-
Ναι πηρε παραταση μεχρι τελος του 2020 . NEDC ειναι ο μεταβατικος τροπος μετρησης πριν το WLTP ? Ε με αυτον θα μετρανε τα τελη. Η αδεια μπορει να γραφει και τους 2, δεν ξερω
-
Μπα, θεωρω τα Nox ειναι το θεμα στον multiair.
+1 . Κι εγω αυτο νομιζω
-
Χμμμ με μπέρδεψες τώρα. Όντως διαβάζω για το 21 έχεις δίκιο. Πήρε παράταση;
Όμως αν αγοράσεις τώρα αυτοκίνητο ποιο νούμερο θα σου γράψουν στην άδεια; Το NEDC ή το WLTP;
Η παράταση αρχικά ήταν μέχει Σεπτέμβριο του 2020 και τώρα έχει πάρει παράταση μέχρι το 2021. Οι άδειες λοιπόν, σίγουρα μέχρι τέλος έτους, θα αναγράφουν τους ρύπους με βάση το NEDC (ισχύει από πέρσι τον Σεπτέμβριο εαν θυμάμαι σωστά).
-
Και τελικα η 120αρα Giulietta βενζινη, ποσους ρυπους εχει με βαση το NEDC που ισχυει τωρα?
-
Τουλάχιστον ψάξτε το 1 λεπτό πριν γράψετε κάτι ξέρω γω.
-
Πες μας εσυ που εψαξες
-
Παντως μεγα λυση θεωρω τα mild hybrids.
Βαζεις ενα παλιο καλο ατμοσφαιρικο εμμεσου ψεκασμου, για να καλυπτεις και τα Nox, και εναν μικρο επικουρικο ηλεκτροκινητηρα με 5 -10 κιλα ροπης σρα χαμηλα και τελος.
Αξιοπιστια και απλοτητα.
Στον δρομο που χαραξε πρωτη η suzuki στην κατηγορια αυτη.
Ωραίος, μέχρι να συνειδητοποιήσεις τα νούμερα, πως είναι 0,5-1 κιλό ροπής απ' τον επικουρικό, 10 κιλά σύνολικά στις 4μιση χιλιάδες στροφές και να σκεφτείς το 'καλώς ήρθατε στο 2003'...
-
Και τελικα η 120αρα Giulietta βενζινη, ποσους ρυπους εχει με βαση το NEDC που ισχυει τωρα?
αν βοηθαει σε κατι, ο πωλητης μου ειπε οτι πληρωνει 290 τελη
-
Πες μας εσύ που έψαξες
Ιδέα δεν έχω, με ταβανόπροκες ασχολούμαι.
Απλά βλέπω ότι και οι 2 κινητήρες είναι turbo, και οι 2 κινητήρες είναι έμμεσου ψεκασμού (απλός και multiair). Οπότε μάλλον τα NOx δεν είναι τόσο το θέμα.
-
Lap wrote:
Βαζεις ενα παλιο καλο ατμοσφαιρικο εμμεσου ψεκασμου, για να καλυπτεις και τα Nox, και εναν μικρο επικουρικο ηλεκτροκινητηρα με 5 -10 κιλα ροπης σρα χαμηλα και τελος.
Αξιοπιστια και απλοτητα.
Ωραίος, μέχρι να συνειδητοποιήσεις τα νούμερα, πως είναι 0,5-1 κιλό ροπής απ' τον επικουρικό, 10 κιλά σύνολικά στις 4μιση χιλιάδες στροφές και να σκεφτείς το 'καλώς ήρθατε στο 2003'...
Οχι ρε, 5 κιλα ροπης ειναι σημερα με ενα φθηνο συστημα σαν αυτο της suzuki. Σε πιο ακριβα παει και 10 και 12 κιλα ροπης, και δη ηλεκτρικής, που σημαινει απο ρελαντι
-
alexandros.K wrote:
αν βοηθαει σε κατι, ο πωλητης μου ειπε οτι πληρωνει 290 τελη
Αρα ειναι 157γρ CO2
-
Αρα ειναι 157γρ CO2
Σωστά, 157-159 γρ. (ανάλογα με τις ζάντες) και 118-119 για το diesel.
-
μεταβλητό βύθισμα ελάχιστα έχουν.
-
piliourits wrote:
Lap wrote:
Αξιοπιστια και απλοτητα.
Οχι ρε, 5 κιλα ροπης ειναι σημερα με ενα φθηνο συστημα σαν αυτο της suzuki. Σε πιο ακριβα παει και 10 και 12 κιλα ροπης, και δη ηλεκτρικής, που σημαινει απο ρελαντι
Να συμπληρωσω οτι τα συγχρονα ατμοσφαιρικα εχουν μεταβλητό βυθισμα βαλβιδων οπου σημαινει πως με το πατημα του γκαζιου το 90 %της ροπης εμφανιζεται στις 2500 -3000 σ.α.λ, απλα το υπολοιπο 10% βγαινει στκς 4000 σ.α.λ και ο κοσμος θεωρει οτι εκει πανω μονο βγαινει η ροπη, σαν τα σκουτερακια. Λαθος.
Επισης, 4000 σε εναν ατμοσφαιρικο με μια σχεση κατω απο εναν τουρμπο παραπλησιας ιπποδυναμης που επιτρεπει τον οδηγο να κινηται με μια σχεση πανω οπως διαφημιζεται, σημαινει πως το ατμοσφαιρικο πιθανοτατα θα κινηθει παρομοια ή ακομα και γρηγοροτερα μιας και σε αυτες τις στροφες η ορμη εχει μεγαλο γινομενο. Αλλωστε τα κιβωτια των ατμοσφαιρικων εχουν αλλη 'τελικη σχεση μεταδοσης' για αυτον ακριβως τον λογο, ενω των turbo μεγαλυτερη μηπως και μειωσουν την καταναλωση και τους ρυπους.
Βαλε τωρα την ηλεκτρικη ροπη στα χαμηλα που οντως η αναρρόφηση του αερα ειναι χαμηλη για να παραχθει μεγαλο εργο, και βγαινει πως εχεις ενα δυνατο αυτοκινητο χωρις τουρμπο, ιντερκουλερς, wastegate, αμεσο ψεκασκο, κτλ κτλ
Αντι για αυτα, εχεις εναν μαγνητη ενος αρκετα πιο μεγαλου δυναμο, και μια εξτρα μπαταρια καπου στα 15 κιλα βαρους, που συμβαλει στην ηλεκτρικη ροπη.
Αποτελεσμα; καταναλωσεις σχεδον ιδιες με turbodiesel, απλοτητα και αθορυβο οπως ενα βενζινοκινητο ατμοσφαιρικο, και σπορτιφ αισθηση οταν πεις να πας σε στροφιλικια και στροφαρεις ψηλα. Αυτη η αισθηση δεν περιγραφεται με κανεναν αλλο κινητηρα, να ακους την σκουπα αερα να ρουφαει αερα, και να σκαει η εξατμιση πισω λογω ψηλων στροφων στα αφηκατα πριν το turn in. Απλη πώρωση, τιποτα αλλο.
Σκεψου ενα παραδειγμα στο μελλον με εναν 25 ετων ατμοαφαιρικο με 5 μεγαλες βελτιωσεις και τελειοποιησεις στα 1,5 λιτρα με 120 αλογα και 10 κιλα εξτρα ηλεκτρικης ροπης απο το ρελαντι στα χαμηλα, και ολα αυτα στο b segment ή ακομα και στο c segment.
Αξιοπιστια παλαιων ντιζελ στην ουσια, φθηνη συντηρηση και φθηνο ως κοστος αγορας αυτοκινητο.
-
piliourits wrote:
Lap wrote:
Αξιοπιστια και απλοτητα.
Lap μπερδεύεις τα kgm με τα Nm.
Σαν το μικρό suzuki έχουν 5-15 Nm συμβολή από χαμηλά στα καμιά 100αρια Nm του μικρου ατμοσφαιρικού στις υψηλές στροφές.
50 Νm ίσως έχουν κάποια εξελιγμένα mhybrid 48V που παρουσιάζονται τώρα, κι έχουν όλα τούρμπο κινητήρες και ροπές κοντά στα 200 Nm από χαμηλά, αλλά κανένας μικρός ατμοσφαιρικός δεν μπορεί να έχει τόσο πλεόνασμα ρεύματος, γι αυτό ατμοσφαιρικούς βάζουν μόνο στα full hybrid και μάλιστα μεγαλύτερου κυβισμού (απο 1.5λτ και πάνω).
Να προσέχεις με τις διορθώσεις που κάνεις στα τεχνικά θέματα, όπως με τις μπαταρίες που ανέφερα μόνο 5-6 ώρες λειτουργίας για τις 4000mAh ενός κινητού, και με διόρθωσες πως είναι 2 μέρες, άλλο όμως η 'λειτουργία' κι άλλο η stand by αναμονή.
Πάντως η Alfa σε αυτή την τιμή με έβαλε σε πειρασμό, ν' απαρνηθώ τα SUVοειδή, αλλά έχει κάποιες χαζές λεπτομέρειες όπως απαρχαιωμένη συνδεσιμότητα κι εργονομία. Την αυτόματη ντίζελ που θα μου άρεσε, τη συγκρίνω με το αντίστοιχο 308 που έχει το φοβερό ΕΑΤ8 και πιο καινούριο κινητήρα και σχεδόν 10' οθόνη με όλα τα κομφόρ, μεγάλο χώρο αποσκευών και έχει επίσημη τιμή 21600€ που δεν ξέρω αν πέφτει καθόλου με το summer sales...
-
Πάντως η Alfa σε αυτή την τιμή με έβαλε σε πειρασμό, ν' απαρνηθώ τα SUVοειδή, αλλά έχει κάποιες χαζές λεπτομέρειες όπως απαρχαιωμένη συνδεσιμότητα κι εργονομία. Την αυτόματη ντίζελ που θα μου άρεσε, τη συγκρίνω με το αντίστοιχο 308 που έχει το φοβερό ΕΑΤ8 και πιο καινούριο κινητήρα και σχεδόν 10' οθόνη με όλα τα κομφόρ, μεγάλο χώρο αποσκευών και έχει επίσημη τιμή 21600€ που δεν ξέρω αν πέφτει καθόλου με το summer sales...
πιλιε, μιζερια να κρινεις αλφα με κριτηριο οθονη και ανοσιο. μονο ο αλφαπριαπισμος αρκει.
-
Lap wrote:
piliourits wrote:
Lap wrote:
Αξιοπιστια και απλοτητα.
Lap μπερδεύεις τα kgm με τα Nm.
Σαν το μικρό suzuki έχουν 5-15 Nm συμβολή από χαμηλά στα καμιά 100αρια Nm του μικρου ατμοσφαιρικού στις υψηλές στροφές.
50 Νm ίσως έχουν κάποια εξελιγμένα mhybrid 48V που παρουσιάζονται τώρα, κι έχουν όλα τούρμπο κινητήρες και ροπές κοντά στα 200 Nm από χαμηλά, αλλά κανένας μικρός ατμοσφαιρικός δεν μπορεί να έχει τόσο πλεόνασμα ρεύματος, γι αυτό ατμοσφαιρικούς βάζουν μόνο στα full hybrid και μάλιστα μεγαλύτερου κυβισμού (απο 1.5λτ και πάνω).
Να προσέχεις με τις διορθώσεις που κάνεις στα τεχνικά θέματα, όπως με τις μπαταρίες που ανέφερα μόνο 5-6 ώρες λειτουργίας για τις 4000mAh ενός κινητού, και με διόρθωσες πως είναι 2 μέρες, άλλο όμως η 'λειτουργία' κι άλλο η stand by αναμονή.
Oxi βρε συ, εσυ τα μπερσευεις, μη σου βγαλω τωρα δυναμο και κατασκευαστη. Και ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα στα...... ιαπωνικα.
Τα φθηνα suzuki απο το 2015 εχουν 5 κιλα ροπης, 5,2 για την ακριβεια δινει.....στις 100 σ.α.λ του δυναμο-μοτερ
Ειναι επικουρικες ενεσεις ροπης οπου χρειαζεται δεν κινει μονιμα το οχημα, πλεον με το ιδιο δυναμο-μοτερ αλλα με μεγαλυτερη μπαραρια κανουν και coasting.
Στα suzuki η μπαταρια εχει πανω πλακετα απο denso και η ίδια η μπαταρία ειναι της toshiba, τεχνολογιας Scib, που φορτιζει και ξεφορτιζει συνεχως και αδιακοπα.
Δες εδω,
https://www.scib.jp/en/product/cell.htm
Αυτη ειναι η μικρη και φθηνοτερη μπαταρια και τα χαρακτηριστικά της, που απο το 2015 κιολας ειναι στην παραγωγη, των φθηνων και προσιτών mild hybrid, και ναι με το μοτερ-δυναμο προσφερει 5 κιλα ροπης κυριως αμεσως μετα το ρελαντι ή οταν υπαρχει μεγαλο φορτιο στον κινητηρα.
Γενικά, θεωρω το turbo με την φτερωτη των καυσαεριων ως μια παλαιας κοπής πλεον τεχνολογία ενισχυσης της ροπης.
-
piliourits wrote:
πιλιε, μιζερια να κρινεις αλφα με κριτηριο οθονη και ανοσιο. μονο ο αλφαπριαπισμος αρκει.
Γάτε το σβκ μήπως ήσουν στα δοξασμένα βουνά της Πετρούπολης?
Πέτυχα ανεβαίνοντας ένα τουμπανιασμένο βιτ κ σε θυμήθηκα.
-
Oxi βρε συ, εσυ τα μπερσευεις, μη σου βγαλω τωρα δυναμο και κατασκευαστη. Και ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα στα...... ιαπωνικα.
Τα φθηνα suzuki απο το 2015 εχουν 5 κιλα ροπης, 5,2 για την ακριβεια δινει.....στις 100 σ.α.λ του δυναμο-μοτερ
Ειναι επικουρικες ενεσεις ροπης οπου χρειαζεται δεν κινει μονιμα το οχημα, πλεον με το ιδιο δυναμο-μοτερ αλλα με μεγαλυτερη μπαραρια κανουν και coasting.
Στα suzuki η μπαταρια εχει πανω πλακετα απο denso και η ίδια η μπαταρία ειναι της toshiba, τεχνολογιας Scib, που φορτιζει και ξεφορτιζει συνεχως και αδιακοπα.
Δες εδω,
https://www.scib.jp/en/product/cell.htm
Αυτη ειναι η μικρη και φθηνοτερη μπαταρια και τα χαρακτηριστικά της, που απο το 2015 κιολας ειναι στην παραγωγη, των φθηνων και προσιτών mild hybrid, και ναι με το μοτερ-δυναμο προσφερει 5 κιλα ροπης κυριως αμεσως μετα το ρελαντι ή οταν υπαρχει μεγαλο φορτιο στον κινητηρα.
Γενικά, θεωρω το turbo με την φτερωτη των καυσαεριων ως μια παλαιας κοπής πλεον τεχνολογία ενισχυσης της ροπης.
Lap, είμαστε τελείως εκτός ...νήματος! https://www.convertunits.com/from/kg-m/to/N-m#:~:text=We assume you are converting,equal to 9.80665 newton meter.
30 Nm = 3 Kgm εχει μια πλήρως υβριδική έκδοση του Swift (που κινείται και ΜΟΝΟ με ρεύμα σε χαμηλές ταχύτητες) στην Ιαπωνία.
Η έκδοση shvs που έχουμε εδώ με τον 1.2λτ είναι 12V και μπορεί να προσφέρει πολύ λιγότερο έργο, ίσα ίσα να μειώνει ρύπους (και κατανάλωση) και αν τα θυμάμαι καλά, είναι 5 ή 15 Nm (δηλαδή 0,5-1,5 Kgm) και μάλλον καλά θυμάμαι 5, γιατί 15 νομίζω έχει το υβριδικό πετρέλαιο ΚΙΑ.
Φέτος θα βγάλει στην αγορά η Suzuki το 48V που όντως έιναι ικανό να συνδράμει με 50 Nm = 5 **ΚΙΛΑ **x μέτρο.
Αυτό όντως είναι αξιόλογο και μπορεί να έχει σοβαρή αλλαγή στην απόδοση του κινητήρα, σαν να έχει ανέβει κυβικά στις χαμηλές στροφές. Δεν ξέρω αν το έχουν ήδη τα Vitara που ήρθαν φέτος (και τα αντίστοιχα Ford).
Και γυρίζουμε στην Alfa...
Γάτε, είναι παλιά 'gavla' η Αλφα, από πιτσιρικάς δεν έφτανα τότε τα λεφτά και έκανα πλάκα για το 'σπορ κόκκινο ιταλικό' αυτοκίνητό μου, το Bravo το οποίο τότε με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις του, θύμιzε κάτι από τις μικρές άλφα της εποχής αλλά υστερούσε πολύ σε τιμόνι κι επιδόσεις (νομίζω ίδιο πάτωμα, και πολύ παρόμοια figure και διαστάσεις, την πήρε ο καραβανέας ξάδερφός μου και είχαμε κάνει πολλά όμορφα ταξίδια) .
Αυτή εδώ τώρα είναι σε πολύ καλή τιμή, και εκτός από δυνατός πρέπει να είναι και πολύ οικονομικός ο 1.6 jtd2. Έστειλα και ρώτησαν και υποτίθεται περιμένω προσφορά στο email, 19.700€ με 4 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια (δε ξέρω αν είναι και πινακίδες μέσα), δεν χρεώνουν τα χρώματα, έχουν και μερικά κομμάτια με αυτάκια στο τιμόνι (+140€) και όπως έγραψες, έχει καλή φήμη το κιβώτιο αυτό για διπλοσύμπλεκτο και ταιριάζει στο αυτοκίνητο.
Αν είχαν και το 'καλό' Uconnect 6.5' με ενσωματωμένο tom-tom θα ήταν ενα σύν, αλλά υποθέτω θα μπαίνει κάτι after market μετά με κάμερα κλπ... σε κάτι τέτοια υπερτερεί το 308 που είναι επίσης πλήρες 'παλιότερο' πακέτο, αν πάει κάποιος σε κλασικό χατσμπακ, με κανα χιλιάρικο περισσότερο.
Να την κάνω τη κουτουράδα!? (και να τα βροντήξω κάτω εδώ πέρα, να γυρίσω το φθινόπωρο Ελλάδα να αρχίσω τις βόλτες, που με νύχια και δόντια κρατιέμαι...)
-
Ελα πες την αλήθεια, σε εχουν βαλει για να αρχισω την suzukαδα .... θα γραψω στο τοπικο της suzuki.
Alfa Romeo Giulietta