-
Ο χρήστης socratesK έγραψε:
ναι..και το προβλημα το εβγαλε ενα μηνα αφου εληξε η εγγυηση...Με το 'γράμμα του νόμου' είναι κατοχυρωμένοι.Στο έβγαλε το πρόβλημα εκτός εγγύησης ,δεν έχουν ευθύνη.
Αν θέλανε σίγουρα μπορούσαν να σε καλύψουν αλλά είναι :whatever σε πολλά θέματα .
Σε ηλεκτρολόγο να ρίξει μια ματιά στο AC πήγες;Μήπως έχει εκεί πρόβλημα; -
Η ο Εγκεφαλος του Κλιματισμουτα εχει παιξει..., η καποιος αισθητηρας οταν ζεστενεται το μοτερ = νερο ανοιγει τη βανα του ζεστου καλοριφερ. και στελνει μιγμα μεσα που υπερτερει το ζεστο... (στα κλιμα η λειτουργεια ειναι να δουλευει το κρυο και να κανει τον αερα κρυο ορισμενης θερμοκρασιας και μετα να το ζεσταινει στη θερμοκρασια που ζηταει ο οδηγος.... με το ζεστο νερο του καλοριφερ.... εκει πανω ισως μπλεκουν τα πραγματα... στην περιπτωση σου ) ενας ηλεκτρολογος εμπειρος στα ηλεκτρικα η ενας 'πραγματικος' ειδικος στο κλιματισμο θα μπορουσε να καταλαβει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ναι..και το προβλημα το εβγαλε ενα μηνα αφου εληξε η εγγυηση...
Με το 'γράμμα του νόμου' είναι κατοχυρωμένοι.Στο έβγαλε το πρόβλημα εκτός εγγύησης ,δεν έχουν ευθύνη.
Αν θέλανε σίγουρα μπορούσαν να σε καλύψουν αλλά είναι :whatever σε πολλά θέματα .
Σε ηλεκτρολόγο να ρίξει μια ματιά στο AC πήγες;Μήπως έχει εκεί πρόβλημα;το εχω παει παντου...εδω και ενα χρονο περισσοτερο ειναι συνεργεια παρα στα χερια μου...στην πρωτη αντιπροσωπεια που το πηγα μου ειπαν πως μπορουσα να ειχα κανει επεκταση της εγγυησης,κατι για το οποιο κανεις δε με ειχε ενημερωσει απ την Alfa Romeo!φυσικα και θα την ειχα κανει.
εχουν δοκιμασει ολοι τα παντα και κατεληξαν στο συμπερασμα να τα λυσουν ολα μηπως και βρουν τι εχει!ειναι δυνατον??? -
Νομίζω ότι και εσύ έχεις κολλήσει άσχημα με το άνοιγμα του ταμπλό και έτσι δεν θα βρεθεί λύση.
-
Κοίτα τώρα δεν έχει καμία σημασία να ψάχνεις για εγγυήσεις, από την στιγμή που έχει τελειώσει. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι πλέον. Σημασία έχει να βρεις λύση.
Πάντως από τη στιγμή που λες για θόρυβο κλπ (είναι η περίπτωση όπου αν έχει γίνει υπερπλήρωση φρέον συμβαίνει η συνεχής εμπλοκή-απεμπλοκή του κομπρέσσορα), πήγαινέ το σε κάποιον με πείρα στον κλιματισμό. Οπότε για αρχή δεν χρειάζεται να ανοίξεις ταμπλώ και ιστορίες. Επίσης να σου κάνουν μια καλή συντήρηση στο σύστημα.
-
ξεκινα κατά την γνώμη απο τα ηλεκτρονικά του κλιματισμού και στην συνέχεια ανοιξε ταμπλώ αν αυτό απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλη λύση
-
και αν ανοίξουν ταμπλό τι έγινε?
-
Με αφορμή το θέμα του φίλου, θέλω να γράψω κάτι που σκέφτομαι καιρό.. Κατ'αρχήν μακάρι να λυθεί το πρόβλημα με το μικρότερο κόστος και ταλαιπωρία..
Γιατί όμως φοβάται τόσος κόσμος το λύσιμο του ταμπλό..;;
Επαγγελματίας δεν υποτίθεται θα το κάνει που λογικά το έχει κάνεις άλλες τόσες φορές;; Και στην τελική αν είναι να γίνει κάτι λάθος το πολύ πολύ να ακούγεται κάποιο τρίξιμο..
Με αυτή τη λογική πως αφήνουμε να αλλάζουν ολόκληρους ιμάντες χρονισμού που αν κάνουν κάποιο λάθος μπορεί να παρουσιάσει πολύ πιο σημαντικά προβλήματα;;
Είναι όντως τόσο τραγικό το λύσιμο του ταμπλό τελικά;; -
Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τον φίλο. Προχθές από δικό μου λάθος και υπερβολικό χτύπημα στην πόρτα μου έπεσε το παράθυρο στο C4 e-hdi μου. Αναγκαστικά και αφού ήμουν εκτός Αθηνών πήγα σε ένα απλό φαναρτζιδικο που με εξυπηρέτησαν. Από εκεί και πέρα παρότι ο άνθρωπος έκανε χειρουργική δουλειά και μόνο που βγάλαμε τάπες, βίδες και την καινούργια και μαλακή βενζινοκολλα και εμένα μου δημιούργησε θέμα. Τον καταλαβαίνω απόλυτα
Sent from my Z10 using Tapatalk
-
Ψυχολογικό είναι το θέμα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ψυχολογικό είναι το θέμα.άλλαξε η σχέση του με τα μαλακά πλαστικά ξέροντας οτι κάποιος άγνωστος τους έβαλε χέρι
-
Έχει και σχετικά υψηλό κόστος όμως.
-
καλησπέρα φίλοι μου,
ευτυχής κάτοχος μιας 146 απο το 1997, νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξω κάτι πιο νέο.....
η έρευνα αγοράς μου θα αρχίσει φυσικά απο την alfa και την guilietta και θέλω να σας μεταφέρω τον προβληματισμό μου....
η guilietta είνα πλέον στην αγορά 4-5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος και η μοναδική αλλαγή που έχει γίνει είναι αυτή της my2014 (σχετικά πρόσφατα) και αφορά μόνο την εμφάνιση (στον κινητήρα δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποια αλλαγή απο την 1η ημερομηνία κυκλοφορίας).
Με αυτό το δεδομένο (καθώς και το γεγονός ότι έχουν βγει πολύ νεότερα αυτοκίνητα με θεωρητικά πιο σύγχρονους κινητήρες, χωρίς τέλη κλπ) πιστεύετε ότι αξίζει να κοιτάξει κανείς την guilietta ή σε 1-2 χρόνια θα υπάρχει αντικαταστάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου;
επειδή δεν είμαι ενημερωμένος υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αντικατάσταση του αυτοκινήτου;
υπάρχει περίπτωση να έχουμε σε λίγο καιρό το ίδιο σκάφος απλά με νεότερο κινητήρα;τι λέτε; περιμένω απόψεις.....
-
Καλησπέρα,
Πρέπει να μας πεις για ποιόν κινητήρα ενδιαφέρεσαι. Ο 170άρης είναι σχετικά σύγχρονος, πολύ δυνατός και ενθουσιώδης (πράγμα όχι απαραίτητα αλληλένδετο - ένας κινητήρας μπορεί να είναι δυνατός αλλά να έχει συμπεριφορά ντίζελ) και με ωραίο ήχο. Επίσης το στήσιμο με την σπορ ανάρτηση είναι το πιο σπορτίφ της κατηγορίας και το τιμόνι είναι ταχύτατο αν και δεν έχει την πληροφόρηση που είχε το κορυφαίο υδραυλικό της 147. Επίσης είναι κούκλα, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Αυτά ήταν τα ευχάριστα. Τα δυσάρεστα είναι πως καίει πολύ σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, αλλά τα ιταλικά πάντα καίνε παραπάνω. Επίσης η ποιότητα εσωτερικού δεν είναι επιπέδου Audi. Στο τέλος κι εγώ την Giulietta θα έπαιρνα!
-
βασικά ότι είναι κούκλα δεν υπάρχει αμφιβολία.....εδώ βλέπω κούκλα την 146 μου μετά απο τόοοοσα χρόνια!!!
κοιτάω τον 1.6 diesel 105 hp JTDm.
θα συμφωνήσω σε αρκετά με αυτά που γράφεις....αυτό που με ζορίζει είναι οι 2 ερωτήσεις στο τέλος του προηγούμενου μηνύματος μου.
-
Απο το gruppo μην περιμενεις και πολλη εγκυρη ενημερωση σε σχεση με το μελλον των μοντελων της αλφα, ισως σταματησουν τη mito για να στραφουν σε ακριβοτερα μοντελα συμφωνα με ενα πλανο που εβγαλαν (http://blog.caranddriver.com/alfa-romeo ... -chrysler/) που σημαινει ομως οτι μεχρι το '16 μαλλον δε θα βγει αλλο μικρομεσαιο, οποτε εισαι οκ αλλα δε μπορεις να εισαι σιγουρος... Αν παντως σκοπευεις να το κρατησεις κι αυτο 10-15 χρονια μη σε απασχολει ποτε θα αλλαξει το μοντελο. Εγω αν εψαχνα μικρομεσαιο θα κοιτουσα πρωτα 308 ως πιο καινουριο, μετα giulietta κι οποιο με 'εφτιαχνε' περισσοτερο θα το προτιμουσα
-
Δεν προβλέπεται αντικαταστάτης της Giulietta άμεσα. H AR θα επικεντρωθεί σε μεγαλύτερα πισωκίνητα μοντέλα... έτσι είπανε τουλάχιστον.
-
Καλημέρα.
Είμαι με το ένα πόδι προ της G 1.6 Jtdm 105.
Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια και την άποψή σας για τα παρακάτω:
-
Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες distinctive πινακιδωμένες, είτε στο τελωνείο είτε στους dealers, οι οποίες 'κάθονται' στον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού περίπου 2.5-3 μήνες, σε σχετικά καλές τιμές (λίγο πάνω από τα 20K).
Θα ήταν για εσάς η έκθεση σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το χρονικό διάστημα αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς; (τυχόν φθορές σε ελαστικά, τσιμούχες και γενικά πλαστικά μέρη κλπ). -
Αυτά τα αυτοκίνητα από τη στιγμή που έχουν άδεια κυκλοφορίας, 'νομικά' θεωρούνται ως μεταχειρισμένα, σωστά;
-
Φρένα της brembo με 17αρες. Αξίζουν;
Εδώ να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου χρήση σε πίστα ή ανεβοκατεβάσματα βουνών, με ενδιαφέρει όμως το όποιο κέρδος σε ενεργητική ασφάλεια. Μιλάμε για ένα καθημερινό αυτοκίνητο με κυρίως αστική-περιαστική χρήση, διαδρομές σπίτι-γραφείο, κάμποσα ταξίδια σε Ε.Ο. και επαρχιακό και γενικά 'σβέλτη' προς γρήγορη οδήγηση.
Υπάρχει ένας προβληματισμός που πηγάζει από τις παρακάτω αναφορές που βρήκα:
α) Πολύ μικρό clearance με τις 17αρες:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giu ... heels.htmlβ) Όχι ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε αποστάσεις ακινητοποίησης (που είναι αυτό που με ενδιαφέρει) βάσει μετρήσεων:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giu ... rakes.htmlγ) Πιο γρήγορη φθορά από τα συμβατικά --> Μεγαλύτερο κόστος συντήρησης.
Ο αντίλογος είναι ότι αν τα επιλέξω θα έχω δισκόφρενο μπροστά 330mm αντί για 281mm που έχει η diesel και τετραπίστονα αντί για μονοπίστονα. Είναι τόσο μεγάλο το κέρδος σε ενεργητική ασφάλεια όμως (για τη χρήση που προανέφερα πάντα) που να κάνει τη διαφορά;
- Αντοχή στο χρόνο λευκού χρώματος.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
-
Αυτή τη χαζομάρα με το ' κάθονται 2-3 μήνες στο τελωνείο' ποιος την ξεκίνησε ;
Έκτος αν τα αυτοκίνητα ειναι απο βιτάμ και σκοπευεις να τα φυλαξεις σε κλιματιζόμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο
-
Σε 105 ντιζελοκίνητα άλογα είναι overkill να συζητάμε για 4πίστονα. Σε τόσο αργό αμάξι πολύ δύσκολα θα κάνουν διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά. Ομοίως και οι 17αρες. Μόνο σε θέμα εμφάνισης παίζουν κάποιο ρόλο. Γενικώς η συγκεκριμένη έκδοση είναι για κλωτσιές και αξίζει μόνο για κάποιον που κάνει πάααααρα πολλά χλμ το χρόνο και έχει αποκλειστικό κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου την οικονομία καυσίμου. Σαφώς ανώτερη η 1400αρα βενζίνη με τα 120 που είναι σε αντίστοιχα καλές τιμές.
Alfa Romeo Giulietta