-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
φίλε μου καλησπέρα,
θα απαντήσω σε αυτά που γνωρίζω....
-
δεν νομίζω ότι είναι τραγικό για ένα αυτοκίνητο να κάτσει μερικούς μήνες στον ήλιο. Φυσικά μας ενοχλεί επειδή είναι καινούργιο και θέλουμε να παραλάβουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πάντως αν ψάξεις μπορεί να βρεις και 'πινακιδωμένη' G που είναι 1-2 μηνών....είναι εύκολο να βρεθεί ημερομηνία κατασκευής-άφιξης αυτοκινήτου.
-
ναι, λογικά θεωρούνται μεταχειρισμένα. Το πρόβλημα δεν είναι εκει άλλα στο γεγονός ότι έχεις χάσει κάποιους μήνες απο την εγγύηση (απο την ημερομηνία που πήρε πινακίδες μέχρι την ημερομηνία αγοράς)
-
δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφορά στο άσπρο σε σχέση με τα υπόλοιπα χρώματα
*** επειδή έγινε συζήτηση: το μόνο σημείο που αναφέρει ότι η G δεν έχει πολλαπλούς είναι το ελληνικό διαφημιστικό φυλλάδιο. Στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει 'Σύστημα με αρχιτεκτονική multi-link' και ρώτησα σε 3 αντιπροσωπείες και μου είπαν και οι 3 ότι έχει πολλαπλών (μιλάω για το 1.6 JTDM-105)
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι ίσως να είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα με τον ήλιο στο σύνολό του, ωστόσο νομίζω ότι κάποια πράγματα όπως π.χ. τα λάστιχα είναι πολύ πιθανό ότι θα θέλουν αλλαγή εαν τα έχει φάει 3 μήνες ο ήλιος και ειδικά τέτοιος ήλιος όπως αυτός των ημερών που διανύουμε. Η απώλεια χρόνου εγγύησης είναι οπως πολύ σωστά λες ένα επίσης σημαντικό μείον. Πάντως οι πιο πρόσφατες που έχω βρεί έχουν έρθει Ελλάδα αρχές Ιουνίου και λίγο μετά εβγάλαν πινακίδες ήτοι 2.5 μήνες πίσω περίπου. Εαν εσύ έχεις υπόψη σου κάτι καλύτερο please pm me.
@ highfidelity: Γύρω στα 23000 η BMW με αντίστοιχο εξοπλισμό (ήτοι 2.5-3Κ πάνω). Το βασικό πρόβλημα (ή μάλλον καλύτερα ΒΛΑΚΕΙΑ) στην Alfa (που αντίστροφα αποτελεί πλεονέκτημα του Άσσου) είναι ότι εαν θέλεις κάτι πέραν του βασικού εξοπλισμού που έχουν οι πινακιδωμένες distinctive, πας για παραγγελία και με τιμή καταλόγου, το οποίο σημαίνει μια επιβάρυνση της τάξης των 2200 ευρώ σε σχέση με το πινακιδωμένο! Για παράδειγμα εαν βάλω τα brembo για τα οποία συζητάμε (που είναι και το μόνο ουσιαστικό έξτρα που θα ήθελα), τα οποία σαν κόστος στην παραγγελία έχουν 410 ευρω, λόγω αυτής της βλακείας θα πληρώσω 2200+410=2610 παραπάνω! (ενταξει φαντάζομαι ότι θα κόψουν και κάτι περισσότερο στο τέλος). Το ίδιο ισχύει και αν π.χ. θέλεις ένα χρώμα που δεν είναι ετοιμοπαράδοτο.
Τα παραπάνω καθιστούν αν όχι ασύμφορη τουλάχιστον προβληματική την παραγγελία στην Alfa (ειδικά εαν θέλεις και brembo ), ενώ αντίθετα η BMW έχει πολύ καλύτερη εμπορική πολιτική που σου επιτρέπει με την ίδια έκπτωση να φέρεις το αμάξι στα μέτρα σου.@wartone η 170αρα ΔΕΝ εχει ούτε αυτή στανταρ τα brembo (μόνο η QV τα έχει) και έτσι κι αλλιώς με 22000 km το χρόνο είναι out of the question (δυστυχώς δηλαδή, παρότι θα τη γούσταρα πολύ ), ενώ επίσης έχω διαβάσει και διάφορα θέματα για τον MA σε αντίθεση με τον 1.6 jtdm που είναι ένα δοκιμασμένο μοτέρ στα διάφορα Fiat/Suzuki και γενικά δεν έχει υποπέσει κάτι κακό στην αντίληψή μου.
Δηλαδή εσύ οδήγησες την μικρή diesel και είδες ότι τα φρένα της έχουν θέμα ή μιλάς βάσει προδιαγραφών των μικρών δίσκων μόνο; -
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ναι ίσως να είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα με τον ήλιο στο σύνολό του, ωστόσο νομίζω ότι κάποια πράγματα όπως π.χ. τα λάστιχα είναι πολύ πιθανό ότι θα θέλουν αλλαγή εαν τα έχει φάει 3 μήνες ο ήλιος και ειδικά τέτοιος ήλιος όπως αυτός των ημερών που διανύουμε. Η απώλεια χρόνου εγγύησης είναι οπως πολύ σωστά λες ένα επίσης σημαντικό μείον. Πάντως οι πιο πρόσφατες που έχω βρεί έχουν έρθει Ελλάδα αρχές Ιουνίου και λίγο μετά εβγάλαν πινακίδες ήτοι 2.5 μήνες πίσω περίπου. Εαν εσύ έχεις υπόψη σου κάτι καλύτερο please pm me.
Υπερβολικός.Λες και αν είχε πινακίδες δεν θα την έπιανε ο ήλιος.
-
2 μήνες δεν είναι κάτι τρομερό, ενώ μες τα 2200 μπορείς να πάρεις πολλές τετραδες λάστιχα.
-
Δεν θα ανησυχούσα για τα πλαστικά και λάστιχα koralli. Τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να αντέχουν τουλάχιστον 10-15 χρόνια σε συνθήκες Death Valley. Δεν θα πάθει τίποτα.
ΥΓ: Για τον ΜΑ δεν έχω ακούσει κάτι. Έχεις κάποιο λινκ;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν θα ανησυχούσα για τα πλαστικά και λάστιχα koralli. Τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να αντέχουν τουλάχιστον 10-15 χρόνια σε συνθήκες Death Valley. Δεν θα πάθει τίποτα.ΥΓ: Για τον ΜΑ δεν έχω ακούσει κάτι. Έχεις κάποιο λινκ;
Ψάχνοντας σε διάφορα fora (ελληνικά και ξένα) βρήκα διάφορες αναφορές, χωρίς όμως να ψάξω πόσο σοβαρά ήταν γιατί όπως σου είπα δεν ενδιαφέρομαι για το εν λόγω μοτέρ. Επίσης, εαν κανείς έχει βρει κάτι αντίστοιχο για τον 1.6 jdtm είναι περισσότερο από καλοδεχόμενο να το αναφέρει.
Μερικά link που ζήτησες:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giu ... ssues.html
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giu ... -unit.html
@drdino: Για τα brembo είναι ο όλος προβληματισμός (που θέλουν παραγγελία). Διαφορετικά συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω.
@bill33: Συγνώμη δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Το μείον στην περίπτωση που είναι πινακιδωμένο είναι ότι έχεις 2.5 μήνες λιγότερη εγγύηση όχι οτι έχει κάτσει στον ήλιο.
-
μην είσαι υπερβολικός. Δηλαδή κάποιος που έχει το αυτοκίνητο έξω (όχι σε πυλωτή κλπ) πρέπει να περιμένει σε 1 χρόνο τα πάντα να έχουν σκάσει απο τον ήλιο.......δεν νομίζω.
Σε ποιό μέρος βρίσκεσαι φίλε μου; απο που σκοπεύεις να πάρεις την G σου; (για να βοηθήσουμε αν γνωρίζουμε τιμές-αυτοκίνητα-προσφορές κλπ) -
Tι εξοπλισμο εχουν τα ετοιμοπαραδωτα; Τι χρωματα;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Tι εξοπλισμο εχουν τα ετοιμοπαραδωτα; Τι χρωματα;Distinctive λευκό, Alfa Rosso και μαύρο
-
QV line ετοιμοπαράδοτα υπαρχουν; Εχουν μπρεμπο και καλο εξοπλισμο.
-
QV line ετοιμοπαράδοτα υπαρχουν; Εχουν μπρεμπο και καλο εξοπλισμο.Υπάρχουν και το είχα σκεφτεί στην αρχή αλλα εκτός απο τα brembo δεν αξίζει κάτι άλλο για μένα τα +3000 ευρώ που κανουν.
Αντίθετα τον συνδυασμό 18αρες ζάντες με 40αρι προφίλ-σπορ ανάρτηση-105 ντιζελοαλογα και Ελληνικοί κατσίκοδρομοι ούτε να τον σκέφτομαι δεν θέλω.
Αν τουλάχιστον φοράγανε τις 17αρες με 225/45 της distinctive θα της έδινα μια 2η σκέψη. -
Την f/l την εχει δοκιμη τοDrive ,δεν ειναι και τραγιλες οι επιδοσεις...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Την f/l την εχει δοκιμη τοDrive ,δεν ειναι και τραγιλες οι επιδοσεις... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Την f/l την εχει δοκιμη τοDrive ,δεν ειναι και τραγιλες οι επιδοσεις...δώσε μια ιδέα τι γράφει.....
-
Υπάρχουν και το είχα σκεφτεί στην αρχή αλλα εκτός απο τα brembo δεν αξίζει κάτι άλλο για μένα τα +3000 ευρώ που κανουν.
Αντίθετα τον συνδυασμό 18αρες ζάντες με 40αρι προφίλ-σπορ ανάρτηση-105 ντιζελοαλογα και Ελληνικοί κατσίκοδρομοι ούτε να τον σκέφτομαι δεν θέλω.
Αν τουλάχιστον φοράγανε τις 17αρες με 225/45 της distinctive θα της έδινα μια 2η σκέψη.Μηπως ξερεις ποσο βγαινει τελικη τιμη το QV line 1.4?
Ισως να μπορεις να επετυχεις καλυτερη εκπτωση από την στιγμη που είναι ακριβοτερο.
Θεωρητικα τις 18αρες μπορεις να τις πουλήσεις ή ανταλλάξεις με 17αρες από καποιο άλλο Τζουλιετα (αν βρεις καποιον). -
Υπάρχουν και το είχα σκεφτεί στην αρχή αλλα εκτός απο τα brembo δεν αξίζει κάτι άλλο για μένα τα +3000 ευρώ που κανουν.
Αν τουλάχιστον φοράγανε τις 17αρες με 225/45 της distinctive θα της έδινα μια 2η σκέψη.Μηπως ξερεις ποσο βγαινει τελικη τιμη το QV line 1.4?
Ισως να μπορεις να επετυχεις καλυτερη εκπτωση από την στιγμη που είναι ακριβοτερο.
Θεωρητικα τις 18αρες μπορεις να τις πουλήσεις ή ανταλλάξεις με 17αρες από καποιο άλλο Τζουλιετα (αν βρεις καποιον).Δεν ξερω εάν ειμαι υπερβολικός, αλλα σε ένα αυτοκίνητο που εχει 'ρυθμιστεί' και 'στηθεί' εργοστασιακά για 18αρες δεν θα μου άρεσε η ιδέα τις αλλάξω 17αρες (κυρίως σε οτι αφορά την επίδραση που μπορει να εχει αυτο στη λειτουργία των ηλεκτρονικών esp,abs κλπ. και στα φρένα της brembo-απόσταση απο την μικρότερη ζάντα).
Εχει οδηγήσει κανεις την diesel με 18αρες να μας πει εντυπώσεις;
Για τιμη της qv line με τον ΜΑ 170 δεν ξερω, πάντως εχε υπόψη σου οτι οι εισαγωγές τους ειναι πλέον πολυ λίγες σε σχέση με τον 1.6 ντίζελ.
Υπάρχουν κάποιες αυτή τη στιγμή παντως. Αν ενδιαφέρεσαι, μιλάμε με pm..
-
Περι εξοπλισμου το αναγνωσμα.
Υπαρχει ενας κωδικος στα εξτρα της G που λεγεται Visibility Pack:
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΒΡΟΧΗΣ, ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΑΝΑΚΛΑΣΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΒΟΛΙΑΣ ME ΜΕ ΣΚΟΥΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΛΩΡΙΔΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΧΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣτο οποιο τιμαται 450 euros.
Επειδη δεν ειχα ποτε ουτε εχω οδηγησει αυτοκινητο με τετοια μαραφετια, υπαρχει κατι που να αξιζει τον κοπο και να ειναι πραγματικα χρησιμο; Τα εχει δοκιμασει κανεις;Πιο πολυ ο ηλεκτροχρωμικος καθρεφτης και το παρμπριζ ανακλασης ακτινοβολιας μου κεντρισαν το ενδιαφερον. Τα αλλα μου κανουν για αχρηστα.
-
Δεν ξερω εάν ειμαι υπερβολικός, αλλα σε ένα αυτοκίνητο που εχει 'ρυθμιστεί' και 'στηθεί' εργοστασιακά για 18αρες δεν θα μου άρεσε η ιδέα τις αλλάξωΈχουν κάποιες διαφορές σε οτι αφορά αμορτισέρ/ελατήρια ή στη γεωμετρία??????
-
Περι εξοπλισμου το αναγνωσμα.Υπαρχει ενας κωδικος στα εξτρα της G που λεγεται Visibility Pack:
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΒΡΟΧΗΣ, ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΑΝΑΚΛΑΣΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΒΟΛΙΑΣ ME ΜΕ ΣΚΟΥΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΛΩΡΙΔΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΧΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣτο οποιο τιμαται 450 euros.
Επειδη δεν ειχα ποτε ουτε εχω οδηγησει αυτοκινητο με τετοια μαραφετια, υπαρχει κατι που να αξιζει τον κοπο και να ειναι πραγματικα χρησιμο; Τα εχει δοκιμασει κανεις;Πιο πολυ ο ηλεκτροχρωμικος καθρεφτης και το παρμπριζ ανακλασης ακτινοβολιας μου κεντρισαν το ενδιαφερον. Τα αλλα μου κανουν για αχρηστα.
O καθρεφτης είναι για να μην σε κτυπανε οι προβολεις από τα αυτοκίνητα πισω. Ποτε δεν ειχα καποιο από αυτά σε αυτοκινητο ( εκτοσ απο το παρμπριζ) αλλα αρκετος κοσμος τα θελει. Δεν φαινεται ακριβο πακετο, ζητα τους να σου κανουν καποια εκπτωση.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν ξερω εάν ειμαι υπερβολικός, αλλα σε ένα αυτοκίνητο που εχει 'ρυθμιστεί' και 'στηθεί' εργοστασιακά για 18αρες δεν θα μου άρεσε η ιδέα τις αλλάξω
Έχουν κάποιες διαφορές σε οτι αφορά αμορτισέρ/ελατήρια ή στη γεωμετρία??????
Προφανώς και οχι
-
Σχεδόν παντοτε η διαμετρος των τροχων είναι η ιδια. Μονο το προφιλ αλλαζει.
Alfa Romeo Giulietta