-
Με το tuning box η διαφορά στην ιπποδύναμη αλλά κυρίως στην ροπή είναι φανερή (λόγω diesel). Αφού όταν το βγάζω για να το πάω για service νομίζω οτι οδηγώ άλλο αμάξι. Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση είναι αυξημένη, αλλά οφείλεται στο γεγονός οτι σου αρέσει η παραπάνω δύναμη και έτσι το πατάς συνεχώς περισσότερο και κινείσαι συνεχώς σε άλλους ρυθμούς. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο αυξημένη αναλόγως πόσο βαρύ πόδι ή τι γούστα έχεις. Πάντα όμως σε επίπεδα diesel...
-
Με το tuning box η διαφορά στην ιπποδύναμη αλλά κυρίως στην ροπή είναι φανερή (λόγω diesel). Αφού όταν το βγάζω για να το πάω για service νομίζω οτι οδηγώ άλλο αμάξι. Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση είναι αυξημένη, αλλά οφείλεται στο γεγονός οτι σου αρέσει η παραπάνω δύναμη και έτσι το πατάς συνεχώς περισσότερο και κινείσαι συνεχώς σε άλλους ρυθμούς. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο αυξημένη αναλόγως πόσο βαρύ πόδι ή τι γούστα έχεις. Πάντα όμως σε επίπεδα diesel...
Ίδιες εντυπώσεις έχω και εγώ απο το προηγούμενο μου αμάξι που είχα βάλει ενα της bluespark. Λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση επειδή το πάταγα συνέχεια. Ωραίος
-
Τι εχεις τωρα μαστορα;
-
Fiesta. Έχω γράψει στο ανάλογο topic
-
Ααα δεν το χω δει...σορρυ.
Τι κινητηρα;
-
Δες εκεί τελευταίες σελίδες. Μη χαλάμε το topic της giulietta
-
Δες εκεί τελευταίες σελίδες. Μη χαλάμε το topic της giulietta
Θεός ο Μάστορας, μπράβο για την παραπομπή στο κατάλληλο νήμα!!!
-
Καλησπέρα, νέος στο forum. Έχω μια diesel του 2017 120 hp, έσκασε το τούρμπο εχθες, σε νορμάλ οδήγηση, ξέρετε άλλες περιπτώσεις που να έχει συμβεί? Μου ανέφεραν ότι υπήρχε πρόβλημα στην ψύξη τους σε όλα τα μοντέλα με τα 120.
-
Εννοεις κολλησε? Εχεις εγγύηση ακομα?
-
Όπως ανέφερα στο post μου έχω 170.000 χλμ με την Giulietta χωρίς κάποιο πρόβλημα, πλην αυτών με το καύσιμο.
-
Εννοεις κολλησε? Εχεις εγγύηση ακομα?
Εγγγυηση τέλος, όπως μου ειπαν από το συνεργείο, θα πάω Δευτέρα πρωί, έσπασε και μάλιστα κομμάτι του κατέστρεψε και τον αισθητήρα λάμδα
-
Μου έδωσαν σήμερα ως αυτοκίνητο αντικατάστασης μια Giulietta βενζινοκίνητη με χειροκίνητο 6άρι. Η άδεια γράφει ότι είναι 11/2019, 1368 κ.εκ και CO2 κάπου 183-184gr αν είδα καλά, Τέλη 400κάτι ευρώ. Πύραυλος σκέτος. Πριν ψάξω να βρω τη φωτοτυπία της άδειας πίστεψα ότι μπορεί να ήταν και καμιά QV. Και πραγματικά εξαιρετικό τιμόνι, κράτημα και φρένα. Ποιό μοτέρ και με πόσα άλογα φοράει λέτε αυτό; 940B7000 γράφει κωδικό μοτέρ το ταμπελάκι στο μηχανοστάσιο.
-
Συμφωνα με τον κωδικο ειναι η 1,4 TB/120 αλογα .
Τι αμαξι εχεις και σου φανηκε τοσο δυνατο ?
Αλλά το CO2 της, δεν πρεπει να ειναι τοσο πολυ
-
Μόνο τα 170 άλογα ανεβάζουν τόσο, και μάλιστα κάτω από 180 με τις παλιές μετρήσεις, και επίσης πραγματικά είναι πύραυλος.
-
Dublin,δεν ισχύει αυτό που λες. Eίχα για 6μησι χρόνια (έως το 2017) την Giulietta 1.4 Multiair με τα 170hp,οι εκπομπές CO2 ήταν 134gr και πλήρωνα κάθε χρόνο 160 ευρώ.
Κι όπως λέει κι ο alexandros.K, ο 1.4ΤΒ αν και με λιγότερα άλογα από τον multiair,ως παλαιότερος εξελικτικά κινητήρας είχε περισσότερες εκπομπες ρύπων (νομίζω ξεπέρναγε το σκαλοπάτι του 140gr, 142 είχε αν θυμάμαι),οπότε πλήρωνε περισσότερα τέλη κυκλοφορίας,γύρω στα 260ευρώ. Τα 400 ευρώ μόνο αν ήταν καμιά QV.
Eκτός αν επειδή είναι μοντ. 2019 η άδεια έγραφε τις εκπομπές WLTP, οπότε από 142gr. με το NEDC, τώρα μπορεί να είναι 180gr.
Tα 400ευρώ τέλη κυκλοφορίας το είδες τυπωμένο ή τα υπολόγισες εσύ με βάση τους ρύπους;
Όσον αφορά την οδήγηση,τι να λέμε, το αμάξι στην κατηγορία του μαζί με άλλα 2-3, είναι κορυφή! Από τα ελάχιστα που έχω οδηγήσει και νοσταλγώ που και που..
-
Όπως είπε και ο συνονόματος Αλέξανδρος, ο κωδικός αντιστοιχεί στα 120 άλογα. Ανοίγεις το καπό και αν ΔΕΝ γράφει Multiair στο καπάκι, είναι όντως με τα 120.
-
164gr CO2 γράφει. Δεν θυμόμουν καλά. 401,80€ τέλη για το 2020 έχει (ναι το είδα τυπωμένο και πληρωμένο). Η 'απλή' 1400 με τους 120 είναι. Ένα megane με 100 ίππους είχα πριν και Jeep Renegade 1,6 diesel πολύ πρόσφατα (δηλαδή από αυτό βγήκα και μπήκα στην alfa). Το πάτημα, το κράτημα και η συνολική αίσθηση είναι που ξεγελάει. Απορώ πραγματικά με αυτούς που σε τέτοια λεφτά και κατηγορία πάνε και παίρνουν κάτι γερμανογαλλικές μπανιέρες -κυριολεκτικά- με ρόδες...
-
Καλησπέρα παιδιά!!!
Άσχετος με τις αλφα αλλά πάντα με γοήτευαν. Πλεόν είμαι στα πρόθυρα για αύτο...
Θα εκτιμούσα κάποια γνώμη!!!
Ευχαριστώ!!!
-
Kαλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Πάντα ήθελα να αγοράσω μια alfa και η Ιουλιέτα ήταν πάντα ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Τα τελευταία 5 χρόνια οδηγώ ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο, ένα υβριδικό yaris. Οι συνθήκες το έφεραν έτσι και χρειαζόμαστε 2ο αυτοκίνητο και σκέφτηκα να κηνυγήσω τον εφηβικό μου έρωτα.
Ψάχνω για μεταχειρισμένο 8-10 ετών και έπεσα πάνω σε αυτό: https://sigma.car.gr/cars/view/30012045/
Όντας λίγο άσχετος, θα εκτιμούσα μία γνώμη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καθότι αγοράζεις από τον ίδιο το Σαρακάκη, ξέρεις τουλάχιστον ότι δεν θα έχει γίνει μαϊμουδιά με τα χιλιόμετρα. Και αυτό είναι σημαντικό!
Alfa Romeo Giulietta