-
Ο χρήστης the old έγραψε:
Φιλε να παρεις καλυτερα ενα NSX που σκιζει τα Μ3...................Εννοείς την Μ3 Ε30; Γιατί με αυτήν είναι συνομήλικο το NSX
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η ροπή τι σημασία έχει?...H ροπη εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια.....Ο χωρος αποσκευων ειναι αδιαφορος για ενα τετοιο αμαξι......
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Η ροπή τι σημασία έχει?
...H ροπη εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια.....Ο χωρος αποσκευων ειναι αδιαφορος για ενα τετοιο αμαξι......
Τίποτα δεν είναι αδιάφορο. Και οι κάτοχοι των roadster έχουν ψυχή και θέλουν να κάνουν τα ταξιδάκια τους. Μην παρασύρεστε από τα περιοδικά. Αυτοί έχουν το αυτοκίνητο για μερικά βράδια και δεν έχουν ζήσει μαζί του. Πωρώνονται λοιπόν από οχήματα τύπου S2000 και μετά λένε ότι δεν έχει σημασία ο χώρος αποσκευών. Για σένα μεγάλε συντάκτη, που την άλλη μέρα θα το επιστρέψεις. Όπως λένε ότι δεν έχει σημασία και η κατανάλωση. Εμ βέβαια, όταν στην πληρώνουν για τις 2 μέρες που θα το οδηγήσεις, πώς να σε νοιάζει; Ή μήπως το αγόρασες;
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Η ροπή τι σημασία έχει?
...H ροπη εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια.....Ο χωρος αποσκευων ειναι αδιαφορος για ενα τετοιο αμαξι......
H μέγιστη ροπή (για να το πώ πιο σωστά) απο μόνη της δεν λέει τίποτα, το S2000 έχει εντελώς διαφορετικές σχέσεις ταχυτήτων και παρόλο που υπολίπεται φαινομενικά σε 'ροπή' στην πράξη δεν έχει πρόβλημα.
Απλώς αυτό που λέμε 'ροπή' ουσιαστικά είναι κατα κάποιο τρόπο 'ευρεία κατανομή ισχύος'
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η ροπή τι σημασία έχει?
H μέγιστη ροπή (για να το πώ πιο σωστά) απο μόνη της δεν λέει τίποτα, το S2000 έχει εντελώς διαφορετικές σχέσεις ταχυτήτων και παρόλο που υπολίπεται φαινομενικά σε 'ροπή' στην πράξη δεν έχει πρόβλημα.
Απλώς αυτό που λέμε 'ροπή' ουσιαστικά είναι κατα κάποιο τρόπο 'ευρεία κατανομή ισχύος'
Θα διαφωνησω. Τα παντα κατι δειχνουν, και η μεγιστη ροπη και το φασμα της. Το Σ2000, εχει στενο φασμα, παρολο που ειναι μεταβλητου χρονισμος κινητηρας. Για αυτο και εχει 6 ταχυτητες. Για να καλυψει αυτο το κενο. Που σημαινει, θα καταφευγεις συχνα στον επιλογεα.
Αυτο δεν ειναι καθεαυτου, προβλημα, αλλα θελει αλλη οδηγηση απο οτι ας πουμε ενας ισοδυναμος κινητηρας των 3 ή και 4 λιτρων.
Τα 208Νμ στις 7500 του Ηonda δεν διαφερουν και πολυ απο τα 206Νμ στις 3250 στροφες ΜΟΝΟ τις 156, για παραδειγμα, παρολο που το Honda εχει καπου 80 αλογα παραπανω.
Το αυτοκινητο επιταχυνει απο το αποθεμα ροπης του, απλη μηχανολογια. Μαλιστα, κατα την επιταχυνση, δεν χρησιμοποιουμε ολη την ροπη, καθως μερος της χανεται για την επιταχυνση του ιδιου του κινητηρα.
Και τελειωνοντας, ΝΑΙ το Χοντα, ειναι πολυ καλο αυτοκινητο, αλλα εχει ΚΑΙ αυτο τα 1-2 αρνητικα του.
Το Αutocar eixe γραψει ' Not the car it should be. Awesome engine revs to 9000rpm but has little torque. Better to look at than its to drive'
Δυστυχως τα περισσοτερα Ελληνικα περιοδικα, ΔΕΝ βρισκουν λαθη και οι παρατηρησεις εχουν να κανουν με δευτερευοντα ή και τριτευοντα πραγματα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τωρα απο τα 2 η Ζ4 είναι πιο πολυτελής και ίσως πιο άνετη, κατα τα άλλα το S2000 είναι σε δική του κλάση, το αυτοκίνητο είναι αριστούργημα, μελετημένο μέχρι τη τελευταία βίδα.
Εγω αυτό θα έπαιρνα αν και η Ζ4 πρέπει να είναι πολύ καλό αυτοκίνητο.
με κάλυψες πλήρως
πως γινεται να ειναι σε αλλη κλαση το S2000, βολιδα κλπ απο την στιγμη που η Ζ4 ειναι πιο γρηγορη σε ρεπριζ (ελαχιστα) και σε πιστα (ΠΟΛΥ) ενω χανει για 1-2 δεκατα δευτερολεπτου απο σταση, δεν το εχω καταλαβει
ΥΓ Μιλαμε παντα για 3λιτρη
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Αποφασισα να δοσω την Ε46 320ci που εχω και να παρω ενα roadster μεχρι 2200 κυβικα. -
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Προσωπική άποψη: Z4!
Υπέρ:
**Ροπή **- 30,6/21,2, και στις μισές στροφές!
**Χώρος Αποσκευών **- 240/143
Επίσης, το S2000 κοντεύει στην δύση της καριέρας του - οπότε πιθανόν είναι να προβληματιστείς στην αξία μεταπώλησης.Kai mia xontrelo 150kg mporh na exei perisoterh dunamh apo ta dika mou 90kg.
Ti sxesh exei h metapolish me to termatismo paragwghs?Τι λές τώρα!
- Έχει κανείς ιδία άποψη περί ροπής? Προσωπικά προτιμώ ροπή σε ευρύ φάσμα στροφών (για τα ίδια κιλά αυτοκινήτου) παρά να αλλάζω ταχύτητες 100 φορές το λεπτό. Που καταντάει κουραστικό και μη ρεαλιστικό σε καθημερινή χρήση.
Και όσο για την σχέση μεταπώλησης/τερματισμός παραγωγής - ναι, έχει πολύ σημασία.
-
Ο άνθρωπος για ανοικτό μίλησε οπότε οι απόλυτες τιμές μήπως δεν πολυκολλάνε Ντάξει είπαμε να μη είναι και σερνάμενο ....αλλά και Η2000 έχει καλές ρεπρίζ και Μπέμπα τώρα αν είναι σε 3μιλισεκοντ ή σε δύο ,με κατέβασμα ή χωρίς τι να πω Αν το πάμε έτσι καλό θα είναι να αγοράζουμε Σκούμπι και να τα κάνουμε κάμπριο για να είμαστε καλυμμένοι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τωρα απο τα 2 η Ζ4 είναι πιο πολυτελής και ίσως πιο άνετη, κατα τα άλλα το S2000 είναι σε δική του κλάση, το αυτοκίνητο είναι αριστούργημα, μελετημένο μέχρι τη τελευταία βίδα.
Εγω αυτό θα έπαιρνα αν και η Ζ4 πρέπει να είναι πολύ καλό αυτοκίνητο.
με κάλυψες πλήρως
πως γινεται να ειναι σε αλλη κλαση το S2000, βολιδα κλπ απο την στιγμη που η Ζ4 ειναι πιο γρηγορη σε ρεπριζ (ελαχιστα) και σε πιστα (ΠΟΛΥ) ενω χανει για 1-2 δεκατα δευτερολεπτου απο σταση, δεν το εχω καταλαβει
ΥΓ Μιλαμε παντα για 3λιτρη
για την 2,2 μιλάμε βρε KC!
-
Οκ ακυρο.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ ροπή σε ευρύ φάσμα στροφών (για τα ίδια κιλά αυτοκινήτου) παρά να αλλάζω ταχύτητες 100 φορές το λεπτό. Που καταντάει κουραστικό και μη ρεαλιστικό σε καθημερινή χρήση.Αλλαξε τη λέξη ροπή με ισχύς και δεν θα έχει -ελπίζω!- κανένας αντίρρηση μαζί σου.
Το S2000 έχει εξίσου καλή κατανομή ισχύος αλλα την αποδίδει σε υψηλότερο φάσμα στροφών το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα αν έχεις κατάλληλα επιλεγμένες σχέσεις στο κιβώτιο (που έχει).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ ροπή σε ευρύ φάσμα στροφών (για τα ίδια κιλά αυτοκινήτου) παρά να αλλάζω ταχύτητες 100 φορές το λεπτό. Που καταντάει κουραστικό και μη ρεαλιστικό σε καθημερινή χρήση.
Αλλαξε τη λέξη ροπή με ισχύς και δεν θα έχει -ελπίζω!- κανένας αντίρρηση μαζί σου.
Το S2000 έχει εξίσου καλή κατανομή ισχύος αλλα την αποδίδει σε υψηλότερο φάσμα στροφών το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα αν έχεις κατάλληλα επιλεγμένες σχέσεις στο κιβώτιο (που έχει).
Ξερεις τι ειναι η ροπη και ποια η σχεση της με την ισχυ?Μ'αυτα που λες,δε νομιζω!
-
Κι όμως, καλά τα λέει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κι όμως, καλά τα λέει.Εεε, δεν είμαι σίγουρος. Για να το πούμε 'λαϊκά' - το Ζ4 θα τραβάει, ανεξαρτήτου σχέσεως στο κιβώτιο. Το 2000 θα πρέπει να κατεβάζεις ταχύτητα. Εάν νομίζετε οτι είναι το ίδιο - τότε πάσο.
ΥΓ Βέβαια, μιλάω για την τρίλιτρη Ζ4 - δεν θυμάμαι ροπή για την μικρότερη.
-
Και το S2000 θα τραβάει με οποιαδήποτε ταχύτητα στο κιβώτιο επειδή η οποιαδήποτε ταχύτητα ειναι πιο κοντή απο την αντίστοιχη οποιαδήποτε του Ζ4
YΓ. Αυτό που λέω είναι πως η 3λιτρη Ζ4 δεν έχει 'καλύτερη ροπή' αλλα μεγαλύτερη ισχύ σε ευρύτερο φάσμα στροφών.
Ας μη βγούμε εκτός θέματος, την άποψή μου την είπα.
-
Το έχω πάρει βόλτα το 2000, και η κατάσταση δεν είναι όπως την περιγράφουν μερικοί...
Δεν χρειάζεται ολη την ώρα αλλαγές, το αμάξι πάει μια χαρά... Εγώ έστω, δεν κατάλαβα έλλειψη ροπής! Δεν έχω εμπειρία απο Ζ4 ομως.... -
Το Αutocar eixe γραψει ' Not the car it should be. Awesome engine revs to 9000rpm but has little torque. Better to look at than its to drive'
Το εγραψα παραπανω αυτο, και δεν αντιγραφω το περιοδικο αλλα συμφωνω με την διατυπωση του. Awesome engine, αλλα kai little torque.
Eπειδη λοιπον ΕΧΕΙ μικρο φασμα ροπης, για αυτο λοιπον η Χοντα ΕΒΑΛΕ 6ταχυτο κιβωτιο.
ΑΥΤΟ ομως δεν ΛΥΝΕΙ το προβλημα, απλως το μειωνει/κρυβει.
Το αυτοκινητο παει πολυ καλα, ΟΜΩΣ θα πρεπει να καταφευγεις πολυ συχνα στον επιλογεα. Η υπαρξη 6ταχυτου αυτο συνεπαγεται, για αυτο ειναι εκει. Εαν καποιος θελει αυτο το χαρακτηριστικο, το εχει στο Χοντα.
Οταν ομως βγαινεις απο κλειστα κομματια, οπου πρεπει να πας με 40-50-60, εκει ενα ροπατο 3λιτρο θα το καταπιει.Εχω οδηγησει πολλα αυτοκινητα και μπορω να συμπερανω μερικα πραγματα. Δεν μιλαω υποκειμενικα, αλλα αντικειμενικα. Ειναι μια μηχανολογικη κατασταση και οχι μια υποκειμενικη, πχ αισθητικη.
Παρομοιο προβλημα, αλλα σε οξυτατο βαθμο εχει και ο ΤΟΥΟΤΑ VVTL-i των 190 ιππων, μονο που εκει η κατασταση ειναι ακομα πιο τραγικη.
Ασε που και τα 2 εχουν τελικη σχεση διαφορικου...απο τρακτερ συν 6 ταχυτητες και ολα αυτα για να φερνουν το μοτερ στο μικρο φασμα ροπης των 2000 περιπου στροφων.
Ως αγοραστης, δεν χρειαζεται να ξερεις ολα αυτα, αλλα εαν εχεις εμπειριες το αντιλαμβανεσαι οταν το οδηγησεις. Ας εχει και αυτο ενα δυο μειονεκτηματα,, γιατι δεν βλεπω πολλα
-
037 το θέμα είναι μπορείς να οδηγήσεις σε μια δεδομένη διαδρομή το ίδιο γρήγορα όσο και μια Ζ4 2.2 με το Honda κάνοντας ίσες αλλαγές ταχυτήτων?
Εγω εκτιμώ πως ναι.
Φυσικά το αυτοκίνητο θα σε παρακινεί να το σκίσεις και να ανεβοκατεβάζεις ταχύτητες συνέχεια αλλα αυτό δεν λέει τίποτα.
Το S2000 θα μπορούσε πχ να βγάζει 160 άλογα αντί για 240 και να έχει τη μέγιστη ροπή στις 5000 στροφές . Η μετατροπή αυτή είναι απλούστατη, απλώς δεν πατάς γκάζι απο τις 5500 σαλ και επάνω.
Επειδή δεν το έχω να δώσω ενα παράδειγμα πιο οικείο σε εμένα.
Εχω μια 4κύλινδρη μοτοσυκλέτα 400κεκ που βγάζει τη μέγιστη ροπή στις 9500σαλ. Για να το σκίσω πρέπει να αλλάζω ταχύτητες συνέχεια, (διαδικασία ευκολη και ευχάριστη) οπότε θα μπορούσε να πεί κάποιος πως 'έχει έλλειψη ροπής'.
Το θέμα είναι όμως πως μπορούσα να αφήσω μια 3η συνέχεια και να κινούμε πιο γρήγορα απο το 90% των αυτοκινήτων και να του συμπεριφέρομαι σαν να ήταν αυτόματο. Ο λόγος είναι πως μπορεί να αποδίδεται η μέγιστη ισχύς πολύ ψηλά (στις 12.000 αν θυμάμαι καλά) αλλα απο το ρελαντί έχει ικανοποιητικότατα αποθέματα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η ροπή τι σημασία έχει?μπορεί να θέλει να σύρει τροχοσπιτο...
BMW Z4 OR HONDA S2000