-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είδα σήμερα μία μαύρη στο δρόμο και μου άρεσε πολύ. Τόσο κακή ποιότητα εσωτερικού έχει ρε παιδιά?Sorry εγώ την έχω δει πολλάκις κακή ποιότητα εσωτερικού όμως δεν έχω προσέξει.Και για να σας προλάβω δεν εθελοτυφλώ επειδή μου αρέσει. .Ποιοτικά δεν νομίζω να χάνει τόσο από το Golf το οποίο εχω δει και οδηγήσει επίσης άσε που υπερτερεί σ' όλα τα υπόλοιπα.(Busso δεν το λέω για να κοντραριστούμε απαντώντας σ' αυτό που έγραψες πριν)
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Τι αστεία που είναι η ζωή.Το panel της εσωτερικής επένδυσης των θυρών είναι μια βασική λεπτομέρεια για να κριτικάρεις την κατασκευαστική ποιότητα ενός αυτοκινήτου,καθώς είναι ένα κομμάτι που το βλέπεις και το χρησιμοποιείς καθημερινά.Το panel της Giulietta είναι φτωχό σε ποιότητα και όχι από την άποψη του στυλιστικού του μινιμαλισμού,μα από αυτήν των χρησιμοποιούμενων υλικών και του φινιρίσματός τους.
Η 147 του 2000 ήταν ανώτερη στον τομέα αυτό,όπως είναι και το Golf και τα γαλλικά μοντέλα.To κεντρικό tunnel σε αφήνει να επιθυμείς κάτι περισσότερο και καλύτερο,ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στο κεντρικό μέρος του ταμπλώ,όπως συνέβη και στην GT.Η χαρακτηριστική πλαστική επένδυση (που αποκαλείται στη γλώσσα του κλάδου 'montblanc'),που χρησιμοποιείται και στα panel των θυρών,είναι μπαρόκ,φθηνιάρικη στην όψη όταν φθαρεί και ενδεχόεμνη πηγή μελλοντικών τριγμών και θορύβων.
Aντιθέτως μια επένδυση με benova με λαβή από συνθετική δερματινή,θα έδινε την απαραίτητη sport αίσθηση,χωρίς αύξηση του κοστολογίου και πιθανά προβλήματα φινιρίσματος.Το τιμόνι είναι carry over,αλλά χρειαζόταν κάτι περισσότερο από μια βαφή σε dark-matte για να το 'εξειδικεύσουν',ιδιαίτερα από τη στιγμη που όλα τα τιμόνια είναι ίδια.
Η εταζέρα (cappelliera) του χώρου αποσκευών είναι ένα ανέκδοτο.Μπορεί κανείς να μην ασχοληθεί μαζί της,αλλά όταν τη βρείτε παραμορφωμένη από τον καλοκαιρινό ήλιο (συνέβη στις καλοκαιρινές δοκιμές)ή όταν σας μείνει στα χέρια,προσπαθώντας να ρίξετε τα πίσω καθίσματα,θα καταλάβετε ότι θα ήταν εξυπνότερο να ξοδέψουν 3-4 ευρώ παραπάνω για την κατασκευή του κάθε κομματιού (τα οποία θα κέρδιζαν κατά 200% αποφεύγοντας την κάλυψη εγγυήσεων προβληματικών ανταλλακτικών).
Κάποιες άλλες μικρολεπτομέρειες μπορούν να απαντώνται και στον ανταγωνισμό (αλλού μπορεί να υπάρχουν όλες μαζί,αλλού κάποιες από αυτές)
Συμπερασματικά,όπως ξαναείπα,είναι ένα πολύ καλό προϊόν,όπως είναι και το Βravo,από το οποίο στα συγκεκριμένα ζητήματα (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ σε ορισμένα υλικά του εσωτερικού και στο φινίρισμα τους) δεν είναι ανώτερο.Διαθέτει απλά κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά και κάποια 'gadgets' επιπλέον.
Από την άλλη δεν είναι καλύτερη σε απόλυτη ποιότητα κατασκευής από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά.
Σαφώς και παρέχει μεγαλύτερη ακουστική άνεση,περισσότερο χώρο,μεγαλύτερη ασφάλεια κλπ...τα 10 χρόνια που τις χωρίζουν και οι αυξημένες διαστάσεις το απαιτούν.
Mα αν ήδη το 2005 και το A3 και η 1er είχαν ξεπεράσει στους τομείς αυτούς την 156 (που θεωρητικά ανήκε σε ένα segm . ανώτερο),που είναι το βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με τον αντικαταστάστη;Οι διαστάσεις και η ακουστική άνεση;Σϋμφωνοι.Εξαλλείφθησαν τα flaws της 147,αλλά αν κάνεις δύο βήματα πίσω σε σχέση με αυτήν, σε τομείς όπως τα χρησιμοποιούμενα υλικά και το φινίρισμα...πώς θα παραμείνεις μπροστά από τον ανταγωνισμό;Επαναλαμβάνω ότι το αυτοκίνητο είναι σε γενικές γραμμές πολύ αξιόλογο.Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πουλήσει και πολύ καλά (για τα δεδομένα πάντα του brand)τα πρώτα ενάμιση-δύο χρόνια.Διαθέτει ένα στυλ που διεγείρει συναισθήματα (χωρίς να είναι έργο τέχνης,όπως και κανένα άλλο μικρομεσαίο σήμερα),φέρει το τρίλοβο,είναι σωστά τιμολογημένο για την πελατεία στην οποία απευθύνεται:κατά βάση εκείνους από τους αγοραστές που επιθυμούν κάτι πιο sport από το Bravo και δεν τους άρεσαν τα διάφορα Leon,308,Astra κλπ.Το βλέπω πολύ δύσκολο να κόψει πελάτες από μοντέλα όπως τα Α3,1er,ενώ δεν βρίσκω και κανέναν ιδιαίτερο λόγο να την προτιμήσει ο κλασσικός αγοραστής Golf.
Deja vu.....μόλις στο εξάμηνο.
Κάποιοι βέβαια είχαν αντιρρήσεις (sic)......χωρίς να έχουν καν δει το αυτοκίνητο από κοντά
viewtopic.php?f=15&t=12338&start=4230
viewtopic.php?f=15&t=12338&start=4275
viewtopic.php?f=15&t=12338&start=4335**+1000%
Είχα συμφωνήσει και τότε συμφωνώ και τώρα ..... **
Υπάρχουν θεματάκια στην κατασκευή , αλλά δεν είναι το μόνο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει .
Λεπτομέρειες που αφήνουν συναισθήματα ανάμεικτα
Ίσως αν δεν πλήρωναν σχεδιαστή (βλέπε Golf) να είχαν περισσότερα χρήματα για ταπετσαρία .Αλλά επειδή εγώ ξεκίνησα το σχολιασμό για το φίλο που έγραψε να ξεκαθαρίσω κάτι .
Ο καθένας διαλέγει , ότι θέλει , με ότι τρόπο θέλει και φτιάχνει την δική του ιστορία να το υποστηρίξει .
Η μυθοπλασία είναι μέρος της ζωής του ενήλικα άντρα . ή καλύτερα όλης της ζωής του.Το ίδιο έχουμε κάνει λίγο ως πολύ όλοι μας .
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πιστέψουμε τον μύθο και θα τον καταπιούμε αμάσητο.
Κάνει για εσένα . ΟK αλλά όχι για εμένα .
Ο μύθος για να είναι πιστευτός πρέπει να είναι καλός με αρχή μέση τέλος , αλλιώς είναι σαν βραδινή δικαιολογία στην γυναίκα . ' Πίστεψε με ' λες αλλά ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύεις και απλά εύχεσαι να μην σε ρωτήσει λεπτομέρειες .Όταν ο Μύθος γίνεται Δικαιολογία τότε αφήνεις απωθημένα ......... άντε και με μία AR μετά το f/l.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είδα σήμερα μία μαύρη στο δρόμο και μου άρεσε πολύ. Τόσο κακή ποιότητα εσωτερικού έχει ρε παιδιά?Όμορφη είναι...ποιοτική δεν είναι.
Μπήκα κι εγώ και την είδα σε μια αντιπροσωπεία...το μισό ταμπλό είναι σκληρό πλαστικό και δε φαίνεται καθόλου ποιοτικό.
Ποιοτικά δεν έχει καμία σχέση με τον ανταγωνισμό. Εκεί που η 147 ήταν καλύτερη του τότε Golf, η G είναι ένα βήμα πίσω.
Κρίμα, πολύ κρίμα...γιατί αν αυτό το αυτοκίνητο πάει άπατο, δε ξέρω τι προβλέπεται στο μέλλον...
-
sprsk, η τελευταια παραγραφος εγραψε
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ποιοτικά δεν νομίζω να χάνει τόσο από το Golf το οποίο εχω δει και οδηγήσειΚαι εδώ είναι το σημείο-αιτία του κακού.
Εκεί που η 147 έπαιζε μπάλα στην premium κατηγορία έναντι των Α3 και 1series, και σαν ποιότητα κατασκευής η facelift(και η pre-fl ακόμα) δεν ζήλευε τίποτα από αυτά, κατ'εμέ είχε ανώτερη ποιότητα σε υλικά της κονσόλας ή στα πάνελ των πορτών, ή στο τιμόνι και στα υφάσματα των καθισμάτων.
Και δεν κοίταζες καν το όποιο Golf V σαν εναλλακτική γιατί δεν ήταν εναλλακτική. Εναλλακτική ήταν το Α3 και η 1. Ο Νίκος320 από την 147 πήγε και πήρε την 120 της BMW και όχι το Golf GTi που μου είχε πει ότι αγόραζε στα ίδια λεφτά....Προτίμησε τα γκάζια? Όχι. Προτίμησε την ποιότητα και το κύρος της BMW.
Και αυτή είναι μόνο μία περίπτωση....Σήμερα έχεις μια Giulietta που κάνει ακόμα και τον αγοραστή του Golf να διστάζει να την αγοράσει....Μα γιατί? Γιατί από εκεί που το Golf 5 έγινε 6 πήρε αναβάθμιση συνολικά σε κάθε τομέα, ειδικά στην ποιότητα και στην άνεση, ενώ στην περίπτωση της Giulietta έγινε 1 βήμα εμπρός και 10 πίσω.....
Το είπες και μόνο σου...
Το να λες δε νομίζω να χάνει τόσο, για μένα σημαίνει ότι η Alfa απέτυχε ή μάλλον πέτυχε να στραφεί εκεί χαμηλά που ήθελαν ο Μr Pullover και ο Mr LessIsMore..... -
Παράδοξο.Υπάρχει αυτοκίνητο στο οποίο το κάτω μέρος του ταμπλό να είναι μαλακό πλαστικό(Εξαιρείτε το Mondeo γιατί εκεί το σκληρό πλαστικό δεν υπάρχει σαν έννοια.Αν θέλετε πηγαίνετε το βλέπετε και διαπιστώνετε τα λεγόμενά μου).Τα αυτοκίνητα του Vag (δεν ειρωνεύομαι) που φημίζονται για την ποιότητά τους κι αυτά σκληρά πλαστικά δεν έχουν στο κάτω μέρος του ταμπλό ή κάνω λάθος.
-
νομιζω οτι το f/l θα λυσει ολα αυτα τα θεματα ποιοτητας, γιατι μαλλον θα το κανει η ...vw
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αυτό που τώρα το λέμε πρόβλημα , κάποτε το λέγαμε χαρακτήρα αυτοκινητου......πως ακριβως τον εννοεις το χαρακτηρα σε ενα υλικο αγαθο-προιον;
-
Όπως στον άνθρωπο εννοεί όπου τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστηκα του διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του.
-
Όπως στον άνθρωπο εννοεί όπου τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστηκα του διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του.ο ανθρωπος ειναι υλικο αγαθο/προιον?
-
ρε τζουζεπε, κοψε λιγο...
Η 147 εχει καλυτερα υλικα απο μιτο αλλα χειροτερη συναρμογη... Η τζουλιετα το ιδιο... Το τι ειχε γραφει οταν βγηκε η 47 και ποσο κακη ηταν για να φερει το σημα της αρ δν λεγεται...
Μερικοι στην προσπαθεια σας να υπερασπ την αποψη σας καταντατε γραφικοι...
Α ρε μαρκετιστες...οπου βαζετε τα χερια σας σκ@τα τα κανετζ -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όπως στον άνθρωπο εννοεί όπου τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστηκα του διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του.
ο ανθρωπος ειναι υλικο αγαθο/προιον?
Όχι είναι έμψυχο ων γι αυτό έχει θετικά και αρνητικά (είσαι πολύ είρων θέλω να σου πω)χαρακτηριστηκά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του.Με την παραπάνω βάση κρίνουμε τα αυτοκίνητα ως οντότητες και δυστυχώς μερικά εχουν σοβαρή έλλειψη χαρακτήρα αφού δεν έχουν αρνητικά αλλά ούτε σαφή θετικά στοιχεία.
-
Όχι είναι έμψυχο ων γι αυτό έχει θετικά και αρνητικά (είσαι πολύ είρων θέλω να σου πω)χαρακτηριστηκά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του.Με την παραπάνω βάση κρίνουμε τα αυτοκίνητα ως οντότητες και δυστυχώς μερικά εχουν σοβαρή έλλειψη χαρακτήρα αφού δεν έχουν αρνητικά αλλά ούτε σαφή θετικά στοιχεία.
συγκρινεις ανομοια πραγματα για να δειξεις ποσο ομοια ειναι?
το οτι εσυ δε μπορεις να δεις (επιλεκτικα βεβαια) τα θετικα και τα αρνητικα ενος προιοντος, δε σημανει οτι δεν υπαρχουν.
-
Όταν μιλάμε εδώ και 5 σελίδες για πλαστικά αντί για στρίψιμο και γκάζι στο τοπικό μιας AR σημαίνει ότι το χάσαμε...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
συγκρινεις ανομοια πραγματα για να δειξεις ποσο ομοια ειναι?
το οτι εσυ δε μπορεις να δεις (επιλεκτικα βεβαια) τα θετικα και τα αρνητικα ενος προιοντος, δε σημανει οτι δεν υπαρχουν.
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ποιος δεν μπορεί εδω μέσα γιατί εγώ μπορώ.
Τέλος παρακαλώ. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν μιλάμε εδώ και 5 σε΄λίδες για πλαστικά αντί για στρίψιμο και γκάζι στο τοπικό μιας AR σημαίνει ότι το χάσαμε...+1000
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ρε τζουζεπε, κοψε λιγο...
Η 147 εχει καλυτερα υλικα απο μιτο αλλα χειροτερη συναρμογη... Η τζουλιετα το ιδιο... Το τι ειχε γραφει οταν βγηκε η 47 και ποσο κακη ηταν για να φερει το σημα της αρ δν λεγεται...
Μερικοι στην προσπαθεια σας να υπερασπ την αποψη σας καταντατε γραφικοι...
Α ρε μαρκετιστες...οπου βαζετε τα χερια σας σκ@τα τα κανετζBασικά η Mito το ξέρουμε ότι έχει χειρότερο πλαστικά από την 147....
Μην ξεχνάς ότι καινούριο καινούριο αλλά παραμένει ένα super mini....
Ααα να χαίρεστε την αυγόκασα για πάνελ πόρτας... Εντάξει με ενοχλεί αλλά θα την αγόραζα ας πούμε για αμάξι πόλης αν δεν με κέρδιζε το 500 και το οποίο έχω 2 χρόνια. Στην Giulietta πάλι είμαι αυστηρός για άλλους λόγους...Ξέρεις κόκκινο τέρας. Η 147 ως γερμανική είχε κατηγορηθεί ότι είναι....Ήταν?
Η Giulietta πάλι λέγεται ότι είναι το ιταλικό Golf αλλά αυτή τη φορά το ισχυρίστηκαν οι ίδιοι που την έφτιαξαν και όχι ο ΕΤ...μεγάλη διαφορά αλλά και πάλι δεν είναι....Τέλος πάντων...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ θα πω άλλη μια φορά κάτι.
Είμαι 4 χρόνια γραμμένος εδώ, πάνω κάτω όλοι ξέρουν παλαιότερα πόσες διαμάχες έχουν γίνει σχετικά με τις Alfa Romeo από μέρους μου. Όταν πίστευα ότι οι τότε Alfa ήταν καλύτερες σε αυτά που πρόσφεραν από τον ανταγωνισμό. Θυμάστε τι είχα πει για την Giulietta? Ε Vasgti σε εσένα πρέπει να το είχα πει. Ότι για την κριτική στη mito ήμουν χαλαρός αλλά για την Giulietta αν δεν είναι όπως οφείλει να είναι, πρώτος εγώ θα την λιθοβολούσα....Το θυμάστε?Ισχύει. Όντως το είχες γράψει.
Όπως θα θυμάσαι τα είχα χώσει και εγώ για τα φανάρια τύπου Touareg και τη γενικότερη σχεδίαση του golf VI.
Όλοι μας είμαστε παράλληλα και καταναλωτές. Αλίμονο αν συμβιβαζόμαστε και δεν απαιτούμε κάθε νέο προϊόν που βγαίνει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο και φυσικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τα στανταρτς κάθε εποχής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν μιλάμε εδώ και 5 σελίδες για πλαστικά αντί για στρίψιμο και γκάζι στο τοπικό μιας AR σημαίνει ότι το χάσαμε...Μα γιατί να μιλάμε για στρίψιμο? Υποθετικά και μόνο? Με φαντασιώσεις?
Αφού από το τόπικ 2-3 άτομα την έχουν και αυτοί δεν μιλάνε, ενώ εμείς που δεν την έχουμε με τα πλαστικά ασχολούμαστε
Λογικό δεν το βρίσκεις? -
Πολλοί την έχουμε οδηγήσει όμως, φαντάζομαι είσαι κι εσύ ένας από αυτούς. Αφηνοντας τον κινητήρα στην άκρη (θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τον 170άρη Multiair με τον 120άρι TS), πως σου φάνηκε οδηγικά σε σχέση με την 147 (μαμά);
Alfa Romeo Giulietta