-
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Καλώ :ysterical: -
Hρθε μαλλον η στιγμη να συμπεριφερθω και εγω οπως καποιοι που με κοντραρανε εντονα
για τις αποψεις μου καποιες φορες, με την γνωστη 'καραμελα', του τυπου, 'το εχεις οδηγησει?'
Ρωταω λοιπον και εγω, **GB, οδηγησες την 170αρα Giulietta **?
Το Golf 160?
Η ποιοτητα του εσωτερικου-φινιρισμα, ειναι ενα θεμα, και εκει φαινεται οτι για καποιο λογο
σαν να βιαστηκαν στο Gruppo να την τελειωσουν, και σε καποιες μικρολεπτομερειες, εχασαν τις εντυπωσεις που θα μπορουσαν να ειχαν κερδισει...
Παρολα αυτα, οδηγικα με την 170αρα ενιωθα ευτυχισμενος ανα πασα στιγμη πισω απο το τιμονι της, ενω με το Golf, σαν ταξιτζης που απλα εχει ενα Γερμανικο, στιβαρο εργαλειο και παει στον προορισμο του... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Hρθε μαλλον η στιγμη να συμπεριφερθω και εγω οπως καποιοι που με κοντραρανε εντονα
για τις αποψεις μου καποιες φορες, με την γνωστη 'καραμελα', του τυπου, 'το εχεις οδηγησει?'
Ρωταω λοιπον και εγω, **GB, οδηγησες την 170αρα Giulietta **?
Το Golf 160?
Η ποιοτητα του εσωτερικου-φινιρισμα, ειναι ενα θεμα, και εκει φαινεται οτι για καποιο λογο
σαν να βιαστηκαν στο Gruppo να την τελειωσουν, και σε καποιες μικρολεπτομερειες, εχασαν τις εντυπωσεις που θα μπορουσαν να ειχαν κερδισει...
Παρολα αυτα, οδηγικα με την 170αρα ενιωθα ευτυχισμενος ανα πασα στιγμη πισω απο το τιμονι της, ενω με το Golf, σαν ταξιτζης που απλα εχει ενα Γερμανικο, στιβαρο εργαλειο και παει στον προορισμο του...Όπως παλιά...
-
τωρα τα λεει μπερδεμενα και ο Γρηγορης
-
Μια χαρά τα λέει ο Γρηγόρης.
Όσο για το άλλο περί ψαγμένων επιλογών... τί άλλο υπάρχει λιγότερο mainstream στα 22-25 χιλιάρικα;
-
τι σχεση εχει το mainstream και το ψαγμενο?
μην ακουω βλακειες του τυπου ' να ξεχωριζεις' αμα θες να ξεχωριζεις παρε Δ και c30 σιγουρα θα δεις πολυ λιγοτερα απο giulietta στο δρομο
τωρα στο πιο οδηγικο κομματι.. η 147 που ηταν η βασιλισσα της εποχης της, ηταν ψαγμενη?
ολος ο κοσμος την ειχε αρα ηταν και παραηταν mainstream.. και λοιπον? αυτο τη μειωνε σαν αυτοκινητο θες να μου πεις?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι σχεση εχει το mainstream και το ψαγμενο?μην ακουω βλακειες του τυπου ' να ξεχωριζεις' αμα θες να ξεχωριζεις παρε Δ και c30 σιγουρα θα δεις πολυ λιγοτερα απο giulietta στο δρομο
τωρα στο πιο οδηγικο κομματι.. η 147 που ηταν η βασιλισσα της εποχης της, ηταν ψαγμενη?
ολος ο κοσμος την ειχε αρα ηταν και παραηταν mainstream.. και λοιπον? αυτο τη μειωνε σαν αυτοκινητο θες να μου πεις?
Μη τα βάζεις μαζί μου Γιώργο. Πριν ο Μπούσσο με τον Ντιριντίνο το συζητούσαν ότι δεν είναι ψαγμένη και είναι mainstream...
-
ενταξει δεν ειναι και pagani, ενα μικρομεσαιο hatch μαζικης παραγωγης ειναι... ποσο ψαγμενο μπορει να ειναι κατι τετοιο?
απο τα πιο ενδιαφεροντα οδηγικα ισως και να ειναι, αλλα παραμενει ενα mainstream αυτοκινητο για τον πολυ κοσμο
-
Ο Busso μιλάει αρνητικά, χάλασε ο κόσμος .
Μια που ο κόσμος ήρθε ανάποδα, ας αφήσω αίσθηση κλπ και ας εκθέσω την κατανάλωση της Giulietta 170 (με 750 χμ στο οδόμετρο): μεταμεσονύκτια ώρα, Θρακομακεδόνες-Λεωφόρο Πεντέλης μέσω Αττικής οδού (κάπου 20 χιλιόμετρα), με πολλή σύνεση προφανώς (πρόγραμμα normal, start&stop on, 100 χαω στην Αττική οδό με cruise control):
5,8 lt/100 χμ κατανάλωση! Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο νούμερο!
ΥΓ. Κατά τα άλλα είμαι γύρω στο 11lt/100 χμ.
-
Και αυτό θέλει και η ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ ...
Σιγά το ειδικευμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται ...
Ίσα ίσα νομίζω ότι είναι η πιο λαϊκή αρ μαζικής παραγωγής ... -
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Ο Busso μιλάει αρνητικά, χάλασε ο κόσμος .Μια που ο κόσμος ήρθε ανάποδα, ας αφήσω αίσθηση κλπ και ας εκθέσω την κατανάλωση της Giulietta 170 (με 750 χμ στο οδόμετρο): μεταμεσονύκτια ώρα, Θρακομακεδόνες-Λεωφόρο Πεντέλης μέσω Αττικής οδού (κάπου 20 χιλιόμετρα), με πολλή σύνεση προφανώς (πρόγραμμα normal, start&stop on, 100 χαω στην Αττική οδό με cruise control):
5,8 lt/100 χμ κατανάλωση! Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο νούμερο!
ΥΓ. Κατά τα άλλα είμαι γύρω στο 11lt/100 χμ.
call me turbo...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
call me turbo...
μερικοι ομως επιμενουν ακομα οτι καιει
-
call me turbo...
καλά μερικοί ψηφίζουν και Παπαρήγα , δεν έχει να λέει...
-
Ειναι αληθεια οτι το γκολφ παραμενει ο βασιλιας της κατηγοριας,γιατι να το κρυψομεν αλλωστε; Εκει στο μιλανο-τορινο-παρμα-ουντινε μπερδεψανε τα τυρια με τα ταμπλω..δεν ειναι δυνατον να βγαζουν τετοιο ταμπλω.Ολα τ αλλα ειναι οδοντοκρεμες μπροστα στο γκολφ και την ποιοτητα κατασκευης του.
-
έχουν περάσει αρκετές ώρες .....
μάλλον κάτι συμβαίνει ....
-
λες να γινε το μοιραιο και αυτος που τον απειλουσε με οπλο να τον εφαγε? αμα δεν ηταν ανωνυμο το φορουμ viewtopic.php?f=11&t=45145&start=0 , θα μπορουσαμε να παμε τουλαχιστον στη κηδεια του , τωρα δε θα μαθουμε ποτε
-
call me turbo...
Εχει να κανει με την χρηση, μην μπερδευεστε...
Στους συγχρονους ειδικα κινητηρες με turbo, αν μαθεις το ιδανικο, χαμηλοτερο δυνατο ευρος να αλλαζεις ταχυτητες, μπορει να προσφερει αρκετα χαμηλη καταναλωση, οπως αυτη που αναφερει ο φιλος παραπανω, αν και θα πρεπει να συνυπολογισει, μια αναμενομενη αποκλιση γυρω στο 10% του trip, εκτος αν υπολογιζει χλμ αποστασης και λιτρα καυσιμου, με την κλασσικη δηλαδη μεθοδο, προ εποχης των υπολογιστων ταξιδιου...
Aν αντιθετως πας ταπα συνεχεια, μπορει να βγαλεις μεση γυρω στο 15-16L/100km πχ στην περιπτωση της 170αρας.
Οι τιμες καταναλωσης που ανακοινωνουν τα περισσοτερα Ελληνικα περιοδικα (τουλαχιστον οι 4τροχοι απ' οσο γνωριζω), αφορουν πρωτιστως μια ΜΕΣΗ τιμη, στην οποια συμπεριλαμβανεται κινηση στην πολη, ταξιδι στην εθνικη, αλλα και σβελτη οδηγηση σε διαδρομη με στροφες.
Σε αυτα τα πλαισια, και συγκριτικα με τον ανταγωνισμο, πραγματι η μεση καταναλωση της
Giulietta 170 πχ, εμφανιζεται ελαφρως τσιμπημενη στα 11,2λιτρα/100km
ενω του Golf 160 στα 10,3λιτρα αντιστοιχα, κατι που σε μεγαλο βαθμο μαλλον πρεπει να οφειλεται και στην ελλειψη αμεσου ψεκασμου στην Giulietta.
Παρολα αυτα, ο τροπος λειτουργιας-γουργουρητος ηχος του κινητηρα απο τις 2,500σαλ και μετα σε κανει να αδιαφορεις παντελως για τις ελαφρως αυξημενες απαιτησεις (συγκριτικα)σε καυσιμο.http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13128
-
το 11 μεση (που εχει και ο φιλος Af9pk οπως αναφερει με μικρα γραμματα) ειναι κακο νουμερο για ενα αυτοκινητο αυτου του μεγεθους (1350 κιλα) με 170 αλογα?
το αντιστοιχο ατμοσφαιρικο ποσο θα καιγε? το αντιστοιχο ατμοσφαιρικο (μιλαμε για τουλαχιστον 2 λιτρα) μπορει να επιτυχει εξισου μικρες καταναλωσεις?
αρα οχι δεν καιει πολυ
ειναι λαθος να το αντιμετωπιζουμε ως 1400αρι που καιει πολυ επειδη εχει τουρμπο.. και βεβαια ισχυει αυτο, αλλα απο την αλλη δεν ειναι και το 1400αρι των 100 αλογων
παντα συγκρινουμε με αυτο που υποκαθιστα
και στο κατω κατω για το κοινο της αλφα συγκεκριμενα αυτα τα νουμερα ειναι φανταστικα (αν σκεφτουμε και το κερδος στις επιδοσεις)
δες τι καινε τα 1600αρια στις 147 και 156το οτι ο Multiair θα καψει 15αρι αμα το σκισεις δε μου λεει απολυτως τιποτα γιατι:
1ον δεν θα σκιζεις το αυτοκινητο σου ολη μερα, δε γινεται αυτο.. θα το κανεις συγκεκριμενες στιγμες και κει εννοειται οτι θα καψεις και θα τα σκασεις στους βενζιναδες
αλλωστε οταν τρεχεις οι φθορες που προκαλεις στο αυτοκινητο σου , ειναι πολλαπλασιες σε αξια απο τη βενζινουλα2ον το 2λιτρο+ που λεγαμε ειναι βεβαιο οτι θα καψει περισσοτερο και στο σκισιμο και στη καλυτερη περιπτωση το ιδιο..
τη μικρη καταναλωση ομως που μπορεις να κανεις εσυ οταν πηγαινεις χαλαρα, αυτο δε μπορει να την κανει ουτε στον υπνο του3ον βαλε τελη ασφαλειες και διαφορα αλλα χαρωπα και I rest my case
-
όταν ζήσεις με συμπιεστο δεν υπάρχει γυρισμος...
Και εγώ γουσταρα στροφαρισμα στο Θεό και είχα έναν Απο τους καλύτερους 1600αριδες ατμοσφαιρικους, αλλά η ροπή του τουρμπο είναι απολαυστική...
Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή σχετικά κατανάλωση τα λέει όλα...Το μπλοκ fire της φιατ ανοίγει σημαντικά μέρα τα 15000km...
Εγώ με ισοποσα km σε πόλη-Εθνική-ξεσκι είμαι πια στο 9,2...
Όχι άσχημα για όχημα με 150+ hp που το οδηγεί θερμοαιμος πιτσιρικάς ... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Θα τολμούσα να πω ότι το C-segment σήμερα χωρίζεται στο Golf και στα υπόλοιπα....μια κατηγορία μόνο του...Εντάξει κάποιοι θα διαφωνίσουν....Open your eyes απαντώ
Mα κοίτα.....χάνεις το δίκιο σου με αυτόν τον τρόπο
Το Golf υπερτερεί,καθώς έχει αποδεδειγμένα καλύτερη συναρμολόγηση,που συνοδεύεται από τον αστικό μύθο περί αξιοπιστίας.Πρόσθεσε ότι είναι το μοναδικό c segment γενικού κατασκευαστή (κατηγορία αυτοκινήτου δηλ. που πουλιέται με το κιλό και στον καθένα)που εξασφαλίζει στον κάτοχό του την κακώς νοούμενη έξοδο από την ανωνυμία της συντροφιάς του bar.....και έχεις τη μισή αλήθεια.
Την άλλη μισή αναζήτησέ την στο γεγονός ότι ανάμεσα στις πολλές εκδόσεις του, υπάρχουν μικρά διαμαντάκια (βλέπε GTi.....αυτοκίνητο το οποίο δεν μπορεί να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις η QV 235....εφοδιασμένη με ΤCT ή όχι )και αξιόλογες προτάσεις (TSi 160cv DSG....αυτοκίνητο που κάθε άλλο παρά ανώτερο στα δυναμικά του χαρακτηριστικά είναι από μια 1,4Tbi 170cv....ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτή θα εφοδιαστεί με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο).Όλα αυτά χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός:
-ότι ο 1400αρης 180cv του VAG,σε περιβάλλον πίστας είναι πολύ πιο ευκολοοδήγητος και αποτελεσματικός από τον 1400 180cv (abarth ss)της FGA (χωρίς να ληφθεί υπόψιν η διαφορά που κάνει προς το παρόν το κιβώτιο ταχυτήτων) και πιο sport από τον m-air 165cv (ο 170cv δεν τον βλέπει........ ούτε με τα κύαλια)
-η Giulietta έτσι όπως εμφανίσθηκε τελικά (μέ όλα τα συν και τα πλην της) παραμένει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πακέτο,ΠΑΡΟΛΟ που πρόκειται για ένα αυτοκίνητο,με χαρακτηριστικά που θα ταίριαζαν καλύτερα στο brand της Lancia....παρά της AR.Και κάτι τελευταίο που νομίζω ότι είχε ερωτηθεί λίγο παλιότερα.
Ο 1750tbi/1800Di δεν πρόκειται να συνδυαστεί με m-air.... καθώς τους έρχεται πιο βολικό να χρησιμοποιήσουν τον τετρακύλινδρο GEMA της Chrysler (μπλοκ από αλουμίνιο+καδένα) με turbina + mair (ήδη οι μηχανικοί της FPT εργάζονται πάνω σε αυτή τη λύση).Θα είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο του VAG; Μάλλον είναι πολύ νωρίς να απαντήσουμε.
Alfa Romeo Giulietta