-
TOΥΟΤΑ ΜR2
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
TOΥΟΤΑ ΜR2μια κατηγορία κάτω!
-
z4 3.0 ειναι πιο γρηγορη στο δρομο απο s2000.
τσεκαρισμενο.
και τα δυο ειναι σουπερ, το καθενα στα δικα του διαφορετικα σημεια.
-
Καπου σε καποιο post, σε μια παρενθεση, αναφερθηκε το ονομα 106Rallye.
Ωραία. Εγω στο εγχειρημα των Μεγαρων που συζητάμε, θα φέρω το 106 (αυτό σημαίνει 'μπηκε τσόντα' )Παντως, απο την αποψη ότι θα ηθελα να έχω ενα αυτοκινητο για κάθε δουλειά, μετάξυ του S2000 και της Z4, ισως επέλεγα την Z4.
Εκπληκτικό αυτοκινητο το Honda, απιστευτο κατασκευασμα, δηλώνω ερωτευμένος μαζι του, αλλά καταλυτικο ρόλο στην επιλογή παίζει η χρηση που θελεις να κανεις στο αυτοκινητο. Κι εγω 'καθαρόαιμο' αυτοκινητο έχω φτιαξει (καλά μην βαράτε οι lotusακηδες ), και θέλω αυτοκινητο ξεκουραστο.Οπως εγραψε και ο sx, στο συγκριτικό στην πίστα των Μεγαρων, τα αυτοκινητα ηταν ισαξια σε χρονους (με ελαχιστα πιο γρηγορη την Z4). Παρατηρώντας το διαγραμμα του v-box, μπορουμε να δουμε οτι η Z4 'μαζευε' το S2000 στην εξοδο κάθε στροφής, λόγω ροπής, ενώ αν θυμάμαι καλά μέσα στην στροφή το S2000 ήταν ελάχιστα πιο γρήγορο.
Για πιο καθαρόαιμη-pure οδηγηση, S2000. Για all around χρήση, Ζ4 3.0 (παντα για το 3.0 μιλάμε έτσι..)
Και τα 2 πολύ ωραία αυτοκίνητα, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία.
Συμπέρασμα: Με λίγα λόγια, επιμένω σαφώς στην elise
(και τα περι διαφορετικών αυτοκινητων για κάθε χρηση που ελεγα?? μεγάλη συζητηση.. ) -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Για all around χρήση, Ζ4 3.0 (παντα για το 3.0 μιλάμε έτσι..)Όχι!
ο φίλος που άνοιξε το τόπικ έγραψε: Z4 2,2 vs. S2000. -
s2000!!!!
-
Εγώ σκέφτομαι να πάρω Ζ4 2.2
-
Ενδεικτικα παραθετω τα παρακατω στοιχεια απο DVD της BEST MOTORΙNING στην πιστα της TSUKUBA αναμεσα στα S-2000 ,35O Z ,SKYLINE, BOXSTER και M-3 BMW.Καλυτερος χρονος για το S-2000 (1:09.49) και για την M3 (1:09.40).Συνολικα οι χρονοι ηταν για το S-2000 ( LAP1 1:16.94,LAP2 1:09.49 ,LAP3 1:10.13,LAP4 1:11.06, LAP5 1:10.23).Για την BMW M3 οι χρονοι ηταν (LAP1 1:17.41,LAP2 1:09.40,LAP3 1:10.08,LAP4 1:09.61, LAP5 1:09.82).Μιλαμε τωρα για διαφορα ιπποδυναμης περιπου στα 100 PS υπερ της M3.Τα συμπερασματα δικα σας.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
z4 3.0 ειναι πιο γρηγορη στο δρομο απο s2000.τσεκαρισμενο.
Με μπλοκε η Z4 η χωρις?
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
τσεκαρισμενο.
Με μπλοκε η Z4 η χωρις?
Me ασφαλτο GR ή ΕU?
Σε λιγο θα θελουμε και αλυσιδες στο στεγνο, γιατι καποια κομματια εχουν περπατηθει συνεχομενα απο τον Χρυσουν Αιωνα του Περικλεους
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
τσεκαρισμενο.
Με μπλοκε η Z4 η χωρις?
Me ασφαλτο GR ή ΕU?
Σε λιγο θα θελουμε και αλυσιδες στο στεγνο, γιατι καποια κομματια εχουν περπατηθει συνεχομενα απο τον Χρυσουν Αιωνα του Περικλεους
Σωστος!!!!
-
Ενδεικτικα παραθετω τα παρακατω στοιχεια απο DVD της BEST MOTORΙNING στην πιστα της TSUKUBA αναμεσα στα S-2000 ,35O Z ,SKYLINE, BOXSTER και M-3 BMW.Καλυτερος χρονος για το S-2000 (1:09.49) και για την M3 (1:09.40).Συνολικα οι χρονοι ηταν για το S-2000 ( LAP1 1:16.94,LAP2 1:09.49 ,LAP3 1:10.13,LAP4 1:11.06, LAP5 1:10.23).Για την BMW M3 οι χρονοι ηταν (LAP1 1:17.41,LAP2 1:09.40,LAP3 1:10.08,LAP4 1:09.61, LAP5 1:09.82).Μιλαμε τωρα για διαφορα ιπποδυναμης περιπου στα 100 PS υπερ της M3.Τα συμπερασματα δικα σας.Το Μ3 στους χρόνους που παραθέτεις είναι παντού γρηγορότερο εκτός από τον πρώτο γύρο.
Η Μ3 ποιας γενιάς είναι? Ε46?
Γιατί δεν μας γράφεις και τους χρόνους από τα υπόλοιπα?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ενδεικτικα παραθετω τα παρακατω στοιχεια απο DVD της BEST MOTORΙNING στην πιστα της TSUKUBA αναμεσα στα S-2000 ,35O Z ,SKYLINE, BOXSTER και M-3 BMW.Καλυτερος χρονος για το S-2000 (1:09.49) και για την M3 (1:09.40).Συνολικα οι χρονοι ηταν για το S-2000 ( LAP1 1:16.94,LAP2 1:09.49 ,LAP3 1:10.13,LAP4 1:11.06, LAP5 1:10.23).Για την BMW M3 οι χρονοι ηταν (LAP1 1:17.41,LAP2 1:09.40,LAP3 1:10.08,LAP4 1:09.61, LAP5 1:09.82).Μιλαμε τωρα για διαφορα ιπποδυναμης περιπου στα 100 PS υπερ της M3.Τα συμπερασματα δικα σας.
Το Μ3 στους χρόνους που παραθέτεις είναι παντού γρηγορότερο εκτός από τον πρώτο γύρο.
Φυσικα η Ε-46 ειναι.Δεν εγραψα τους χρονους απο τα αλλα αυτοκινητα γιατι αναφερομαστε σε Ζ4 και S-2000 .Απλα στον ταχυτερο γυρο και των δυο(Μ3,S-2000) βλεπουμε μια ελαχιστη διαφορα μεταξυ δυο αυτοκινητων ,με διαφορετικο προσανατολισμο το καθενα (Μ3 κορυφαιο σπορ κουπε της ΒΜW και S-2000 ενα ροουντστερ με πολλες αρετες στη σπορ οδηγηση γιατι μη ξεχναμε υπαρχει και το NSX ).Επομενως η Ζ4 με 10 περιπου PS λιγοτερα απο το S-2000 ,παντα για την 3.0 μιλαμε, και με διαφορετικο στησιμο απο την Μ3 (εδω η Ζ4 ουτε μπλοκε δεν εχει) θεωρω οτι το S ειναι πιο γρηγορο και στον δρομο αλλα και σε πιστα κατω απο ιδιες συνθηκες
-
Το Μ3 στους χρόνους που παραθέτεις είναι παντού γρηγορότερο εκτός από τον πρώτο γύρο.
Φυσικα η Ε-46 ειναι.Δεν εγραψα τους χρονους απο τα αλλα αυτοκινητα γιατι αναφερομαστε σε Ζ4 και S-2000 .Απλα στον ταχυτερο γυρο και των δυο(Μ3,S-2000) βλεπουμε μια ελαχιστη διαφορα μεταξυ δυο αυτοκινητων ,με διαφορετικο προσανατολισμο το καθενα (Μ3 κορυφαιο σπορ κουπε της ΒΜW και S-2000 ενα ροουντστερ με πολλες αρετες στη σπορ οδηγηση γιατι μη ξεχναμε υπαρχει και το NSX ).Επομενως η Ζ4 με 10 περιπου PS λιγοτερα απο το S-2000 ,παντα για την 3.0 μιλαμε, και με διαφορετικο στησιμο απο την Μ3 (εδω η Ζ4 ουτε μπλοκε δεν εχει) θεωρω οτι το S ειναι πιο γρηγορο και στον δρομο αλλα και σε πιστα κατω απο ιδιες συνθηκες
Καλο θα ειναι να μην γινεται παραθεση απλων αριθμων διοτι ειναι σαν να λεμε την μιση αληθεια. Το αξιολογοτατο BEST MOTORΙNING ειναι πραγματι κατατοπιστικο με την προυποθεση ομως να βλεπουμε ολη την σειρα, να ξερουμε κατω απο ποιες συνθηκες γινονται οι δοκιμες, με ποιους πιλοτους κλπ κλπ...
Αν δινεις μονον τους αριθμους, ειναι σαν να λες την μιση αληθεια και το συμπερασμα ειναι διαστρευλομενο, εφοσον τα αυτοκινητα δεν κανουν τους γυρους με τους ιδιους οδηγους, δεν ξεκινανε σε αδεια πιστα (αν δεν κανω λαθος η Μ3 τελευταια ξεκινησε αρα ποτε δεν βρηκε ελευθερη πιστα), και βεβαια δεν παραθετονται οι τελικες εντυπωσεις των πιλοτων.Στο θαψιμο της εβδομαδας, γραψαμε για το Εβο9 και βεβαια φουσκωνοντας τα πραγματα, επισημαναμε πως η αλουμινενια οροφη εκανε το αμαξι ποιο αργο! Ολα στοιχεια που πειραμε απο το BEST MOTORΙNING , αλλα κι εκει (δικαιως, πλακα καναμε), δωσαμε την μιση αληθεια και διαστρευλοσαμε το τελικο συμπερασμα...
αρα καλο θα ηταν να βλεπουμε ολο το τοπιο και οχι να κοιταμε μεσα απο την κλειδαροτρυπα.
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
αρα καλο θα ηταν να βλεπουμε ολο το τοπιο και οχι να κοιταμε μεσα απο την κλειδαροτρυπα.Σωστός.
Να προσθέσω ότι η Tsukuba είναι (πάντα κατά τα λεγόμενα των οδηγών του Best Motoring) ιδανική πίστα για να δοκιμάζονται τα αυτοκίνητα που εμπίπτουν στους νόμους της Ιαπωνικής νομοθεσίας περί ιπποδύναμης και τελικής ταχύτητας. Σε άλλο συγκριτικό, η Μ3 τα βάζει με Ferrari, Lamborghini και Porsche, αλλά η πίστα εκεί είναι το Fuji. H Tsukuba, δεν αφήνει τη Μ3 να ξεδιπλώσει τις αρετές της.
Και για να μη νομίζει ο φίλος Jap-power ότι είμαι μεροληπτικός, δηλώνω φαντατικός οπαδός του S2000.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
αρα καλο θα ηταν να βλεπουμε ολο το τοπιο και οχι να κοιταμε μεσα απο την κλειδαροτρυπα.
Σωστός.
Να προσθέσω ότι η Tsukuba είναι (πάντα κατά τα λεγόμενα των οδηγών του Best Motoring) ιδανική πίστα για να δοκιμάζονται τα αυτοκίνητα που εμπίπτουν στους νόμους της Ιαπωνικής νομοθεσίας περί ιπποδύναμης και τελικής ταχύτητας. Σε άλλο συγκριτικό, η Μ3 τα βάζει με Ferrari, Lamborghini και Porsche, αλλά η πίστα εκεί είναι το Fuji. H Tsukuba, δεν αφήνει τη Μ3 να ξεδιπλώσει τις αρετές της.
Και για να μη νομίζει ο φίλος Jap-power ότι είμαι μεροληπτικός, δηλώνω φαντατικός οπαδός του S2000.
Φιλε opterie προς θεου ουτε και εγω εχω τιποτα με την Μ3 την οποια θεωρω πολυ αξιολογο αυτοκινητο.Απλα θελω μεσα απο αυτο το συγκριτικο να δειξω τις δυνατοτητες του S-2000 απεναντι σε δυνατοτερα και ταχυτερα αυτοκινητα!!
-
http://www.track-challenge.com/main_e.asp ..
Τα νούμερα λένε ότι μας βολεύει σε κάθε περίπτωση..
-
Παίδες, καλημέρα!
Πέρα από το track day την Τετάρτη και αφού θα έχουν ολοκληρώσει όσοι πιστοί, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις για Ζ4 και S2000 όπως σας το είχα υποσχεθεί.
Φαντάζομαι πως 3+3 φορουμίστες (τουλάχιστον) θα μπορούν να συνοδηγήσουν σε δαύτα. Οπότε να επιλέξουμε 3+3 και 1=1 αναπληρωματικό από το συγκεκριμένο θέμα.Θα τα πούμε από κοντά!
Στρατισινο
-
Υποφερω...
καμια αναλογη εκδηλωση, ή απλα να βρεθουμε προς μεσες/τελη αυγουστου ??
-
εγω εδω και 1 μηνα ειμαι κατοχος της διλιτρης Ζ4 με εξαταχυτο κιβωτιο...το αυτοκιννητο εχει μονο(τελικα εμενα μου φτανουν) 150 αλογα και καταναλωνει σχετικα λιγο σε σχεση με αλλα διλιτρα...για εκτος αθηνας μου καιει οσο μου εκαιγε και το 1400 αρι ρενο που ειχα!!!τρελη διαφορα!!!!
μεσα στην πολη ανα 25 χλμ βλεπεις τον δεικτη να κατεβαινει οποτε δεν θελω να ξερω πως θα ειναι με την 2.5 η με ενα ΧΟΝΤΑ 2000...βεβαια οταν παιρνεις αμαξι επειδη εισαι καυ#$%#@#% δεν τα σκεφτεσαι αυτα αλλα τα βλεπεις μετα...πιστευω πως πρεπει να πας για Ζ4.οι χωροι ειναι μεγαλυτεροι,το πορτ μπαγκαζ αρκετα καλο για διθεσιο και φυσικα εχεις ηλεκτρονικα βοηθηματα που δεν εχεις με το χοντα...και μη μου πει κανεις οτι δεν του χρειαζονται αν πηγαινει νορμαλ γιατι θα γελασω...εγω μεσα στην πολη τα εχω απενεργοποιημενα και ολο μου πεταει κολαρακια στις στροφες με λιγο παραπανω γκαζι..και εχει μονο 150 αλογακια...φανταζομαι το χοντα...θα κατανταει εκνευριστικο...δυστυχως οι ελληνικοι δρομοι ειναι γυαλι....πιστευω οτι το χοντα ειναι καινοτομια σαν αυτοκινητο και μου αρεσει παρα πολυ.θα το επαιρνα σαν δευτερο καθαρα για να το σκιζω και οχι για ταξιδια και καθημερινη χρηση...αυτα απο εμενα...επισης μπορεις να δεις και την slk...αν σου αρεσει βεβαια...εγω δεν ειχα παραπανω χρηματα για να την δω...ειναι πολυ ομορφη,το μονο κακο οτι την παιρνει ο καθε πενηνταρης και η καθε χαζογκομενα...και δεν νομιζω να εχει τοσο σπορ χαρακτηρα....
BMW Z4 OR HONDA S2000