-
Γίνεται να πάρω ένα αυτοκίνητο ως ιδιώτης να πληρώνω το μηνιαία μίσθωμα και να ξέρω ότι σε πέντε χρόννια το παίρνει αυτός πίσω σε προσυμφωνημένη τιμή ώστε να μην χρειάζεται εγώ να ψάχνω την αγορά μεταχειρισμένων ?????
-
Γίνεται να πάρω ένα αυτοκίνητο ως ιδιώτης να πληρώνω το μηνιαία μίσθωμα και να ξέρω ότι σε πέντε χρόννια το παίρνει αυτός πίσω σε προσυμφωνημένη τιμή ώστε να μην χρειάζεται εγώ να ψάχνω την αγορά μεταχειρισμένων ?????
-
-
Αν δεν κάνω λάθος στο τέλος της σύμβασης του leasing δεν παίζει να το πάρει η εταιρεία πίσω πληρώνοντας (έτσι κι αλλιώς όσο διαρκεί η σύμβαση δικό της είναι). Απλά όταν υπογράφεις την σύμβαση επιλέγεις αν στο τέλος της θες έναντι ενός μικρού αντιτίμου να το αγοράσεις εσύ ή όχι. Πάντως ως ιδιώτης δεν ξέρω αν συμφέρει το leasing από την άποψη ότι δεν το περνάς στα έξοδά σου όπως π.χ. μια εταιρεία για να έχεις κάποιο όφελος.
-
Ένα χρηματοδοτικό τύπου leasing, έχω δει στη Volvo και ίσως να σε ενδιαφέρει cpp.
Πληρώνεις 'δόσεις' για 2 ή 3 χρόνια και μετά επιλέγεις:
- αν θες να κρατήσεις το αυτοκίνητο (οπότε πληρώνεις και το υπόλοιπο ποσό),
- αν θες να το ανταλάξεις με καινούριο,
- ή απλά να τους το επιστρέψεις.
Περισσότερες λεπτομέρεις μπορείς να βρεις εσε αυτό το link:
http://www.volvocars.gr/FinancialServic ... ance_3.htm -
Γίνεται.
Φίλος πήρε Peugeot 307 τιμή: 16800 , μηνιαία δόση: 299 € για 3 χρόνια.
Στο τέλος της μίσθωσης επέλεξε να επιστρέψει το αυτοκίνητο (διαφορετικά για να το κρατήσει έπρεπε να δώσει 6000 € )
Στο τίμημα περιλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας , η μεικτή ασφάλεια , τα service (με αυτοκίνητο αντικατάστασης) και 1 σετ ελαστικών. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Γίνεται.
Στο τέλος της μίσθωσης επέλεξε να επιστρέψει το αυτοκίνητο (διαφορετικά για να το κρατήσει έπρεπε να δώσει 6000 € )
Στο τίμημα περιλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας , η μεικτή ασφάλεια , τα service (με αυτοκίνητο αντικατάστασης) και 1 σετ ελαστικών.Βασίλη είσαι σίγουρος για τα νούμερα? Είναι πολύ καλά!
Δηλαδή 300x12x3=10800 + 6000=10600, φτάνει δηλαδή στην τιμή μετρητοίς Και ουσιαστικά έχεις άτοκες δόσεις με προκαταβολή που στην 'χαρίζουν' για 3 χρόνια και δωρεάν service, μεικτή και ελαστικά!!!
Μήπως στην τιμή μετροιτής υπήρχε έκπτωση 3000 ευρώ ή κάτι τέτοιο??? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γίνεται.
Στο τίμημα περιλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας , η μεικτή ασφάλεια , τα service (με αυτοκίνητο αντικατάστασης) και 1 σετ ελαστικών.Βασίλη είσαι σίγουρος για τα νούμερα? Είναι πολύ καλά!
Δηλαδή 300x12x3=10800 + 6000=10600, φτάνει δηλαδή στην τιμή μετρητοίς Και ουσιαστικά έχεις άτοκες δόσεις με προκαταβολή που στην 'χαρίζουν' για 3 χρόνια και δωρεάν service, μεικτή και ελαστικά!!!
Μήπως στην τιμή μετροιτής υπήρχε έκπτωση 3000 ευρώ ή κάτι τέτοιο???Σωστό !!
16.800 ήταν η τελική τιμή
14.800 αν θυμάμαι καλά ήταν η αρχική ... -
Και η Renault κανει κατι σαν Leasing απο οτι ξερω. Για την διαδικασια να πω οτι δε ειμαι 100% σιγουρος.
Αν το αμαξι κανει πχ 20000 και εχεις μια προκαταβολη ας πουμε 10000, το υπολοιπο το κανεις σε μεχρι 36 δοσεις ως εξης: 100000 / 2 = 5000. Για 35 μηνες σε χρηματοδοτουν για 5000 ευρω και στον 36 μηνα ή δινεις ολο το υπολοιπο σε μια δοση ή επιστρεφεις το αμαξι. Για το διαστημα που θα εχεις το αμαξι, πληρωνεις για κανονικη ασφαλεια και σου δινουν μικτη, οπως επισης σου δινουν και εγγυηση για το διαστημα των 35 μηνων που θα εχεις το αμαξι.
-
Απ' όσο ξέρω οι περισσότερες αντιπροσωπείες προσφέρουν προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης. Αν είσαι ιδιώτης βέβαια δε συμφέρει και τόσο, εκτός και αν για κάποιους λόγους δε θέλεις να «επιβαρύνει» τη φορολογική δήλωση σαν τεκμήριο.
Η μακροχρόνια μίσθωση είναι πρακτικά μονόδρομος όταν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα κάποιας εταιρίας, και όχι φυσικού προσώπου, γιατί τότε εκπίπτει.
Σαν ιδιώτης όμως μακροπρόθεσμα πληρώνεις κάπως περισσότερα απ' ότι αν το αυτοκίνητο ήταν στο όνομά σου (συνυπολογίζοντας και μεικτή ασφάλεια, σέρβις, τέλη κυκλοφορίας και λοιπές παροχές) -
16.800 ήταν η τελική τιμή
14.800 αν θυμάμαι καλά ήταν η αρχική ...Πολύ καλή τιμή νομίζω. Τέτοιες τιμές πρέπει να συμφέρουν ακόμη και ιδιώτη!!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γίνεται.
Μήπως στην τιμή μετροιτής υπήρχε έκπτωση 3000 ευρώ ή κάτι τέτοιο???τελείως λάθος.με ένα απλό υπολογισμό NPV (Net Present Value) βγαίνει το σωστό.
για να καταλάβεις το λάθος σκέψου την απαραβατο όρο-
1 δραχμή σήμερα είναι καλύτερα από 1 δραχμή αύριο.
-
Δημήτρη έχεις δίκιο όμως ουσιστικά αναφέρθηκα σε αυτό. Η μαγική λέξη είναι 'άτοκες δόσεις'
Άσχετο: Το σπάσιμο είναι όταν υπάρχει προσφορά με άτοκες αλλά καμία έκπτωση στο μετρητοίς...
-
Τελικά συμφέρει η δεν συμφέρει για ιδιώτες ; Στην 1η περίπτωση ακούγετε καλό. Δεν το πολυκαταλαβα και με ενδιαφέρει ...
-
Απο όσα μου εξήγησε ο φίλος που το πήρε ... οικονομικά δεν συμφέρει (είναι και τα εξτρά της μεικτής) ......
... όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ... δεν ανησυχείς ούτε για ζημιές ούτε για κλεψιές ούτε για μεταπώληση -
Απο όσα μου εξήγησε ο φίλος που το πήρε ... οικονομικά δεν συμφέρει (είναι και τα εξτρά της μεικτής) ......
... όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ... δεν ανησυχείς ούτε για ζημιές ούτε για κλεψιές ούτε για μεταπώλησηΣκέφτομαι ένα για την γυναίκα μου που είναι καινούργιος οδηγός και πιθανόν να το σακατέψει το αμάξι. Αν το κόστος είναι σαν να το αγοράζεις με δόσεις με ενδιαφέρει γιατί πιστεύω οτι το αυτοκίνητο σε 2 χρόνια δεν θα ήθελα να είναι δικό μου. Αν το κόστος είναι τρελό όμως ... πάντως μεικτή θα κάνω έτσι και αλλιώς.
-
Η Αγροτική τράπεζα έχει ένα πρόγραμμα τέτοιο καινούργιο.Για ρίξτε μια ματιά.Εμένα έτσι όπως το είδα δεν με συνέφερε. Οπότε δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.
-
... όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ... δεν ανησυχείς ούτε για ζημιές ούτε για κλεψιές ούτε για μεταπώλησηΗ μεικτή δεν είναι δωρεάν?
Πάντως και εγώ όσα έχω δει οικονομικά δεν συμφέρουν. Πραγματικά όμως ξενίαζεις... -
Πριν από 2,5 χρόνια, όταν έψαχνα για αμάξι, η Εμπορική Τράπεζα, που δούλευε ο πατέρας μου, είχε βγάλει ένα πρόγραμμα leasing για τους υπαλλήλους της με προνομιακούς όρους από τη θυγατρική της. Το κοιτάξαμε, αλλά έβγαινε ένα ετήσιο επιτόκιο γύρω στο 8%, που ήταν υψηλότερο από το αντίστοιχο της Peugeot τότε (αν θυμάμαι καλά περίπου 2% ετησίως ή άτοκα).
Είχε προγράμματα με και χωρίς συντήρηση (δεν είμαι σίγουρος για το τι ασφάλεια είχε), και αυτό με συντήρηση ήταν ακόμα λιγότερο συμφέρον...
Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι σήμερα...
Για επιχείρηση βέβαια, σαφώς και συμφέρει... για ιδιώτη όμως δεν νομίζω (επαναλαμβάνω, αν δεν έχει αλλάξει κάτι).
-
Ξεθάβω και ξαναρωτώ:
Αξίζει τη σήμερον το Leasing?
Leasing προς ιδιώτες??????