-
Ρε βαστάτε καλά?? Ποια τουρμπάτα έχουν κόφτη στις 7+σαλ? Μόνο οι φτερούγες. Η μήπως σε κάποια tfsi έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία που στροφάρει μέχρι εκεί? Αφού στις 5.500-5.800σαλ έχει ψοφήσει. Το χετε δέσει σκοινί κορδόνι ότι επειδή είναι Alfa πρέπει να στροφάρει σαν F40...ντάξει λογικό να έχετε high expectations από μια τόσο ιστορική μάρκα που μας έχει συνηθίσει σε αμαξάρες ( ) αλλά μιλάμε για ένα μοτέρ που φοριέται σε εντελώς οικογενειακά αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αιντε παλι.. Ρε δεν παλευεστε.Θες να σου σηκωσω αυριο τον κοφτη στις 7Κ να ρθεις να το οδηγησεις να μου πεις τη διαφορα;
Δεν ειναι το θεμα 'διαφορας' στην δυναμη. Ειναι το μεγαλυτερο ευρος στροφων. Ειναι ψυχολογικος αλλα και πρακτικος
ο παραγοντας.Και τι ακριβως σου προσφερει το μεγαλυτερο ευρος στροφων εφοσον η αποδοση δεν αλλαζει;Με το ιδιο σκεπτικο γιατι στον τfsi δεν ανεβαζουν τον κοφτη στις 12000,θα χει μεγαλυτερο ευρος στροφων.. Θελω να πω οτι δεν εχει καμια απολυτως σημασια το που θα κοφτιασει,εμενα προσωπικα δε μου εχει δωσει ποτε την εντυπωση το μοτερ οτι παει σαν ταξι οπως οπου σταθεις κι οπου βρεθεις λες.Κι αυτο γιατι ετσι ειναι σχεδιασμενος να λειτουργει.ανεβαζει τοσο γρηγορα τα χιλιομετρα που προσωπικα με πορωνει περισσοτερο να ΠΥΡΟΒΟΛΑΩ τις ταχυτητες παρα να περιμενω να δωσει στροφες μεχρι κοφτη.Επισης δε χρειαζεται στις επιταχυνσεις να αλλαζεις τοσο γρηγορα ταχυτητες γιατι με ο,τι ταχυτητα και να εισαι κινεισαι παραπανω απο ικανοποιητικα λογω ροπης.Τελος παντων εχει σημασια η οπτικη γωνια που το βλεπεις,μηχανολογικα παντως ειναι ενα αρτιο μοτερ με ο,τι καλυτερο εχει να επιδειξει η συγχρονη τεχνολογια στον τομεα της ειδικης αποδοσης.Αυτο δε συμβαινει σε ταξι.- Γι αυτο και δεν καταλαβαινω αυτη την επιμονη,σα στεγνο νουμερο ο κοφτης των 6250 ειναι φτωχο σαν πραγματικοτητα ομως το ζηλευουν ολοι οι αλλοι.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ρε βαστάτε καλά?? Ποια τουρμπάτα έχουν κόφτη στις 7+σαλ? Μόνο οι φτερούγες. Η μήπως σε κάποια tfsi έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία που στροφάρει μέχρι εκεί? Αφού στις 5.500-5.800σαλ έχει ψοφήσει.οχι ολοι οι tfsi φιλε μου
(μην ξεχναμε και το μετρημενο μου 0-100 σε ανηφορα )
-
Ο χρήστης sunset έγραψε:
Πες μας για κατανάλωση κτλ...καταναλωση εντος πολης ~7.5 με πολλα σταματα-ξεκινα
εκτος σε ταξιδι
με 100 ~4,5
με 130 ~5,5
με 140 ~6,5 (και συνεχιζει ετσι για καθε +10 χιλ/ωρα===>+ 1λ/100 χιλαπο τοτε που το πηρα δεν μηδενισα το τριπ κι εχω μεση καταναλωση 7λ/100 km μικτη.οδηγω σχετικα νευρικα και στην εθνικη οδο με 150-160 Km/h.εχω 6200 km και τα 4.000 εχουν γινει σε ταξιδι,αλλα οπως σας ειπα με ταχυτητες ανω των 140 km/h.
με ενα ρεζερβουαρ 60 λ εχω κανει απο 850-1100 χιλ (μια φορα το πετυχα αυτο το τελευταιο οταν το εστρωνα και πηγαινα με μεγιστη 120 Km/h)
σε γενικες γραμμες πιστευω ειναι οικονομικο,κι αν το πας μαλακα γινεται πολυ οικονομικο.αργει να μπορεις να οδηγεις ενα αυτοκινητο με 170 αλογα και με 120χιλ/ωρα στην εθνικη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ρε βαστάτε καλά?? Ποια τουρμπάτα έχουν κόφτη στις 7+σαλ? Μόνο οι φτερούγες. Η μήπως σε κάποια tfsi έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία που στροφάρει μέχρι εκεί? Αφού στις 5.500-5.800σαλ έχει ψοφήσει.
οχι ολοι οι tfsi φιλε μου
(μην ξεχναμε και το μετρημενο μου 0-100 σε ανηφορα )
πριν απο σας για εσας...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
εχω την G με 2.0 πετρελαιοκινητηρα 170 αλογα.....αν αγοραζα αμαξι πριν 5 χρονια αποκλειεται να κοιτουσα προς ντιζελ.αλλα με την βενζινη στα 2 ευρω,θα αφησω τους φιλους που παιρνουν cuoresportivo και δεν τους νοιαζουν τα λ/100, να βγαζουν το κεφαλι απο το παραθυρο στο φαναρι και να την μαρσαρουν για ν ακουσουν τον ηχο.
To παράκανες.
Για κάποιον που θέλει να στ(ρ)ίβει το αμάξι του στα Ελληνικά στροφιλίκια ο ντίζελ συμπεριφέρεται ως άγκυρα στις στροφές σε σχέση με αντίστοιχων επιδόσεων βενζινοκινητήρα, λόγω βάρους τουλάχιστον (αν και δεν ξέρω τι γίνεται στην G, αλλά από άλλες εφαρμογές).1365 κιλα η 1.4 βενζινη με 170,1395 κιλα ο 2.0 πετρελαιο.
τα 30 αυτα επιπλεον κιλα θα με αγκυρωσουν στα στροφιλικια?
επισης εχω 10 κιλα παραπανω ροπη σε 800 στροφες λιγοτερο.σιγουρα δεν εχει το νευρο του πετρελαιοκινητηρα,αλλα ειπαμε,πριν 5 χρονια αλλιως σκεφτομουν,με τα σημερινα δεδομενα παλι αλλιως.
-
Το νεύρο του βενζινοκινητήρα μάλλον εννοείς...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
..ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το αναμεθατισμενο μοτερ.Να σου πω...δε τη παλεύεις ε?
Είπα ότι λειτουργεί διαφορετικά?
Επιτρέπεται να πω ότι δε μου αρέσει, ή όχι? Θα μας κράξεις επειδή κατηγορήσαμε το Άγιο Δισκοπότηρο της παγκόσμιας μηχανοκίνησης?!
Έλεος με μερικούς εδωμέσα...έλεος...
-
Διαβασα τα ποστ περι κοφτη,τα πραγματα ειναι απλα,οι μηχανικοι θελησαν να προστατευσουν το μοτορι.
-
Πέστα χρυσοστομε!! Άνοιξέ μας τα μάτια!! Τον Chris Dyer τι τον έχεις?
-
Ο χρήστης dlmltrls έγραψε:
εχω την G με 2.0 πετρελαιοκινητηρα 170 αλογα.....αν αγοραζα αμαξι πριν 5 χρονια αποκλειεται να κοιτουσα προς ντιζελ.αλλα με την βενζινη στα 2 ευρω,θα αφησω τους φιλους που παιρνουν cuoresportivo και δεν τους νοιαζουν τα λ/100, να βγαζουν το κεφαλι απο το παραθυρο στο φαναρι και να την μαρσαρουν για ν ακουσουν τον ηχο.
To παράκανες.
Για κάποιον που θέλει να στ(ρ)ίβει το αμάξι του στα Ελληνικά στροφιλίκια ο ντίζελ συμπεριφέρεται ως άγκυρα στις στροφές σε σχέση με αντίστοιχων επιδόσεων βενζινοκινητήρα, λόγω βάρους τουλάχιστον (αν και δεν ξέρω τι γίνεται στην G, αλλά από άλλες εφαρμογές).1365 κιλα η 1.4 βενζινη με 170,1395 κιλα ο 2.0 πετρελαιο.
επισης εχω 10 κιλα παραπανω ροπη σε 800 στροφες λιγοτερο.σιγουρα δεν εχει το νευρο του πετρελαιοκινητηρα,αλλα ειπαμε,πριν 5 χρονια αλλιως σκεφτομουν,με τα σημερινα δεδομενα παλι αλλιως.
Αυτά τα επιπλέον κιλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Εκεί που ΔΕΝ πρέπει. Κρεμασμένα στις εμπρός ρόδες.
Και 30 κιλά είναι πάρα πολλά. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
To παράκανες.
Αυτά τα επιπλέον κιλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Εκεί που ΔΕΝ πρέπει. Κρεμασμένα στις εμπρός ρόδες.
Και 30 κιλά είναι πάρα πολλά.οκ τελος παντων.αν ηθελα κοντρες στα στροφιλικια θα παιρνα κανα 106 rallye.
κι επειδη δεν μ αρεσει να πηγαινω συχνα στο βενζιναδικο,προτιμω να αγκυρωνομαι στα στροφιλικια
-
Ο χρήστης dlmltrls έγραψε:
To παράκανες.
Και 30 κιλά είναι πάρα πολλά.οκ τελος παντων.αν ηθελα κοντρες στα στροφιλικια θα παιρνα κανα 106 rallye.
κι επειδη δεν μ αρεσει να πηγαινω συχνα στο βενζιναδικο,προτιμω να αγκυρωνομαι στα στροφιλικια
Σωστός. Και μεταξύ μας και εγώ το ίδιο θα έκανα τώρα πια.
Απλά ήθελα να τονίσω ότι μια χαρά είναι τα diesel, αλλά για χαρούλες σε στροφές ΔΕΝ είναι. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πέστα χρυσοστομε!! Άνοιξέ μας τα μάτια!! Τον Chris Dyer τι τον έχεις?Φιλε μου ,πριν χρονια δεν υπηρχαν καν κοφτες,τωρα υπαρχουν και ο μηχανικος οριζει ποτε θα μπαινουν,ολα αυτα για την προστασια της μηχανης.
Αν σου φαινεται παραξενο προβλημα σου,σε μενα ομως θα μιλας πιο ομορφα,δημοσιο διαλογο κανουμε, δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα. -
Σιγά τη διαφορά στο βάρος, μόνο αν βάλεις τα δύο αμάξια δίπλα δίπλα θα αντιληφθείς τη διαφορά στο στήσιμο.
Αυτό που δεν ξέρω επειδή δεν έχω οδηγήσει πετρέλαιο σε ορεινό στροφιλίκι είναι αν η μικρή ωφέλιμη περιοχή στροφών του πετρελαιοκινητήρα σε αναγκάζει να αλλάζεις συνέχεια ταχύτητες.
Ο κόφτης στο πετρελαιοκίνητο είναι διαφορετικός (και αστείος) η βελόνα του στροφόμετρου κολλάει στο τέρμα και ο κινητήρας δουλεύει εκεί σταθερά.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
To παράκανες.
Και 30 κιλά είναι πάρα πολλά.βαζεις ενα νουμερο φαρδυτερα λαστιχα μπροστα και τελειωσε το θεμα
-
Επειδή είναι λίγο δύσκολο να διαβάσω τόσες σελίδες και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αυτό το ζήτημα ήθελα να ρωτήσω αν η Giulietta έχει προβλήματα με τα ηλεκτρονικά της?
-
Ο χρήστης Μπάμπης92 έγραψε:
Επειδή είναι λίγο δύσκολο να διαβάσω τόσες σελίδες και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αυτό το ζήτημα ήθελα να ρωτήσω αν η Giulietta έχει προβλήματα με τα ηλεκτρονικά της?Δηλαδή τι εννοείς όταν λες ηλεκτρονικά?
-
@Μπάμπης
Το αμάξι είναι πολύ λίγο καιρό στην πιάτσα για να φανεί (με αξιόπιστο τρόπο) αν έχει κάποιου είδους προβλήματα. Πρέπει να περιμένεις κανένα χρόνο ακόμα. Τώρα τα περισσότερα σχόλια που θα ακούσεις είναι κάτι σε στιλ 'είναι τέλειο πάρτο αύριο' από τους alfisti και 'είναι alfaromeo αρα αναξιόπιστο' από τα συνήθη παπαγαλάκια.
ps Εγώ ηλεκτρονικά θα όριζα από πολλαπλασιαστές και γρύλλους μέχρι εγκέφαλο/navi/dna κτλ
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
..ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το αναμεθατισμενο μοτερ.
Να σου πω...δε τη παλεύεις ε?
Είπα ότι λειτουργεί διαφορετικά?
Επιτρέπεται να πω ότι δε μου αρέσει, ή όχι? Θα μας κράξεις επειδή κατηγορήσαμε το Άγιο Δισκοπότηρο της παγκόσμιας μηχανοκίνησης?!
Έλεος με μερικούς εδωμέσα...έλεος...
Γιατί είναι 1750άρι μοτέρ, 4κυλ που στροφάρει μέχρι τις 5.5Κ στροφές...γιαυτό ρε γμτ
Eγω στην απο πανω προταση δε βλεπω πουθενα τη λεξη δε μ αρεσει η κατι που να το υποδηλωνει.Βλεπω αντιθετως μια προσπαθεια να ερμηνευτει ο ουδετερος ηχος (για τουρμπο) του τβι με βαση το οτι ειναι 4cyl , 1750cc και στροφαρει μεχρι τις 5.5Κ rpm. Ο ηχος λοιπον δεν εχει να κανει ουτε με το οτι ειναι 4κυλινδρος ουτε με το που στροφαρει ουτε με τα κυβικα. Η ενσταση μου εκει στοχευει λοιπον κι οχι για το αν σου αρεσει εσενα η οχι που δε νομιζω να απασχολει και καποιον.Αντιθετως επειδη καποιον απ το google η απο οπουδηποτε μπορει να τον απασχολησει καποτε, γι αυτο και σου απαντω για να μην υπαρχουν λανθασμενες αποψεις (οσο το δυνατον) πανω στο θεμα αυτο.Γι αυτο μην παρασυερεσαι απ το οτι εσενα δε σου αρεσει επειδη ειναι 4κυλ,1750 και στροφαρει μεχρι 5.5Κ (6250rpm για την ακριβεια αλλα οκ..λεπτομερεια μπρστα στα αλλα ).Αυτα.Μπορεις πολυ απλα να πεις 'ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ' και να μη σου πει κανεις κατι,οταν ομως θα αναφερθει κατι λαθος καποιος δε θα δειξει ελεος (οπως ζητας) και θα σε διορθωσει.
Alfa Romeo Giulietta