-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι υπέρ του GT-R γιατί είναι αληθινό κατόρθωμα να προσφέρει τόσα πολλά σε τέτοια τιμή.Αυτό ξανά πεστο!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μην ξεχνάμε ότι η Πόρσε έχει αγκυλωθεί στο σύμβολό της, την σειρά 911, και σε μερικά πράγματα που πρέπει να βελτιωθεί, το αναβάλλει.Όμως όποτε βάζανε τον κινητήρα στη σωστή θέση, ο κόσμος δεν αγόραζε και κόντευε να κλείσει το εργοστάσιο. Αυτοί ξέρουν ποιο είναι το σωστό, οι αγοραστές το ξέρουν;
-
Σε κάθε περίπτωση, για να έχει γίνει τέτοιο σούσουρο παγκοσμίως, σημαίνει ότι του GT-R τα δοντάκια δεν αστειεύονται. Επίσης από το μάρκετινγκ μέχρι τη σωστή μηχανική σχεδίαση μερικές φορές επικρατεί μεγάλο κενό αέρος! και δεν ακούνε οι μεν τις φωνές των δε. Τι άλλο να πω εκτός από να προσθέσω ότι και εγώ κοιμόμουν και ξύπναγα με τη μορφή της 911 στο νου μου επι σειρά ετών.
Για μερικούς όμως που ξενίζει το γεγονός ότι η Νισσάν μπαίνει σε ξένα χωράφια, θα σας καταθέσω μια προσωπική μαρτυρία από το εργοστάσιο της Πόρσε.
Πριν ακριβώς 20 χρόνια το Πολυτεχνείο μου πραγματοποιώντας εκπαιδευτική εκδρομή σε εργοστάσια της Γερμανίας, επισκέφθηκε και την Πόρσε.
Κατά την ξενάγηση, κάποιοι φοιτητές είχαν απομακρυνθεί από τους υπόλοιπους και μπήκαν καταλάθος σε ένα κλειστό γκαράζ όπου ήταν παρκαρισμένα διάφορα αυτοκίνητα. Είδαν στα σίγουρα ένα Corvette και ένα RX-7 Mark II, και ίσως μία Cadillac Allante, τα υπόλοιπα δεν πρόλαβαν γιατί τους έδιωξαν οι υπάλληλοι.
O ξεναγός τους είπε ότι εκεί είναι ο ανταγωνισμός, τον οποίο και δοκιμάζουν. Εκείνη την εποχή το RX-7, ενώ δεν ήταν ευθέως ανταγωνίσιμο της Πόρσε, έγραφε ισοδύναμους χρόνους με αυτή σε πίστα (νομίζω με το 944).
Η γκάμα της Πόρσε εκείνη την περίοδο ήταν :
911, 911 turbo,924, 944, 928. -
Τα Cayenne, Boxster, Cayman μια χαρά πουλάνε. Τα ίδια έλεγαν και για τον αερόψυκτο κινητήρα αλλά η 996 μια χαρά πούλησε.
Μεταξύ των 911 και GT-R δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο σημείο που να υστερεί ουσιαστικά το Nissan ενώ έχει πολλά και σημαντικά σημεία υπεροχής. Και αυτά εφόσον μιλάμε για τις 911 turbo/GT2.
Πέρα από συναισθηματικούς λόγους δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα προτιμούσε μία 911, ακόμα και αν το GT-R ήταν ακιρβότερο.
-
Βασικα αυτο πιστευω το κανουν ολοι οχι μονο η Porsche
-
Προς evgenios
Ναι όλοι το κάνουν, και δεν είναι επιλήψιμο.Ίσα ίσα που είναι και το καλύτερο ώστε να γνωρίζουν τον ανταγωνισμό από πρώτο χέρι και όχι από κάποιο report που θα τους στείλλει κάποιος manager μετά από καιρό και αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα κ.λ.π. φέξε μου και γλίστρησα.
Απλά κάτι τέτοια σε κάνουν να προβληματίζεσαι από τη σύνθεση του ανταγωνισμού . -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα Cayenne, Boxster, Cayman μια χαρά πουλάνε.Αν σταματήσει η παραγωγή της 911, ούτε αυτά θα πουλάνε - θα κλείσει η Πόρσε. Ο κόσμος θέλει να υπάρχει η 911.
-
Έτσι έλεγαν και για τους αερόψυκτους κινητήρες, μόλις όμως βγήκε η 996 ξεχάστηκε το θέμα αμμέσως.
-
Προς leonp
Βασικά η Πόρσε με τα λεφτά που έχει δύσκολο να κλείσει. Μη ξεχνάμε ότι ελέγχει ένα κάρο εταιρείες οι οποίες είναι στα all times high τους. Και με τα μυαλά που κουβαλάει μην εκπλαγεί κανείς αν μετά π.χ. από καμμιά 30αριά χρόνια συνεχίσει να βγάζει διάφορα retro look και λίγο retro design μοντέλα έτσι για να μην ξεχνάνε οι παλιοί αλλά και να μαθαίνουν οι νέοι.
Όμως είμαστε λίγο offside. Το θέμα μας είναι το GT-R και νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι τους έχει μπει στο μάτι για τα καλά. Τέτοιο κελεπούρι η Renault ούτε στον ύπνο τους. Εντάξει να βρουν έτοιμα 4χ4, suv, pick up, luxury (Infinity αν και entry level). Αλλά να βρουν και κορυφαίο supercar, μιλάμε για jackpot. -
Αν δεν ήταν η Renault δεν θα υπήρχε GT-R σήμερα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα Cayenne, Boxster, Cayman μια χαρά πουλάνε. Τα ίδια έλεγαν και για τον αερόψυκτο κινητήρα αλλά η 996 μια χαρά πούλησε.Μεταξύ των 911 και GT-R δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο σημείο που να υστερεί ουσιαστικά το Nissan ενώ έχει πολλά και σημαντικά σημεία υπεροχής. Και αυτά εφόσον μιλάμε για τις 911 turbo/GT2.
Πέρα από συναισθηματικούς λόγους δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα προτιμούσε μία 911, ακόμα και αν το GT-R ήταν ακριβότερο.
Ίσως για την ποιότητα κατασκευής, την ηχομόνωση, την ποιότητα κύλισης, τη μεταπώληση, τα αραιότερα διαστήματα service, την αξιοπιστία, ακόμα και την αντοχή στο χρόνο. Δε νομίζω ότι ένα ειδικό nissan θα είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα από μία 911 που έχει τόσα χρόνια εξέλιξης στην πλάτη της.
Στη μούρη νομίζω ότι υπερτερεί το GTR ειδικά αν συγκριθεί με μια 911 ίσης αξίας.
Στα χρήματα του GTR παίρνεις μία απλή porsche η οποία δεν θα είναι τόσο απαιτητική όσο το GTR και επιπλέον ακόμα και μία απλή 911 τους περισσότερους τους καλύπτει οδηγικά. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ίσως για την ποιότητα κατασκευής, την ηχομόνωση, την ποιότητα κύλισης, τη μεταπώληση, τα αραιότερα διαστήματα service, την αξιοπιστία, ακόμα και την αντοχή στο χρόνο.
Με πιθανή εξαίρεση τα συνχότερα σέρβις δεν είμαι σίγουρος αν στα υπόλοιπα όντως υπερτερεί η 911 ή έστω αν υπάρχει σημαντική διαφορά. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος. Για έναν απλό οδηγό πάντως το GT-R είναι σαφέστατα πιο ασφαλές από οποιαδήποτε 911.
-
Βασικά συμφωνώ και εγώ με τον Ike. Εν πάσει περιπτώσει αναμένουμε ένα πολύ λεπτομερές συγκριτικό που θα έδειχνε πιο έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, κύλισης και ηχομόνωση.
Για αντοχή? δεν νομίζω ότι η Νισσάν ήταν ποτέ επιλήψιμη σε αυτό.Μεταπώληση : meco αν έχεις δώσει τα διπλά λεφτά για ένα ιδίων επιδόσεων υπεραυτοκίνητο, όποιο και νά 'ναι, ότι μεταπώληση και να έχει, δεν πρόκειται ποτέ να πατσίσεις το φτηνότερο. Αν ανοίξεις την Χρυσή ευκαιρία θα δεις πολλά Πόρσε, Μαζεράτι και Φερράρι του κουτιού να 'σφάζονται' για να τα ξεφορτωθούν οι ιδιοκτήτες τους.
Service? Noμίζω ότι οι πιθανοί ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν παντελώς για το αν η συχνότητά τους είναι π.χ. ανά 7.500 ή 10.000 χλμ. Αντίθετα ενδιαφέρονται καίρια για το πουλ μουρ που μπορούν να κερδίσουν από το απόκτημά τους. Εκεί υπερτερεί το GT-R ? το βλέπω ολίγον χλωμό αν λάβεις υπόψη ότι τα άτομα που θα θέλει να εντυπωσιάσει ο κ. Mισέλ Πουλμούρ ίσως (δυστυχώς) γνωρίζουν τα Νισσάν κυρίως από τον μανάβη της λαικής και το λογιστή τους. Άσε που και η πιο φθηνή 911 παίζει να είναι ακριβότερή του.
Ναι είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι καλύπτονται οδηγικά από κάτι πιο απλό. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι της Nissan κατόρθωσαν και έφτιαξαν αποδεδειγμένα μια αμαξάρα .Ομως όσο καλό και να είναι δεν πρόκειται να συγκινήσει (και τον εαυτό μου βάζω) κάποιον που θέλει να πάρει Porsche.Οπως δεν με αγγίζει με τίποτα ένα EVO ή ένα STi ή ένα RX-8 .Τα δευτερόλεπτα στο Ring δεν επιδρούν καθόλου στον εν δυνάμει υποψήφιο αγοραστή της κατηγορίας.Πιστεύω ότι όλοι μας με οποιδήποτε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας ιπποδυνάμεων τον ίδιο χρόνο θα κάνουμε στο Ring απλούστατα διότι τα οδηγικά μας όρια είναι πολύ χαμηλότερα από τις δυνατότητες αυτών των αυτοκινήτων.
Είδα το GT-R από κοντά.....Με τίποτα δεν θα έδινα 120.000 - 130.000 ευρώ να βάλω ένα Nissan γκαράζ μου (αν είχα).Δεν θα δίσταζα να τα δώσω όμως για μια απλή Carrera 2 (η καλύτερη έκδοση 911 κατ εμέ) ή για ένα AUDI R8 ή και RS6.
Οπως δεν θα έπαιρνα Z350 αλλά BMW Z4 Coupe.
Πιστεύω ότι το GT-R θα γίνει ο στόχος όσων κυκλοφορούν σήμερα με STi και EVO.Αλλά περί ορέξεως......
Το GTR στην Ιαπωνια κοστιζει γυρω στις 60.000 ευρο. Στο Ελλαντα αν ποτε ερθει 120.000+. H αποψη μου για τις ferrari και τις porsche ειναι οτι δεν κανουν για Ελλαδα και ειδικα οι ferrari ειναι μονο για πιστα. Αν στην πιστα το GTR ειναι 1 φορα πιο γρηγορο απο μια 911 ,στους Ελληνικους δρομους ειναι 10 φορες πιο γρηγορο και δεν χρειαζεται να το αναλυσω. Ειναι δεδομενο οτι οσοι παιρνουν porsche και ferrari το κανουν για μοστρα,γιατι οταν παιρνεις ferrari δεν την πας στο κεντρο της Γλυφαδας με τα σαμαρακια και την κινηση.
Επισης ειναι υπερτιμημενες μεχρι εκει που δεν παει. Σιγα μην παω να σκασω 120.000 και 200.000 ευρο. Αν δεν ειχαμε τον Αλογογκουφη και τις κυβερνησεις Πασοκ και ΝΔ και ισχυαν οι νομοι που ισχυουν σε πολιτισμενες χωρες θα εβλεπες ορδες απο GTR.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι της Nissan κατόρθωσαν και έφτιαξαν αποδεδειγμένα μια αμαξάρα .Ομως όσο καλό και να είναι δεν πρόκειται να συγκινήσει (και τον εαυτό μου βάζω) κάποιον που θέλει να πάρει Porsche.Οπως δεν με αγγίζει με τίποτα ένα EVO ή ένα STi ή ένα RX-8 .Τα δευτερόλεπτα στο Ring δεν επιδρούν καθόλου στον εν δυνάμει υποψήφιο αγοραστή της κατηγορίας.Πιστεύω ότι όλοι μας με οποιδήποτε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας ιπποδυνάμεων τον ίδιο χρόνο θα κάνουμε στο Ring απλούστατα διότι τα οδηγικά μας όρια είναι πολύ χαμηλότερα από τις δυνατότητες αυτών των αυτοκινήτων.
Είδα το GT-R από κοντά.....Με τίποτα δεν θα έδινα 120.000 - 130.000 ευρώ να βάλω ένα Nissan γκαράζ μου (αν είχα).Δεν θα δίσταζα να τα δώσω όμως για μια απλή Carrera 2 (η καλύτερη έκδοση 911 κατ εμέ) ή για ένα AUDI R8 ή και RS6.
Οπως δεν θα έπαιρνα Z350 αλλά BMW Z4 Coupe.
Πιστεύω ότι το GT-R θα γίνει ο στόχος όσων κυκλοφορούν σήμερα με STi και EVO.Αλλά περί ορέξεως......
Αυτό το (ας μου επιτραπεί) badge snobbery που δεν με εκπλήσει ούτε πιστεύω είναι μεμονωμένη περίπτωση είναι και ο λόγος που η Nissan κοστολογεί το GT-R τόσο φθηνότερα από τον όποιο ('γαλαζοαίματο όμως) ανταγωνισμό. Η εταιρική εικόνα είναι κάτι που χτίζεται με πολυετή προσπάθεια και η Nissan δεν το έχει επιδιώξει. Ίσως αν η Prince παρέμενε ξεχωριστή σαν εταιρία και καλλιεργούσε έναν ανάλογο μύθος μεσω μάρκετινγκ (πολλών) αγωνιστικών επιτυχιών αλλά και συγκεκριμένη γραμμή προΙόντων τότε σήμερα ο sv2 και άλλοι με το ίδιο σκεπτικό να έδιναν και τα διπλά για το ίδιο ακριβώς GT-R αλλά με άλλο (το υποθετικό εν προκειμένω) σήμα.
Εγώ πάλι σαν nerd τοποθετώ υψηλότερα το GT-R από οποιαδήποτε 911 (σήμερα) όχι επειδη είναι Nissan και αποτελεί την 'εκδίκιση της φθήνιας' αλλά για αυτό που είναι σαν μηχανικό και σχεδιαστικό επινόημα. Θα είχα την ίδια άποψη ασχέτως αν ήταν Porsche GT-R, Toyota GT-R ή Landwing GT-R.
Επίσης το GT-R είναι ένα ολοκληρωμένο και αυθύπαρκτο προϊόν, τα STi, Evo αλλά και τα προηγούμενα Skyline είχαν αρκετούς συμβιβασμούς και σε πολλά (πάρα πολλά) σημεία τους θύμιζαν και ήταν απλά καθημερινά αυτοκίνητα.
-
Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο πως μια εταιρια που την ελεγαν Datsun εφθασε το 2008 να εξελιξει ενα πραγματικα θαυμασιο αυτοκινητο που προβληματιζει και πολλες φορες ταπεινωνει τις γαλαζοαιματες porsche, ferrari.
Αν τα σηματα ηταν αναποδα δηλαδη εκει που γραφει Νισσαν ελεγε πορσε και τουμπαλιν θα λεγαμε για το μεν πορσε GTR--- μονο η πορσε θα μπορουσε να βγαλει ενα τετοιο κιβωτιο και ενα τετοιο κινητηρα, τρομερο στησιμο, ο ρερλ εκανε τρομερη δουλεια κτλ. Φυσικα θα ειχε πανω απο 200.000 ευρω. Για το μεν Νισσαν 911 θα λεγαμε, πολυ καλο αλλα αυτοι οι ιαπωνες δεν το εστησαν καλα, ειναι απαιτητικο στα πολλα χλμ, κτλ.
Θελω να πω με αυτη την παρομοιωση πως η επιδραση του σηματος παιζει τεραστιο ρολο στην ψυχολογια μας. Και εγω θεωρω πως η πορσε ειναι η καλυτερη μακραν εταιρια κατασκευης σπορ αυτοκινητων ολων των εποχων, την λατρευω, θεωρω πως ειναι καλυτερη απο την μισητη για εμενα ferrari. Μονο η εξελιξη της 917 σβηνει αυτοματως ολη την ιστορια της Νισσαν. Ομως την δεδομενη στιγμη και ισως τα τελευταια δυο χρονια οι ιαπωνες παρουσιαζουν καλυτερα αυτοκινητα απο τους ευρωπαιους. Και να που εφθασαν να κονταροχτυπιουνται ακομα και στα αμιγως σπορ μοντελα. Ναι δεν εχουν το pedigree των ευρωπαιων, εχουν ομως τεραστια εξελιξη και απιστευτη τεχνολογια.
Θα επαιρνα το GTR γιατι δεν αντεχω να βλεπω καθε κιτσο που εφαγε τα λεφτα της ολυμπιαδας και καθε μεγαλο μανατζαραιο να εχει μια carrera s. Δεν αντεχω χλιμιτζουρες με lambo και 430 να παρκαρουν οπου βρουν για να πανε στο guzel. και φυσικα επειδη και αυτοι κουλοι ειναι και εγω επισης θα τους ξεφτιλιζα με το GTR μιας και ειναι πιο ευκολο και λιγοτερο απαιτητικο, ειναι τετρακινητο και πολυ πιο δυνατο.
Ελιο
-
elio55 αυτό που κάνεις είναι επίσης badge snobbery και μάλλον χειρότερο από το κλασσικό
-
κοιτα IKE. θεωρω πως ολοι αυτοι που εχουν αυτα τα αυτοκινητα (πορσε) τα αγοραζουν για διαφορετικους λογους και οχι γιατι λατρευουν την εταιρια, εχουν διαβασει, εχουν ακουσει αεροψυκτες 964 και 993. Δεν ξερουν τι εστι πορσε, απλα ειναι της μοδας και ενταξει μορε το καγιε γαμει, και το 911 ειναι παραξενο αυτοκινητο που εχει το μοτορι πισω. Τα εχω ακουσει αυτα τα σχολια live....
Ειμαι απολυτος σε αυτο. Τα περισσοτερα παιδια εδω μεσα λατρευουν για τους δικους τους λογους καποια εταιρια και διαβαζουν, βλεπουν, ακουν, συμμετεχουν και ειναι πιο αξια απο καθε βλαμμενο να εχουν μια 911,430,DB9.
Τωρα οσον αφορα το badge snobbery οπως λες....γενικα οι ευρωπαιοι θαβουν τους ιαπωνες και υπαρχει μια ατυπη κοντρα. Το GTR ομως εχει φθασει σε τετοια επιπεδα που εκλεισε πολλα στοματα. Φαντασου να βγει και το V-spec, το NSX, το Supra, το LFA. κτλ.
Και ξαναλεω με αυτον τον χουλιγκαν GTR στην ελλαδα ξεφτιλιζεις τα παντα.
ελιο
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τι είναι το guzel ?Γιώργο ένα club στην Αθήνα πρέπει να είναι. Παράλληλα είναι τούρκικη λέξη που σημαίνει 'όμορφος-η'.
-
το guzel ειναι το πιο in και καλα club στην αθηνα οπου απ' εξω βλεπεις gallardo παρκαρισμενες μισες πανω σε πεζοδρομια, και 911 GT2 να κλεινουν τον παραδρομο της κηφισιας και κλαιει η ψυχη σου
Nissan GT-R