-
Το πιο δύσκολο θέμα για την Giulietta είναι να διαδεχτεί την 147. Είναι εύκολο να συγκριθεί, κατ' εμέ πάντα, με τα υπερτιμημένα 1er, Α3, Golf κτλ και να επικρατήσει, αλλά την 147 τουλάχιστον στο θέμα του feeling δεν ξέρω αν θα τη φτάσει. Ίσως να αλλάξω γνώμη γι αυτό εάν κάνω 135.000+χλμ με μια G, ίσως και όχι.
Εν κατακλείδι 147 rules ακόμα και εν έτη 2010!
Αλλά μια QV θα τη χτυπήσω στην πρώτη ευκαιρία! -
5 αστέρια, οικονομικότεροι κινητήρες στην 147 και για τουλάχιστον 5 χρόνια άντεχε ή θα ήταν ανταγωνιστική τέλως πάντων.
Ρεαλιστική κατανάλωση για 120 στην G έχει κανένας άποψη? Για νορμάλ οδήγηση μιλάμε πάντα..
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
καλύτερη από την 147 δεν ξέρω αν είναι
Στο μοναδικό που δεν είναι καλύτερη η Giulietta αλλά και κανένα άλλο μικρομεσαίο, μικρό ή ότι άλλο θέλετε, είναι στο feeling που αποκομίζεις πίσω από το τιμόνι της....Κάπου έχει τα όρια της, αλλά αυτό το αμάξι σε κάνει να θες συνεχώς να τα κυνηγάς όταν βρίσκεσαι σε κατάλληλη διαδρομή. Το πως ακούει στις εντολές του τιμονιού είναι μοναδικό. Δεν είναι πλαδαρή και σε αυτό βοηθούν οι compact διαστάσεις σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα της κατηγορίας αυτής. Δεν παύει όμως να είναι πλέον ένα παλιό αυτοκίνητο. Η 147 έμεινε στην ιστορία για το πιο επιτυχημένο και καλοφτιαγμένο μικρομεσαίο της μάρκας και κάλλιστα μετά από 20-30 χρόνια αν κάποιος θα θέλει να θυμηθεί πως είναι να ΟΔΗΓΕΙΣ ένα αμάξι του 2000 αυτό θα μπορεί να το προσφέρει η 147. Όπως σήμερα μια Giulia GT θυμίζει εν έτει 2010 πως ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο το 1970.
Δεν ξέρω κατά πόσο όμως είμαι αντικειμενικός αφού τυγχάνει να είμαι κάτοχος επί πενταετία.Γιατί ο συνδυασμός ηλεκτρικής κρεμαγιέρας - ΜcPherson ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ να σταθεί στο ύψος του συνδυασμού υδραυλικής-quadrilatero alto.
Tα έχουμε ξαναπεί.To βασικό set up που είχε προβλεφθεί για την Giulietta πριν την άφιξη του Wester, δεν ήταν βέβαια αυτό του πακέτου sport,αλλά παρέμενε λιγότερο μαλακό και περισσότερο ακριβές από το σημερινό (που επελέγη από τον ziofester),κάτι ανάμεσα δηλ. στο σημερινό βασικό set up και στο sport.
Στην πραγματικότητα το set up της έκδοσης sport έπρεπε να έχει κάποιο βαθμό επιπλέον σκληρότητας,που θα επέτρεπε στην QV να έχει επιδόσεις απόλυτα ευθυγραμμισμένες ή και καλύτερες (αλλά όχι το σύστημα διεύθυνσης ),της 147GTA.Από κει και πέρα η χρονική απόσταση που χωρίζει τα δύο projects (πάνω από μια δεκαετία ή σχεδόν δυό γενιές αυτοκινήτων)
είναι τέτοια που δεν επιτρεπεί την απευθείας αντιπαραβολή Giulietta και 147 σε τομείς όπως η στιβαρότητα του πλαισίου,η άνεση,η ταχύτητα κλπ.,τη στιγμή μάλιστα που η Giulietta συνεπικουρείται και από μια σοβαρή πίσω ανάρτηση,που στην περίπτωση της 147 (καταγωγής Lancia Beta)......δεν υπήρχε.
Ο μόνος τρόπος που μπορούν να συγκριθούν τα δύο projects είναι μόνο ως προς την εκτέλεσή τους και πάντα σε προσπετίβα.Και εκεί καταλαβαίνεις γιατί η Giulietta,μολονότι πολύ πιο μοντέρνα και σύγχρονη από την 147,παραμένει ένα αυτοκίνητο που θα ταίριαζε περισσότερο στα sport χαρακτηριστικά μιας Lancia του σήμερα,παρά μιας Alfa Romeo. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει φυσικά με το design! Εκεί παίζουμε χωρίς αντίπαλο κάναν αιώνα τώρα.πάντως και το προηγούμενο αλλά κ το επερχόμενο Astra GTC είναι ομορφότερα -imo- από την g.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει φυσικά με το design! Εκεί παίζουμε χωρίς αντίπαλο κάναν αιώνα τώρα.
πάντως και το προηγούμενο αλλά κ το επερχόμενο Astra GTC είναι ομορφότερα -imo- από την g.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει φυσικά με το design! Εκεί παίζουμε χωρίς αντίπαλο κάναν αιώνα τώρα.
πάντως και το προηγούμενο αλλά κ το επερχόμενο Astra GTC είναι ομορφότερα -imo- από την g.
-
-
-
δεν φαίνεται γιατί την πήρες από blog
-
φοράω ήδη
ΥΓ. και το Megane Coupe είναι ωραιότερο πάντα κατά την άποψή μου.
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
-
δεν φαίνεται γιατί την πήρες από blog
-
φοράω ήδη
ΥΓ. και το Megane Coupe είναι ωραιότερο πάντα κατά την άποψή μου.
αχά ... τότε είσαι απλά κακόγουστος...
-
-
Μπα εγώ το λέω σπανακόπιτα.
-
Yποψηφιοτητες:
http://www.caroftheyear.org/nominees/2011_1/coty -
**“We Are Giulietta” **
http://www.autoblog.gr/2010/11/03/we-are-giulietta-φωτο-μωσαϊκό-από-την-alfa-romeo/ -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
**“We Are Giulietta” **
http://www.autoblog.gr/2010/11/03/we-are-giulietta-φωτο-μωσαϊκό-από-την-alfa-romeo/ -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά ειδικά για το καινούργιο GTC που έρχεται δε το συζητώ..Είναι πανέμορφο από τις εικόνες που έχω δεί..
-
καγκουρικα πανεμορφο θα ελεγα...
-
Η 147 έμεινε στην ιστορία για το πιο επιτυχημένο και καλοφτιαγμένο μικρομεσαίο της μάρκας και κάλλιστα μετά από 20-30 χρόνια αν κάποιος θα θέλει να θυμηθεί πως είναι να ΟΔΗΓΕΙΣ ένα αμάξι του 2000 αυτό θα μπορεί να το προσφέρει η 147. Όπως σήμερα μια Giulia GT θυμίζει εν έτει 2010 πως ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο το 1970.ελπιζω και πιστευω το ιδιο να συμβει και με την ιουλιετα μετα απο καποια χρονια
σε εμενα παντως αφησε θετικοτατες εντυπωσεις επειτα απο 3 τεστ ντραιβ, τη θεωρω οδηγικα αξιο αντικαταστατη της 147, της οποιας ειμαι κατοχος τα τελευταια 3 χρονια -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Γιατί ο συνδυασμός ηλεκτρικής κρεμαγιέρας - ΜcPherson ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ να σταθεί στο ύψος του συνδυασμού υδραυλικής-quadrilatero alto.
Tα έχουμε ξαναπεί.To βασικό set up που είχε προβλεφθεί για την Giulietta πριν την άφιξη του Wester, δεν ήταν βέβαια αυτό του πακέτου sport,αλλά παρέμενε λιγότερο μαλακό και περισσότερο ακριβές από το σημερινό (που επελέγη από τον ziofester),κάτι ανάμεσα δηλ. στο σημερινό βασικό set up και στο sport.
Στην πραγματικότητα το set up της έκδοσης sport έπρεπε να έχει κάποιο βαθμό επιπλέον σκληρότητας,που θα επέτρεπε στην QV να έχει επιδόσεις απόλυτα ευθυγραμμισμένες ή και καλύτερες (αλλά όχι το σύστημα διεύθυνσης ),της 147GTA.Από κει και πέρα η χρονική απόσταση που χωρίζει τα δύο projects (πάνω από μια δεκαετία ή σχεδόν δυό γενιές αυτοκινήτων)
είναι τέτοια που δεν επιτρεπεί την απευθείας αντιπαραβολή Giulietta και 147 σε τομείς όπως η στιβαρότητα του πλαισίου,η άνεση,η ταχύτητα κλπ.,τη στιγμή μάλιστα που η Giulietta συνεπικουρείται και από μια σοβαρή πίσω ανάρτηση,που στην περίπτωση της 147 (καταγωγής Lancia Beta)......δεν υπήρχε.
Ο μόνος τρόπος που μπορούν να συγκριθούν τα δύο projects είναι μόνο ως προς την εκτέλεσή τους και πάντα σε προσπετίβα.Και εκεί καταλαβαίνεις γιατί η Giulietta,μολονότι πολύ πιο μοντέρνα και σύγχρονη από την 147,παραμένει ένα αυτοκίνητο που θα ταίριαζε περισσότερο στα sport χαρακτηριστικά μιας Lancia του σήμερα,παρά μιας Alfa Romeo.Όσον αφορά τις αναρτήσεις και τα συστήματα διεύθυνσης: τώρα τι να λέμε? Ο διορισμένος αποφάσισε ότι έτσι πρέπει
Ας συνεχίσουν κάποιοι να πιστεύουν ότι το Golf GTi 'μαλάκωσε' αλλά και να αγνοούν ότι έδωσε χώρο για το Scirocco. Την ίδια ώρα μένω ακόμα με την απορία για ποιό μοντέλο άφησε χώρο η Alfa....Σχετικά με την πίσω ανάρτηση της 147. Μπορεί η λύση της να είναι πεπαλαιωμένη πια και βασισμένη στην BLG της Beta(εξελιγμένη McPherson στην περίπτωση της 147) αλλά το ρεζουμέ είναι ότι η 147 πάει και με γραμμές πάει και με ανάποδα τιμόνια...
Και όποιος με ξέρει καταλαβαίνει τι εννοώ
Θέλω να πω ότι αυτή η συμμετοχικότητα της που έχω εκφράσει πάμπολες φορές οφείλεται και στην πίσω της ανάρτησης....Το ενθαρρυντικό για την Giulietta είναι ότι τον συνδυασμό εμπρόσθιας και οπίσθιας ανάρτησης τον έχουμε ξαναδεί στις 916, και συγκεκριμένα στην GTV ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικός και....θεαματικός αν είχε όρεξη και κέφια ο οδηγός
Αν και εγώ θα προτιμούσα να γίνει carry over των αναρτήσεων της 159, με τα διπλά αλουμινένια ψαλίδια υπερυψωμένου 4πλεύρου και την tri-link....γιατί πρόκειται για Alfa Romeo που πάντα θα πρέπει να έχει το 'κάτι'¨....Τέλος αυτά τα συζητάμε ίσως και για να γεμίζουμε σελίδες αφού το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και η αίσθηση. Η Giulietta με απόλυτα οδηγικά κριτήρια παίρνει σχεδόν άριστα. Δηλαδή άσπρος γάτος, μαύρος γάτος, το θέμα είναι να πιάνει τα ποντίκια. Και τα πιάνει....Αν είχε καλύτερο τρίχωμα ο γάτος θα ήταν ακόμα καλύτερα
-
...Δηλαδή άσπρος γάτος, μαύρος γάτος, το θέμα είναι να πιάνει τα ποντίκια. Και τα πιάνει....Αν είχε καλύτερο τρίχωμα ο γάτος θα ήταν ακόμα καλύτερα
...ετοιμαζεται οσωνουπο μια διασταυρωση με Γερμανικο κεραμιδογατο...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...Δηλαδή άσπρος γάτος, μαύρος γάτος, το θέμα είναι να πιάνει τα ποντίκια. Και τα πιάνει....Αν είχε καλύτερο τρίχωμα ο γάτος θα ήταν ακόμα καλύτερα
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Στη Γερμανία δεν έχουν γάτες...
Τα ποντίκια τα πιάνουν με τέτοια...
Alfa Romeo Giulietta