-
XAXAXAXAXAXAXA
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Επίσης σε καλή ασφαλτο τα 240 άλογα του S2000 δεν είναι πολλά..
Σε ποιούς οδηγούς αναφέρεσαι?
Επίσης,μην έχουμε αυταπάτες (Random,ακούς?) ότι το Rallye κάνει ατελείωτο(?) και καλύτερο drifting από ένα καλοστημένο πισωκίνητο (mx-5,mr-2,rx-8,s-2000 κλπ.)...
Είπαμε,αλλά όχι και έτσι!
Με κάλυψες απόλυτα
-
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ στη ζωή μου ραλί. Οδήγησα ένα απλό 106 1.4 και ένα σαξό 1.1.
Αυτό που μου έμεινε ήταν μια απορία.
Είναι δυνατόν, μονολογούσα, να βάλαν σε αυτόν τον ΚΟΥΒΑ τόσα άλογα;
Ναι και είναι θρύλος, και πετάει κώλους, και πηγαίνεις στο όριο, μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας και χαίρεσαι αλλά και τρομάζεις ταυτόχρονα (όλα αυτά τα έγραψε ένα παλικάρι λίγο νωρίτερα στα ποστ) και γουστάρεις.
Δεν το έχω οδηγήσει επαναλαμβάνω, μπορεί να το οδηγήσω και να γουστάρω ατελείωτα. Αλλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι....δεν είναι καλύτερο ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει εξίσου καλά ή και γρηγορότερα, πιο ουδέτερα και με ασφάλεια, χωρίς να απαιτεί ως 'τιμημα' τις αμέτρητες ζωές νέων ανθρώπων που κάναν το λάθος να επιλέξουν για αυτοκίνητό τους τον 'θρύλο'; Τον θρύλο που είχε παθητική ασφάλεια -10 αστέρια;
Και ξαναλέω....δεν το έχω οδηγήσει....αλλά αναρωτιέμαι...
ΥΓ: Επειδή δεν έιμαστε όλοι χεράδες, δηλώνω απερίφραστα οπαδός των αυτοκινήτων που συγχωρούν, και ανταμείβουν. Δεν είναι ανάγκη να καδιοχτυπάς για να πηγαίνεις γρήγορα. Ούτε είναι ανάγκη να μαζεύεις 'κώλους' στην καθημερινή σου βόλτα επειδή έκανες το λάθος να αφήσεις το γκάζι στην 'κλασική ελληνική γλιστερή' πλατεία. Όλο αυτό το σκηνηκό 'δαμάστε το τέρας, το θρύλο' δε μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό.... -
Ο χρήστης Άγγελος έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ στη ζωή μου ραλί. Οδήγησα ένα απλό 106 1.4 και ένα σαξό 1.1.
Ναι και είναι θρύλος, και πετάει κώλους, και πηγαίνεις στο όριο, μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας και χαίρεσαι αλλά και τρομάζεις ταυτόχρονα (όλα αυτά τα έγραψε ένα παλικάρι λίγο νωρίτερα στα ποστ) και γουστάρεις.
Δεν το έχω οδηγήσει επαναλαμβάνω, μπορεί να το οδηγήσω και να γουστάρω ατελείωτα. Αλλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι....δεν είναι καλύτερο ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει εξίσου καλά ή και γρηγορότερα, πιο ουδέτερα και με ασφάλεια, χωρίς να απαιτεί ως 'τιμημα' τις αμέτρητες ζωές νέων ανθρώπων που κάναν το λάθος να επιλέξουν για αυτοκίνητό τους τον 'θρύλο'; Τον θρύλο που είχε παθητική ασφάλεια -10 αστέρια;
ΥΓ: Επειδή δεν έιμαστε όλοι χεράδες, δηλώνω απερίφραστα οπαδός των αυτοκινήτων που συγχωρούν, και ανταμείβουν. Δεν είναι ανάγκη να καδιοχτυπάς για να πηγαίνεις γρήγορα. Ούτε είναι ανάγκη να μαζεύεις 'κώλους' στην καθημερινή σου βόλτα επειδή έκανες το λάθος να αφήσεις το γκάζι στην 'κλασική ελληνική γλιστερή' πλατεία. Όλο αυτό το σκηνηκό 'δαμάστε το τέρας, το θρύλο' δε μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό....Σε ολα αυτα πιστευω οτι με το ραλυ καθε βολτα που κανεις ειναι και διαφορετικη νοιωθεις την μαγεια του κατι διαφορετικου,μοιαζει με το να πατας το σκληρο συμπλεκτη του σκουμπυ η του εβο η με τις κλωτσιες που τρως οταν αλλαζεις ταχυτητα στον κοφτη...Ζητω η εκκριση αδρεναλινης,ζητω στο τελευταιο γνησιο gti,ζητω σε ολα τα παληκαρια που το λεει η ψυχη τους και οδηγουν το ραλλυ οπως θα επρεπε να οδηγειται..
Κλεινοντας η προσοχη στην ασφαλεια θα πρεπει να ειναι δεδομενη..για το καλο ολων μας..κατα ταλλα γλεντηστε παιδια....πρεπει να δουλεψουν και οι λαστιχαδες και τα μαγαζια που πουλανε δισκοπλατα
-
Ο χρήστης Άγγελος έγραψε:
ΥΓ: Επειδή δεν έιμαστε όλοι χεράδες, δηλώνω απερίφραστα οπαδός των αυτοκινήτων που συγχωρούν, και ανταμείβουν. Δεν είναι ανάγκη να καδιοχτυπάς για να πηγαίνεις γρήγορα. Ούτε είναι ανάγκη να μαζεύεις 'κώλους' στην καθημερινή σου βόλτα επειδή έκανες το λάθος να αφήσεις το γκάζι στην 'κλασική ελληνική γλιστερή' πλατεία. Όλο αυτό το σκηνηκό 'δαμάστε το τέρας, το θρύλο' δε μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό....Καλό είναι να αναρωτιέται κανείς.
Και το ραλί συγχωρεί και ανταμοίβει. Αρκεί να έχεις περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο οδηγικής τέχνης, που απαιτεί κυρίως μυαλό (και τα χέρια από το μυαλό παίρνουν εντολές).
Δεν είναι για μέτριους οδηγούς. Και οι μέτριοι οδηγοί έχουν κάθε λόγο να το αποκηρύσσουν. Είναι φυσιολογικό να μην τους αρέσει.
Το ραλί είναι ένα απίστευτα (για τα δεδομένα των μπροστοκίνητων) ρυθμίσιμο αυτοκίνητο, που θα έλεγε κανείς ότι οδηγείται 'ως αντίστροφο πισωκίνητο'. Δηλαδή αφήνεις γκάζι, γυρνάει, πατάς μαζεύει.
Αν και κυκλοφορούν και μερικά μπλοκάτα, που με γλιστράνε με το πίσω μέρος ακόμα και με γκάζι...
Είναι ένα ελαφρύ γλίστρημα, που προκαλείται από την ικανότητα του μπλοκέ να κρατάει το εμπρός βιδωμένο και από τα χαρ/κα παθητικής 4διεύθυνσης της πίσω ανάρτησης,που κάνουν το πίσω μέρος, πιο ζωντανό αν θες.Η ρυθμισιμότητα αυτού του αυτοκινήτου είναι πραγματικά κάτι το αδιανόητο, στην νορμάλ μορφή του. Αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι πρόκειται για ρυθμισιμότητα κατά βούληση!
Αν θες να οδηγήσεις με γραμμές, οδηγείται με γραμμές. Και έχει πραγματικά καλή πλευρική πρόσφυση. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 950kg, η μάζα του είναι μικρή, κι αυτό είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στις στροφές.
Άς δούμε ένα σημερινό παράδειγμα μικρού gti. Το Ignis Sport, το οποίο θεωρείται πολύ διασκεδαστικό.Είναι ένα αυτοκίνητο, που επιτυγχάνει ένα μόνο μέρος του πολύπλευρου ταλέντου του 106. Το tail-happiness. Ο κώλος του είναι πολύ πεταχτούλης και ζωηρός. Υπερβολικά θα έλεγα. Αν αφήσεις το γκάζι ακόμα και με τροχούς απειροελάχιστα στριμμένους, γυρνάει έντονα. Αλλά ο πίσω άκαμπτος άξονας έχει τους περιορισμούς του.
Το 106 θα μείνει στην ιστορία για ορισμένους απλούς λόγους: Γιατί αν σ άρεθε (όπως λέει και η γιαγιά μου) η οδήγηση το προτιμούσες κι από αυτοκίνητα 4πλάσιου κόστους.
Γιατί σου δίνει αίσθηση 1/1.
Γιατί έχει ένα μοτέρ, που πετσοκόβει από τις 4 μέχρι και τις 7500, και με σεβαστή ροπή και από τις 1.000.
Γιατί είναι αισθητικά ξεχωριστό, όχι με τον σνομπ τρόπο ενός μινι κούπερ Σ, αλλά με το στιλ ενός αυτοκινήτου, που σου δείχνει τι είναι και τι μπορεί να κάνει, χωρίς φανφάρες και περιττές φιοριτούρες. Στα μάτια μου είναι το ομορφότερο μικρό χάτσμπακ που βγήκε ποτέ.
Γιατί έχει κόψει κώλους σε πίστες και τοπικά πρωταθλήματα.
Γιατί τα δύο πρώτα, το 13άρι και το 16άρι 8v, είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής. Homologation special.
Γιατί, είναι καλή βάση για βελτιώσεις.Πόσα αυτοκίνητα, αλήθεια, μπορούν να μας κάνουν να τα ερωτευτούμε;
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δεν είναι τόσο θέμα οδηγού..
Αν οδηγήσεις καθημερινά το S2000 για ένα χρόνο ίσως συμφωνήσεις μαζί μου.Μην ακούτε 240 άλογα και νομίζετε οτι είναι κάνα θηρίο που δεν κουμαντάρεται.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αν οδηγήσεις καθημερινά το S2000 για ένα χρόνο ίσως συμφωνήσεις μαζί μου/quote]
Αμήν!
-
Καταρχάς να ευχαριστήσω για τις πληροφορίες περί ρυθμισιμότητας και αξίας του ραλί στο δρόμο. Εύχομαι να το οδηγήσω κάποια στιγμή. Ή να αποκτήσω ένα μεταχειρισμένο.
Για την πενιχρή ποιότητα και αίσθηση ποιότητας που αποπνέει δεν άκουσα όμως τίποτα. Κανένας δηλαδή δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι το 106 και το σαξό δίνουν 'αίσθηση κουβά'; -
Πω πω, με κανετε να νιωθω πολυ τυχερος που το εχω!
Αν και με τρελανε μια Elan S2 τελευταια....
-
Βρε κόλλημα με τα προσθιοκίνητα ορισμένοι;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Βρε κόλλημα με τα προσθιοκίνητα ορισμένοι;Βρε κόλλημα με τα πισωκίνητα ορισμένοι;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Βρε κόλλημα με τα προσθιοκίνητα ορισμένοι;
Βρε κόλλημα με τα πισωκίνητα ορισμένοι;
Βρε κόλλημα με τα τετρακίνητα ορισμένοι;
Τώρα τα έχουμε όλα. Να σε δω τι θα πεις... -
Ορίστε μερικά κολλήματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο φόρουμ:
-Βρε κόλλημα με τα διπλά ψαλίδια ορισμένοι.
-Βρε κόλλημα με τα δισκόφρενα ορισμένοι.
-Βρε κόλλημα με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ ορισμένοι.
-Βρε κόλλημα με την κατανομή μαζών 50-50 ορισμένοι.
-Βρε κόλλημα με το στροφάρισμα ψηλά ορισμένοι.
-Βρε κόλλημα με την παθητική ασφάλεια ορισμένοι.
-Βρε κόλλημα με την ποιότητα κατασκευής ορισμένοι.για να μην πιάσουμε και τις μάρκες και γίνει της τρελής!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
-Βρε κόλλημα με το στροφάρισμα ψηλά ορισμένοι. -
Tο φορουμ των κολλημενων , με την καλη εννοια
-
Κανείς κολλημένος με την μπάλα υπάρχει;
-
Κανείς κολλημένος με την μπάλα υπάρχει;Όρισε την 'μπάλα'
-
Ξέρεις τώρα, κούρεμα όπως του τυπάκου στη διαφήμιση του ΟΠΑΠ... Αλλά καλύτερα να μην το ρίξουμε στο ποδόσφαιρο σε αυτοκινητιστικό site σε topic για 106...
-
Ξέρεις τώρα, κούρεμα όπως του τυπάκου στη διαφήμιση του ΟΠΑΠ... Αλλά καλύτερα να μην το ρίξουμε στο ποδόσφαιρο σε αυτοκινητιστικό site σε topic για 106...Αυτος δεν ειναι κολλημενος αλλα τελειωμενος .
Υπαρχει θεμα με ποδοσφαιρο στον 'Αντιλογο' μπορουμε να γραφουμε εκει. -
Ξέρεις τώρα, κούρεμα όπως του τυπάκου στη διαφήμιση του ΟΠΑΠ... Αλλά καλύτερα να μην το ρίξουμε στο ποδόσφαιρο σε αυτοκινητιστικό site σε topic για 106...Εγώ εννοούσα άλλες 'μπάλες'
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
Πω πω, με κανετε να νιωθω πολυ τυχερος που το εχω!Αν και με τρελανε μια Elan S2 τελευταια....
O Kid θα με φάει τώρα, αλλά ξέρεις είδα μια S2 τυρκουάζ (σε συνάντησα στην πλαζ!) που πωλούνταν...
Peugeot 106 Rallye και ιστοριες ατελειωτου drifting....