αυτοβιομηχανίας. (Τώρα προσπαθεί να τα διορθώσει κάπως με το FSI). Το ότι 'είναι σκυλί' δεν σημαίνει τίποτα. Σκυλί είναι και το Toyota Corolla σεντάν, το αυτοκίνητο που διαχρονικά παραμένει χωρίς προσωπικότητα και στυλ. Τα 'σκυλιά' είναι γι αυτούς που αδιαφορούν για την οδηγική απόλαυση που θα μπορούσαν να αντλήσουν από το αυτοκίνητό τους, δεν ένιωσαν ποτέ τους αυτόν τον έρωτα. Θέλουν απλά ένα αμάξι που να μη χαλάει για να το κρατήσουν τα επόμενα 25 χρόνια και να μην το πολυσκέφτονται και πολυκουράζονται! Αντί για 'σκυλί', δεν αρκεί ένα αξιόπιστο αμάξι που για 6-7 χρόνια θα απαιτεί τη στοιχειώδη συντήρηση και δεν θα σε στέλνει διαρκώς στο συνεργείο? Εμένα προσωπικά μου αρκεί. Τα 'σκυλιά' τα αφήνω για τους συνταξιούχους.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Το Golf είναι ο απόλυτος 'κουβάς' στην ιστορία της αυτοβιομηχανίας. (Τώρα προσπαθεί να τα διορθώσει κάπως με το FSI).Τι αλλο θα ακουσουμε????????
Τα αρχικα GTI σου λενε κατι??????????????
Το οτι βγηκαν και αργα GOLF,δε σημαινει οτι βγηκαν ΜΟΝΟ αργα GOLF.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Το ότι 'είναι σκυλί' δεν σημαίνει τίποτα. Σκυλί είναι και το Toyota Corolla σεντάν, το αυτοκίνητο που διαχρονικά παραμένει χωρίς προσωπικότητα και στυλ. Τα 'σκυλιά' είναι γι αυτούς που αδιαφορούν για την οδηγική απόλαυση που θα μπορούσαν να αντλήσουν από το αυτοκίνητό τους, δεν ένιωσαν ποτέ τους αυτόν τον έρωτα. Θέλουν απλά ένα αμάξι που να μη χαλάει για να το κρατήσουν τα επόμενα 25 χρόνια και να μην το πολυσκέφτονται και πολυκουράζονται! Αντί για 'σκυλί', δεν αρκεί ένα αξιόπιστο αμάξι που για 6-7 χρόνια θα απαιτεί τη στοιχειώδη συντήρηση και δεν θα σε στέλνει διαρκώς στο συνεργείο? Εμένα προσωπικά μου αρκεί. Τα 'σκυλιά' τα αφήνω για τους συνταξιούχους.Eμένα μ' αρέσουν τα 'σκυλιά', και τα θεωρώ πολύ σέξυ κι ας μην είμαι συνταξιούχος.
Ειδικά αν είναι τίγκα στο οξυζενέ, τη σιλικόνη, με κοντή φουστίτσα, τρελό μέικ-απ, νύχτα, κλαμπ, (......), ξύπνημα πρωινό, 'ποιά είστε δεσποινίς, έχουμε γνωριστεί; τι θέλετε στο κρεβάτι μου;'...
-
Τώρα συγγνώμη αλλά όταν ο Τζουτζάρο πήρε τα σπεκς να σχεδιάσει το Γκολφ δεν του είχε πει κανείς τίποτα για GTI, μετά προέκυψε. Είμαι σίγουρος πως αν το ήξερε θα σχεδίαζε κάτι πολύ πιο όμορφο και σπορτιφ από τον κουβά (σχεδιαστικά) με το όνομα Golf I. Να θυμίσω π.χ. το Scirocco? Το ότι προέκυψε το GTI δεν έχει καμμία σχέση με τη σχεδιαστική ταυτότητα του αυτοκινήτου, την οποία ακόμα δε λέει η Φάου-Βε να αποτινάξει παρόλο που αποτίναξε επιτέλους τις επιλογές στα μηχανικά και το στήσιμο των απαράδεκτων εκδόσεων III και IV .
ΥΓ: Βρε Μαρία! Πολύ 'φλογερή' μας βγήκες!
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Τώρα μου το υποβάθμισες τελείως το θέμα! Εδώ μιλάμε για BMW, Alfa Romeo και Audi=Audi=VW=Seat(=alfa romeo)=Skoda....Θα σου προτεινα να παρακολουθησεις καποια απο τα σεμιναρια παρουσιασης νεων μοντελων της Bmw....o γερμανος εκπαιδευτης θεωρει αποκορυφωμα του marketing την πολιτικη της Vag και αποκαλει ''ηληθιους'' τους αγοραστες οταν 1/2Audi=Skoda.....και δυο Rivaldo ενας Gonjales
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Τώρα μου το υποβάθμισες τελείως το θέμα! Εδώ μιλάμε για BMW, Alfa Romeo και Audi, δηλαδή ivy league αυτοκίνητα, πολυτελή και με κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και πρεστίζ. Πού χώθηκε το 'αμαξάκι του λαού' ('Volkswagen' σε ακριβή μετάφραση), και μάλιστα το Golf, που μέχρι πολύ πρόσφατα διεκδικούσε το ρεκόρ του πιο αργού αυτοκινήτου στην αγορά?
- Το τι λέει η διαφήμιση, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Στη διαφήμιση δείχνει ενδιαφέρον ακόμα και το Kia Sportage! Kαι το Chevrolet Matiz!
- Το ότι είναι παλιό όχημα πόλης που αναπαράγεται, δεν το κάνει 'θρύλο'. Κάποτε το έπαιρναν γιατί ήταν μικρό και φθηνό. Κάποτε ήταν και πρωτότυπο σχεδιαστικά. Σήμερα σχεδιαστικά είναι παρωχημένο και βαρετό.
- Το Golf είναι ο απόλυτος 'κουβάς' στην ιστορία της αυτοβιομηχανίας. (Τώρα προσπαθεί να τα διορθώσει κάπως με το FSI). Το ότι 'είναι σκυλί' δεν σημαίνει τίποτα. Σκυλί είναι και το Toyota Corolla σεντάν, το αυτοκίνητο που διαχρονικά παραμένει χωρίς προσωπικότητα και στυλ. Τα 'σκυλιά' είναι γι αυτούς που αδιαφορούν για την οδηγική απόλαυση που θα μπορούσαν να αντλήσουν από το αυτοκίνητό τους, δεν ένιωσαν ποτέ τους αυτόν τον έρωτα. Θέλουν απλά ένα αμάξι που να μη χαλάει για να το κρατήσουν τα επόμενα 25 χρόνια και να μην το πολυσκέφτονται και πολυκουράζονται! Αντί για 'σκυλί', δεν αρκεί ένα αξιόπιστο αμάξι που για 6-7 χρόνια θα απαιτεί τη στοιχειώδη συντήρηση και δεν θα σε στέλνει διαρκώς στο συνεργείο? Εμένα προσωπικά μου αρκεί. Τα 'σκυλιά' τα αφήνω για τους συνταξιούχους.
μπορείς να μας πεις τις διαφορές Golf V με Α3;
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
o γερμανος εκπαιδευτης θεωρει αποκορυφωμα του marketing την πολιτικη της Vag και αποκαλει ''ηληθιους'' τους αγοραστες οταν 1/2Audi=Skoda.Και τι κανει αποδεκτη την αποψη του κυριου εκπαιδευτη?
Προφανως καποιες διαφορες τις εχουν και δυστυχως αν δεν τις ψαξεις δεν θα τις βρεις, παρολο που για καποιους ειναι ιδιαιτερα σημαντικες...
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
o γερμανος εκπαιδευτης θεωρει αποκορυφωμα του marketing την πολιτικη της Vag και αποκαλει ''ηληθιους'' τους αγοραστες οταν 1/2Audi=Skoda.
Και τι κανει αποδεκτη την αποψη του κυριου εκπαιδευτη?
Εγω τουλαχιστον συμφωνω....αυτο που με ξενισε παντος ηταν οτι στην παρουσιαση της σειρας1 ειχαν Audi1.6fsi,bmw116 kai 147 1.6105hp
-
Sakiss και Ιkar ορθώς εμίλησαν!
Στγάσενμάιστα έχουν όντως διαφορές:
-διαφορετικό σήμα
-διαφορετικής ταχύτητας επαναφορά χειρολαβής σιλικόνης. Στα vw επανέρχεται στη θέση της κατά 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου γρηγορότερα.
-διαφορετικός φωτισμός στα όργανα, μπλε στα φάου-βε, άσπρος με κόκκινες βελόνες στα Αudi, πράσινος στα σκόντα, φούξια στα σέατ.
-διαφορετική αντιμετώπιση από την αμόρφωτη μάζα: 'ω πήρες vw!!!καταπληκτικό αυτοκίνητο'.
'μα καλά σκόντα βρήκε να πάρει,πάλι καλά που δεν πήρε και λάντα'.Έχουν και μερικές ομοιότητες:
-αυτόματα ανοιγόμενα παράθυρα, χωρίς καν να αγγίξεις το διακόπτη. Υπάρχει αισθητήρας, ειδικά στα γκολφ, που αντιλαμβάνεται πότε ζεσταίνεσαι και για να μην χρησιμοποιείς άσκοπα το ερ-κοντίσιον, σου κατεβάζει εντελώς το παράθυρο, το οποίο φτάνει έως το μαρσπιέ.
Για να ξανανέβει όμως πρέπει οπώσδηποτε να περάσεις μια βόλτα από το συνεργείο.-πατώματα, κινητήρες, πλαίσια, τιμόνια, φρένα, μετάδοση και άλλα τέτοια ασήμαντα πραγματάκια, εντελώς ανάξια λόγου για ένα αυτοκίνητο.
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?